icon

Lapbook - interaktívna kniha pre deti od 1,5 roka

iivkaa1
1. feb 2014

Ahojte. Viem, ze teraz mate asi este vela prace, ale napadla ma myslienka, ci by ste niektora nemala zaujem o vyrobu interaktivnej knizky, nieco ako Lapbook (kuk na MK alebo nete). Chcelo by to velku kreativitu, sikovnost a asi velke pracovne nasadenie 🙂
Najprv sa chcem spytat vas z momentalnej vymeny, az potom ostatnych.

S vyrobou takejto knizky nemam ziadne susenosti, ale posielam zopar info, aku mam predstavu:
- bolo by nas max. 10, pretoze vyroba je casovo narocna
- deadline maj 2014
- vekova kategoria: 1, 5 roka a viac
- temy "kniziek": NAPR.: geometricke tvary, farby, rocne obdobia, zvierata, strava, zdravie, zmysly, povolania, emocie, denny rezim ...
- kto ma pristup k laminovacke - velka vyhoda, nakolko si myslim, ze kvoli setrnosti stran pred detmi je laminovacka potrebna

Knizky by boli interaktivne (vrecuska s kartickami, otacacie kolesa, vlozene leporelka, mohlo by sa do nich kreslit so zmazatelnymi fixkami, rozne skladacky, mozno magnetky, karticky na suchy zips... )
Nikdy som takuto knizku nevyrabala, ale velmi sa mi paci predstava jednej temy v jednom celku - knizke a este mnoho mnoho dalsieho 🙂

Tuto temu zalozila predtym slniecko379, ale stopli to,tak skusam ja 🙂

@slniecko379 @miskanasa @danjelca @lululaila @branki @fufina1 @nicicka @josenka @praznakova @stormie @moninka1 @brulinka @tehulka13 @tinka_21 @lucka23 @gega @majusqwa @nufanek @slniecko379 @darlicka

maryennn1
13. feb 2014

@moninka1 @slniecko379 baby a mňa prečo neoznačujete? ja potom ani neviem, že sa tu niečo rozoberá ☹

slniecko379
13. feb 2014

@maryennn1 prepac,ja som kopirovala,nehnevaj sa🙂

maryennn1
13. feb 2014

@slniecko379 nieeee, jasné, že sa nehnevám 🙂

maryennn1
13. feb 2014

slniecko379 @moninka1 @miskanasa, @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka, žienky tak na akom sa teda dohodneme formáte? Z finančných dôvodov (ak budeme teda laminovať) je lepší A5, ale zas podľa mňa pre manipuláciu a pre prehľadnosť pre detičky je lepšia A4, tak teda neviem, čo myslíte?

miskanasa
13. feb 2014

@maryennn1 co sa týka laminovania, mam laminovacku takže ak mi veci poslete v predstihu, viem to zalaminovat a poslat spat...osobne som za menší formát

maryennn1
13. feb 2014

@miskanasa laminovačku mám aj ja 🙂 ja som skôr myslela, že aj fólie niečo stoja, ale samozrejme ako bude chcieť väčšina, tak bude 🙂

miskanasa
13. feb 2014

@maryennn1 no mne už je to fakt jedno🙂 len už by som chcela vyrabat..a vpbec nie sme v zhode 🙂🙂🙂🙂

slniecko379
13. feb 2014

@maryennn1, @miskanasa, @iivkaa1, @lululaila, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka

Baby, je nas stale 9, ak poznate niekoho kto by sa mal chut zapojit, sem s nim 🙂

@katuska103, @kallocka nakolko sa dohadujeme organizacne zalezitosti, bolo by dobre, keby ste sa vyjadrili aj vy, pretoze ste sa od prihlasenia neozvali 🙂

Pozerala som vase vyjadrenia k forme lapbooku, na zaklade ktorych si myslim, ze by mal mat nasledovnu formu:
- zalaminovane strany, a tiez vsetko co bude v knizke z papiera by malo byt zalaminovane...
- zalaminovanu stranu by som s nasledovnou spojila lepidlom, resp. dajte navrh
- format A5 (komu nevyhovuje format A5 na vsetky aktivity, moze urobit par stran aj vo formate A4 a prehne ho na polovicu. myslim si, ze aj otvorenie nejakej zlozenej strany by deti uvitali 🙂
- vazbu (ci uz hrebenovu alebo zviazanu pruzkami) by som neriesila teraz, ale az vo finale 🙂 a rozmyslam, mohli by sme podla poziadaviek kazdej z nas urobit obe - podla preferencie
- pocet aktivnych stran: 6
- otazkou je, ci prilozene "karticky, pompom-y a ine" budu umiestnene vo vreckach v knizke alebo mimo nej. ja som totiz rozmyslala, ze na pravu stranu knizky dam aktivitu - obrazok a na lavu stranu pomocky k aktivite, ktore budu umiestnene v prilepenom zalaminovanom vrecusku..., samozrejme - tym padom by to bolo 6 aktivnych stran a 6 stran s pomockami...
- spajenie aktivity s pomockami - napr. stromcek s listami by som navrhovala prostrednictvom sucheho zipsu alebo magnetickych pasok...
- odporucam pozriet vcerajsiu diskusiu "miskanasa" a "maryennn1" - ohladom technickeho zhotovenia, super ste to opisali 🙂

BABY, SKUSTE NAPISAT S CIM VYSLOVNE NESUHLASITE, LEBO STALE SA TOCIME OKOLO TOHO ISTEHO... 🙂

este sumar tem:
slniecko379 - jar
miskanasa - zima
pezu - jesen
maryennn1 -zmysly
moninka1 - farby ?
iivkaa1- geometricke tvary ?
lululaila - zvieratka (safari alebo farma) - nie vsetky ste sa vyjadrili, ci by ste uvitali farmu, ci safari...
katuska103 - ???
kallocka - ???

lululaila
14. feb 2014

Baby tiež je mi ľúto ale nebudem sa mať čas tomu venovať čas mám len pre jednu aktivitu a dala som prednosť vrecuškovym aktivitám :( išlo by to na úkor môjho času s dcérou, pretože mam prácu na doma a do konca marca mam toho dosť tak nech sa Vám s lapbookom darí
@maryennn1 @slniecko379 @moninka1 @miskanasa, @iivkaa1, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka

moninka1
14. feb 2014

@maryennn1 prepac mi, som si nevsimla, ze som neskopirovala vsetky ☹

maryennn1
14. feb 2014

@slniecko379 @moninka1 @miskanasa, @iivkaa1, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka
hmm, tak akosi je nás málo baby čo???

@slniecko379 k tvojim dotazom:
- súhlasím so zalaminovaním
- ako to myslíš spájať s lepidlom nasledovné strany? veď stačí rovno zalaminovať obojstranne potlačený papier, či?
- formát A5 súhlasím aj to otvorenie strán sa mi pozdáva, len nerozumiem ako preložím na polovicu zalaminovanú A4 😅
- páči sa mi systém na pravo aktivity, na ľavo pomôcky k nim
- väzbu by som navrhovala dať buď otváracie krúžky (ale pozerala som ich na nete a sú dosť problém zohnať), alebo potom tú hrebeňovú väzbu, aj keď krúžky sú super v tom, že si tam potom neskôr vieme nejaké listy aj doložiť.
- so suchým zipsom a magnetickými páskami súhlasím, taký bol aj môj plán.
- a ešte mám dotaz- ako napr. zalaminuješ leporelo, alebo nejaké otváracie časti? 😕

maryennn1
14. feb 2014

@miskanasa aj ja už by som chcela, rozmýšľam nad tým ako to urobiť čo najlepšie v jednom kuse 🙂

slniecko379
14. feb 2014

@maryennn1
- s tym lepidlom - v podstate ked dam napravo aktivitu a nalavo vrecuska, nebudem potrebovat nic lepit 🙂
- leporelo chcem zalaminovat stranu po strane a potom to zlepim lepiacou paskou. leporelka budu male a lepiacu pasku by som chcela kupit tak siroku, aby ich po celej casti prekryla 🙂
- ak by si chcela prelozit zalaminovanu A4, musis pouzit tensiu laminovaciu foliu (myslim, ze 80 mic)
- otvaracie okienka chcem robit nasledovne - spodna strana bude mat ukryty obrazok po otvoreni okienka a vrchna strana bude prilepena na spodnu a vystrihnem do nej okienka na otvaranie - neviem to takto dobre opisat, chapes ma, alebo sa pokusim inak? 🙂

slniecko379
14. feb 2014

@lululaila nevadi 🙂

slniecko379
14. feb 2014

@maryennn1, @miskanasa, @iivkaa1, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka
baby, je nas stale malo... co s tym? pockame?

iivkaa1
autor
14. feb 2014

@slniecko379 no ja by som skusala este niekoho najst..co ty na to?

pezu
14. feb 2014

Ak spravne pocitam, je nas osem? Zasa az tak malo nas nie je. Osem roznych knih je podla mna uplne v pohode a lepsie ako nic, ked sa uz par tyzdnov tocime okolo toho isteho (ako uz niektora z vas spomenula).
Stale mam pocit,ze vsetky knihy nemusia byt uplne ''uniformne''. Tak nevidim dovod,preco ked niektora chce, nemoze mat knihu formatu A4.
Co sa tyka prikladania sprievodnych pomocok (napr. karticky), by sa mne napriklad hodili na zadnu stranu kazdej strany s prislusnou aktivitou, nakolko som uvazovala o otvarani knihy zhora nadol + zlava doprava ...
... ja v kazdom pripade uvazujem, ze zacnem uz s realizaciou a uvidim, ako sa to tu vyvinie ☺🙂

miskanasa
14. feb 2014

A co keby pisledna strana v knihe bola sirsia, teda bok poslednej strany by vycnieval a tak by sa tam nalepili vrecyska....teda mam zatvorenu knihu a osledna strana zprava vytrca a su na nej tie vrecka. ..

slniecko379
14. feb 2014

a teraz si idem uplne protirecit 🙂))
je nas osem (ak sa dve katky vyjadria, ze do toho idu)
kazda z nas to robime prvy krat a kazda z nas do toho chce dat vsetko co je v jej schopnostiach a moznostiach.
co keby sme nechali ten format (A4 alebo A5), prilozenie vrecusok a zviazanie knizky na kazdej z nas.
robime to prvy krat, porovname si spravene knizky, poucime sa z toho co sa nam nepacilo a do dalsieho kola vyberieme len to najlepsie z najlepsieho....
kazda to spravi tak, ako si mysli, ze je to najlepsie... a snad dame v septembri aj druhe kolo a tam uz budeme vediet... 🙂
SORRY, TYMTO SOM ZASA OTVORILA ZACAROVANY KRUH... UPLNA BLBOST ???

maryennn1
14. feb 2014

@slniecko379 som za, každá má nejakú predstavu, tak nech ju zrealizuje po svojom,myslím, že či tak či onak, všetky knižky budú aj tak super 😉

pezu
14. feb 2014

@slniecko379 ja som tiez za 🙂 je to vyborny napad, uvidime, co bude najpraktickejsie pre nase deturence.

miskanasa
14. feb 2014

@slniecko379 som za. Každá to urobí ako chce. Môže do toho vraziť toľko ako má vlastné možnosti,niekto viac niekto menej.... Hlavné sa dohodneme že si nebudeme nič vyčítať, len budeme diskutovať... Som za

moninka1
15. feb 2014

@slniecko379 za mna tiez moze byt. budem sa snazit spravit to co najnajlepsie ;)

@maryennn1 @slniecko379 @miskanasa, @iivkaa1, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka

dievcata, mne vobec nebud vadit, ak nas bude "len" osem. vsak to znamena 8*6aktivit =48aktivit, to je viac ako zvladnut sucasne 2 vymeny a to bolo na mna z osobnej skusenosti uz dost. taktiez financne to uz zacina byt dost vela ... takze ja som za ukoncenie prihlasovania a zaciatok vyrabania prototypov.

miskanasa
18. feb 2014

@maryennn1 @slniecko379 @miskanasa, @iivkaa1, @moninka1, @pezu, @katuska103, @kallocka , @moninka1 no, vidim že tu to nejako utíchlo....🙂OŽIVUJEM!!!! 🙂

maryennn1
18. feb 2014

@miskanasa som vo fáze vyrábania prototypu 😀 asi aj ostatné kočky 🙂 ako si na tom ty?

miskanasa
18. feb 2014

@maryennn1 jaj, že to ž mam nieco vyrabat?kolko nas bude?jeminky🙂

maryennn1
18. feb 2014

@miskanasa nieee, len ja som si povedala, že si urobím jednu pracovnú verziu na ukážku a aj na to, aby som vedela na tom vychytať muchy a dám vám to sem potom odobriť 🙂 a netuším koľko nás je stratila som prehľad 🙂 Inak prepáč, že sa to tak pýtam, ale nie si náhodou z KE?

miskanasa
18. feb 2014

@maryennn1 som, prečo?

maryennn1
18. feb 2014

@miskanasa no lebo aj ja som a si mi nejaká povedomá do tváre, ale netušííím, že odkiaľ 🙂

miskanasa
18. feb 2014

@maryennn1 možno keby som videla do tvare aj ja tebe tak by som vedela🙂