icon

Ako zabaviť deti?

luvika
14. júl 2015

Ahojte mamky, ockovia. Je leto, deti doma, u nás aj požičané. Robíme všetko možné aj nemožné, no občas mi už dochádzajú nápadyy, tak budem rada, ak prispejete nejakými tipmi na hry na doma. Ja pridávam jeden tip, čo som deťom vymyslela na dnešok: Mali sme doma kopec prázdnych obalov z kinder vajíčok (tie žlté vajká). Zahrali sme sa na hľadačov pokladu. Nakreslila som deťom mapu s 1.indíciou, kde hľadať ďalšiu. Boli poschovávané všade (vonku, v záhrade, pivnici, na balkóne...). Pri každej indícii schovanej vo vajíčku bola aj jedna úloha, ktorú museli splniť (poskladať riad z umývačky, vyniesť smetie, upratať detskú, uložiť topánky na miesto...)...hra trvala cca hodinu, deti sú unavené z toľkého "lietania" a upratovania, dom je uprataný, ja som mala hodinu kľud a deti našli poklad - každá jednu jazdu na bobovej dráhe + 1€, ktoré si smú minúť na čo chcú 🙂 a čo vy? Máte nejaký tip?

jabadaba
14. júl 2015

@metlonka zial, nie je take kreativne ako by sa mi obcas hodilo.... 😝

metlonka
14. júl 2015

@zita19 jeee to vyzera tiez dobre..musim si to skopcit..aby som nezabudla postup...dik za typ 😉

jabadaba
14. júl 2015

@metlonka inak, ked si nacala tuto temu, tiez to tak pocitujem, ze nase deti nemaju take detstvo ako my. Take slobodne, nesputane....doba je otrasna. 😝 Ja som lietala cele dni po vonku, presne - skakali sme gumu do bezvedomia plus sme polozili vsetky stromy po okoli...nuz, ina doba bola.

jabadaba
14. júl 2015

@luvika citam si popis tej vasej hry na hladanie pokladu a veru, ma to cosi do seba. Odkukam zas pre zmenu ja od teba. To je tiez skvela inspiracia. Kinderka sa nam tu kadetade este povaluju. A ze som to ja, pridam v ich suvislosti jednu habaduru s kypriacim praskom - naplnit praskom, zaliat troskou vody, zavriet, pretrepat a sup s tym do vane. 😀 😀 😀

metlonka
14. júl 2015

@jabadaba presne tak...je mi luto nasich deti...bez nas sa ani nepohnu...vsade sme im za zadkami...a nevedia sa sami ani zahrat...vsetko im musime planovat a stale sa nudia a cakaju ze im vsetko naplanujeme...moja dcera je stale este hrava...dost sa vyhra aj sama...aj krpec..nechcem im planovat cely den do bodky...my sme mali super detstvo...rano som vybehla na ulicu a domov sme prisli len ked nas zavolala mama na obed...alebo mastny chlieb s cibulou...gumu sme hravali az do tmy...ledva sme na nu dovideli...stavali sme si bunkre snad zo vsetkeho...schovku, vybijanu, bicykle...vsetko to bolo take uvolnene...rada na to spominam... 😉 jaj zas ma chyta nostalgia 🙂

tomaskovamaminka
14. júl 2015

@luvika Ja by som skusila ich naucit nejake rucne prace, ked su to dievcata, hackovat, pliest vysivat. Potom skladat origami z papiera, mozno skusit servitkovu techniku,... a ked budes mat cas popozeraj tu http://www.neposednenoznice.sk/ a este ma napadlo http://www.brydova.cz/

zita19
14. júl 2015

@metlonka vidis, aj dom sa da bunker z deky na stole 😉

metlonka
14. júl 2015

@zita19 ano bunkrujeme aj doma...teraz mi decka skacu do kopy matracov a vankusov...dufam ze nebude z toho navsteva pohotovosti..susedia z nas maju urcite radost 😀

blumchen2
14. júl 2015

@zita19 raz som citala fejton o tom ako sa chcela zena zbavit beztrestne manzela. zacala mu vyvarat nezdrave jedla: tucne, vyprazane,... az dostal infarkt. fejton sa koncil konstatovanim,ze aj agatha christie by jej zavidela 🙂

jabadaba
14. júl 2015

@metlonka ach jo, nostalgia aj mna chyta...je to tak, co si budeme hovorit. Dnes pusti dieta len tak, na ulicu...pre mna desna predstava.

Bunkre aj u nas ficia doma, vankuse a vsetky deky, vratane epedov mame permanentne v obehu. Nuz....aspon doma, ked uz nie vonku.

liebling98
14. júl 2015

@jabadaba a si si istá, že ten labák máš pre deti? A že sa tam hrajú? Kto vie, čo Ty s tým nádobíčkom robíš po nociach... 😀

@luvika mňa ešte napadli nejaké ručné práce (spomínala si dievčatá). Napríklad náramky priateľstva. Alebo vystrihovat z časopisov zaujímavé obrázky a robiť z nich koláže.

jabadaba
14. júl 2015

@liebling98 😀 na stopercent ista. Mna bavia len tie serepeticky dokupovat. Cestne pionierske. Vyrabame same nejedle, neskodne brecky. Nic podozrive. Aj barak este stoji. 😀 Prisaham na svoju matu, nech zvadne do rana ak si vymyslam! 😀 One a nadobicko je nepouzitelne v noci. Ziadne cary mary s tym nenarobis...

leeenulka
14. júl 2015

Treba ísť spať! Čítam: Ako sa zbaviť detí. 🙂

jabadaba
14. júl 2015

@leeenulka 😀 dalsia, ktora podvedome tuzi....

leeenulka
14. júl 2015

Joj, to nieee, ani za celý svet by som ho nedala! I keď niekedy ... ;)

jabadaba
15. júl 2015

@leeenulka 🙂 niekedy to pride vhod, co si budeme nahovarat. Mne to hrozi od zajtra. Ako spravna matka .....tesim sa. 😀 (potom po veceroch na mna pride tazka chvila a zrazu mam napadov ako som mohla deti zabavit, co vsetko sme mohli robit... 😀 )

zita19
15. júl 2015

@jabadaba niekde treba nabrat skusenosti 😉 Pockaj, raz budes vyvarat pernik 😀 😀

zita19
15. júl 2015

@leeenulka niekedy dobre padne. Na hodinku, dve, pol dna, tyzden... A potom sa budes tesit, ze sa objavia aspon na hodinku, dve, tyzden... Vsetko ma svoj cas 😉

jabadaba
15. júl 2015

@zita19 😀 akoze pernikova bába?

liebling98
15. júl 2015

@jabadaba
@zita19 presne tak som to s tým labakom myslela aj ja. Bosorácke lektvary sú nuda... Treba prejsť na vyšší level 😀 😀 😀

jana_eyre
15. júl 2015

musim velmi podakovat - tato tema je premna ako na zavolanie.. ja mam sice male deti s malym vekovym rozdielom a nie je problem ich zabavit, ale je u nas na prazdninach moja 9rocna neter a sice je starostliva a pomaha mi s detmi, rada by som jej nieco co ju bavi vymyslela.. na hladanie pokladu nemam dnes energiu /to je u nas oblubena hra/ ale to s tymi koreninami - to je uplne super, s tym sa zabavia moji aj ona.. super!! dik..
@jabadaba

erikaah
15. júl 2015

Hlásim sa ako ďalšia, čo sa pridáva do klanu "neviem čítať" 😀 😀 😀 Téma, ako sa ZBAVIŤ detí 🙂

zita19
15. júl 2015

@jabadaba nie pernikova baba co jej Janko s Marienkou ozierali sindle. Ako varic takych tych fajnotiek co sa po nich smejes

liebling98
15. júl 2015

@zita19 ešte by aj biznis s tým robiť mohla

metlonka
15. júl 2015

@zita19 ja som tiez tu pernikovu babu pochopila az na treti krat 😀

zita19
15. júl 2015

mam taky pocit, ze tato tema ma dva headliny:
1. Co sa babe chcelo, to sa babe snilo
2. Zisli sme sa tu tie, co chvilami spadaju do kategorie Zvlast tazko chapavy
😀
P.s.:
Koho som sa dotkla, prosim o prepacenie

jabadaba
15. júl 2015

@zita19 vsak ja velmi dobre viem co si myslela. 😎

jabadaba
15. júl 2015

@liebling98 😀 nooooo, mne by stacil pre zaciatok maly zahon "byliniek"...

jabadaba
15. júl 2015

@jana_eyre niet zaco, nech sa dari a hlavne, nech labak nebuchne. 😀 😉

liebling98
15. júl 2015

@jabadaba Mala si hneď povedať, že sa venuješ liečivým bylinkám, Ty babka bylinkárka 😀 😀 😀