1 skúsenosť

BikeUP predplatné detských bicyklov a odrážadiel je služba, ktorá rodičom namiesto jednorazovej kúpy ponúka dlhodobý prenájom ultraľahkých detských bicyklov.

BikeUP: Predplatné ultraľahkých detských bicyklov a odrážadiel

Predplatné BikeUP tak rieši problém preplnených pivníc, straty peňazí pri predaji na bazároch a hlavne strach detí z jazdy na ťažkých bicykloch nesprávnej veľkosti. Keď dieťa vyrastie, kuriér vám jednoducho prinesie väčší bicykel a ten starý vezme naspäť.

• Dostupné veľkosti: Odrážadlá a bicykle od 12 do 24 palcov pre deti od 2 do 11 rokov.
  • Extrémne nízka váha: Ultraľahká hliníková konštrukcia váži od 3,0 kg (najmenšie odrážadlá) do 9,6 kg (24-palcové modely).
  • Cenový model: Mesačné predplatné začína na 6,29 € v rámci ročného plánu Premium bez vratnej kaucie.
  • Doručenie a stav: Kuriér vám doručí bicykel domov kompletne zoservisovaný, stačí nasadiť pedále a riadidlá.
  • Výmena veľkostí: Pri ročnom pláne máte výmenu za väčší bicykel úplne zadarmo, pri kratších paušáloch za drobný servisný poplatok.

BikeUP: Predplatné ultraľahkých detských bicyklov a odrážadiel

Nie je prenájom detského bicykla finančný nezmysel oproti nákupu prémiovej značky a následnému predaju na bazáre?

Z pohľadu celkových nákladov vyjde predplatné bicykla rovnako alebo dokonca lacnejšie ako reálna strata pri kúpe a predaji. Ak kúpite nový prémiový bicykel za 440 €, po roku a pol ho v presýtenom bazáre predáte s obrovskou námahou za 240 €. Pridajte k tomu 40 € za posezónny servis a vaša čistá finančná strata je 240 €, nehovoriac o hodinách strateného času fotením, balením a zjednávaním s cudzími ľuďmi. Ročný plán Premium v službe BikeUP stojí zlomok tejto ceny a všetky starosti s údržbou preberá prevádzkovateľ.

Prečo je hmotnosť detského bicykla kritickým faktorom a ako ovplyvňuje nechuť dieťaťa k jazde?

Príliš ťažký bicykel predstavuje pre malé dieťa obrovskú fyzickú záťaž, ktorá okamžite zabíja radosť z pohybu. Predstavte si 15-kilogramové dieťa na bežnom 10-kilovom bicykli. Fyzikálny tlak je preňho úplne rovnaký, ako keby 80-kilogramový dospelý človek musel šliapať na 53-kilogramovom stroji. Pri takejto váhe a zlej geometrii dieťa bojuje o prežitie, nešportuje. Ultraľahká hliníková konštrukcia bicyklov z predplatného BikeUP znižuje váhu na minimum, vďaka čomu deti ľahko udržia stabilitu a získajú sebadôveru. Bicyklovanie sa stane hrou.

BikeUP: Predplatné ultraľahkých detských bicyklov a odrážadiel

Musím doplácať alebo riešiť pokuty, keď dieťa požičaný bicykel z predplatného bežne poškriabe?

Za bežné škrabance z prevádzky neplatíte žiadne pokuty a BikeUP ich pri vrátení bicykla vôbec nerieši. Hlavnou podmienkou predplatného BikeUP je iba to, aby ste bicykel vrátili 100 % funkčný a bezpečný pre ďalšieho malého jazdca. Odreniny od obrubníkov alebo škrabance po páde na asfalt patria k normálnemu detskému objavovaniu sveta. Pri ročnom pláne Premium navyše neplatíte žiadnu vratnú kauciu. Strach z toho, že vám niekto naúčtuje poplatky za odretý lak, tak môžete pokojne hodiť za hlavu.

Ako funguje výmena detského bicykla za väčší v priebehu sezóny, keď dieťa nečakane vyrastie?

Keď dieťa vyrastie, jednoducho si online naklikáte väčší model a kuriér vám ho privezie priamo domov. Pri ročnom pláne Premium máte túto výmenu veľkosti úplne zadarmo, pri kratších paušáloch Smart a Flexi zaplatíte len menší servisný poplatok. Služba BikeUP tak navždy rieši obľúbený, no škodlivý zvyk rodičov kupovať deťom väčšie bicykle do zásoby, na ktorých potom nedosiahnu na zem a boja sa jazdy. Dieťa jazdí vždy na ráme, ktorý presne zodpovedá jeho aktuálnej výške. Bez kompromisov.

Pre koho BikeUP NIE JE a aké má limity

Predplatné bicyklov BikeUP nedáva finančný ani logistický zmysel rodinám, kde sa jeden bicykel spoľahlivo dedí medzi tromi alebo štyrmi deťmi s malým vekovým odstupom. Rovnako BikeUP nevyužijete, ak bývate na vidieku s obrovskou stodolou a dlhodobé hromadenie bicyklov vám neprekáža. Pre kutilov, ktorí si užívajú víkendové rozoberanie reťazí a zjednávanie cien na online bazároch, zostáva nákup vlastného bicykla jasnou voľbou. V portfóliu služby BikeUP takisto nenájdete ťažké oceľové bicykle z hypermarketov ani špeciálne modely pre pretekársku cyklistiku. BikeUP slúži výhradne vyťaženým rodičom, ktorí hľadajú bezstarostnosť a chcú pre dieťa bezpečný, ultraľahký bicykel správnej veľkosti hneď teraz.

Kde si môžem predplatiť BikeUP?

Otázky a odpovede

Ako zistím, že je bicykel pre dieťa príliš ťažký?

Dieťa rýchlo stráca energiu, nedokáže bicykel samo zdvihnúť zo zeme a odmieta naň sadnúť. Bežné 10-kilové bicykle sú pre detské telo prekážkou, preto se predplatné BikeUP zameriava výhradne na ultraľahké modely s váhou už od 3,0 kg.

Kedy kúpiť dieťaťu prvé odrážadlo a ako pomôže pri prechode na bicykel?

Ideálny čas na prvé odrážadlo z predplatného BikeUP je okolo druhého roku života, keď dieťa samostatne chodí. Ľahké odrážadlo ho prirodzene naučí držať rovnováhu, vďaka čomu neskôr prejde na pedále úplne plynulo a bez pomocných koliesok.

Ako správne zmerať veľkosť detského bicykla podľa dĺžky nohy?

Pri výbere správnej veľkosti v službe BikeUP postavte dieťa bosé chrbtom k stene, medzi nohy mu vložte tenkú knihu a zmerajte vzdialenosť od hornej hrany knihy po zem. Tento presný rozmer vám zaručí, že dieťa pri zastavení bezpečne dosiahne oboma nohami na pevný podklad.

V akom stave dorazí bicykel z predplatného a zvládne ho poskladať rodič?

Každý bicykel z predplatného BikeUP dorazí kompletne zoservisovaný a takmer úplne zmontovaný priamo k vám domov. Stačí len nasadiť pedále a narovnať riadidlá pomocou priloženého náradia, takže dieťa môže okamžite vyraziť von.

Vyplatí sa platiť ročný paušál, alebo je výhodnejšia vratná záloha na kratšiu dobu?

Ak viete, že dieťa bude jazdiť počas celej sezóny, ročný plán predplatného BikeUP Premium bez vratnej kauce predstavuje finančne najvýhodnejšiu voľbu. Krátkodobé plány s vratnou zálohou využijete skôr na rýchle otestovanie služby počas niekoľkých mesiacov.

Čo sa deje s detskými bicyklami z predplatného, ktoré už doslúžili?

Po vyradení z hlavného obehu mechanici bicykle kompletne zrepasujú a BikeUP ich následne daruje deťom do detských domovov. Predplatné BikeUP tak dáva bicyklom druhý život a predchádza vytváraniu zbytočného odpadu.

Je lepšie kúpiť starší prémiový bicykel z bazáru, alebo využiť predplatné?

Predplatné bicyklov BikeUP vám na rozdiel od bazáru garantuje 100 % technický stav bicykla a možnost okamžitej výmeny veľkosti v priebehu sezóny. Pri bazárovom bicykli z druhej ruky riskujete skryté vady, zjazdené brzdy a okamžitú investíciu do servisu.

Aký je rozdiel medzi klasickou sezónnou požičovňou a dlhodobým predplatným?

V rámci predplatného BikeUP má dieťa bicykel neustále doma za nízky mesačný poplatok (od 6,29 €) a vy nemusíte navštevovať žiadnu kamennú predajňu. Klasická požičovňa si naopak účtuje vysoké denné sadzby a vyžaduje osobné vyzdvihnutie.

Poskytuje predplatné bicyklov BikeUP čas na bezplatné vyskúšanie doma?

Áno, služba BikeUP vám garantuje 7 dní na bezplatné vyskúšanie doručeného bicykla v domácom prostredí. Ak vybraný model alebo veľkosť dieťaťu náhodou nesadne, výmena za inú veľkosť je úplne zadarmo.

Hodnotenia a skúsenosti s BikeUP predplatným ultraľahkých detských bicyklov a odrážadiel

Máš skúsenosť s BikeUP predplatným ultraľahkých detských bicyklov a odrážadiel?

Praktické riešenie pre rodičov, ktorí chcú ušetriť peniaze, miesto v pivnici aj nervy pri predávaní na bazároch

Keď som pre našu Hanku (má 2 roky a 4 mesiace) začala riešiť odrážadlo, z každej strany som počúvala tú istú pesničku: „Vôbec to neprežívaj, veď na tom len sedí a odráža sa. Je jedno, koľko váži, kúp hocičo z hračkárstva.“

Hanka mala dovtedy skúsenosť hlavne s trojkolkou a kolobežkou. Nad odrážadlom sme začali rozmýšľať len nedávno. Videla som už toľko detí, ktoré rodičia posadili na ťažké železné odrážadlo a dieťa to po piatich minútach hodilo o zem a presne toto som nechcela.

Keď som si však pozrela ceny ospevovaných prémiových ultraľahkých odrážadiel, skoro som odpadla. Pýtajú za ne aj vyše 200 eur! Dať toľko peňazí za niečo, na čom sa bude voziť pár mesiacov, kým prejdeme na bicykel, mi prišlo uletené.

Preto mi padol do oka BikeUP predplatné detských bicyklov a odrážadiel, kde odrážadlo nekupujete, ale máte ho za mesačné predplatné prenajaté (my sme zvolili ročný plán Premium, platím 6,29 Eur mesačne a neplatí sa absolútne žiadna vratná kaucia). Objednávanie na ich webe bolo super prehľadné a platba prebehla bez problémov. Keďže sme ale akurát cestovali preč, v poznámke som ich poprosila, či by nám odrážadlo vedeli odoslať až po našom návrate. Vyhoveli nám bez najmenšieho problému a balík prišiel presne vtedy, kedy mal.

Kuriér priniesol krabicu, ktorá prekvapivo vôbec nebola ťažká. Hanka hneď zvedavo nazerala dnu. Všetko vnútri bolo poctivo a starostlivo zabalené, aby sa to pri prevoze neoškrelo.

Bála som sa montáže, ale bicyklík bol takmer hotový. Podľa úplne zrozumiteľného návodu stačilo pripevniť len riadidlá 4 maticami. Imbusový kľúč bol priložený pri návode. Za dve minúty bolo hotovo.

Na BikeUP si môžete objednať aj doplnkové príslušenstvo. My sme zvolili zvonček, prilbu, rukavice, nálepky na bicykel. Úprimne? Rukavice našu dcéru vôbec neoslovili. Hoci má bohatú slovnú zásobu, obmedzila sa len na strohé „rukavice nechcem“ a viac sme s ňou nepohli (možno časom zmení názor). Prilbu si ale odskúšala, veľkosť S sa dala krásne prispôsobiť na jej hlavičku a vydržala v nej na prvý pokus asi 15 minút.

Čo bol ale úplne super nápad, boli nálepky. Bicyklík sme montovali asi o piatej večer. Hanka v ten deň poobede nespala, takže už bola dosť unavená, no vidina lepenia nálepiek na jej nové vozidlo ju úplne prebrala a veľmi sa z toho tešila. Niečo šlo na bicykel a niečo na prilbu. Potom ju už nechcela dať z hlavy.

Zvonček sa montuje krížovým šróbovákom, to jediné bolo treba nachystať naviac. Zvoní fajn, miestami slabšie, no pri deťoch, ktoré zvonia pre radosť (a často) a nie pri reálnej potrebe, je slabá hlasitosť viac ako vítaná.

Pre Hanku sme objednali 12-palcové odrážadlo. Hneď ako som ho vzala do ruky, pochopila som, čo znamená ultraľahká hliníková konštrukcia. Odrážadlo váži len asi 3 kilá a bolo naozaj extrémne ľahučké.

Potvrdilo sa mi, že na váhe určite záleží. Hanka si to sama zdvihne, ľahko s tým manévruje a tým, že nebojuje s váhou navyše, ide jej to učenie rovnováhy naozaj oveľa lepšie a istejšie. Predovšetkým ju to baví. A teda sa na ňom vozí rada.

Páči sa mi aj to, že sa nemusím báť, ak malá niekde odrážadlo oškrie. BikeUP má skvelé podmienky, bežné škrabance z pádov vôbec neriešia, dôležité je len vrátiť to funkčné. Toto ma úplne zbavilo stresu.

Hanku to baví. Náš plán je, aby sa teraz na ľahkom odrážadle naučila držať stabilitu a keď bude na jeseň pripravená, jednoducho si online naklikám prechod na 14-palcový šliapací bicykel. Keďže máme plán Premium, celá táto výmena veľkosti je úplne zadarmo. Kuriér mi ho prinesie a toto malé odrážadlo si zase vezme späť.
(16 fotiek)
  • Ultraľahká konštrukcia (len 3 kilá)
  • Nulová počiatočná investícia (namiesto stoviek eur za prémiovú značku)
  • Doručené domov a už zoservisované
  • Bezplatná výmena za väčší model (pri pláne Premium)
  • Bežné škrabance z pádov sa neriešia
1 človek považuje za užitočné