Ako zabaviť školáka jedináčika počas víkendov?
Ahojte.
Chcem sa spýtať, ako trávia voľný čas, najmä víkendy, prázdniny a pod. vaše deti - jedináčikovia?
Náš (chlapec, 6 ročný) okrem lega a futbalu raz nevie, co by robil. Celý víkend sme mali "ja sa nudím".
Venujeme sa mu na striedačku aj s manželom, ale to sa nedá nonstop. Vsetky ponuky ako spoločenské hry, čítanie kníh, skladanie iných stavebníc, ihrisko a pod. je preňho NUDA. Pride zo skoly, napíše ulohy a do 21.00 len kope po dome loptu kade tade alebo sa nudí 🙈. Pri predstave 9 tyzdnov prázdnin si kladiem otázku, ako to prežiť 😃
Kamarátov tu v okolí nemá, iba dievča v jeho veku a staršie alebo maličké.
Ďakujem za každú radu okrem táborov, tam ísť nechce a nebudem ho tam dávať s tym, ze to hystericky preplače.
už bývame rok v meste a super... deti si zvonia navzájom je ich vonka dobrá skupina ... začiatky boli všelijaké kým sa začlenila chodila som s nou ja von aj som sa s nou hrávala a už je to super teraz..
vsak chodte niekde z domu, na vylet, na prechadzku. Nemusite byt len doma. Rano sa pobalit a vypadnut na cely den prec. Vecer sa vratite. Co robite cele vikendy doma? Cez tyzden ked napise ulohy moze ist von, nemusi byt doma. Ked nechce ist sam, chodte s nim. A cez prazdniny to treba striedat, vylet, kupalisko, prechadzka, turistika, ist do lesa, nejaky par dnovy pobyt, dovolenka, ak sa da moze ist aj k babke...
Vsak si zavolajte domov na navstevu nejakeho kamarata zo skoly. A tabory, denny tabor, kde bude ako keby v skole je podla mna uplne v pohode, pripadne nech sa dohodne s kamaratom zo skoly, ze pojdu spolu.
doma na sídlisku nemáme problém je tam veľa detí ale chodíme často na chalupu a tam sa nudia aj moji a to sú dvaja. Tak ich zamestnám prácou a zistia že nuda nieje až taká zlá...
NO my mame nieco podobne a naozaj cele vikendy sme na vyletoch..Je to narocne, ale zatial zvladame
V lete sme 2 tyzdne v zahranici pri mori , potom kazdy druhy den nejaky vylet, aj po okoli, turistika, kupanie, proste si pripadam ako animator, starsi syn bol uplne samostatny vedel sa zabavit, tento mladsi je uplne iny
Každú sobotu, nedeľu sme v lese, zbierame bylinky, opekáme. Prejdeme sa na zmrzlinu, zájdeme k babke. Syn ide s manželom bicyklovať, ja zatiaľ pospratujem. V lete chodíme aj do iných miest pozrieť centrum, zájdeme do Zoo, či na hrad, na kupko,.... syn je druhák.
NO my mame nieco podobne a naozaj cele vikendy sme na vyletoch..Je to narocne, ale zatial zvladame
V lete sme 2 tyzdne v zahranici pri mori , potom kazdy druhy den nejaky vylet, aj po okoli, turistika, kupanie, proste si pripadam ako animator, starsi syn bol uplne samostatny vedel sa zabavit, tento mladsi je uplne iny
@anonym_141810 U nás to isté, staršie dieťa bolo samostatnejsie a tento menší nevydrží sám ani chvíľu.
Tak aj ja stále rozmýšľam a vymýšľam čo podniknúť.
Výlety, turistika, zoo, opekacka, kúpalisko.

So spolužiakmi vychádza? tak sa dohodnúť na prespávačkách do táborov so spolužiakmi s deťmi ktoré pozná... bývali sme na dedine a dcéru sme vozili na prespáčku a deti chodili k nám.. do táborov chodí od 6 rokov do denných... skamarátila sa tam rýchlo...