icon

Ako trávite svoj voľný čas s deťmi?

zuzuzuzka
20. sep 2016

Ahojte, asi pre niekoho trapna otazka, ale ako travite volny cas so svojimi detmi? Co s nimi robite?
Moja dcera ma skoro 9.rokov. Mame problem s okusovanim nechtov. Po navsteve psychologicky mi bolo povedane, ze dieta potrebuje vela lasky. Tak ja ju aj chvalim, ked urobi nieco dobre, vie nadherne kreslit, aj sikovna je velmi. Len neviem ako s nou mam travit volny cas? Samozrejme myslim mimo ucenia a mimo cesty, ked ideme na kruzok. A kolko casu denne je vlastne idealne? Zaujima ma co robite s Vasimi detmi doma Vy a kolko casu denne im venujete.

Strana
z2
jasminet
21. sep 2016

moj muz si tiez obhryza nechty - ma malo lasky? 😀 😀 😀

alaguema
21. sep 2016

@lucinka511 tak neviem, čo sestra čakala...či už na gastre, alebo u psychologičky. Deti jedia toľko, koľko potrebujú. Ja som ako decko jedla strašne málo, bola som ako vyžla a dávali mi pangamin na podporu chuti do jedla. Nejak to nefungovalo 😀 Dodnes sa stravujem radšej striedmo. Podľa mňa to u detí vôbec netreba riešiť, pokiaľ sú inak v pohode a zdravé.

0silvia0
21. sep 2016

@doty1 minule som bola v orl čakárni a bola tam mamina s takým milým asi 4-ročným usmievavým chlapčekom. Stále sa maminky niečo zvedavo pýtal, také typické detské otázky a mamina čumela do mobilu, hladkala mobil, usmievala sa na mobil, chlapca nevnímala, odpovede typu: uhm, ano, uhm, ano.... tak mi toho malého bolo ľúto... ja som už bola v inej situácii, ja som tam sedela s puberťáčkou, ktorá v čakárni zásadne nekomunikuje, lebo veď by nás všetci počuli a bolo by to tráááápne.... 🙂

evittam
21. sep 2016

@zuzuzuzka Nehnevaj sa, ale ty si bola s dcérou u psychologičky len preto, lebo si ohrýza nechty?
Ja som si ohrýzala celú základnú školu - mala som dosť lásky, porozumenia, všetkého. Prestala som si ich ohrýzať ako som nastúpila na strednú školu - bolo mi trápne aké mám škaredé nechty. 😉

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@doty1 som v 8.mesiaci, ale chodila som s nou aj na bicykel, ked sa dalo. Ako sport celkovo. Len teraz ma to tazi, lebo tie pohybove aktivity u mna cele leto 0 bodov. Proste som nevladala aj ked som velmi chcela. Tie hry (u nas na tablete) Minecraft fici, nastastie sme dohodnute len hodinu na den a velakrat mi ukazuje, co vytvorila a ja so zaujmom pocuvam, pozeram. A mozno to nieje az tak strasne ako som si myslela. Mozno trosku viac pozornosti z mojej strany a ten zlozvyk nejak zahnat, ale to budem musiet aj s ucitelkou v skole porozpravat, aby ju upozornovala. Ved tam travi najviac casu. Domov mi chodi o 16-tej

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@vierka1112 dakujem, ze si napisala. Ja som s nou tam bola iba raz, aj to nie vylucne kvoli obhryzaniu nechtov, ale uz som sa tej psychologicky spytala aj na to. Mala vyrastala bez otca a ja ako slobodna matka som sa bola pytat na iste veci 🙂 ale hovorim, ona s tym zacala po nastupe do skoly a tam si tusim okusovala nechty ucitelka. Tak to asi len odkukala odtial. A s laskou je vsetko ok 🙂

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@0silvia0 ono si to rodicia casto neuvedomuju, je to smutne. Ja sa snazim mobil co najmenej pri nej uz teraz, aby vedela, ze je u mna na prvom mieste. A to moja keca o dusu. Niekedy ani neviem , co hovori, lebo je to vela naraz :D a len spusti prud slov proste. Nechapem, kde sa to v nej berie :D

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@evittam ako som pisala vyssie, nebola som tam vylucne kvoli tomu. Hlavna tema bola ina 🙂 toto som sa spytala tak pomimo, lebo som si malou nevedela rady uz. A neviem doteraz. Je to strasny zlozvyk :/ a mna to trapi, lebo tie nechty ma ozaj hrozne....

rebeka7501
21. sep 2016

to už aj s okusovaním nechtov sa chodí psychológovi ?
Veď tam musia mať potom "narváno"

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@rebeka7501 tak ja som mala pocit, ze to je psychickeho povodu

lenkamaxim
21. sep 2016

Maminy niektore Vase prispevky su fakt pekne! Ako sa venujete detickam,dcerkam..Salony krasy,kreativne dielne,klobuk dole! Pri tom citani ma napadlo ako budem travit cas ja so syncekom,salon krasy asi nie 🙂 Nechcela by som aby mama bola bokom a ocko s syn partaci. Uz som to parkrat videla aj na navstevach a pod. Este ze mam dost casu nieco vymysliet,moje milovane klbko usmevov bude mat este len 10mes.

viera77
21. sep 2016

@zuzuzuzka samozrejme to moze byt aj psychickeho povodu, preco by to aj nemohlo byt? a maminky, ktore sa z toho smeju len jednoducho ignoruj.
Moja dcerka hned po nastupe do skolky zacala ani nie s ohryzanim nechtov, ale si ich tak "osklbkavala", neviem to presne popisat, no skratka robila si manikuru bez manikury - prstami ....cele dopoludnie prestala v kute a toto robila a dokonca uz mala zadery ho krvi a nechty olupane az na maximum, krvave, no pre matku fakt neprijemny pohlad.....vtedy som si vsimla, ze toto robi vtedy, ked je v novom neznamom prostredi medzi cudzimi ludmi....a isla z nej taka neistota a obavy....doma a medzi znamymi toto ale nerobila, vzdy bola zaujata niecim inym....koli zlej adaptacii sme preto aj prerusili navstevu skolky, dalsi rok to uz robila menej a teraz ako predskolacka v novej skolke a medzi novymi detmi este vraj sem-tam, aspon tak tvrdi ucitelka a vtedy pomoze okamzite zaujatie niecim, nech dieta len tak nepostava a nevie co ma robit, ale neupozornovat v tej chvili na tie nechty, len preniest pozornost inde....takyto isty postup vtedy navrhla aj psychologicka, ked sme s nou riesili iste veci suvisiace aj s tou adaptaciou.

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@lenkamaxim salon krasy ani u nas nebol, pretoze dceru stale bavili skor chlapcenske veci 🙂 resp.nie cisto dievcenske 🙂

lucinka511
21. sep 2016

@alaguema to by si musela vediet cely pribeh aby si mohla komentovat.preco gastro a preco jej tam odporucali laktacneho psychologa .Mala bola predcasna v inkubatore.napchali ju sondou ako babatko nechcela prsnik.flasu lyzicku striekacku nic.Na gasre jej povesali ze jej mali poradit laktac psychologicku.lebo ona ma tri roky a malo papa ale to je skor spojene s tou situaciou kt vtedy bola a neriesila sa.Uz je aj ked stale malo a je to s nou na dlhsie.k tejto psychologicke sla na odporucanie a nic z toho .Nejake motivacne priklady.rady a tak. Ano su deti kt nejedia a same sa niekedy rozjedia.len u tejto malej to nolo hl kvoli predasnemu porodu a tak.

lucinka511
21. sep 2016

@alaguema a potpm este nemala najlepsie krvne testy prave z toho.ze malo e .preto .

zuzuzuzka
autor
21. sep 2016

@viera77 dakujem 🙂 moja dcera rada chodila do skolky, rada do skoly. Dokonca sa stale hnevala a nechcela ist domov 🙂 ked som pre nu prisla. Teraz v skole, ked daju fotky na internet, vsade si okusuje nechty. Je to pri aktivitach, ked caka v rade, ked sedi v lavici a pocuva ucitelku. Asi ju stresuje to, ako to zvladne. Tu danu ulohu alebo neviem. Pritom je sikovna. Podla mna si aj veri, ale asi musi viac.

ewisam
21. sep 2016

@lenkamaxim Neboj nic, ja mam dvoch chlapcov.. A je akesi zlate pravidlo vychovy, ze prvym vzorom gentlemana v rodine ma byt pre dievca otec a pre chlapca vzorom laskavej, citlivej a chapajucej pomocnej ruky mama 😉 takze pokial sa budes zapajat do jeho sveta aktivne, nevidim dovod aby si bola bokom...

viera77
21. sep 2016

@zuzuzuzka neviem, ako tvoja dcerka, ale moja je az prilis aktivna, nikde neobsedi, nevie vydrzat na jednom mieste ani 10 sekund, ona ani nekraca po ulici, ale poskakuje...teraz zacala chodit na tanecnu a tam sa vie vyburit, je vlastne stale zamestnana pohybom a nema prilezitost na postavanie a cakanie na nieco a s tym suvisiace prave to nicenie nechtov....a hlavne, ked je uz okukana v novom prostredi a vie co a kedy ma robit, tak na nechty uz nema vobec cas....a ak je dcerka po mne, tak bude skor ten stresovejsi typ a prave takto sa prejavuje jej strach a obavy z nepoznaneho...ja zase vtedy mam uplne stiahnuty zaludok a dostanem do seba akurat tak vodu, niekoho vtedy z nervov pochyti pazravost, niekdo si vtedy obhryza nechty, atd...skratka je to o prednastavenej psychike cloveka.

alaguema
21. sep 2016

@lucinka511 ok. chápem.

Strana
z2