icon

Ako zabaviť školáka jedináčika počas víkendov?

Včera o 10:59

Ahojte.
Chcem sa spýtať, ako trávia voľný čas, najmä víkendy, prázdniny a pod. vaše deti - jedináčikovia?
Náš (chlapec, 6 ročný) okrem lega a futbalu raz nevie, co by robil. Celý víkend sme mali "ja sa nudím".
Venujeme sa mu na striedačku aj s manželom, ale to sa nedá nonstop. Vsetky ponuky ako spoločenské hry, čítanie kníh, skladanie iných stavebníc, ihrisko a pod. je preňho NUDA. Pride zo skoly, napíše ulohy a do 21.00 len kope po dome loptu kade tade alebo sa nudí 🙈. Pri predstave 9 tyzdnov prázdnin si kladiem otázku, ako to prežiť 😃
Kamarátov tu v okolí nemá, iba dievča v jeho veku a staršie alebo maličké.
Ďakujem za každú radu okrem táborov, tam ísť nechce a nebudem ho tam dávať s tym, ze to hystericky preplače.

mimaapeto
Včera o 11:06

So spolužiakmi vychádza? tak sa dohodnúť na prespávačkách do táborov so spolužiakmi s deťmi ktoré pozná... bývali sme na dedine a dcéru sme vozili na prespáčku a deti chodili k nám.. do táborov chodí od 6 rokov do denných... skamarátila sa tam rýchlo...

belllinka
Včera o 11:07

Dať ho na futbal? PLus ešte nejaký iný šport

mimaapeto
Včera o 11:08

už bývame rok v meste a super... deti si zvonia navzájom je ich vonka dobrá skupina ... začiatky boli všelijaké kým sa začlenila chodila som s nou ja von aj som sa s nou hrávala a už je to super teraz..

anonym_455b44
Včera o 11:13

vsak chodte niekde z domu, na vylet, na prechadzku. Nemusite byt len doma. Rano sa pobalit a vypadnut na cely den prec. Vecer sa vratite. Co robite cele vikendy doma? Cez tyzden ked napise ulohy moze ist von, nemusi byt doma. Ked nechce ist sam, chodte s nim. A cez prazdniny to treba striedat, vylet, kupalisko, prechadzka, turistika, ist do lesa, nejaky par dnovy pobyt, dovolenka, ak sa da moze ist aj k babke...

anonym_9fb53d
Včera o 11:15

Vsak si zavolajte domov na navstevu nejakeho kamarata zo skoly. A tabory, denny tabor, kde bude ako keby v skole je podla mna uplne v pohode, pripadne nech sa dohodne s kamaratom zo skoly, ze pojdu spolu.

jarvisstyle
Včera o 14:01

doma na sídlisku nemáme problém je tam veľa detí ale chodíme často na chalupu a tam sa nudia aj moji a to sú dvaja. Tak ich zamestnám prácou a zistia že nuda nieje až taká zlá...

anonym_141810
Včera o 16:25

NO my mame nieco podobne a naozaj cele vikendy sme na vyletoch..Je to narocne, ale zatial zvladame

V lete sme 2 tyzdne v zahranici pri mori , potom kazdy druhy den nejaky vylet, aj po okoli, turistika, kupanie, proste si pripadam ako animator, starsi syn bol uplne samostatny vedel sa zabavit, tento mladsi je uplne iny

anonym_ee1f9c
Včera o 16:36

Každú sobotu, nedeľu sme v lese, zbierame bylinky, opekáme. Prejdeme sa na zmrzlinu, zájdeme k babke. Syn ide s manželom bicyklovať, ja zatiaľ pospratujem. V lete chodíme aj do iných miest pozrieť centrum, zájdeme do Zoo, či na hrad, na kupko,.... syn je druhák.

anonym_b37246
Včera o 16:46
@anonym_141810

NO my mame nieco podobne a naozaj cele vikendy sme na vyletoch..Je to narocne, ale zatial zvladame

V lete sme 2 tyzdne v zahranici pri mori , potom kazdy druhy den nejaky vylet, aj po okoli, turistika, kupanie, proste si pripadam ako animator, starsi syn bol uplne samostatny vedel sa zabavit, tento mladsi je uplne iny

@anonym_141810 U nás to isté, staršie dieťa bolo samostatnejsie a tento menší nevydrží sám ani chvíľu.
Tak aj ja stále rozmýšľam a vymýšľam čo podniknúť.
Výlety, turistika, zoo, opekacka, kúpalisko.