12-ročná a gymnastika

11. dec 2023

Nazor? .. Velmi ju bavi gymnastika aj balet, skusa si to doma a pyta sa prihlasit na kurz. Je to ale take motovidielko, ledva spravi mlynske kolo bez toho aby nieco zhodila :D
Co si myslite? Obavam sa ze 12r. uz je neskoro, a tiez sa bojim aby jej to aj psychicky neublizilo kedze trenerky byvaju velmi prisne pri tomto sporte.
Postavu ma normalnu, nie je vobec tucna ale od baletky/gymnastky ma daleko..

guudy
11. dec 2023

Moja zacala chodit okolo 10-11 a v pohode. Treningy boli vramci rekreacneho sportovania, trenerky netlacili na deti. Byvame v BA.

anjelicek26
11. dec 2023

Tak na klasicky trening samozrejme uz bez sance... tie decka trenuju od 4-5 rokov a uz idu uplne inu uroven...hlavne, ked nie je nejako extremne talentovana, len ju to "bavi"... skusila by som mazoretky, tam baby zacinaju priebezne... aspon teda si to realne neviem predstavit teraz zacat, moji zacinali v tom veku a ten level je tam uz vysoky, prijimaju uz len deti s inych klubov. Ale tak mozno najdes taku skupinu.

januska12323
11. dec 2023

Mlynské kolo som nikdy nevedela tak neviem podľa čoho určuješ jej nadanie. Popýtaj sa po okolí a uvidíš kam ju môžeš prihlásiť. Súťažne to už asi nebude ale to neznamená, že nemôže chodiť kvôli zábave.

lauriik
11. dec 2023

Moja chodi na gymnastiku od troch rokov. Vacsina dievcat zacinala v 3-4 rokoch. Teraz sa pridali nejake dievcata v 7 rokoch a pride mi, ze uz nemaju sancu dobehnut tu uroven. V 12 si to vobec neviem predstavit. To je velmi neskoro zacinat akykolvek sport.

dotka04
11. dec 2023

1., Či je neskoro na čo? Na súťaže? Ťažko povedať, ale dôležité je, aby si rodičia aj dcéra uvedomili, či ide o to vyhrávať súťaže alebo sa niečo naučiť, zabaviť sa, niečo nové len proste skúsiť. Ak jej "stačí" aj táto verzia B, nie je o čom, prihlás ju, veď prinajhoršom prestane chodiť, resp. sa neprihlási už na ďalší rok.

2., že je motovidielko - aj ja som, od detstva, čo sa športov týka 😀 Plávať som sa naučila ako 7ročná (aj navzdory pokusom na plaveckom, ako jedinú ma tam nenaučili za týždeň plávať 😀 ), lyžovať ako 14ročná (rodičia ma od 5 rokov učili 😀 ), korčuľovať počas VŠ 😀 Teraz milujem plávanie aj lyžovanie a som v tom dobrá, hlavne mám však z toho brutálnu radosť 🙂

3., Dcére normálne povedz, že tréneri niekedy bývajú až extra nezdravo posadnutí svojim športom a vedia byť tvrdí, nepríjemní a úprimne si povedzme, nejedno dieťa od daného športu nakoniec odradia, znechutia mu ho. A že pri gymnastike sa to tiež stáva, nech sa toho prípadne nezľakne a nenechá sa zdeptať. Určite si cieľ - chodiť tam pre radosť, pre pohyb, pre to, aby sa dačo nové naučila. A že ak to nevypáli podľa jej predstáv, nič sa nedeje. Ale že nechceš, aby jej entuziazmus niekto svojimi tlakmi na perfektny výkon zhatil, lebo by ťa to mrzelo.

Ak bude moje dieťa motovidlo po mne (a detto po mužovi 😀 ), ale prejaví záujem o šport, podporím ho v tom, ak to bude aj v našich fin. možnostiach. Ale takisto ho pripravím na to, že telocvikári/treéneri a podobná časť populácie sa berú niekedy smrteľne vážne 😀

belllinka
11. dec 2023

Nikto na ňu prísny nebude lebo to bude robiť už iba ak, tak rekreačne. Ak vôbec nájdete gymnastický krúžok pre také veľké deti. Vymyslite radšej niečo iné, tanec alebo nejaké cvičenie.
@dotka04 súťažne by bolo neskoro už pred pár rokmi

slavomira236
11. dec 2023

Ak najdes kruzok tak ano..do klubu ju isto nevezmu. Kluby sa zameriavaju na sutaze a to je neskoro..

dotka04
11. dec 2023

@belllinka však to je potom ideálne, ak nejde dcére a jej rodičom o medaily, tak niet nič lepšie, než si ten šport len osvojiť a užiť si ho 🙂

akvi
11. dec 2023

Ako pisu zeny - na nejake sutaze je uz neskoro, ale zase, pre radost nie je neskoro nikdy. Ja som takto pomerne neskoro zacala s krasokorculovanim a teda dopracovala som sa aj na sutaze, akurat ze mi to bolo nesmierne luto, ked som videla, na akej urovni su ostatne dievcata a vedela som, ze nemam nikdy sancu ich dobehnut. Kazdopadne mne laska k tomuto sportu vydrzala aj na stare kolena a teraz zase trenujem a nesmierne ma to tesi. Takze urcite by som dcere pomohla a skusila najst klub, kde by sa jej dokazali venovat a podporili jej vasen pre vec. Nie je vsetko len o sutazeni a pod., praveze je vlastne chore, ze to sklzlo len k tomu sutazeniu a vytratila sa prave ta radost a vasen.. ale tak mozno budete mat stastie. Btw. to kraso ak by ju chytilo, tak to sa da uz asi v kazdom meste prihlasit sa do klubu bez ohladu na vek..

h2
11. dec 2023

No jedine nejaký "krúžok", alebo ako by som to nazvala, kde nepôjde o výkony, iba o radosť z pohybu. Ale, úprimne, neviem, či také niečo nájdeš, alebo ak vôbec, či tam tvoja dcérka nebude za suverénne najväčšie drevo. Nás so sestrou dala mama na gymnastiku, keď sme mali tak 4-5 rokov. Pani trénerka nás po pomerne krátkom čase vyrazila, ako neperspektívne.

vulka
11. dec 2023

Ide o prihlásenie do športového klubu alebo na krúžok? V tom je veľký rozdiel.

ibatanecnica
11. dec 2023

tak podľa toho aký klub - krúžok máte k dispozícii. Nejaká ,,kariéra ,, to už nebude ale ak má klub aj tak ú ,,rekreačnú,, kategoriu pre dievčatá, ktoré to baví, prečo nie. U nás je klub nastavený na výkony, takže tam brali napr. krasokorčuliarky, ktoré prestali s tréningami ale mali niečo už za sebou . Inak v tomto veku nie.

akvi
11. dec 2023

@h2 to bolo kedysi tak, ked bol natresk na tieto sporty. Dnes uz ale su mesta, ze su radi, ze vobec je nejaky zaujem a niektore kluby radi doplnia pocty aj "neperspektivnymi". vid to kraso, co pisem vyssie, v podstate moze korculovat cela rodina a klub si vyberie z deticiek, ale neodmietne predsa platiaceho zakaznika a tak sme tam aj dospeli aj 12 rocne "neperspektivne" decka. A co ma tiez tesi, ze vznikli uz aj B kategorie, aj v gymnastike, aj v krase, cize tam sa nejde tak prisne, netreba plnit testy a mozu sutazit aj deti, ktore by inak nemohli. Napriklad za mojich cias, ak si do isteho veku neziskala vykonostnu triedu /dnes testy/, tak smola, musela si skoncit..

ivangeline
11. dec 2023

Treba pozriet co mate v okoli a nebat sa zavolat a zistit. Ja chcem skusit dat malu...ale od 4r a ozak ze bude makat... ;D az uvidime,ze ju to az tak nebavi a nema talent..i ked myslime,ze ma..tak dame rekreacne.

ibatanecnica
11. dec 2023

@h2 ja som ešte za socíku chodila na športovú gymnastiku a boli sme rozdelení na dve kategorie -A - reprezentanti a B - tí čo ich to baví, ale vyhliadky žiadne čo sa týka nejakých výsledkov - aby sme mohli reprezentovať klub. Tak nás tam trpeli 2x do týždňa a my sme z toho mali radosť. Teraz neviem či niečo také nejaký klub aj má.