Ako riešiť nezrovnalosti v poplatkoch za krúžok?
Ahojte. Aky je vas nazor? Nas maly chodi na atletiku 2x tyzdenne. Cely januar som ho odlasila a v polovici februara sme odchadzali na 3 tyzdnove liecenie do marca, co som napisala sefke klubu a poprosila ju, aby to zobrala do uvahy pri platbach za februar a marec. Odpisala mi,ze februar platbu upravi tak,ze budeme platit treningy, co bude pritomny plus clensky poplatpk. Co som jej potvrdila, ze ok a poprosila som o rovnaky pristup aj za marec. Neodisala. Bola som v tom, ze sme sa dohodli ako vo februari. Ona mi vsak napisala, ze marec mame zaplatit v plnej cene a ze je to solidarota k ostatmym clenom klubu🤦 Akoze maly bol posledne mesiace minuleho roka dost chori, vymeslal 50,,%, cize solidarni sme dost, no hlavne mi ide o tu komunikaciu a netransparemtnost,ze raz tak spravi a raz tak. Co by ste robili? Zaplatili plnu sumu alebo sa dotahovali na ospravedlneni/odpusteni tych nepritomnych hodin?
@anonym_autor Môj syn chodí na hokejový krúžok (hokej), oni už v zmluve majú, že ak vynechá v kuse celý mesiac, tak sa v daný mesiac neplatí za krúžok. Podobne to máme aj s doučovaním angličtiny, keď je chorý alebo nám to v daný deň nevyhovuje tak za tú vynechanú hodinu neplatíme. To že ti tu niektoré píšu také bludy, že by im chýbali tvoje peniaze, to je somarina, lebo oni to majú dobre zrátané aby sa im to vyplatilo. @abbey1 To je akoby som mala predajný stánok so zmrzlinou a v horšom počasí zdvihnem ceny zmrzliny lebo budem mať menej zákazníkov, tak musím dohnať svoj zisk na úkor tých čo neprídu? Alebo poviem stálym zákazníkom ktorí pôjdu okolo a nebudú mať chuť na zmrzlinu, že treba aj tak zaplatiť a to je váš problém, že nemáte na zmrzlinu chuť, lebo robím pre vás službu. Toto môže napadnúť len abbey1.
@ik70 Nie, toto napadne každého podnikateľa a každý racionálne zmýšľajúci podnikateľ má všetky tieto veci už zohľadnené v cene.
Ono ide o to, že ty budeš viesť kurz, budeš rátať s príjmom, a dieťa ti nebude chodiť pol roka, tak ho treba úplne odhlásiť a dajú nové dieťa čo sa im oplatí,treba sa vžiť aj do situácie druhých, tak isto som mala dieťa na krúžku a zo 4 hodín mesačne chodilo na 2 lebo furt dáky soplik, proste som sa naštvala, za nejde vyhadzovať peniaze von oknom a odhlásila som dieťa, to je osud týchto krúžkov už, a samozrejme podmienky má každý svoje
Podla vsetkeho je autorka typicka ofucana znudena mater, ktora hlada problem aj tam kde nie je. Skoda reci.
Podla vsetkeho je autorka typicka ofucana znudena mater, ktora hlada problem aj tam kde nie je. Skoda reci.
@anonym_b64f44 milujem toto je top, lepšie si to nemohla napísať, milujem tieto ofučané ženy, keď im dakdo povie pravdu 🙈
@anonym_autor Tak XY bab ti tu napisalo to iste, ale vsetci si hlupi len ty si lietadlo :D O akej vybave tocis, sak ty jedina si nepochopila, jak si mimo, ze sa citis kvoli par euram ukrivdena jak 5rocna. Pricom to ani krivda nie je, nevadi. Ale na zaver si aspon priznala, ze je to blbost, no. :D
@anonym_autor a teda dozvieme sa ake su podmienky pri vrateni poplatku s ktorymi si suhlasila ked si dieta prihlasila ns treningy? Ci len pľuť budes a dupat nozkou?
@anonym_autor nahodou ti to velmi dobre vysvetlila a povedala, treba si pozriet ake podmienky ma ten kruzok/klub. V drvivej vacsine sa vobec neznizuju poplatky, dokonca ani ak dieta prestane chodit... vyriesis to jedine tak, ze sa na to opytas, pozries ake su tie podmienky/pravidla stanovene klubom, a ak neodpustia, nebudes riesit. Bohuzial stava sa to a na kruzkoch velmi casto, nakolko tvoj syn tam ma rezervovane miesto, miesto neho tam mohlo chodit ine dieta, mali urceny na zaciatku kapacitu kruzku, a kolko deti optrebuju aby to financne sa utiahlo.
@anonym_autor zena, ktora napise - vysvytlo s tvrdym y nemoze mat predsa doma dieta na domacom vzdelavani - prosim, povedzte, ze to nie je mozne!!!!
@anonym_autor bola chyba ze ti to vobec v jednom mesiaci povolili. Moj syn sportuje od malicka, a ani nahodou sa nikomu nikdy platby neupravili ak nechodil na trening. Ved oni maju naklady na kruzok rovnake, to by museli vtedy ked tvoje dieta nan nejde, dat platit viac inym, aby to mali pokryte. Moj ma teraz zlomenu nohu, futbal bude mimo min.2 mesiace 45eur mesacne samozrejme odchadza na poplatok aj tak. Beriem to ako samozrejmost, ved keby mali deti chorych a mimo viac tak ako by to utiahli?
Záleží ake podmienky ste podpísali,máte dohodnuté .Možno to brali tak , že raz ti vyjdú v ústrety ale nie že budú každý mesiac. Ak máš dieťa stále choré tak by som zvazila odhlásenie. Ak nie si spokojná s prístupom klubu/učiteľa/ vedenia krúžku tiež.
@anonym_autor A ako svoje dieťa vyučuješ pravopis, keď v pohode napíseš: "už trénujú von na dvore???" 😀
Autorka, povedz prosim ta ze si troll a ze len strandujes tymto celym :D
@anonym_autor ja som to pochopila. myslela som tak že ak to bola vo februári prakticky polovica mesiaca tak odpustili ale keďže v marci to bol len týždeň tak nechali zaplatiť. Keďže ty píše od polovice februára do marca.U nás bola možnosť prísť na tréning v iný deň, ale peniaze vrátili len ak dieťa bolo celý mesiac choré a däbol papier od lekára.
@anonym_autor mudrujes, mudrujes, ale stále si nenapísala, o akej sume sa tu bavíme.
@anonym_autor :D boze ty si ... :DD nieee nechapem... ano mala to len ona v hlave, tak zdvihni telefon a vydiskutuj si to s nou a nie tu sa navazat do ludi.
@anonym_autor ty si ides stale svoje. Ved hadam mas nejaku zmluvu, pozri zmluvne podmienky a uvidis. Nauc sa, ze nie vzdy v zivote bude po tvojom a ze aj ty robis chyby.
@anonym_autor som na tvojej strane. Prístup a ignorácia zo strany klubu riešiť situáciu hovorí o charaktere šéfky klubu.
Chápem aj teba, aj klub. Práve preto treba vždy dopredu mať ujasnene, ako to v ktorom klube funguje. Niekde sa dá tréning nahradiť, niekde nie. Niekde ti peniaze vrátia, niekde nie. Neviem, či ste podpisovali nejakú zmluvu, tam by mali byť podmienky. Ja chápem kluby, obzvlášť tie, ktoré si prenajímajú priestor, že pre nich je ťažké vracať/nevyberat poplatky za deti, ktoré neprídu, pretože ten priestor stojí vždy rovnako a ak im polka detí nepríde, tak im poplatok za priestor nik neodpustí. Takže je to aj poučenie pre teba do budúcnosti, vždy sa pýtaj na podmienky dopredu. My sme teda vždy podpisovali nejakú zmluvu, práve aj kvôli takýmto situáciám. Takže ak máte zmluvu, pozri, čo tam je. Ak nemáte, ja by som sa snažila dohodnúť, ale nejako príliš by som "nebojovala" za odpustenie poplatku.

podľa mňa už teraz ľutujú že ti raz vyšli v ústrety 😂
@zuzanka.zuzu a dufaju ze syna odhlasi natrvalo.