icon

Jesenná vrecúšková výmena 2016

extra
3. aug 2016

Baby, založila som skupinu, aby sme to mali priehľadnejšie, môžete sem dať svoje návrhy na aktivity🙂

hankajen
5. aug 2016

Toto jsou zatím moje návrhy

alfonzo
5. aug 2016

@hankajen jeej, to je milé. Takto by to vyzeralo? Čo sa robí s tym makom, 3a4 foto?

ifoneta
5. aug 2016

@alfonzo myslim, ze ulohou je vyhodit gulicku a zaroven ju aj hned chytit do vrecuska. 🙂

extra
autor
5. aug 2016

@ifoneta
@alfonzo áno presne tak, už sme si o tom s Hankou písali, vyhodiť a chytiť loptičku🙂

nikinka43
5. aug 2016

Tak v prvej aktivite by sme zavárali rôzne druhy ovocia ktoré by sa pripevňovali pomocou magnetou ( bolo by to zamerané na učenie farieb či druhov ovocia ale aj počtu ovocia v nádobách) druhú aktivitu by som zamerala na huby. Rôznorodosť a hlavne delenie na jedlé a nejedlé, z čoho sa huba skladá a pod.

hankajen
5. aug 2016

@alfonzo jj, moc bych chtěla, sby to tak i vypadalo a dám si záležet 🙂

bambulka18
5. aug 2016

@ifoneta aktivitka s vtacikmi sa nam paci 🙂

bambulka18
5. aug 2016

@hankajen vyzera to velmi pekne 😉 Ake velke si to predstavujes?

bambulka18
5. aug 2016

@extra niektore maminy pisu o vyrobe dvoch aktivit, ako sa vlastne rozhodlo? Ja by som bola tiez za dve aj ked by to malo oddialit termin odovzdania

extra
autor
6. aug 2016

@bambulka18 ahoj, napísala som aj erike, ak budete akčné a budete chcieť dve aktivity, ja sa prispôsobím🙂

alfonzo
6. aug 2016

@bambulka18
@extra
Môžeme meniť ,ako sa dohodneme s každou mamičkou, či 1 alebo 2? nebude to tak lepšie ?

hankajen
6. aug 2016

@bambulka18 velikost těch zvířat s korálkama tak 10x 5? Aby se to dětem dobře drželo v ruce... ty provlíkací tak 15 x 15? Je to dost,ne? Když tak navrhněte 🙂

aktaktak
6. aug 2016

dievčatá ja navrhujem takéto niečo - prvý obrázok je len akože ale predstava je takato: strom na ňom gombíky, suchý zips, cvoky ... (rôzne zapínanie) a pripínali by sa listy a jesenné ovocie: jablká, hrušky, orechy ... alebo len jeden druh? farebne: oranžovo zeleno žlto hnedé a veľkosť približujúca sa A4 ... môže byť?

druhý obrázok je tiež len akoze - obliekacia bábika/panáčik a k tomu rôzne jesenné oblečenie ...

aktaktak
6. aug 2016

ozaj zabudla som - fotky sú použite z internetu ... to len ak by niekto nasiel svoju náhodou ... 🙂 dufam, ze je to ok..

extra
autor
7. aug 2016

@alfonzo ja som skôr za to, že buď všetky dve,alebo každá len jednu aktivitu. A ako vidím chcete dve, takže sa budú vyrábať dve🙂

alfonzo
7. aug 2016

@extra v poriadku, vôbec nie som proti. ale potom by bolo dobré, aby sa pridalo viac návrhov, ak by nevyhovovali tie, ktoré dali jednotlivé mamičky. A hlavne nejako pokope , lebo je to roztrúsené, aby sme potom nemali chaos. Nejdeme radšej urobit sukromnu skupinu? Ostávajú všetky mamičky?

bambi10
7. aug 2016

@extra dievcata, ja by som dve asi nezvladla... ak mate za mna nahradnicku, tak jej asi prepustim miesto... dakujem!

bambulka18
7. aug 2016

Dievcata pridavam navrhy, ale zaroven aj inspiracie pre vas. Ak vas niektora aktivitka oslovi na tolko ze by ste ju chceli vyrabat tak budem rada 🙂, je toho dost, takze sama to nezvladnem 😉

1. SKLADANIE KVETINKY kvietok bude z machovej gumy, velkost cca 35cm Je to moj nedokonceny prototyp, este tam chcem farebnymi perami dokreslit zlozenie piestika a zilky na listi. Cibulka bude hneda a korene biele, len som teraz nemala doma taku farbu.

2.OBRAZKOVE DOMINO moja predstava je ze na drevene dosticky tavnou pistolou upevnim rozne vecicky ako brusny papier, gombik, koralku, cestovinu, kamienok... Alebo ak sa mi podari zohnat pekne jesenne nalepky tak tam mozem dat tie. Aktivita bude obsahovat 28 dosticiek

3.HADAJ OBRAZOK 6 obrazkov vtacikov vo formate A5, 3 stupne narocnosti - obrazok sa prelozi machovou gumou s 1,2 alebo 3 okienkami a dieta hada ktory vtacik tam je. Aktivita obsahuje aj predlohu

4. POCASIE strom z machovej gumy s rucickou na aktualne pocasie

5.LISTIE 5 druhov listia z filcu. Sucastou by mohli byt aj obrazky plodu a dieta by priradzovalo list - plod - nazov stromu

6. NAJDES MA ? Aktivita by obsahovala balenie od vajec a cca 4 predlohy ktore by sa suchym zipsom menili na vrchnej casti. Predlohy si predstavujem nejak tematicky, napriklad rocne obdobia, alebo plody (orech, siska zalud..) Dieta si zoberie krabicku vonku a hlada vecicky podla predlohy. Napriklad pri jarnej predlohe by hladalo prve kvietocky,alebo v jeseni listie, len neviem co by som dala do predlohy zima 🙂 S dietatom si mozeme rozpravat co zbierame, doma si to mozeme lisovat, otlacat do plasteliny, namalovat farbami, alebo si spravit zbierku 🙂

7. ZVIERATKA A BASNICKA dieta hodi kockou a povie basnicku

8. KDE BYVAM, ALEBO CO PAPAM z jednej vymeny sme dostali priradzovanie k zvieratkam ktore co papa. Moju dcerku to velmi chytilo a tak som jej dorabala ktore kde byva. Ak by bol zaujem tak by som mohla spravit aj to. Aktivita obsahuje 10 krabiciek

bambulka18
7. aug 2016

@bambi10 ☹ nie neodstupuj, ja sa velmi tesim na tvoje zalaminvane listky. Ja totiz laminovacku nemam a keby som prisla s listim do copy centra tak by mi asi zaklopali na celo 🙂

gabika5
7. aug 2016

@bambulka18 Ahoj, ak by si nechcela robit aktivitu c. 7 zvieratka v zapalkovych krabickach, tak to rada prevezmem. Nemam teraz cas vymyslat nove aktivita resp. vyhladavat na nete, tak sa rada inspirujem.
Mozem aj aktivitu c.1. skladanie kvetinky, alebo ak by bol zaujem tak by som mohla spravit z machovky alebo z filcu vyskladanie stromu /casti stromu/ a k tomu karticky.
Tiez netusim ako budem stihat dve aktivity.

zbruna
7. aug 2016

Mozno by sme si mali najprv dohodnut casovy ramec (tie jesenne aktivity asi nebudu mat zmysel koncom novembra) a podla toho zvazit, ci budeme robit 1 alebo 2 aktivity. Za mna - bola by som rada, keby kazda dala viacero navrhov, aby sme si mohli vyberat, co sa nam hodi, resp. co este nemame...@bambi10: Urcite sa zucastni, tie stromy su super, bez toho by jesenna vymena nebola ono 🙂

gabika5
7. aug 2016

@zbruna suhlasim, este nebol spomenuty casovy ramec. Tak ani neviem za aky cas mam zvladnut dve aktivity.
@bambi10, tie listy su super. Dajake aj mam zalaminovane, ale takto cele skompletizovat ani neviem ci dokazem, tak aj mna by to velmi potesilo.

bambulka18
7. aug 2016

@gabika5 tak prave na tieto aktivity uz mam veci pripravene, takze by mi zabrali najmenej casu, ale mozno budu dievcata chciet skladanie kvietku aj stromu, tak ja dotiahnem ten kvietok do konca a ty spracujes strom

gabika5
7. aug 2016

@bambulka18 ok, mozem teda ten strom dotiahnut ak bude zaujem.
Este mozem na zaklade tvojho napadu spravit 5 - listie z filcu. Mozem vacsie listy vystrihat z filcu alebo z machovky. Mam drevenu skladacku na listy, tak to lahko obkreslim. Vid foto.
A k tomu mozem pripravit karticky - plod a strom. Ak by som teda mohla vyuzit ten tvoj napad.
Inak zostavaju tie aktivity, ktore som uz davala na zaciatku diskusie.

zbruna
7. aug 2016

@gabika5 Takze sa listy nebudu lisovat a laminovat, ako bolo v navrhu pred tym?

gabika5
7. aug 2016

@zbruna navrh na lisovanie a laminovanie davali pre @bambi10 ak sa nemylim. Ja som mala to tienove pexeso. To su iba vytlacene listy. Nie su to original zalaminovane listy. Ak by ta nahodou mylila ta fotka.

alfonzo
7. aug 2016

Baby, už vymyslam. Stačí to tak. 10 x20cm?

aktaktak
7. aug 2016

Takže baby,ak by ste nechceli ten pripinaci strom(ak by to bolo ľahké pre deti...) tak ponúkam ešte toto:
1. Spocitavanie do 10 všetko zalaminovane (obsahuje príklady, výsledky,zalude a podložku)
2. Počítanie orechov,zaludov neviem čoho a podľa termínu čo stihnem dodať prípadne sa dá dozberat...
3.krabica a do nej má dieťa niečo pohľadať alebo opačne nájsť reálnu vec k obrázku...
4. Počítanie s pomocou kociek a lepenie "zrniecok " kukurice dá sa to prispôsobiť pre jednu až tri hracie kocky

Ak by boli dve aktivity a prešiel by navrh s cca A4 stromom tak by som na druhú stranu mohla nachystat skladačku z látky na suchý zips alebo látkové pexeso...

alebo niečo z týchto aktivít... ?

len všetko závisí od termínu aby som mohla kopiť materiál 😉

gabika5
7. aug 2016

@alfonzo ty si teda akčná. Super. Podla mna je to ok.

bambulka18
7. aug 2016

@extra trosku sa nam to zneprehladnilo, planujes robit album, aby sme sa vedeli ku kazdej fotke vyjadrit a odhlasovat o co mame zaujem?