Kedy sa naučili vaše deti bicyklovať?
Na 3. narodeniny sme kúpili malému bicykel, rodina poradila veľkosť 14 aby mu to vydržalo pár rokov. Lenže bicykel je veľký a malý z neho nedociahne ešte na zem. Čoskoro bude mať 4. narodeniny a bicykel mu je stále veľký. To som ho chcela naučiť už minulé leto. No teraz rozmýšľam čo s tým, či mu kúpiť nejaký použitý bicykel menšej veľkosti 12tku alebo čakať pokiaľ dorastie?
Určite kúpiť z bazáru menší. Moja staršia sa naučila v 2 rokoch. Syn má zachviľu 6 a nechce bicyklovať. Na odrážadle jazdil ako drak ale keď ho posadím na bicykel tak nevie šoférovať volantom a zakaždým do niečoho vrazí. Nechápem ako je to možné keď na odrážadle vedel pekne jazdiť. Teraz behá na takom veľkom šľapacom autíčku,parkuje ako profík. Ale bicykel stále odmieta.
My sme kúpili najpr veľký ťažký bicykel, vedel na ňom iba s pomocným a vôbec ho to nebavilo. Kúpili sme menší, ľahší a hneď ako na naň sadol, tak išiel, bez pomocných koliesok. Dotiahne na zem, aj po schodoch si ho vynesie. Mal 3 roky keď bicykloval.
Do leta bude dobrý. Moj syn vlani v lete ako 5rocny menil 16 za 20 uz.
Bicyklovať sa naucil ako 3rocny.mesiac mal pomocne, potkm to uz islo rychlo aj bez nich
Ahoj, urcite by som sla do mensieho, my sme kupili 12 taky obycko, kym sa naucili a potom uz isli na woom bicykle. Tiez sme pri prvom si mysleli ze budu mat 12 a rovno 16 ale mladsi syn sa naucil uz ako 2.5 rocny takze sme este dokupovali aj vel.14 . Pre mojich synov bolo dolezite aby v zaciatkoch pekne dociahli na zem, aby mali istotu, plus ja som sa mohla na nich spolahnut ze ked pojde auto bezpecne sa daju na kraj cesty.
Moji chalani zacinali ako 3,5 rocny na 16. Starsi syn potom zo 16 presiel v 6r. na 24, ale uz by to chcelo este vacsi. A mladsi teraz ako 5 rocny dostal 20.
Pokial dotiahne na pedale a ma pridavne kolesa tak moze skúšať. Do leta aj narastie takze budu dobre. Len nohami zaberat je pre nich tazsie tak vela krat kvôli tomu odmietajú. Dvolezita je aj vaha bicykla.
tak moj syn sa s bicyklom vobec nekamaratil... Ani s odrazadlom. Bicyklovat sa naucil az ako10 rocny - si robime srandu ze si to najprv musel v hlave vsetko prepocitat, pretoze ako si na sadol - okamzite bicykloval.
Bez pomocnych koliesok 4 rocne.s kolieskami predtym cca od 3 r.
Najväčšia blbosť kupovať dieťaťu veľký bicykel, aby vdržal... DIeťa má dočianuť na zem pevne celými chodidlami. Ideálne sú odľahčené bicykle, ale tie sú aj podstatne drahšie. Mne sa 50 eur za bicykel z bazára nezdá veľa, veď potom ho predsa zas predáš. A radšej kúpiť na narodeniny bicykel, ako nejakú zbytočnú plastovú hračku, s ktorou sa bude hrať pár dní. Veď nech sa rodina poskladá, keď má také "super rady".
Moji sa naucili ked mali 4-5rokov.
Ono tie pomocne su ozaj taka brzda. Nie. Nebude padat na strany lebo uz ma rovnovahu ktoru sa naucil na odrazadle.
My sme synovi dali dole pedale a ucil sa na bicykli ako na odrazadle. Pridali sme neskor pedale a uz si isiel veselo.
Dcerke muz dal pomocne. A to ju brzdilo. Tiez ze ved co. No ked sme ich potom dali dole islo sa jej lepsie a rychlo sa naucila.
Ak je velky bicykel ze nedociahne na zem tak treba nieco mensie. Alebo aspon teda odrazadlo nech trenuje tu rovnovahu.
@belllinka Keď som sa rozhodovala akú veľkosť prvého bicykla kúpiť dieťaťu tak tu boli zaručene rady v drvivej väčšine kde ženy kupovali väčšie bicykle. Ževraj aj keď dieťa nedočiahne, ono sa nakloní a tak dočiahne. Hej, možno tak dieťa, ktoré má druhý, tretí bicykel ale nie začínajúci cyklista, kt. na tom len začína. Bicykle sú drahé ale ak ma niekto druhé, tretie dieťa, resp. plánuje ono rozumné je kúpiť univerzálnu farbu a človeku potom nieje tak ľúto. Ja som kúpila taký kde syn dočiahne celou nohou, taký čo nevydrží dlho, ale naučí sa na ňom bez stresov.
Ináč odporúčam každému rodičovi sa učiť na niečom jazdiť a mať to väčšie, ako sa budú citit a aký budú z toho nadšení. Za mňa aj tak s bicyklami sa ani nieje kam ponáhľať. Ja som kupil 5 rocnemu bez koliesok pomocných dobre dlho jazdil na cykle, no už bolo aj malé tak že je čas na bicykel. Syn sadol v Decathlone a išiel. Bez najmenšieho problému, ale väčší som nekupovala jednoducho učí sa potrebuje mať ten pocit že keď padnem tak dopadnem na celú plochu nohy a nie špičky.
Za mňa autorka dieťa bude mať 4 roky, chystá sa na zavody? Nie. Nech trénuje na cykle ak máte a do tohto dorastie, odporujete kolieska a ide. Nemusíš ni kupovať mensie bicykle a dumat nad tým…
kokos, vsetky co tu pisete, tak sa vam decka naucili okolo 3 rokov! nas ma 4 a teda nechcel na bajk ani sadnut, len odrazadlo.. tiez dostal na 3. narodky v zime bajk, v lete ho nechcel.. uvidime dalsie leto..
riadiť sa pri detskom bicykly tým, že je dobré kúpiť väčší, aby dlhšie vydržal je kardinálna blbosť, to bola rada ako noha... Pochopiteľne, ak ho chceš naučiť na ňom jazdiť v danom veku, tak musíš kúpiť taký, ktorý mu bude výškovo vyhovovať a nie o tri roky väčší...🙄 Takže bicykel odlož a zájdi kúpiť nový, ideálne do predajne, kde ti poradí odborník a nie rodina
@radkaradix naši vedia tiež od trochu rokov, viedli sme ich k tomu aktívne, rovnako ako napríklad aj k lyžovaniu, alebo plávaniu. Ale nie každé dieťa to baví, rozhodne to nie je pravidlo, že to v troch musí vedieť, takže by som to nijak negeneralizovala👍 To sa poddá, ale musíte ho k tomu viesť ideálne.
@radkaradix Všetky komentáre si nečítala asi potom. Syn 1-2,5 roka trojkolesová motorka, 2,5 roka až 5 rokov cykloodrazadlo, 5 rokov bicykel. Učiť sa na ňom neučil, sadol, išiel. Vedel by aj skôr ( asi ) to nikdy nezistím už, ale veď nech vyrastie z cykloodrazadla a kupi sa bicykel. Popri cykle jazdil aj na kolobežke aj tam trénoval svoju rovnováhu.
Btw. nikdy som sa s týmto vecami neponahlala, nech si zajazdí, vyrastie kupi sa nové, iné, pre jeho posun.
Na preteky slovné ani iné nechodíme 🙂
Za mňa 4 ročne dieťa na cykle , odrazadle ak mu sedí je úplne normálna vec a som za to aby dieťa jednotlivé veci skúšalo dlhšie a tým sa aj zdokonaľuje a nie každú chvíľu mu meniť prostriedky na jazdenie lebo veď čo kupim 😀
@tiezjedna Tiež rozmýšľam ako to kupovali. Ja keď som vyberala som odmerala synovi dĺžku nôh, aby som vedela čo pozerať cca. Išli sme do obchodu syn si sadol a hneď človek vidí či je bicykel veľký alebo malý, alebo sedí.
@misinka0611 no veď inak to ani nejde, ak má dieťa ten bicykel využívať hneď... My sme staršiemu kupovali od troch rokov nový zhruba každé dva roky, dlhšie nešlo, to z neho vyrástol. Zdedila mladšia, alebo som ho strelila. Kupujeme nový, ale kto na to peniaze nemá, tak sa dá kúpiť pekný a bezchybný aj z druhej ruky.
Máš od dvoch rokov.bez pomocných.mal to odrážadlo a len presadol

Náš sa naučil ako 2,5 ročný. Na 14-ke ale on je vysoký takze na rok mu už bol maly. No od roka behal na odrazadle. A my sme takí psycho lebo jazdíme na motorkách a muž mu chcel kúpiť motorku takze moja podmienka bola až keď bude vedieť na bicykli. Takze sme ho to rýchlo naučili 🤣