icon

Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky

sunsun
8. jan 2014

pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517

sunsun
autor
9. jan 2014

@adelajda2012 mozno by sa dala aj hrebenova vazba, len netusim, ci nebude obmedzujuca....

misiaksl
9. jan 2014

@adelajda2012 budes to robit ako knizku alebo vlepovat obrazky do A3 ako vsetci 🙂 lebo ja tiez este neviem aky format by to mal byt

adelajda2012
9. jan 2014

@sunsun aj mna napadlo nieco take ako je kalendar, aby sa to dalo pretacat...len neviem, ci sa da nieco take zohnat. Uvidim, pogooglim.

sunsun
autor
9. jan 2014

@lucirella nateraz to vyzera, ze sme plne...skus https://www.modrykonik.sk/group/1977/dievcata-t..., tam sa tvori skupinka pre vyssiu vekovu kategoriu deti... 😉

misiaksl
9. jan 2014

@sunsun nemali by sme sa drzat udanych formatov? 🙂 ako zlozena A3? 🙂

adelajda2012
9. jan 2014

@misiaksl podla toho z coho by to malo byt. Ale ja myslim, ze to asi budem laminovat a zalaminovat A3 neviem. Okrem toho by sa to potom aj tak nedalo ohnut, takze asi skor ako knizku. Len premyslam nad vazbou. A tiez nad tym, kolko by to asi malo byt stran. A chcela by som tam aj nieco kreativne vymysliet, len este neviem presne co ;)

adelajda2012
9. jan 2014

@misiaksl podla mna by nevadilo, keby boli rozne formaty, materialy atd., prave naopak ;)

sunsun
autor
9. jan 2014

@misiaksl no, zlozena A3 je vlastne A4, ...ja som to tiez tak nejako brala, ale je to na vzajomnej dohode... 😉 lebo fakt je otazka, ci je lepsie zlozena A3 (inak mne sa ten system velmi paci), alebo laminovana A4?.... bolo by rozumne to rozdebatovat... 😉

lyrrya
10. jan 2014

@adelajda2012
@misiaksl
@sunsun
baby ja som rozmyslala, ze na obal by som dala karton. ale celkovo sa mi paci,ze by to bolo pospajane kruzkami (obal by bol tvrdsi) a dnu by som mohla dat zalaminovane strany. no tiez by som tam chcela dat nejaku aktivitu (napr. z filcu), aby to nebolo jednotvarne. to este povymyslam.

ikuza
10. jan 2014

@sunsun ahoj, ak som vasa 🙂 🙂 🙂 , rada prispejem svojou kreativitou 🙂 a zobrala by som si teda tu volnu temu LETO 🙂

lucirella
10. jan 2014

@sunsun
Aha, nevadi.
To nie, dakujem, moj drobcek ma dva roky.

misiaksl
10. jan 2014

@adelajda2012
@lyrrya
@sunsun
Ja vas rozumiem, len hovorim, ci by nebolo dobre mat jeden Format a ine temy. Mne by sa to takto viac pacilo .. ale to je moj nazor. Ale samozrejme sa prisposobim 🙂 a este ma teraz napadlo, ci nemate napady na tie aktivity z filcu. ako ich tam umiestnit. Ja mam v plane urobit Strom, kde by sa pripinali listy a kvety, bud na gombiky alebo na suchy zips .. ako jar a netusim, ako to mam tam urobit. Ci zalaminatovat A4 alebo nejakym sposobom umiestnit A4 z filcu.Neporadite? 🙂

sunsun
autor
10. jan 2014

@lucirella ak by sa nahodou uvolnilo miesto, dam ti vediet...🙂

salonkaa
10. jan 2014

@sunsun tentokrat sa nezucastnim 😕 temy mi nesedi, ale urcite budem sledovat a drzim palce 😉 aby to dopadlo na jednotku

sunsun
autor
10. jan 2014

@misiaksl mne by sa tiez viac pozdaval jeden format (kvoli ukladaniu), ale to sa musime dohodnut, ked sa uzavrie skupinka, mozme o tom hlasovat, pripadne moze kazda napisat, ako by si to predstavovala... cele laminovanie je trvacne, no mne sa asi viac pozdava karton (ako navrhovla @lyrrya), totiz na ten omnoho pevnejsie prilepis napr. filc... aj prichytis vrecka, aby boli dostatocne pevne... len to musim vyskusat, ci sa to bude dat dobre skladat..., ale napr. si myslim, ze by vobec nebol problem, keby to niekto laminuje, niekto robi z kartonu... atd... ved tie aktivity vnutri budu rozne, tak aj prevedenie moze byt rozne... ale opat by som bola rada, keby sme sa dohodli k spokojnosti vsetkych....🙂

sunsun
autor
10. jan 2014

@natabun uvolnilo sa miesto, ak mas zaujem, mozes sa pridat... 😉

misiaksl
10. jan 2014

@sunsun asi hlasovanie bude najlepsie, aby sa kazda vyjadrila a Bola spokojna

lyrrya
10. jan 2014

@misiaksl
@sunsun baby tiez by som bola za jeden format napr A4. ja som to myslela tak,ze vonkajsie listy budu z kartonu (tam uz by sa to teda dalo aj upevnit,pripadne dake aj dnu a ostatne laminovane. a ak by to bolo spojene tymi kruzkami, alebo strunovou vazbou, tak by to bolo idealne.
sunsun daj vediet,kedy sa uzatvori skupina 🙂

natabun
10. jan 2014

@sunsun jasne, jasne ,rada, terminovo mi to vic vyhovuje, vecer, ked maly zaspi,tak precitam a dohodneme sa, co urobim 🙂

sunsun
autor
10. jan 2014

@natabun @ikuza @misiaksl @adelajda2012 @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka baby, tak hlasim, ze nasa skupinka je pridanim sa @natabun uzavreta a tymto ju medzi nami vitam.... ked uspim maleho, hodim rekapitulaciu tem 🙂

adelajda2012
10. jan 2014

Ja som za format A4, to je v pohode... Ale podla mna je jedno, ci niekto bude skladat A3 a iny bude mat pospajane A4. Ja myslim, ze by to nemuselo byt uniformne.

sunsun
autor
10. jan 2014

rekapitulacia.... takze nas je 10 a temy su nasledovne:
- @misiaksl - rocne obdobia - jar
- @ikuza - rocne obdobia - leto
- @lyrrya - rocne obdobia - jesen
- @sunsun - rocne obdobia - zima
- @pastelka13 - geo-tvary
- @tehulka13 - ludske telo
- @zulusa - dopravne prostriedky
- @zabkakatka - stavba
. @adelajda2012 - farby
- @natabun - este da navrh...
ak mate nejake pripomienky k temam, pripadne nejake navrhy, tak piste...🙂

sunsun
autor
10. jan 2014

@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @natabun
baby, hned prva vec, ktoru by bolo dobre si vyjasnit je format, ktore by nase lapbook-y mali mat..., klasicky rozmer je poskladana A3, cize v konecnom dosledku A4, ak ste za format A4, prosim dajte LIKE

sunsun
autor
10. jan 2014

@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @tehulka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @natabun ak vam viac vyhovuje roznost rozmerov, dajte prosim like pod tuto spravu

sunsun
autor
10. jan 2014

@misiaksl odkedy si pisala, ze co najmenej otvaracich okienok, aby ich drobci neodtrhli, tak premyslam, ako by sa dali neznicitelne urobit a mam jeden napad.... keby sa napr, robilo z kartonu a ten vnutorny papier, co sa vlepuje bol laminovany a v tom by sa vystrihli okienka, tak neznicia ani karton, ani leminovane okienko.... este to vyskusam, ale myslim, ze by to malo fungovat...🙂

misiaksl
10. jan 2014

@sunsun nerozumiem, ako si toto myslela ☹ ja som tiez premyslala a zrejme sa to neda urobit, aby to bolo co najmenej neznicitelne. Este ma napadla jedna varianta a to, ze urobit to ozaj ako knihu a tie obrazky len nalepovat resp. laminatovat.

sunsun
autor
10. jan 2014

@misiaksl kukni si na tejto stranke http://www.montessoridoma.cz/?p=15517 tie videa ... cca 25 riadok, tam ich mas napisane cervenym a ked na to kliknes, tak ich spustis... mas tam, ako sa robi obal lapbook-u... no a vsimni si, ze potom ako zohnu A3, tak do vnutra vlepuju papier... ja by som tu A3 riesila z kartonu a ten papier laminovala... (a vlastne v nom vystrihnes okienka.... cize dno okienka karton, otvaracia cast laminovana, spoj laminovany)..., si myslim, ze to neodtrhnu, ani keby chceli... 😀 ... teraz nemyslim, ze same okienka, len hladam sposob ako moct vyrobit okienko, ktore deti neznicia...

misiaksl
10. jan 2014

@sunsun jaaj, no uz rozumiem 😀 to je dobry napad, len mne je z toho smiešne .. to uz bude cele ako obrnený transportér 😀 😀

sunsun
autor
10. jan 2014

@misiaksl 😀 😀 😀

misiaksl
10. jan 2014

@sunsun Bolo by možno vhodné aby sa k tomu vyjadrili aj iné. Možno budú mať tiež nejaké návrhy. 🙂