Aká je najlepšia pomôcka na naučenie plávania?
Zdravím Vás, toto leto chcem naučiť 6r dieťa plávať (doteraz plávala s nafukovacími rukávmi) a rozmýšľam, čo kúpiť na najjednoduchší prechod na plávanie bez nadnášadla. Korkový opasok, žraločiu plutvu, len dosku? Alebo čo sa osvedčilo Vám? Ďakujem za rady a skúsenosti.
@zuzahajdulka viem, že opasky znejú lákavo a bezpečne, ale v skutočnosti na správne naučenie polohy na vode sú najhoršie, može sa naučiť plávať napríklad prsiarske ruky a nohy s tým že má oblečenú vestu alebo opasok, ale akonáhle ich dáte dole je veľmi pravdepodobné, že zadok mu pôjde ku dnu, pretože sa nebude vedieť vznášať na vode. Nehovoriac, že opasky a vesty sú pre malé deti, 6 ročný chlapec sa už môže učiť explicitne - ukážete mu ako kopať nohami alebo plávať prsiarske paže. Doska je dobrá ale je trocha nemotorná ak je váš syn menšieho vzrastu. Mojou najobľúbenejšou pomôckou na učenie je penový slížik - dá sa ho využiť na milión spôsobov, dá sa s ním spoznávať vodu a experimentovať (sadnúť si naň, postaviť sa, ležať na chrbáte, na bruchu) a nevytvára nadmernú podporu v držaní tela na vode pretože pod váhou dieťaťa sa prispôsobí. Určite však nie bez dozoru! Než sa deti naučia plávať aspoň 10 metrov bez akejkoľvek pomôcky a nenaučia sa nadýchnuť svojpomocne a plávať ďalej treba dávať veľký pozor 😊
@zuzahajdulka nám sa osvedčilo, keď videla dcéra plávať kamarátku a opakovala po nej.za pár minút sama plávala bez pomocok
@yanni to by bolo super, ak by presne vo veku 4 -5 rokov neboli plavarne pre coronu zatvorene... ano v skolke nemali predplavecy kurz, na ktory sme sa veelmi tesili, lebo dvaja strasi sa prave tam naucili plavat
Kvalitne plutvy, tak aby boli pohodlne na nôžku a neotlacali. S plutvami sa nauci za chvíľku, a potom je už maly krôčik bez. Ale ak chcete aj správnu techniku tak treba inštruktora. Treba budovať aj vzťah k vode.
Vsak pomaly sfukuj rukavniky - pride moment kedy rukavniky budu len ako psychologicka pomocka nie naozajstna. Ja som vzdy cez leto - ten rok ked sa naucili plavat 2-3r- to tak robila, do konca leta plavali so sfuknutymi rukavnikmi - vedeli sa udrzat na vode
Nič, s deťmi v bazéne sa čľapotala a videla starších, tak skúšala, až na to prišla. Podobne ako ja pred rokmi ako dieťa. Skúšala som si to v jazere, až som na to prišla... Niekedy stačí deti len nechať. Aj starší, začali s tým, že plávali ponorení vo vode celí a postupne aj "nad vodou" (hlavou). Ale starší chodili aj na detské plávanie, mladšia nechcela, ona je taký samouk radšej. Rovnako sa aj odplienkovala, videla starších chodiť na nočník, začala tiež :D

@jasminkaj , dakujem.