icon

Aký klavír kúpiť pre dcérku, ktorá chodí do ZUŠ?

macka10
26. dec 2021

Kočky prosím poraďte, dcéra začala od septembra chodiť na klavír do ZUŠky. Potrebujeme jej nejaký klavír kúpiť domov - aby mohla trénovať, zatiaľ máme požičaný. Nie sme hudobná rodina, dcérku to chvíľku baví, potom vôbec. Neviem, ako dlho tam vydrží. Poraďte nám, ako úplným amatérom, aký klavír kúpiť? Zo začiatku by sme uvítali niečo cenovo prijatenejšie, časom, ak sa ukáže že ju to baví, sa nebránime ani niečomu drahšiemu.
Existuje vôbec cenovo prijateľný klavír?
Ďakujem

Strana
z2
keterinka
26. dec 2021

@macka10 prvé dva ročníky mojej dcére stačil do ZUŠ : Yamaha NP-12 B Digitálne stage piano s pedálom. Tiež som nechcela veľa investovať spočiatku. Našťastie hra na klavír dcéru zaujíma aj ďalej a práve kupujeme väčšie. Dcéra sa navyše teší, bude mať ďalšiu motiváciu.

slovakboy
27. dec 2021

@macka10 treba pravý drevený klavír. Piano. Aj používané od niekoho kúpte a zo ZUŠ Vám tam pošlú ladiča aby vam ho naladil. Tie elektrické klavíre to nie je ono.

lenkakravcova
27. dec 2021

@lucik194 Mne rodičia kúpili klavír. Normálne že klavír. A teda chodila som aj ja, a aj sestry na klavír ďalších mnoho rokov (ja 11), sestra (7), ďalšia tiež cca 6-7.

macka10
autor
27. dec 2021

z@lenkakravcova ved aj u nas je pravdepodobnost, ze aj mladsia dcera bude chodit, tak snad sa vyuzije.
@slovakboy joj ako rada by som, len ono je to strasne tazko, ked sa tomu clovek nerozumie, kupovat nieco z druhej ruky.

slovakboy
27. dec 2021

@macka10 tak choďte kúpiť s učiteľkou klavíra alebo s ladičom ktorého vam ona odporučí. Musí pozrieť kladivká či ich netreba nejako zasadne meniť alebo opraviť. Dusíka chytače ... Obdivujem ten mechanizmus, ktorý skonštruovali pred 300 rokmi.

hefo
27. dec 2021

Do bytu určite elektrický klavír s kladivkovou mechanikou, kľudne aj používaný (odskúšať, nejaké skryté vady by to nemalo mať). Do domu, ak máte dosť miesta, tak kľudne aj klasický klavír, ale ja osobne by som to na začiatku nerobil, potom sa toho človek bude ťažko zbavovať.

hori
27. dec 2021

@macka10 myslím, že ten sencor, čo si sem dala link, je dobrý vyber. 1. Ak sa do veci nevyznáš, nekupuj na bazároch, kup nové. Ak na to máš, peniaze netreba ľutovať, nie je to blbosť. Elektrické piano samozrejme kladivkovu mechaniku ma. 2. Ak to máš kam dať, je to aj pekný kus nábytku - to hovorím z vlastnej skúsenosti. 3. Pre dieťa je to motivácia ako hrom, to je pravda. Ak máš aj mladšie deti - nie je o čom, využitie bude. 4. Ak ich to prestane baviť - vždy sa to dá predať. Ale netreba ponáhľať, ono to určitý čas aj postoji a jesť to nepýta, často sa stane, že sa puberťák ku klavíru vráti aj po dvoch-troch rokoch pauzy.

macka10
autor
27. dec 2021

@hori dakujem, asi toto som potrebovala pocut.

macka10
autor
22. jan 2022

Kočky ďakujem za všetky rady, nakoniec sme po radach od zusky kupili Korg B2SP za 500e. Bola som rozhodnuta pre Orlu ale nakoniec ma ukecali. Ale teraz mi prosím povedzte či je normálne, ze ked ho zapneme a nehraje sa na nom je počut reproduktor, take jemne sustanie. Nie je to nič hlasné, ale ja to počujem, taký jemný šum. Nemal by byť 100% ticho? Samozrejme máme nárok ho vrátiť, alebo reklamovať. Len muž mi tvrdí, že každý reproduktor by mal vydávať nejaký zvuk! Len mne sa to nejako nezdá!

hefo
23. jan 2022

Ak je to počuť len veľmi zblízka reproduktoru, tak to môže byť (relatívne) normálne (šum je súčasťou každého analógového zvukového reťazca a je len otázkou, aký je silný), i keď dnes sa to na takýchto nástrojoch dá urobiť tak, aby to nebolo počúť prakticky vôbec.
A nemáte len nejako príliš silno nastavený audio-in vstup, aj keď doň nič nie je zapojené (netuším, či sa to dá nastavovať, v návode to musí byť)?

keterinka
23. jan 2022

@macka10 my jedine yamahu kupujeme. Tiež ma ukecavali v predajniach na kadečo. A pri yamahe nie je žiaden šum. Ja by som reklamovala/ vrátila.

Strana
z2