Aktivita pre dvojročného chlapčeka

bubulacka
13. sep 2013

Mamičky prosím o radu. Zatiaľ ešte nepatrím medzi Vas, ale často strážim synovca, pre ktorého by som chcela vymyslieť nejakú kreativnu činnosť. Zatiaľ ešte velmi nerozprava, a nie vsetko ho zaujme, nemáte niektorá v albume "výtvory", ktoré by sme mohli robit spolu? A co by mu aj vydrzalo a odolalo zuzlaniu, kusaniu a trhaniu? 😀 prosím o rady a nápady 🙂 ďakujem velmi pekne.

ichbinich
13. sep 2013

@bubulacka:
Noo, tak "zuzlaniu, kusaniu a trhaniu" odola dobre drevena kocka alebo gula 😀 😀 😀

Ale nie, teraz vazne. Ja mam na kreativne veci dve lave ruky, ale co bavilo mojho syna v dvoch rokoch bolo:
- kreslit si
- Lego Duplo, pricom ja som stavala, napriklad garaze pre jeho auta
- auta, auta a este raz auta 😀
- plastelina, ja som vyvalkala a on vykrajoval alebo som mu robila gulicky a on si ich kotulal
- citat knizky, pricom citanie je pozeranie a komentovanie obrazkov
- spievat pesnicky, alebo teda pocuvat. Nemusia byt prave destke 😉
- preliezky, pieskovisko, odrazacie auticko
- puzzle
- drevena zeleznica
- lepit farebne papieriky alebo konfety na papier

V jasliach s detmi vyrobili lampion na lampionovy sprievod, to davali listy do folii, kotrymi sa laminuje papier. Potom lepili postavicky na papier, napr. snehuliaka: mali uz nachystane vystrihnute casti a deti ich potom lepili a dozdobovali. Spravili aj vtaciky, prilepili tam aj ozdobne pierka a pod.

cerez
13. sep 2013

Môj syn má rád odrážadlá, drevené vkladačky, hra s loptou - chytanie a vyhadzovanie, autááááááááááááááááááááááá, bágre a naberanie kociek do tatrovky, obzeranie knižiek a hovorím mu čo je čo, miluje Spievankovo DVD a úplne najlacnejšia hra je hra so štipcami. Najnovšie chodí s lekárničkou a ošetruje ma a tiež svojho macka.

bubulacka
autor
13. sep 2013

Ďakujem baby za tipy 😀 niektoré sú celkom zábavné 😀

h2
13. sep 2013

Tak štipce fičia aj u nás. 🙂 A nie len to, môj syn strááášne rád pomáha, keď upratujem, musí mať svoju handričku, alebo malú metličku, keď varím, nasypem mu do väčšej misy fazuľky, dám mu do ruky varechu a mieša ostošesť! A vydrží pri tom dovtedy, kým ja robím to isté, akonáhle zmením činnosť, chce tiež robiť to, čo ja. On má o zábavu postarané a ja si stihnem porobiť v domácnosti, čo potrebujem. 🙂 Ináč z hračiek má najradšej detské náradie (kladivo, skrutkovač, pílka), autá hlavne veľké, najradšej "stavebné stroje": bager, náklaďák, žeriav, traktor a úplne najradšej miešačky, tie už máme v troch veľkostiach 🙂 Ďalej lopty, no a samozrejme, večer si vždy musíme čítať aspoň hodinu.
Asi tak 3 mesiace dozadu ho ohromne zaujal čiarový kód, dosť dlho sme mali obdobie, že na všetkom, čo chytil do ruky, hľadal, kde ten kód je. 🙂 A mali sme aj obdobie, že sa najradšej hral s meracím pásmom, meral úplne všetko (všetko meralo presne "Dvadsaťštyri!") 🙂