Modrý koník fandí našim - zdieľajme olympijské hokejové momenty: Slovensko verzus USA
Cítite to aj vy v celom tele? Ten elektrizujúci pocit výnimočného hokejového večera? Toto nie je len obyčajný piatok. Toto je deň, kedy sa celé Slovensko mení na jednu obrovskú, pulzujúcu tribúnu. Dnes večer v milánskej hokejovej hale Santagiulia nepôjde len o hokej. Pôjde o samotnú dušu národa.
Našich chlapcov čaká bitka, ktorá rozhodne, či zajtrajšok bude dňom celonárodnej eufórie, na ktorú sa nezabúda, alebo tichým smútkom nad strateným zlatým snom. (Aj keď ešte stále bude šanca na bronz).
Slovensko proti USA: Srdce proti stroju
Proti nám stojí hviezdami NHL nabitá americká mašina - chladná, rýchla a drzá. Sú sebavedomí, sú favoriti. No oni nemajú to, čo my. Oni nemajú tú nefalšovanú slovenskú náturu, ktorá sa v momente najväčšieho tlaku mení na nezastaviteľnú lavínu.
My v tíme Koníka sme dnes hodili za hlavu všetky tabuľky a termíny. Dnes sme vymenili kávu za čistý adrenalín, pretože veríme. Rovnako ako všetci Slováci.
Veríme všetci tak silno, že tá energia musí preraziť steny našich - vašich obývačiek, preletieť cez Alpy a vybuchnúť priamo na milánskom ľade.
Mamičky, ockovia, hokejoví fanatici aj vy, baby, čo pozeráte hokej len kvôli pekným chalanom:
Znesú naše srdcia tento nápor? Máme v sebe tú dravosť, aby sme amerického Goliáša poslali "len" do boja o bronz a vybojovali si miestenku v historickom finále, o ktorom budú raz naše deti rozprávať svojim deťom?
Poďme tu v komentároch vytvoriť búrku, ktorú bude počuť až v šatni našich chlapcov:
* Kde budete v osudovom momente? (Tíšite bábätko v náručí a tlmene, so zaťatými zubami kričíte na televízor, alebo ste v plnej zbroji v obývačke s celou rodinou?)
* Tipnite si konečný výsledok. Bude to infarktová dráma v predĺžení, alebo ich zlomíme našou slovenskou hrdosťou hneď v prvej tretine?
* Napíšte jeden odkaz našim hrdinom. Čo by ste im pošepli do ucha tesne pred tým, než sa puky dotknú ľadu v jednom z najdôležitejších zápasov ich života?
Urobme z tejto diskusie najväčšie slovenské námestie na webe. Nech naši chlapci cítia, že za nimi stojí každý jeden z nás, každá jedna rodina a každé jedno slovenské srdce, ktoré dnes bije na absolútnom maxime.
Dnes sme jeden národ, jedna krv, jeden tím.
Do toho, Slovensko!
no vidim ze MK vyuzil sancu a hned chce zarabat peniaze na hokeji, nestaci ze my tu o nom stale piseme? celkom ste ma sklamali. jasne ze fandime, ale diskusii na temu hokej tu je zalozenych dost, aj dnes bola jedna, to vam nestaci?

no vidim ze MK vyuzil sancu a hned chce zarabat peniaze na hokeji, nestaci ze my tu o nom stale piseme? celkom ste ma sklamali. jasne ze fandime, ale diskusii na temu hokej tu je zalozenych dost, aj dnes bola jedna, to vam nestaci?
@anonym_35d4b4 od teba pýtajú vstupenku do diskusie? :D U nás hokej budú hrať v kine a tam písali ze sa bude moct zakupit občerstvenie to mi skôr pride ako zarábanie (a to som nikde nenašla či vstup naozaj bude volny :D
No, ked sa uz MK pyta, tak necitim, je mi to u prdele
ja sa tešim pozriem si to ako každý zápas čo hraju naši ale tak ja nečakam že vyhráme poviem ako je 😬 aj keby som chcela ale mám také divne tušenie som nohami na zemi ale bodaj by len tušenie.Aj bronz by bol fajn lebo skoro každé majstrovstvá áno tie májové vždy odflákneme tak aspoň toto.Už to je krása kde sme sa teraz dostali.A neviem či len mne sa zdá lebo olympiadu zimnu velmi nepozerávam ale tu vždy hrávame lepšie ako na majstrovstvách tam sa zadarí málokedy
Oh, ono je to elektrizujúci pocit z hokeja..? Som myslela, ze mam horúčku z vírusu. Sa mi uľavilo 🙏🏽
Škoda,že len dnes sme jeden narod,jeden tím. Škoda,ze sa MK neangažuje aj keď ide o oveľa podstatnejšie udalosti,ano,mam na mysli politiku,voľby,vojnu u susedov....lebo aj toto ovplyvňuje náš život a budúcnosť našich detí a oveľa viac ako umiestnenie v hokeji.A pritom MK nemusí stáť ma jednej či druhej strane,len by mal vedieť rozlíšiť čo je dôležité,čo treba možno citlivo vysvetliť ci ukorigovať a nielen vsetko zmiesť zo stola,lebo na stránku mamičiek a detí to vraj nepatrí.Aktualne napr.ľudia podpisujú peticiu na pomoc TANAPu," aby nestál hotel aj na Gerlachu" ,ale na stene su peticie zakazané.A Tatry sú pre nás tiez symbolom a budú tu aj ked na hokej 2026 sa dávno zabudne.
Tak sorry,ze nie celkom fanušikovský príspevok,ale tak to cítim,toto tu teraz napísať.Lebo ano,ak vyhráme chlieb lacnejsí nebude,ale nám sa už nechce pýtať prečo nebude lacnejší...a to považujem za chybu,s ktorou by taký kolos ako MK aj niečo mohol urobiť.
PS samozrejme fandim,aj ked nepozerám hokej,rovnako ako fandim vsetkým mladým Slovákom,len skoda,že za dobrým uplatnením mnohí musia odísť do sveta.
Pekný vecer,priatelia.
Manž. ide do nočnej, takže sama budem pred telkou.
škoda. mám rada keď pozeráme tieto zápasy spolu.
Náš tip je že prehráme, ale aj tak držíme palce.
Škoda,že len dnes sme jeden narod,jeden tím. Škoda,ze sa MK neangažuje aj keď ide o oveľa podstatnejšie udalosti,ano,mam na mysli politiku,voľby,vojnu u susedov....lebo aj toto ovplyvňuje náš život a budúcnosť našich detí a oveľa viac ako umiestnenie v hokeji.A pritom MK nemusí stáť ma jednej či druhej strane,len by mal vedieť rozlíšiť čo je dôležité,čo treba možno citlivo vysvetliť ci ukorigovať a nielen vsetko zmiesť zo stola,lebo na stránku mamičiek a detí to vraj nepatrí.Aktualne napr.ľudia podpisujú peticiu na pomoc TANAPu," aby nestál hotel aj na Gerlachu" ,ale na stene su peticie zakazané.A Tatry sú pre nás tiez symbolom a budú tu aj ked na hokej 2026 sa dávno zabudne.
Tak sorry,ze nie celkom fanušikovský príspevok,ale tak to cítim,toto tu teraz napísať.Lebo ano,ak vyhráme chlieb lacnejsí nebude,ale nám sa už nechce pýtať prečo nebude lacnejší...a to považujem za chybu,s ktorou by taký kolos ako MK aj niečo mohol urobiť.
PS samozrejme fandim,aj ked nepozerám hokej,rovnako ako fandim vsetkým mladým Slovákom,len skoda,že za dobrým uplatnením mnohí musia odísť do sveta.
Pekný vecer,priatelia.
@janinah S tou vojnou na Ukrajine by sme sa tu asi moc nezhodli.
Pekný vecer,priatelia.
@janinah no urcite radsej ako hadky pri politike tato nekonfliktna tema - hokej. Uz prosim nemiesaj tu politiku do kazdej jednej temy, to uz posobi skor ako spam a je to dost otravne.
Pekný vecer,priatelia.
@janinah suhlasim.
Tesim sa na hokej. Ale uz teda nervy u mna pracuju 🙂 sledovala som aj zapas kanada:finsko.....
paci sa mi ale ako nas USA podcenuje. Aj nemci sa tesili....
@anonym_35d4b4 od teba pýtajú vstupenku do diskusie? :D U nás hokej budú hrať v kine a tam písali ze sa bude moct zakupit občerstvenie to mi skôr pride ako zarábanie (a to som nikde nenašla či vstup naozaj bude volny :D
@nikelca vdaka nam ma MK peniaze ale to ty nevies , ze?👎👎👎👎👎
Tesim sa na hokej. Ale uz teda nervy u mna pracuju 🙂 sledovala som aj zapas kanada:finsko.....
paci sa mi ale ako nas USA podcenuje. Aj nemci sa tesili....
@maryetta ja som od rana nervozna uz. chudaci Fini ale uz asi tyzden tvrdim, ze Kanada pojde po zlate. za chyby sa plati, zial. ( ale radsej chcem hrat proti Finom nez kanade, citim ze dnes prehrame, aj ked z celeho srdca drzim palce, ale citim to tak ) nasim doprajem vyhru, to je jasne
Ja som sa rozhodla nepozerat. Vzdy ked fandim, prehráme. 😅 ale fakt ako za trest. Len čo zapnem, dostaneme gól... už aj naši ma podpichujú, nech ma ani nenapadne púšťať telku. Ale budem dúfať, že vyhráme. 🙏
@maryetta ja som od rana nervozna uz. chudaci Fini ale uz asi tyzden tvrdim, ze Kanada pojde po zlate. za chyby sa plati, zial. ( ale radsej chcem hrat proti Finom nez kanade, citim ze dnes prehrame, aj ked z celeho srdca drzim palce, ale citim to tak ) nasim doprajem vyhru, to je jasne
@anonym_35d4b4 uvidime no.... jasne amerika a 25 hracov nhl je sila.... ale... niekedy aj motyka/hokejka vystreli 🙏🏻💪🏻
Kazdopadne ked som zachytila dobre-teraz hrame doslova v noci. A hned zajtra sa hra o bronz. Fini uz mozu oddychovat....
@nikelca vdaka nam ma MK peniaze ale to ty nevies , ze?👎👎👎👎👎
@anonym_35d4b4 lebo všetci ludia co na koni pracuju to bduu robit z cisteho nadsenia. 😂 Kokos ja niekedy nechapem... Šak asi musia zarobit ako vsetky media. Ako Facebook. Ako Instagram. Ako smecko. Aktuality. .Šak aj kon je sociálna siet.
Ale k otazke. Tešíme sa na hokej. Celá rodina. Aj deti môžu byť dnes dlho hore.
Halušky verzus hamburgery, fandím hakuškám!!🥳🥳🥳🥳🍀🍀
@anonym_35d4b4 🤣🤣🤣🤣 dúfam že za tvoj komentár si admin aspoň auto bude môcť kúpiť ❤️
@nikelca 😴😴😴😴😴😴
@anonym_99ae1c halusky jednoznacne. To skoro kazdy vikend 😂 aj zajtra.
@anonym_99ae1c zatiaľ sú také planô. Malo bryndze a na slaninu zabudli 😅😂 ale verím, že to ešte v hokejovej kuchyni vytuninguju

@modrykonik Anooo! My sa chystáme pomaly, ideme von, je piatok. Sakra, snáď to vyjde. Som skeptický fanúšik ale strašne to všetci prežívame doma...deti, muž...uf