icon

S akým závažím robíte doma bulharský drep?

12. feb 2026

Ahojte dievčatá, chcem sa vás spýtať, s akým závažím robíte bulharský drep? Ja som momentálne začiatočník začala som s 8kg, teraz cvičím s 10kg, cvičím doma, mám vestu, ktorú si môžem naložiť Max. 30 kg, neviem, čo sa tam aj dopracujem niekedy lebo ak tých 10 kg je pre mňa veľa, robím 4 série po 10 opakovaní. Zatiaľ. Ďakujem 🙂

Strana
z4
anonym_32712e
12. feb 2026

Záleží či mám záťaž v jednej ruke alebo v oboch, či na chrbte tyč alebo jednoručky, stále iná váha. No ja cvičím do zlyhania, nie na počet sérii a opakovaní

autor
12. feb 2026
@anonym_32712e

Záleží či mám záťaž v jednej ruke alebo v oboch, či na chrbte tyč alebo jednoručky, stále iná váha. No ja cvičím do zlyhania, nie na počet sérii a opakovaní

@anonym_32712e no ja zlyhavam po 10 opakovaní 🤣

autor
12. feb 2026
@anonym_32712e

@anonym_32712e a keď máš v jednej ruke?

len_nig
12. feb 2026

Ja mám doma 2x 4kg činky takže s nimi 😊

autor
12. feb 2026
@len_nig

Ja mám doma 2x 4kg činky takže s nimi 😊

@len_nig tak sme na tom podobne, ja som nedávno zvýšila z 8 na 10kg

anonym_268b74
12. feb 2026

Ja stále čítam, cvičiť do zlyhania ale čo to znamená? A ešte obrazocka, tiež cvičím doma. A je lepšie urobiť viac sérii a menej cvikov ako autorka v jednej alebo napr 2x15? Čo je efektívnejsie?

len_nig
12. feb 2026
@anonym_autor

@len_nig tak sme na tom podobne, ja som nedávno zvýšila z 8 na 10kg

@anonym_autor tak keď píšeš že si iba začala podľa mňa nie je silou mocou nutné zvyšovať váhu 😊 ja si zvyšujem až keď mi je cvičenie príliš ľahké

autor
12. feb 2026
@len_nig

@anonym_autor tak keď píšeš že si iba začala podľa mňa nie je silou mocou nutné zvyšovať váhu 😊 ja si zvyšujem až keď mi je cvičenie príliš ľahké

@len_nig no ja chcem zväčšiť objem čo najrýchlejšie, ale myslím, že pri 10kg ostanem dlhšie 🤣

len_nig
12. feb 2026
@anonym_autor

@len_nig no ja chcem zväčšiť objem čo najrýchlejšie, ale myslím, že pri 10kg ostanem dlhšie 🤣

@anonym_autor aha, tak ja redukujem takže ja mám úplne iný cieľ ako ty 😊

autor
12. feb 2026
@anonym_268b74

Ja stále čítam, cvičiť do zlyhania ale čo to znamená? A ešte obrazocka, tiež cvičím doma. A je lepšie urobiť viac sérii a menej cvikov ako autorka v jednej alebo napr 2x15? Čo je efektívnejsie?

@anonym_268b74 ja to chápem tak, že svaly ti prestanú fungovať a trases sa ako ratlík, ale tak ja nebudem cvičiť nechcem aby na kleplo 🤣

autor
12. feb 2026

Ale ja teda počítam série na každú nohu zvlášť, ale to asi každý pri bulharskom..

biba_18
12. feb 2026

ja bulharský ani nerobím, mám oddrbané kolená ... takže bacha aj na to, raz to odíde a bude odídené ...

anonym_fae578
12. feb 2026

@anonym_autor keď mám váhu v 1 ruke tak cvičím s 22,5kg alebo 25kg. Na multiprese viac. Čítam že chceš zväčšiť objem, na to potrebuješ mierny kaloricky surplus, inak ti zadok neporastie. A hlavne treba robiť progresive overload a cvičiť všetky svaly zadku

anonym_74cd4f
12. feb 2026
@biba_18

ja bulharský ani nerobím, mám oddrbané kolená ... takže bacha aj na to, raz to odíde a bude odídené ...

@biba_18 ona sa pýta na záťaž, nie na tvoje kolená. Kolená rieš v inej diskusii!

biba_18
12. feb 2026

@anonym_74cd4f nauč sa čítať

autor
12. feb 2026
@anonym_fae578

@anonym_autor keď mám váhu v 1 ruke tak cvičím s 22,5kg alebo 25kg. Na multiprese viac. Čítam že chceš zväčšiť objem, na to potrebuješ mierny kaloricky surplus, inak ti zadok neporastie. A hlavne treba robiť progresive overload a cvičiť všetky svaly zadku

@anonym_fae578 ja cvičím aj iné cviky aj doplnkové cviky s odporovymi gumami a aj hip thrust ale na ten žiaľ nemám podmienky doma. Nemám tam priestor zvyšovať váhu.. doma

biba_18
12. feb 2026

@anonym_autor hipthrusty vieš robiť aj doma - si dáš jednoručky do lona alebo si kúp taký pás na jednoručky ... alebo aj na zemi s gumami...

autor
12. feb 2026
@anonym_fae578

@anonym_fae578 ja jedine čo si počítam sú bielkoviny, ledva zvládnem 90g denne, mám teraz 55 kg necelých nalačno, ostatné kalórie si nepočítam snažím sa jesť čo najviac a vôbec bohužiaľ necítim.hlad jem všetko nasilu keďže má tie bielkovinové jedlá veľmi zasýtia. Nechcem zase zadok ako majú baby niektoré to mi príde už veľa, chcem mierne zväčšiť ak stehná a zadok nech mi trocha trčí 😅

autor
12. feb 2026
@biba_18

@anonym_autor hipthrusty vieš robiť aj doma - si dáš jednoručky do lona alebo si kúp taký pás na jednoručky ... alebo aj na zemi s gumami...

@biba_18 ja cvičím s 8 kg kettlebell ale to je málo a keďže treba neustále zvyšovať doma nemám také vybavenie. Dokážem si to vyskaldat na 13,5 kg doma to je Max čo dokážem.

anonym_e65f18
12. feb 2026

@anonym_autor ze zaciatocnik 😅, ja som zaciatocnik s vlastnou vahou (nadvahu mam ale 20 kg) a mam dost aj tak, ty uz zaciatocnik az taky maslovy nebudes...😅. Ber to ako kompliment.

anonym_3b312f
12. feb 2026
@anonym_268b74

@anonym_268b74 do zlyhania- uz neurobíš dalsie opakovanie. Nie ze TY nechceš, ale tvoje TELO to uz nedokáže

Hip thrust urobíš aj doma, aj ked s 8kg ketllbelom.
Doma vieš robit mnoho cvikov. Ked nemas činky, rob viac opakovaní do zlyhania. Ten sval bude rast

biba_18
12. feb 2026

@anonym_autor tak pridaj gumu

autor
12. feb 2026
@anonym_3b312f

@anonym_268b74 do zlyhania- uz neurobíš dalsie opakovanie. Nie ze TY nechceš, ale tvoje TELO to uz nedokáže

Hip thrust urobíš aj doma, aj ked s 8kg ketllbelom.
Doma vieš robit mnoho cvikov. Ked nemas činky, rob viac opakovaní do zlyhania. Ten sval bude rast

@anonym_3b312f ja ho robím začala som s 8 kg a potom som si naložila ešte pár zavazi k tomu a šup.do kabele a cvičím ho opretá o gauč akurát mi to vychádza výškovo. Len mám pocit že keď budeš cvičiť stále s rovnakou váhou sval n porastie. Pri drepich mám možnosť vestu kde sa pridávajú závažia a tam môžem až do 30 kg naložiť. Tam mám možnosť zvyšovať váhu. Hip síce cvičím ale neviem či to bude mať nejaký extra účinok

anonym_fae578
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fae578 ja jedine čo si počítam sú bielkoviny, ledva zvládnem 90g denne, mám teraz 55 kg necelých nalačno, ostatné kalórie si nepočítam snažím sa jesť čo najviac a vôbec bohužiaľ necítim.hlad jem všetko nasilu keďže má tie bielkovinové jedlá veľmi zasýtia. Nechcem zase zadok ako majú baby niektoré to mi príde už veľa, chcem mierne zväčšiť ak stehná a zadok nech mi trocha trčí 😅

@anonym_autor tak skús tých bielkovin aspoň 110/120 denne. Zadok ako baby čo cvičia pravidelne a dodržujú stravu mať určite nebudeš. Na to sú potrebné iné kvality… zadok rastie z jedla a cvikov naňho zameraných, hip thrust, RDL, BSS, hyperextenzie, zakopavanie. No ale k tomu všetkému potrebuješ vyššie váhy, správne prevedenie a postupné navyšovanie váh. Oni vieš, pokiaľ nebudeš v miernom kalorickom nadbytku ti neporastie nič

autor
12. feb 2026
@anonym_fae578

@anonym_autor tak skús tých bielkovin aspoň 110/120 denne. Zadok ako baby čo cvičia pravidelne a dodržujú stravu mať určite nebudeš. Na to sú potrebné iné kvality… zadok rastie z jedla a cvikov naňho zameraných, hip thrust, RDL, BSS, hyperextenzie, zakopavanie. No ale k tomu všetkému potrebuješ vyššie váhy, správne prevedenie a postupné navyšovanie váh. Oni vieš, pokiaľ nebudeš v miernom kalorickom nadbytku ti neporastie nič

@anonym_fae578 ako vieš, že necvicim pravidelne? Cvičím 4x týždenne. Cca mesiac a pol a na váhe vidím 1,5kg navyše. Takže niečo sa tam deje. Stehná sa mi zväčšili určite a zadok zatiaľ iba málinko, ale pevnejší je určite 😆 A určite nechcem mať ako baby, čo vidím na Instagrame. To už je podľa mňa extrém. Zase až toľko nepotrebujem. Uvidíme ako to pôjde ďalej. Robím čo môžem a zvládam, každopádne vyzerám lepšie ako pred cvičením

anonym_fae578
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fae578 ako vieš, že necvicim pravidelne? Cvičím 4x týždenne. Cca mesiac a pol a na váhe vidím 1,5kg navyše. Takže niečo sa tam deje. Stehná sa mi zväčšili určite a zadok zatiaľ iba málinko, ale pevnejší je určite 😆 A určite nechcem mať ako baby, čo vidím na Instagrame. To už je podľa mňa extrém. Zase až toľko nepotrebujem. Uvidíme ako to pôjde ďalej. Robím čo môžem a zvládam, každopádne vyzerám lepšie ako pred cvičením

@anonym_autor necvicis pravidelne vo fitku. Za mesiac a pól žena nieje schopná nabrať 1,5kg svalov naturálne.

autor
12. feb 2026
@anonym_fae578

@anonym_autor necvicis pravidelne vo fitku. Za mesiac a pól žena nieje schopná nabrať 1,5kg svalov naturálne.

@anonym_fae578 ja nehovorim, že iba svaly, ale pribrala som.

anonym_fae578
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_fae578 ja nehovorim, že iba svaly, ale pribrala som.

@anonym_autor tak to znamená že si v kalorickom nadbytku. Keby si viac sleduješ makrá a cvicis s vyššími váhami tak to bude prospešné pre teba viac

autor
12. feb 2026
@anonym_fae578

@anonym_autor tak to znamená že si v kalorickom nadbytku. Keby si viac sleduješ makrá a cvicis s vyššími váhami tak to bude prospešné pre teba viac

@anonym_fae578 tak musím ísť snáď postupne. Nemôžem z 8kg ísť na 20 hneď by mi odišli kolená a chrbtica. Som počula, že pre efektívne cvičenie sa má zvyšovať záťaž pistupne, či sa mýlim?

autor
12. feb 2026
@anonym_fae578

@anonym_fae578 bielkoviny si sledujem, ale nie je v mojich silách zjesť viac ako 95g denne, to je fakt a tuky si nesledujem lebo pribrať môžem aj tuky, ešte si to môžem dovoliť 😅

Strana
z4