icon

Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky

sunsun
8. jan 2014

pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517

lyrrya
4. máj 2014

@adelajda2012 ja mam tak polovicku hotovu, ale vobec netusim ako to mam na lapbooku usporiadat. zatial mam tekvicu (len neviem,ci ku nej mam dat aktivitu na suchy zips alebo to nechat len na kreslenie s fixou po laminovanej ploche), jablcka a doplnanie jadierok do jadrovnika, prezliekacieho panacika. mam 1 a 2november napisany. preco chodia zvieratka na zimu spat a rodiel medzi zimnym spankom a odpocinkom-ku tomu by som chcela dat foto tych zvieratiek a vymysliet nejake okienka. jaj a dnes sa chystam spravit lastovicky, aby boli na ukazku 😀
inak tiez nepotrebujeme vsetko laminovane, ked sa hra, tak so mnou. a dava si pozor na veci ten moj drobec

adelajda2012
4. máj 2014

@sunsun joj to je skoda :( No ale nech sa netrapi kvoli lapbooku...su dolezitejsie veci, to je vsetkym jasne.

lyrrya
4. máj 2014

tak baby, kreslila som lastovicku a ten moj muz povie, ze to je sykorka? 😀 no zbohom... idem prerabat a pozbierat stipce po dome, lebo to moje dieta ich popripinalo vsade,kde sa dalo (cely balik)... este sa chcem spytat, kolko ks lastoviciek mam spravit? 5kusov alebo 10kusov do jedneho lapbooku??? nie zato, ze som leniva,ale ci ich budete aj pocitat a tak, ci inak vyuzijete...

zabkakatka
4. máj 2014

@lyrrya
... podla mna staci 5 na pocitanie ale zasa ked u nas sa aj tratia veci tak aj 10 by bolo fajn🙂 .... ale srandujem - neham na teba

.....@sunsun
neviem ako ostatne dievcata, ale ja by som bola rada keby sme urobili vsetky temy LB ako sme sa dohodli.... ale nechcem, aby to vyznelo ako nejaky natlak. Myslim to prave naopak, lebo ani ja to este nemam hotove,
chcela by som teda povedat ze podla mna by nebol problem ani keby ten termin bol posunuty na povedzme koniec leta na vyhotovenie vsetkych.... pretoze aspon u nas je to tak, ze ked uz byva teraz vonku pekne vacsinu dna sme vonku a na hry vo vnutri co podla mna LB je, nie je cas - to pride az s jesenou... 🙂

takze ja som za, aby sme pockali aj na dievcata, ktore momentalne nestihaju...

sunsun
autor
4. máj 2014

@zabkakatka uvidime, ako sa @misiaksl vyjadri, ja som si jej uz dovolila ponuknut posunutie terminu, no ale nevidime do situacie, v ktorej sa nachadza.... cize ak by bola ochotna dorobit lb, urcite by sme mohli pockat (ak by vsetci suhlasili), ak naozaj nebude moct, budeme to musiet respektovat, pripadne ponuknut miesto niekomu inemu...

sunsun
autor
4. máj 2014

@lyrrya ja myslim, ze 5 bude stacit...🙂

adelajda2012
5. máj 2014

@sunsun
@zabkakatka
@lyrrya myslim, ze staci 5 🙂
Baby, ja som kludne za posunutie terminu. Hoci ja uz pomaly idem vyrabat, lebo koncom leta sa nam narodi druhy drobec, tak tam uz by som nestihala. Ale ja si to teraz pripravim a pripadne poslem tomu, kto bude triedit a potom uz len budem cakat na balik 🙂

lucirella
5. máj 2014

@adelajda2012
Ano, ano, dokoncujem 😉 . Chybaju mi este tri strany. Myslim, ze niekedy v priebehu buduceho tyzdna to sem pridam. Nieje to na vas neskoro? Cez predlzeny vikend budem bez internetu a tlaciarne...

Inak dievcata, mate to paradne!!! Uz sa tesim, ako to budeme s malym vsetko objavovat 😉 .

Co sa tyka laminovania, tiez nemusime mat vsetko laminovane. Papier je papier... Karticky su samozrejme trvacnejsie, ked su laminovane, ale co je nalepene na tom obale, nemusi byt. Myslim, ze nevadi, ked su niektore veci na jedno pouzitie.

lucirella
5. máj 2014

@lyrrya
Nam tiez staci 5.

sunsun
autor
5. máj 2014

@lucirella uplne v pohode...🙂 nemusis sa nahanat... 😉

pastelka13
5. máj 2014

ahojte,mne posunutie terminu tiez nerobi problem, ja sa pustim do vyroby,pretoze tiez koncom leta cakame prirastok do rodiny,rada by som to dovtedy vsetko postihala 🙂. a budem rada ked sa mi to podari aj skor 🙂

lyrrya
5. máj 2014

super, tak bude teda 5 kusov. no ja by som to chcela tento tyzden uz skompletizovat, aby som vam to sem mohla dat. len tiez nemam tlaciaren, funguje na nej len skener... tak to,co budem davat tlacit, vam sem dam ako foto (sak hadam si to budete vediet predstavit) a az ked bude schvalene, pojdem dat tlacit.
baby, ja som normalne v noci nespala-klasika 3hodky cumite do stropu, tak som aspon vymyslela, ako to do toho lapbooku popripevnujem 😀
@pastelka13
@sunsun
@lucirella
@adelajda2012
@zabkakatka

zabkakatka
7. máj 2014

@sunsun
..... krasne to je.... dost vela aktivit 🙂
akurat ak teda mozem byt trosku negativne kriticka - to bludisko s cizmou a anjelikom sa mi zda dost zlozite.... a mozno by som tam dala nejaky vyraznejsi obrazok do stredu....

ale ostatne sa mi paci, vyzera to zaujimavo 🙂

zabkakatka
7. máj 2014

@adelajda2012 @lucirella @sunsun @lyrrya @misiaksl @ikuza @pastelka13 @zulusa
dievcata stale sa pokusam dokoncit LB, a momentalne mi robi problem obliekaci panacik murara/majstra/stavebnika alebo ako chcete ....tie ktore takeho panacika robite - oradte prosim,
chcela som to urobit tak ze by bol kartonovy vyzleceny panacik ktory by mal na sebe poprisivane gombicky, na ktore by sa zapinali monterky (z rifloviny), opasok na naradie, rukavice (z textilu), a gumaky a prilba (na kartone nalepeny igelit) - taketo materialy som chcela kvoli tomu, aby to bolo podobne realite a zaujimave na hmat.... ale tie dierky v kartone su len na par pouziti...... ☹ viete mi nejako poradit co s tym?.... ak nie asi to budem musiet nahradit niecim inym ☹

dakujem za rady

sunsun
autor
7. máj 2014

@zabkakatka ja som velmi vdacna za kritiku, vsak chcem, aby ste boli spokojne...🙂 mozem urobit jednoduchsie bludisko... (inak to v strede je mikulas 😀 ...)... skusim to prerobit a hodim sem na posudenie... 😉 ale az buduci tyzden, ideme teraz trosku oddychovat na par dni.... 😉

lyrrya
8. máj 2014

baby tak chcem dorobit este jednu aktivitu, mozno dve a chystam sa na obal,ale zistila som, ze to mam dost blbo porozmiestnovane na strankach,no prerabat budem az orginal asi, toto mam len na papieri, tak sa to da...

@zabkakatka ja mam obliekacieho panacika-macka, ale spravila som to tak, ze som mu nakreslila rozne oblecenie, cele zalaminovala, povystrihovala,aj panacika a je to len na prikladanie. so suchym zipsom mam spravenu tekvicu, ale sekundakom to nedrzi,skusim si pozicat tavnu pistol a tym prilepit, inak to nevidim. tak ked su dierky len na par pouziti, sprav len prikladanie, ako ja, to vydrzi dlhsie. nebude to sice tak zaujimave,ale vydrzi 🙂

lyrrya
11. máj 2014

@pastelka13
@sunsun
@lucirella
@adelajda2012
@zabkakatka
@misiaksl
baby tak sledujte a komentujte, ked treba,tak aj kritizujte 🙂 fotila som mobilom a vonku je dnes cely den tma,tak kvalita foto je taka...mno, ale tak vidno to,co potrebujeme 🙂

lyrrya
11. máj 2014
lyrrya
11. máj 2014

no odoslalo mi to na viackrat,no neva... tak zhora:
obal lapbooku-spravim ho z tvrdeho papiera, je tam gombik a vlna na zapnutie (otestovane aj na kanc.papieri,drzi to 🙂 ) basnicku napisem asi na stojaka - toto je len prototyp,tak mi nevysli ani strany poriadne na pisanie,to opravim samozrejme
-ked otvorite lapbook, je tam tema zimny spanok,odpocinok a rozdiel medzi nimi. hore sedia lastovicky. v obalke nalavo je skovane jablcko a spagatik pre lastovicky. napravo je tienove pexeso a listy na strom.
aktivita-dopln jadierka do jablcka ( mozte trenovat pocty), posad lastovicky na drot (spagatik-uviazete si kam chcete,aj o stolicky)
-otocite stranu-tema 1 a 2november (este chcem celu stranu oramovat ciernou-akoby ramik-to som nedomyslela,ked som to pisala,tak to je len dole naznacene) a vyfarbi sviecky, pripadne dokresli plamienky. hore na stranke alebo ked otocite, budu okienka (tu chcem dat vytlacit zvieratka-tuto stranu zalisujem(myslim prvu stranu na jednej je tema o zvieratkach,z druhej strany obrazky, okienka budu z tvrdeho papiera na prilozenie) tak ako to je na foto.
-na rube strany o novembri je sarkan-mozete vyfarbit
-dnu v sarkanovi je strom,preco listy menia farbu a preco padaju, plus aktivita s listami,spinkami a magnetmi
-pod stranami som dala do euroobalu tekvicu(inam sa mi nevmestila) je ku nej aktivita na suchy zips a doplnanie a vymyslanie svetlonosa
-na vnutornej strane lapbooku dole je pripevnena obalka s mackom a jesennym oblecenim
-a tienove pexeso(este nieje zalaminovane) som najprv zacala obtahovat ciernou,potom ma napadlo farebne 😀 mne sa viac paci farebne,tak spravim to.
no tak to je moj jesenny lapbook, ak by vam v nom nieco chybalo,pripadne chcete malu zmenu,dajte vediet.
a este dam vytlacit cyklus tekvice, od jadierok, rastlinku atd az po dynu (to bude este vzadu upevnene a deti budu mat davat porade ako ide cyklus)
baby okrem tych farebnych obrazkov,co chcem tlacit,tu je vsetko. tlaciaren nemam funkcnu ☹ tak ked by ste chceli este tie obrazky,dajde vediet

sunsun
autor
12. máj 2014

@lyrrya jej, krasne....🙂 pozeram, ze tam mas celkom dost textu....ja som to tak skoro beztextovo ponala (na par vynimiek)..... 😉

lyrrya
12. máj 2014

@sunsun ked som chcela tam dat ten rozdiel medzi zimnym spankom a odpocinkom -ale z druhej strany je potom ku tomu aktivita. a 1 a 2november dako vysvetlit 😀 inak mi to neslo... tak ale najskor budeme citat my,potom deti,ked podrastu

sunsun
autor
15. máj 2014

@lucirella @zabkakatka baby, viem, ze pomaly finisujete? ako to vidite? kolko casu este potrebujete?
@ikuza @zulusa baby, vy ste na tom ako?

zabkakatka
16. máj 2014

no ja son zamrzla na tom obliekacom panakovi.....
zvazujem nejaku inu aktivitu a inak mam hotovo..... vidim to na bud. tyzden....

sunsun
autor
17. máj 2014

@ikuza @zulusa baby, velmi davno ste sa neozvali... ako ste na tom???

ikuza
18. máj 2014

@sunsun @lucirella @zabkakatka @zulusa @lyrrya @pastelka13 @adelajda2012
@misiaksl Dievcata, chcem sa vam v prvom rade kazdej jednej z vas ospravedlnit, ze som sa dlhy cas neozvala a neodpovedala na opakovene vyzvy @sunsun. Dovod je ten, ze sa situacia u nas doma v tychto mesiacoch vyznamne zmenila:
Zmeny, s ktorymi som pocitala: pribudol nam dalsi clen rodiny.
Zmeny, ktore prisli zo dna na den: manzel zmenil pracu, co znamenalo, stahovanie celej domacnosti s dvoma malymi detmi z Francuzska na SLovensko, hladanie a zariadovanie noveho byvania.
Na lapbooks mam sice nachystany material, ale ku konkretnym navrhom som sa este nedostala. Nakolko @sunsun spominala, ze uz finisujete, nie som si ista, ci stihnem vas deadline. (@sunsun kedy ste ho stanovili?) O to viac, ze momentalne mam pocit, ze si nemam cas ani umyt zuby. Domacnost hore nohami, dve vrastace deti, ...
Ak by ste s tym suhlasili, tak zacala by som pracovat na lapbooku s tym, ze by som sa realne zapojila az do druheho kola tejto lapbook vymeny (uz skor ste spominali, ze viacere mate zaujem pokracovat). Samozrejme, ak by ste ma uz do dalsej vymeny nezavolali, budem to respektovat.

sunsun
autor
18. máj 2014

@ikuza oh, to mate krasne zmeny...🙂 gratulujem k dalsiemu clenovi a uplne chapem, ze v takejto situacii nie je lahke dostat sa na net... a to stahovanie teda nezavidim... 😒 .... co sa tyka deadlinu, nemame este stanoveny... momentalne @zabkakatka a @lucirella dokoncuju a @zulusa sa este neozvala, tak neviem, ako je na tom... ostatne baby lapbook predstavili, je mozne ho komentovat, pripadne pridat zlepsovacie navrhy... a @misiaksl odstupila..., ked budu vsetky prototypy predstavene, tak dame termin, urcite tam bude zalezat, kolko sa ich bude vyrabat a kto ako bude stihat...je to teda na tebe... ak by si si nasla cas, myslim, ze by sme na teba mohli pockat, no urcite ta nechcem v tvojej situacii nejako nahanat, takze, ked sa rozhodnes, ze momentalne je pre teba jednoduchsie pockat az na druhe kolo, budeme to respektovat... 😉

lucirella
18. máj 2014

@sunsun
Ahoj dievcata. So sklopenou hlavou sa hlasim... nakoniec sme ostali na chalupe az do dneska. Tam nie je vobec internet, tak som sa ani nemohla nijako ozvat. Nehnevajte sa. Nieco som si tam ale vzala sebou, takze som to uplne neflakala ;)
V priebehu tohto tyzdna sem pridam fotky. Uz 100%. :D

adelajda2012
18. máj 2014

@sunsun @lyrrya mne sa to taketo otextovane celkom paci. Ja som to tiez ponala skor beztextovo, ale teraz rozmyslam, ze mozno nieco este pridam. Aspon kratke textiky. Aspon sa to bude dat vyuzit dlhsie-aj pre vacsie deti.

lyrrya
19. máj 2014

@sunsun takze podla toho ako sa @ikuza rozhodne, bude lapbookov 8 alebo 7.

@adelajda2012 mne osobne ani tie beztextove nevadia 🙂

@lucirella uz sa neviem dockat

inak baby, ja by som bola aj za, keby sme niekedy koncom juna alebo v polke jula uz mali aj hovoto a mohli posielat. nie zato, ze mi to suri,ale aby sme mali aspon aky taky termin a vedeli si to aj casovo rozvrhnut.

adelajda2012
19. máj 2014

@lyrrya no a @zulusa sa este neozvala a v profile jej pise "neaktivny"...tak mozno ani ona nebude moct...:(