Dieťa v krosnách na lyžovačke
Ahojte, brali ste dieta do krosien a zaroven ste lyzovali? My by sme si chceli urobit vylet na kubinsku holu tam su modre trasy a vyhliadkovym tempom lyzovat. Z hladisks bezpecnosti myslim, ze by to malo byt ok. Len som takto este nikoho nevidela jazdit. Co myslite?
No, nie bars...možno raz pomaly opatrne zísť nejakú trasu, ale aj to je riziko ..Zlyžovávala som len so psom, bol fixovanejší v batohu ako dieťa v sedačke, ale len trochu sa pohol a zmenil tak ťažisko a mala som problém.....a samozrejme druhá vec sú ďalší lyžiari-dnes sú rýchle lyže, v tej rýchlosti by "náhoda" nemusela skončiť príjemne.
Môj muž je perfektný lyžiar a na túto otázku odpovedal, že nikdy v živote by si nevzal takto dieťa a ja ako laik by som to povedala tiež, ako povedali baby vyššie, nikdy nevieš čo sa môže stať- pád, alebo niekto narazí do Teba, čiže z hľadiska bezpečnosti a ochrany dieťaťa by som to nikdy neurobila....
Prepac, ale pouzi zdravy rozum.
Nikdy v zivote...
Zjazdove lyzovanie a dietatko na chrbte veru nikdy. Dalo by sa ist na bezky v lahkom terene a dieta v cyklovoziku s lyzinami miesto kolies.
Vies nam vysvetlit, co je na tom z hladiska bezpecnosti OK?
@jasminka dúfam, že v prípade zásahu ti dajú záchranári aj poisťovňa celú túto atrakciu zaplatiť, potom ti možno aj docvakne, čo to je za super nápad... a snáď si chcete na chrbát zobrať obe deti, keď už, nech to stojí za to...
čo tak naučiť deti lyžovať? alebo im zaplatiť lyžiarsku školu?
@jasminka Vies co, ja ti to poviem z mojho uhla pohladu. Ja som lyziar zaciatocnik a ked do niekoho narazim, ver mi, naplanujem to, proste sa to stane... Preto by som deti nebrala, lebo nikdy nevies, ci sa prave niekto neuci lyzovat a nenapali si to rovno do teba...
5 rocny s nami uz lyzuje, mala nechce..aj sme jej skolu platili, ale vyhodeny peniaz :( chceli sme ist na somarsku lucku na vyhliadkovu jazdu..ved tam sa da ist uplne pomalicky a teraz su svahy prazdne..
Akoze az take nelogicke sa mi to nezda..x krat som videla decko v sedacke na bicykli a v premavke, kde jazdia nielen cyklisti, ale aj auta...
Bol niekto na kubinskej holi? Je tam taky okruh, zda sa byt prijemna vyhliadka..ale videla som len na fotkach. Tam clovek nevie, ci svah ide dolu alebo hore..
@jasminka - v cyklo sedacke su bezpecnostne pasy a dieta ma helmu. Na lyziach - to je uleteny napad. Na lyziach nemas brzdy take efektivne, ze hned zastanes!!! Ta rychlost, v ktorej do teba moze iny lyziar vrazit je porovnatelna s autom. Ja dieta neberiem ani na bicykli do premavky, len po cyklo trasach, nie som za taky adrenalin, kde moje dieta moze prijst k urazu, na to si ho prilis cenim... Na lyzovanie sa vykaslite alebo sa "zbavte" na ten den deti - alebo jedneho dietata - u pribuznych.
@jasminka zdá sa, že si rozhodnutá, uskutočniť plán s krosnou... podľa mňa je to blbosť...sorry, toto som videla robiť na vlastné oči vždy len češky, ktoré v Rakúsku na ľadovci vyvezú dieťa na 2000 metrov + a potom s ním v náručí ! (naozaj, nepreháňam - dieťa drží na rukách na hrudníku - a akože velice zlyžuje do údolnej stanici po modrej - lebo však výhľady a neukáž to malému.... pritom pokrikuje "táto, vyfoť si Jiříka, bude mít foto do alba!" ) ako sorry, no way, never, ani na Kubínskej holi 😅
Mala som na mysli jednu konkretnu trasu..este raz zdoraznujem takzvanu vyhliadkovu. ziadne zjazdove lyzovanie po pretekarskych drahach by sa nekonalo..jedina odpoved k veci bola
@uhnakova
Dakujem
A ano dieta by bolo priputane k lyziarovi a aj by malo prilbu..tak isto ako na bicykli..
@jasminka práve na kubinskej holi sme sviatkovali a aj na lyžiach samozrejme s deťmi a videla som tam 2x deticky v krosnach a tatino na lyžiach. A cely den. Jedno babo malo aj prilbu, to by som odporučila, samozrejme. Takze v pohode, krásny svah, primeraný 🙂
Ja to tam velmi dobre poznam,prave na rodinnej zjazdovke je v lesiku kde tu sneh zladovately a jazdia tam dive decka,ktore mozu skrizit cestu aj Zuzulovej a aj ta sa potom natiahne na vsetky 4,alebo horsie na chrbat aj s tou krosnou.
Inak blazna s krosnou som tam videla uz jazdit na vleku s dietatom a dokonca jeden mal dieta s lyzami na pome na krku .
Fakt nechapem,preco chcete takto riskovat, ucit deti prave takemuto lyzovaniu, ved sa mozete s muzom prestriedat pri detoch, tam sa to pekne da, obzerat si lyz. skolu s postavickami, loparovat sa pri kaviarni, su tam aj hojdacie lavicky, krasne terasy v restikach.
@tretiastvrta vdaka 🙂
@jasminka ja som na Chopku videla chlapika Ciech ako lyzoval so svojim syncekom, ale mal ho v takych saniach na lyziach a to mal takou kovovou tycou priupevnene okolo pasa. Mne sa aj to zdala riadna divocina a aj on priznal, ze to boo dost narocne. Na jednej starne obdiv, ze nenechaju nicim obmedzit a idu lyzovat aj s dietatom, na strane druhej by som sa bala a velmi, aj keby so super lyziar, skor by som sa bala tych okolo..aj mas odvahu tak zlyzuj, ale prilba musi byt!!! a teda snad aj tie krosna su nejako dober vystuzene....inak ja som mala strach maleho vozit v sedacke na bicykli prave kvoli tomu, ze aj sa pohol, mne sa ihned zmenilo tazisko a mala som co robit udrzat sa ...ale kto sa boji, nech nejde do lesa 😉
dufam ze ta nazivo spoznam z nejakeho prispevku vo vecernych novinach........
uf, to uz je dost kruta reakcia 😒
My chodime takto. Ale mimo zjazdoviek. Tam ta moze nejaky nacecany pako zrazit aj ked sa vies dobre lyzovat. Ja osobne by som neriskovala. Radsej na cyklovozik hodime lyze a ide sa. Je to bezpecnejsie. Uz sme to aj obratili na ked mangel spadol ale mala sa ani nezobudila.
Tu je aj par vyletov ak sa chces inspirovat. Mame skialp. lyze 🙂
http://www.sikovnamamina.sk/tag/ski/
@jasminka no mňa tu baby asi zožerú 😀 ale my sme tak s malým boli - mal asi rok...ale nie na klasickej zjazdovke, ale na skialpových lyžiach mimo zjazdovku, takže sme tam boli len my - bolo to presne 2x a na skutočne vyhliadkovej trase asi hodinu...a nemala som ho na chrbte ja, ale chlop...no a viac som sa bála ako si to užila 😒 takže sme už viac nešli a s druhým bábom nepôjdem určite.
S takmer 4ročným dieťaťom by som na lyžovačku na chrbte nešla určite - už máš (resp.nosič) inak ťažisko a veľmi ťažko sa manévruje a odhaduje. Na klasickú zjazdovku by som s dieťaťom nešla na chrbte nikdy - práve kvôli snowboarďákom, puberťákom a kdekomu kto sa buď učí alebo sa potrebuje predvádzať alebo len potrebuje cítiť adrenalín...nestojí to za to...
Viem, aké je to nafigu, keď rodičia už veľmi chcú (tiež mám teraz po 26rokoch odkedy lyžujem prvú zimu, keď nelyžujem a teda brutálny absťák...) a dietko ešte nevie alebo proste nechce...ale buď sa prestriedajte alebo si vezmite aupairku (stará mama, kamoška či úplne platená služba)...fakt to nestojí za to 😉
@jasminka este by som odporucila dieta poistit. My mame cela rodina alpenverein horske poistenie. Odporucam. Ked sme pri tych krosnach tak so mnou moji rodicia takto lyzovali na chopku, dumbieri a inde v tatrach, co sa neda s kubinskou porovnat. len vtedy na tych zjazdovkach nelietalo tolko sialencov

@jasminka v pripade padu to moze byt celkom nebezpecne