icon

Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky

sunsun
8. jan 2014

pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517

lyrrya
20. máj 2014

@adelajda2012 fuha, no pekne sa nam to zuzuje

lucirella
23. máj 2014

Ahoj dievcata. Tak som sa konecne dokopala k fotkam. Len par poznamok:
- pardon za kvalitu foto. Je to fotene mobilom a slnko prave zaslo...
- prosim vas, brerte to s rezervou. Ide o obsah, forma bude vyladena 🙂.
- kde sa da, bude pismo z PC, ale v tom kruhu som to proste v PC nedala... neviem ako na to.
- ak by sa vam to zdalo malo, povedzte
Tak ideme na to... 🙂
TITULKA

lucirella
23. máj 2014

KOLESO: je otacacie a su tam zakladne info o Afrike, savane, pusti a pralese

lucirella
23. máj 2014

PUST: Ak by sa vam nepacila moja oaza, skusim to nejak vymysliet s realnou. Tava je puzzle. Chcete radsej realnu tavu? Asi by bola lepsia, ci? Fenek je schovany pod pieskom. Hore su info o zvieratkach. Obr.su cb, aby si ich mohli vyfarbit. Budu laminovane.

lucirella
23. máj 2014

SAVANA: Je to taka schovka zvieratiek. Voda trava budu filcove (na foto je tam papier). Hore zase otvaracie info ozvieratkach.

lucirella
23. máj 2014

PRALES: Tu su zase okienka s info. I spy s ulohami. Napr.Oznac cervenou zvieratka z dzungle, ktore skacu po stromoch a pod. Potom si tam moze kazfy sam vymysliet este napr.oznacenie zvieratiek zo savany, puste, ale aj Antarktida a tak.

lucirella
23. máj 2014

STOPY: Podla farby priradit spravnu stopu.

lucirella
23. máj 2014

JEDLO: Priradovanie jedla podla farebnych tvarov. Tvary su na farebnych stuzkach a na suchy zips.

lucirella
23. máj 2014

HADANKY: pop-up. Je to hadanka s odpovedou vo vnutri. Je to formou pop-up. Bude to z vykresu.

lucirella
23. máj 2014

Budi sa maly, tak bezim. Vecer pridam zbytok 🙂 a este nejake komentare.
Hlavne, prosim vas, ten design bude ozaj lepsi, prisposobim velkosti a pridam, co chyba (napr.zlta stuzka u leva a biela k zirafe...)

sunsun
autor
23. máj 2014

@lucirella uz sa na zvieratka tesim...🙂 u nas su teraz v kurze...🙂

lyrrya
23. máj 2014

@lucirella podla mna je toho akurat 🙂 tavu mozes nechat kludne aj kreslenu (ak nenajdes pekny real obrazok). ja mam v lapbooku pisane mojou rukou, tak myslim, ze nebude vadit (ja sa budem snazit napisat pekkne citatelne). tak mozes kludne aj ty pisat rukou a oaza je super 😀 ved pozri moj lapbook-tiez som vsetko kreslila ja 😉 a uplne super ti vysiel, na zvieratka sa moc tesim. hlavne na to priradovanie jedla a tak (to u nas momentalne frci, kto co je)

lucirella
24. máj 2014

Dievcence, prepacte, vcera som zaspala s malym (asi este skor, nez on) 😒 , tak som uz nestihla pridat zbytok. Tu je:
TIENOVE PEXESO. Je na zadnej strane. Z dolnej klopne bude vrecko na karticky, obrazky a tak.

lucirella
24. máj 2014

RODICIA A MLADATKA. Rodicia su nalepeni a deti sa prikladaju k nim na basnicky. Ak by ste mala niektora basnicku k tave, budem rada, ja tam mam len tu z hadanky. Inu vhodnu som nenasla.
Ked som tlacila obr., dochadzala farba, preto su take blede. Budu, samozrejme, kvalitne.

sunsun
autor
29. máj 2014

@lucirella @lyrrya @adelajda2012 @zabkakatka @pastelka13 @ikuza baby, trosku ma mrzi, ze to tu takto viazne, bola by som rada, keby sme sa uz konecne dohodli na termine, nech si tie lapbooky nase deti aj uziju.. 😉 ... navrhujem @zulusa uz neriesit, kedze sa doteraz neozvala..., neviem, co sa stalo, no nepaci sa mi taky pristup, myslim, ze vzdy sa da nejako vediet, ze sa nezucastnim, cez nejaku kamaratku nechat odkaz, ze uz nefungujem na koniku atd..., @zabkakatka prosim ta, mohla by si dat termin, dokedy chces predstavit lapbook? lebo ten buduci tyzden uz presiel a bolo by fajn, keby sme sa dohodli na deadline a pocte kusov, ktore mame vyrabat... @ikuza teda s tebou nemame pocitat? ci si trufas este sa zapojit... ?

adelajda2012
29. máj 2014

@lucirella 🙂 si mi skratila nick, tak som nevedela, ze uz si pridala fotky. Lapbook mas kraaasny a velmi sa nan tesim!!!! Tavu kludne nechaj, aj rukou pisane, to vobec nevadi.
@sunsun suhlasim...ja uz pomaly vyrabam, ale akosi ani neviem kolko kusov :( Mrzi ma ze sa nam to tu tak zuzilo

lyrrya
29. máj 2014

@sunsun nie si sama, tiez cakam,co kedy kto prida a kolko nas nakoniec bude, toto brzdi aj mna. terminovo sa prisposobim, ked nas bude menej,tak by sa hadam dalo aj koncom juna 😉

zabkakatka
29. máj 2014

@sunsun
ahojte,
no ospravedlnujem sa ☹ ze vas zdrzujem,
no LB mam hotovy na 90% - nemam obliekacieho panacika, tym padom podla mna tam chyba aktivita, a niektore veci som iba narychlo nakreslila resp. napisala rukou.... ☹
nemala som cas sa tomu venovat a budem k vam uprimna v najblizsom obdobi ma caka stahovanie a kolaudacia, takze pre mna realne termin vyhotovenia jun aj jul je nerealny ☹
Foto pridam do ZAJTRA URCITE
a uplne pochopim ked ma vyradite ci uz z nespolahlivosti, alebo sa vam nebude pozdavat LB alebo bez udania dovodu - chapem vas. No neda mi podotknut na svoju obhajobu, ze ma k takemuto lezernemu pristupu doviedli hlavne teda moje ine povinnosti a okolnosti v kombinacii s podobne lezernym pristupom inych zucastnenych 😨
Prepacte ☹
foto mate zajtra🙂
dakujem vam

sunsun
autor
29. máj 2014

@zabkakatka mozno som to tvrdo napisala, no urcite si nemyslim, ze si nespolahliva... 😉 tesim sa na fotky...🙂

adelajda2012
30. máj 2014

@zabkakatka ja sa tiez tesim na foto 🙂
@sunsun len teraz je teda otazka, aky termin si dame? Az ten august? Mne je to v podstate jedno, ja budem robit uz teraz, lebo v auguste uz sa ma narodit druha dcerka. Len mam pocit, ze cim neskorsi termin, tym viac sa na to "kasle" a posuva sa...a samozrejme drobci musia cakat 🙂 ...aby nam z tych lapbookov aj nevyrastli, kym ich skompletizujeme :D
A kolko nas vlastne ostalo? 6? @sunsun, @lucirella, @lyrrya @adelajda2012 @zabkakatka @pastelka13
Skoda tych rocnych obodi, ze nebudu kompletne :(

lyrrya
30. máj 2014

@adelajda2012 tiez,ked nemam termin,len to posuvam-to sa poznam.
@sunsun trebalo by uz daco navrhnut 🙂
je miluto, ze nebudu vsetky rocne obdobia,no co uz,stava sa

lucirella
30. máj 2014

@adelajda2012
Prepac, som si ani nevsimla :D :D

Inak, dievcata, termin mi je celkom jedno. Uplne najviac by mi vyhovoval zaciatok jula, lebo to pojdeme k nasim a poslala by som to zo Slovenska. Vyslo by ma to lacnejsie, nez z CR. Ale do vymeny som sla z CR a vedela som, ze to budem musiet poslat, takze sa nic nedeje, ak to zamietnete.

Ako tak pocitam, je nas sedem. Skoda, ale ak by nas bolo od zaciatku menej, ani mi to nebolo vadilo 😕 😲 😉 Hlavne preto, ze som mohla inak rozdelit rozpocet na LB a vyslo by to viac KC na ks. Snad to nie je blbe to takto povedat... 🤐

sunsun
autor
30. máj 2014

@ikuza @lucirella, @lyrrya @adelajda2012 @zabkakatka @pastelka13 baby, neviem, ako sa rozhodne @ikuza, ak do toho ide, je nas 7, ak nie, tak 6 ... bolo by rozumne dohodnut sa na termine... prosim dajte like pod ten, ktory je pre vas prijatelnejsi... dakujem...🙂

sunsun
autor
30. máj 2014
sunsun
autor
30. máj 2014
sunsun
autor
30. máj 2014
lyrrya
30. máj 2014

@lucirella
@sunsun ja som za koniec juna, ale aj tak myslim,ze by sme vsetko posielali sunsun,tak to by sa par dni dalo pockat,kym budes na svk

adelajda2012
30. máj 2014

@sunsun chystas sa triedit a posielat baliky...este sme o tom nehovorili, alebo ano? Ide hlavne o to, kto ma ako dostupnu postu, auto k dispozicii atd... Hoci tu toho nebude tak vela ako pri inych vymenach....

sunsun
autor
31. máj 2014

@adelajda2012 co sa tyka triedenia, nehovorili sme o tom, ... ak sa najde niekto, kto by to bol ochotny urobit, bola by som rada, kedze ja by som po kazdy balik musela ist na postu, postarka mi to neprinesie... (postu nemam daleko, len sa tam nie vzdy da zaparkovat a pesi s malym to bude trosku narocnejsie...), ak sa nenajde nikto, kto by to chcel robit, zasa to pre mna nie je nezvladnutelne a spravim to....🙂