Ako naučiť bojazlivé dieťa plávať?

davmar
8. sep 2014

Maminy, podeľte sa o rady, triky, motivácie,... ako naučiť 7 ročné bojazlivé dieťa plávať? Nepotrebujem čítať komentáre tipu "moje dieťa sa naučilo samé plávať", skôr potrebujem počuť nejakú metodiku ako to učia učitelia plávania, alebo vaše osobné skúsenosti. Čím začať, aké pomôcky používať,...Ďakujem.

prasiatko30
8. sep 2014

Umoznit mu co najviac kontaktu s vodou - doslovne kazdy den a s kamaratmi - pokial bude chodit k vode raz za cas kazdy raz ked sa problizi k vode po mesiaci bez kontaktu s vodou tak zacinas od nuly. Velmi casty kontakt a pomaly nenasilne si dieta na vodu zvykne

horana
8. sep 2014

Dobre by bolo poznat podrobnejsi rozbor teda zalezi aky typ bojazlivosti to je: ci vy ako rodicia chodite plavat a ci ste dieta viedli k pobytu vo vode a ci sa vobec boji/balo vody vzdy, alebo len od nejakej doby..atd..Alebo ci naopak sa boji preto ze nema dost skusenosti s pobytom vo vodnom prostredi, lebo tak nebolo vedene.
Potom aj zalezi ci ma nejake skusenosti s pobytom vo vode s pomockami (rukavniky, kruh...)
Totizto od toho sa da odpichnut aku taktiku zvolit, ta bude rozna podla toho co predchadzalo...

abab
8. sep 2014

Syn sa naucil plavat tak, ze sme k moru kupili dosku na plavanie a plutvy, po case dosku odlozil a len sa potapal a plutvoval. Az neskor prislo na rad "plavanie", tiez mal vtedy asi 7 rokov. A teda zacinali sme tak, ze prvy den vyhlasil, ze on pocas celeho pobytu pri mori do vody nepojde. Ja som suhlasila, nuz ale na druhy den nazor zmenil.😀

janickacrazy
8. sep 2014

@davmar Moj starší syn sa naučil plávat tiež pri mori, ked mal presne 7 rokov. Velmi sa bál, najskor stále chodil s kolesom, potom s rukávnikmi, potom som ho držala ja pod bruchom na vode a on sa snažil plávat. Ked som videla, že už mu to celkom ide, tak som ho na chvilocku pustila, potom na dlhšiu chvilku až nakoniec plával sám, velmi sa tešil. Neboj sa podarí sa to aj vám, len to chce božskú trpezlivost a stále ho povzbudzovat.

cerez
8. sep 2014

@davmar Synovca som mala takto bojazlivého. Čo pomohlo? Rodičia ho dali na kurz plávania cez leto. Synovec sa inak správal v prítomnosti rodičia ako inštruktora.

pribinak
8. sep 2014

Daj svoje dieta na kurz plávania, dieťa sa pri instruktorovi sprava úplne inak ako pri mame ci otcovi, navyše vas potomok velmi dobre vie, ze stačí trochu viac zaprotestovat a rodicia sa radšej stiahnu, dobrý inštruktor niečomu takémuto nedá šancu
Na kurze sa najskôr firmou hry zoznamujú s vodou, učia sa dýchať a az potom idu na vodu, my mame len velmi dobre skúsenosti, vrelo odporúčam

danka79
8. sep 2014

mám tiež bojazlivé dieťa, ale s plávaním začala skôr 3,5r. Jediná cesta je osobný tréner. Je to dosť drahá záležitosť ale nikto lepšie dieťa nenaučí plávať ako profesionál. Okrem toho sa dieťa chová pri cudzom človeku inak. Ja by som tiež neverila, aké pokroky tréner s dcérkou spravil. Od 5r.pláva bez akýchkoľvek pomôcok sama.Samozrejme prešli sme si aj plačom,odmietaním ale po prekonaní strachu sa do vody veľmi teší,je to vodný živel.U nás bol problém aj s tým,že tréner bol muž 🙂, všetko zvládla.
bežný kurz,kde má tréner viac detí veľmi neodporúčam,pretože sa bude dieťa porovnávať s ostatnými,možno sa bude hanbiť ,jednoducho nebude tam priestor venovať sa prekonaniu strachu,keď je tam viac detí,ktoré majú zaplatený kurz a nemôže ich zdržiavať iné dieťa.
Bude to dobrá skúsenosť aj do života, prekonávať prekážky,nevzdať sa a pomalinkými krokmi zvládnuť základy plávania. Držím palce!