icon

Aký máte názor na učenie sa angličtiny 2 - 3 ročným dieťaťom?

martina05
11. okt 2012

Ahojte, zvažujem že s dcérkou začnem chodiť na kurz angličtiny pre deti. Dcéra má dva a pol roka , krásne rozpráva /po slovensky/ a rada by som jej rozšírila obzory. Zvažujem kurz Helen Doron ale odrádza ma cena /cca 40E/mesiac/. Manžel je skeptický a viaceré opýtané osoby /dokonca i učitelia angličtiny/ mi povedali, že podľa ich názoru je to zbytočné. Podľa článkov a získaných informácií je však vek 2-3 roky ideálny za začatie výučby cudzieho jazyka. Aký je váš názor??? Máte s Helen Doron skúsenosti???

Strana
z2
adelakk
18. nov 2015

Ja si myslim, ze treba zacat deti ucit jazyk co najskor. Otazka je vsak akou formou. Dat ich na kruzok? za pokus to mozno stoji, ale ak ich to tam nebude bavit tak ich nenutit. Ja ucim svoje dve deti (coskoro 4 roky a coskoro 2 roky) po anglicky od narodenia a asi pred pol rokom som zacala aj s rustinou. Ale ucim ich to tak prirodzene, popri beznom zivote........hovorim obidvomi jazykmi plynule, takze mi to pride prirodzene pouzivat ich aj pri detoch. Dobre je aj pocuvanie roznych nursery rhymes a rozpravky pozeraju skoro iba vylucne v AJ a RJ. Obaja hovoria velmi pekne po slovensky, dcera zacala rozpravat uz ked mala 16 mesiacov. Co sa tyka AJ a RJ, tak dost rozumeju, samozrejme kazdy na inej urovni. Syn sa pusta aj rozpravat po anglicky. Ked sa hovori nieco v AJ aleb RJ, tak sa ich sem tam spytam, ze o com sa tam rozprava a oni mi to prelozia, tak vidim, ze sa na nich cosi z oboch jazykov postupne prilepilo. Niektori ludia namietaju, ze ked sa deti ucia viac jazykov, tak sa im pletu. To nie je pravda. Nasi obaja bud pouzivaju jeden, druhy alebo treti jazyk, este som ich nepocula povedat vetu kde by boli zmiesane viacere jazyky. Deti maju uzasnu predispoziciu na ucenie sa jazykov, co treba vyuzit. Neskor im to pojde tazsie.

veselamirka2
18. nov 2015
Používateľ veselamirka2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veselamirka2.

ja tiez budem moju dcerku viest k uceniu jazykov od malicka, jazyky su v dnesnej dobe velmi potrebne a vyuzivane

roboas
16. dec 2016

Ahoj naše decká sa učia cez tento kurz : www.anglictina-bez-biflovania.sk/kurzy-pre-deti Zatiaľ sme maximálne spokojný. Poznáte aj nejaké iné online spôsoby kde učia deti premýšlať priamo v angličtine ?

mkova
12. jan 2017

čím skôr sa s tým začne tým lepšie ...

Strana
z2