Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky
pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517
Ahojte,aj ja pomaly pracujem,hoci sme stale na cestach a prvy trimester plny nevolnosti mam za sebou 🙂 mala by som to stihnut 🙂 idem makat dalej
@sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka
Dievcata, co s titulnou stranou? Myslela som napr. omalovanku.. ale bude to len na jedno pouzitie 😖 . Vadi? Co tam davate vy?
@lucirella alebo mozes dat zalaminovany obrazok a ten sa da vyfarbovat a mazat 🙂
@sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa @zabkakatka inak som vam chcela povedat baby, ze to predsa len skusim stihnut. Neslubujem, ale pokusim sa 🙂
baby tak zatial mam hotove 1 a 2november, preco sa ukladaju zvieratka na zimny spanok(este mi ku tomu chybaju fotky), z aktivit mam zatial len macka a jablcka... mam v plane to este rozsirit, no zatial som na tom takto
@adelajda2012 jej... tesime sa.... 😉 ked potrebujes aj viac casu, myslim, ze to nebude problem.... pockame... 😉 tie lapbooky zozeru vela vela casu, ale budu stat za to... som o tom presvedcena.....🙂
lucirella @sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa
dievcata chcela by som este od vas pocut nazory na aktivitu pexeso - hmatove alebo sluchove?
Totiz chcem dat kmojej teme STAVBA drobne kamienky tzv. makadam,piesok, a asi hlinu..... len rozmyslam ako to zapojit do booku, chcela som urobit zvukove pexeso a dat to do kindervajicok - ale to by bolo asi "nespratne" tak este rozmyslam ci to dat do zapalkovych krabiciek,ktore by sa dali v lapbooku aj zavriet kedze nie su take hrube....
alebo klasicke hmatove pexeso do balonikov?????
co vy na to?
dakujem
@zabkakatka hmm, zvukove v tych zapal.krabickach by bolo asi spratnejsie. Ale mne by sa pacilo, keby si nasypala z kazdeho trosku aj do maleho uzatvaratelneho priesvitneho vrecka. Tak by to mohli detska aj vidiet a aj ohmatat. A pripadne by to mohli priradovat k nejakym obrazkom... Ale je to len navrh 🙂
@adelajda2012
vieš že aj toto ma napadlo - ale neviem ako to definovat - to by bolo potom asi hmatovo zrakove pexeso......,
ale ak by ste suhlasili moze byt, je to kazdopadne najlepsie ulozitelne do booku
@zabkakatka ja suhlasim s @adelajda2012, to bude asi najlepsie s tymi priesvitnymi vreckami...🙂 ale ani tie zapalkove skatulky nie su zly napad...🙂 kinder al. baloniky sa mi zdaju dost nespratne...
no uvidim teda dievcata co teda nakoniec zvitazi, lebo vrecka su sice najpraktickejsie na ulozenie, ale zivotnost , neviem,mozno sa to casom roztrha pri tych kamienkoch.... na to byasi boli lepsie krabicky, ale zasa aby sa z nich piesok nevysypal musela by som ich asi obalit do folie....
@zabkakatka ja som za zapalkove skatulky
@lucirella @sunsun @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa
baby chcela som sa vas opytat, z coho robite obal na lapbook? ja som chcela z kartonu, no doniesla som si z obchodu domov jeden a je brutalne hruby - ja som nim zatial podlepovala puzzle, a ledva som ho prerezala. a potom tie okraje nevyzeraju bohvie ako a este nieje jednofarebny, a tu teraz neviem, ci to prelepit-oblepit papierom, ci ako...
ako to riesite vy,alebo co mate v plane?
@lyrrya ja by som chcela urobit obal z takehoto niecoho : http://www.trodat.sk/?content=TVRDETAIL&nparams...
lucirella @sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa
a co keby sme lapbooky urobili z takych zakladacov s kovovym drziakom, ktore sa daju pozakladat do tohoto
http://www.obalo.sk/obalovy-material/eshop/28-1...
a potom by sme si tam mohli upratat vsetky lapbooky.....
@zabkakatka
@adelajda2012
no toto nieje zly napad. ale potom ako, kupime kazda 9zakladacov alebo len jeden a potom si to tam doma kazda prida?
@zabkakatka myslis toto http://shop.regina.sk/Kancelárske_potreby/Archi... ?
@zabkakatka resp. toto (to prve je len polovicny) http://www.lamitec.sk/index.php?com=eshop&mod=p...
@adelajda2012
anoto som myslela 🙂
@zabkakatka no ja som celkom za, len sa bojim ci to nebude prilis tenke = lahko znicitelne. Mala som nachystany podobny zakladac (aj ked trochu pevnejsi), takze sa mozem prisposobit.
zalezi co ostatne dievcata - ale mne sa paci to ze potom tam mozem vsetky booky ulozit a su spolu a upratane 🙂
takze prosim vas dievcata @adelajda2012 @ lucirella @sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa
co si myslite o tych zakladacoch a sanone na ulozenie vsetkych lapbookov? aby sme vedeli ako pracovat?
.... a mozno to poznate ale jasom teraz objavila celkom fajn rady ako pracovat pri vyrobe, lebo som sa nejako zamotala a neviem sa pohnut tak som hladala inspiration 🙂
tu:
http://jimmie.squidoo.com/simplest-lapbook-ever
@zabkakatka hm, tie zakladace nie su zly napad..., vela veci to ulahci... 😉 , na druhej strane sa trosku obavam pevnosti..., ja sa to zatial pokusam robit dost neznicitelne a v tom sa mi karton zda lepsi...
ahojte,ja svoj lapbook tiez zatial davam do zakladaca,z kartonu sa mi to nepodarilo,neebolo to ono, ... neviem mozno zavisi od kartonu,nie je karton ako karrton 🙂
@sunsun
@zabkakatka este ma napadlo, ze ak by sa nam to zdalo velmi tenke, mozme to podlepit.
dievcata este som dnes vymyslela jednu aktivitu, kde by sa do teeenuckeho polystyrenu zapichovali pripinackami obrazky....... len sa chcem uistit ci to schvalujete, viem ze niekto povie ze je to nebezpecne, ale kedze ja uvazujem hlavne podla schopnosti a myslenia mojho syna, zda sa mi to vcelku zvladnutelne a zaujimave 🙂
ale necham priestor aj vasim nazorom...🙂
@zabkakatka pre mna ok...🙂
@zabkakatka v pohode, aj doma sa tak hrame 🙂

@sunsun
Suhlasim vsetkymi desiatimi 🙂.
Tento rok ma Velka Noc nejak prekvapila 🙂. Zijem v CR a tu maju ine zvyklosti a aj co sa jedla tyka to je ine a ja to chcem pekne po nasom. Tak ma este caka dost pecenia, varenia a tak. No a trochu sa toho bojim, pze som to cele takto sama este nikdy nerobila... tak drzte palce.
Aaaale na LB makam 🙂 Stale po kuskoch, ale ide to. Synator mi do toho furt nakukuje, tak snad to bude mat potom uspech.