icon

Je plavecký krúžok na škole skutočne povinný?

lekita
17. jan 2025

Žienky ako je to u vás na skolách s plaveckým krúžkom ? Je povinný? U nás majú ísť deti na plavecký a vraj je to povinné pre všetkých. Akceptujú len ospravedlnenie od lekára. Starší syn bol pred dvomi rokmi tiež takto v zimných mesiacoch a krúžok ani nedončil dostal vysoké horúčky a skončil zo zápalom priedušiek. Teraz ide mladší a úprimne mám z toho trochu obavy. Začiatkom decembra totiž prekonal dosť silnú angínu. Koncom decembra zase vysoké horúčky, silný kašeľ, hnačky a zvracanie. Dostával sa z toho tri týždne a stále na ňom vidím že nie je úplne fit. Navyše mu nerobí dobre chlórová voda. Len neviem či je toto dostatočný dôvod pre doktorku aby mu dala ospravedlnenie. S doktorkou sa samozrejme pôjdem poradiť len ma zaujíma či niektorá z vás riešila niečo podobné.

katkaseiner
17. jan 2025

nie je to povinne, u nas nechodili ani u dcery ani u syna vsetci spoluziaci.

ivik4
17. jan 2025

Nie

deti95060810
17. jan 2025

nie je...

letfenixa
17. jan 2025

Plavecký výcvik, predpokladám. Nie je povinný.

0_0
17. jan 2025

Nezvykne to bývať povinné. Deti, ktoré nechodili boli v spojenej triede a mali iný program.

buba183
17. jan 2025

@lekita nie je povinný. Dieťa ostane v škole v druhej triede a bude sa učiť.

anjelicek26
17. jan 2025

Dieta ostane v druhej triede a bude sa učiť.Druha vec je, že z neho tým robíš outsidera a vedieť poriadne plavat v určitých situáciách vie zachrániť synovi život. A aj keď plavat vie, výcvik to ešte vylepší. Spýtaj sa, čo chce on.

annm81
17. jan 2025

Povinnosť podľa mňa bude záležať od toho, ako si to stanoví škola. Ak je syn chorľavý, dajte ho na to plávanie a po skončení kurzu ďalej pokračujte s pravidelnymi návstevami plavárne - 2x týždenne 40 minút v bazéne a za pol roka uvidíš, ako sa mu zlepší imunita.

januska12323
17. jan 2025

Povinnosť nie je.

akvi
17. jan 2025

Povinné to určite nie je. Náš SVP nič také, ako plavecký, nenariaduje. Na rozdiel napríklad od českého, tam to povinné je. Škola musí v čase plaveckeho zabezpečiť alternatívne možnosti vyučovania . Väčšinou sa spoja deti, ktoré z akéhokoľvek dôvodu nemôžu ísť do jednej triedy a majú zabezpečený dozor a aktivity.

momi86
17. jan 2025

@annm81 nieco natom pravdy asi je,,,moj starsi syn chodi teraz na plavanie ale mimo skoly...a bolo nam to odporucane od pediatricky ze na posilnenie imunity....zaklopem chodi od septembra a co mal len soplik nic vazne....

marcellka32
17. jan 2025

Bojíš sa dopredu, že bude chorý...to nie je dobre...nech ide, je dobré aby deti vedeli dobre plávať, nielen sa cvachat vo vode, keď bude mať 16-17 rokov a oznámi ti, že ide s kamošmi na jazero, nepustis ho ?? Za mňa je plávanie dôležité, viac ako nejaka lyžovačka

roomaa
17. jan 2025

Podľa mňa to povinné nie je vôbec nikde. 🙂 Aspoň o tom neviem, rodičia zakaždým všade vypisujú papier o súhlase.

zabka79
17. jan 2025

@lekita tento tyzden mali nasi plavecky vycvik, deti ktore nesli boli s asistentkou v skolskej kniznici. Cize nebolo to povinne.

rachel36a
17. jan 2025

U nqs to povinné nie je. Ale nevidím dovod dieta nedať.
Suseda učí na inej skole a tam to maju povinne, majú plavaren priamo v skole a plávanie v rámci vyučovacej hodiny

denkabemommy
17. jan 2025

@lekita ak si to hradia rodičia zo svojho, tak to povinné nie je, ak to hradí štát -teda dotácia, tak vtedy naozaj len potvrdenie od lekára 🙃..

wiccawicca
17. jan 2025

@lekita U nás to povinné nie je, práve som pred pár dňami odmietla, aby moje dieťa vo februári liezlo do studenej vody a o dva dni bude chorá a ani to nedochodí. Ak by išli v máji, nepoviem nič.

pe_mi
17. jan 2025

@lekita u nás to nie je povinné
Príde mi to zvláštne, prečo by malo.
Moje deti plávať vedia.,preto som nezahlasila na plavecký ,ale na zimné korčuľovanie chodil,lebo tam s deťmi nechodíme.nech si to zažije.
Učil sa s ročníkom vyššie alebo nižšie ,ostal v škole
Aj so spolužiakmi,ktorí sa neprihlásili

saxana000
17. jan 2025

Su deti ktore vedia plavat z baby plavania takym naozaj plavecky netreba ale ja by som to svojmu dietatu neurobila ze ho necham doma ked cela trieda pojde.

margotka17
19. jan 2025

@lekita zrejme nie je povinný, ale práve včera tu bol príspevok dospelej kocky, ktorá nevie plávať a elmi by sa to chcela naučiť. Tak neviem, pokiaľ by nebol nejaký výnimočný problém, pre ktorý by nemohol výcvik absolvovať, asi by som tam svoje dieťa poslala. Ochorieť môže aj doma na zápal pľúc. Už len ten pocit, že sa v budúcnosti dostane niekde k vode a vie plávať by ma aspoň troška ukludnil.

rayla
22. jan 2025

Syn chodí do školy, kde má plávanie povinné. Každý týždeň, celý rok. Nerobím z toho drámu, plávať treba vedieť. Pláva ako ondatra a imunitu ma super. Aj na nepovinny krúžok som ho vždy dala, aj na ten plavecký..

zuzanaam
22. jan 2025

Keď je tak ako píšeš, daj ho na plavecký krúžok, nielen na výcvik. Dcéra chodila na plavecký 4 roky, ako správna pubertiačka z plavárne na autobus s mokrou hlavou bez čapice s rozopnutou bundou celú zimu. Bude mať 15, bola chorá možno 3x v živote aj to len ľahko. Vedieť plávať je základná životná zručnosť zachraňujúca životy a vyčleňovať dieťa z kolektívu tiež nie je dobré. Ako sme sa na takéto akcie ako deti tešili. Nechápem absolútne rodičov čo ospravedlňujú dieťa z telocviku, z plaveckého, lyžiarskeho atď. aby sa im nedajbože vlas na hlave neskrivil, miesto toho, aby sa snažili vychovať do života fyzicky aj psychicky odolného jedinca.

zuzana76
22. jan 2025

povinne nie, ale nasa skola ma raz za cas jeden cely den vyhradeny na TSV a tak kompenzuju tu tretiu vyucovaciu hodinu, akurat 29.1. budu mat ten den a boli urcene 3 aktivity a je povinne sa zucastnit jednej z nich: plavanie, lyzovanie a hry na snehu

sidicek
9. feb 2025

Vie syn plávať? Ak nie, určite by som ho dala a zaviedla by som to aj ako povinné.Ak pláva dobre nechala by som ho doma,pokiaľ sa bojíš návratu choroby.