Lapbooks - výmena, 2 - 3 roky
pozyvam tvorive a sikovne maminky, ktore by mali zaujem vytvarat a vymienat interaktivne knihy/pracovne zosity (lapbook-y) ... tesim sa na napady a inspiracie... http://www.montessoridoma.cz/?p=15517
@sunsun
.... tak to som rada,
verim ze sa tento tyzden z toho dostaneme a ze sa do toho pustime... aj ked este stale nie som s tym spokojna, hladam este nejake inspiracie na aktivity...
Kocky, natrafila som na tento list, mozno najdete nejake inspiracie 😉
http://www.homeschoolshare.com/index_lapbooks_m...
@tehulka13 @misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella @sunsun
Ahojte, kedze mam temu jar a uz sa pomalicky blizi, rozhodla som sa, ze by bolo vhodne zacat s mojim lapom, nakolko bude niekedy v maji absolutne neaktualny .-) Mam par otazok 🙂
1. davame tie rovnake stromy - rocne obdobia, ktore tu boli spomenute?
2. ako to teda bude s tým obliekacim panacikom
3. pohyblive lastovičky a bociana chcete reálne fotky alebo kreslené?
Ešte ma napadla taka aktivita teda skor jarné úlohy. Bolo by to niečo v tomto zmysle -
1. zasadit nieco alebo sledovat ako bude rast
2. urobiť venček z púpav
3. a tretiu neviem aka by mohla byt 🙂 mate niekto nejaky napad?
@misiaksl k tretej ulohe mna napadla Velka Noc,ktora patri k Jari - vymalovat vajicko, upliect korbac z vrbovych prutikov ...
@pastelka13 ano, to tam bude. tieto by mali byt len ako take doplnove. Myslela som, ze to dam do takej malej obalky na úplný koniec
@misiaksl
Ahoj. Ja mam asi blbu otazku, ale ako si mam tie ulohy predstavit? To bude nieco, co mame potom doma urobit realne, ci kreslena aktivita ( rozkladaci kvietok-akoze rastie). 🙂
A lastovicky s bocianom sa budu ako pohybovat? Rada by som pridala tiez nieco pohyblive, len si niesom ista ako na to...
@misiaksl no mne by sa pacil rovnaky ten obal (stromy, alebo cokolvek ine), panacik je tiez fajn, ked bude vsade, navrhujem, ze nech ale je uz na kazdej, aky ten panacik bude, ak to teda vsetkym vyhovuje, ak sa dohodneme na rovnakom, nemam nic proti 😉 ... k tym obrazkom - ja som za realne fotky, maju u nas vacsi uspech ako kreslene...
@lucirella ja len stale rozmyslam nad naucnymi prvkami, ktore by mal lapbook obsahovat... ako to tam vlozit, lebo pisany text je pre nasich drobcov este zbytocny ...az to nie su len same aktivity, no asi sa to inak ani nebude dat a ostaneme pri tom, ze sa ucia cez aktivity...🙂
@sunsun
No prave... ono pre takychto drobcov to budu holt skor knizky a aktivity... Ja tam planujem dat aj basnicky, info o zvieratkach... ved rodicia si budu citat s detmi a deturence tam potom maju aj aktivitky. Ved takyto drobci sa ucia hranim a ked im my nieco vysvetlujeme, citame... 🙂
@tehulka13 @misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @sunsun
Ahoj dievcence. Pomaly sa zacinam intenzivnejsie venovat mojmu LB. Nakoniec to bude naozaj len Afrika, pze inak by to bol nekonecny pribeh 🙂. Mozno tam vopcham aj Madagskar, lebo ten je ohladne zvieratiek zaujimavy... Uvidim ako to vyjde. Inak sa momentalne snazim vymysliet nejaky koncept, aby to malo hlavu aj patu... Aktivit si myslim mam dost, len, ako pisala sunsun, nejako to s tou naucnou strankou sklbit...
Este sa chcem opytat, ci by vam vadilo, ak na mape bude text cesky a nie slovensky - ide len o geograf.nazvy. Zijeme v CR a nasla som tu peknu detsku knihu (atlas) a rada by som tam pouzila tu mapu:
...ahojte baby,
no dufam ze po chripke oboch synov a mojej crevnej viroze sme uz OK a konecneeeee sa povenujem zasa lapbookom - lebo teda poslene tyzdne som to uplne pustila z hlavy a musim sa zasa zorientovat a nieco konecne urobit nech sa posuniem..... vidim ze viacere ste zmlkli tak ak tvorite dajte nejake info, napady, inspiracie... idme trosku este posnorit net... 🙂
@zabkakatka ja uz dufam, ze tento tyzden odoslem posledny balicek vrecuskovych a uz sa venujem len len lapbooku...🙂 uz mam nieco spravene, no stale nie je komplet hotovy, aby som vam ho mohla predstavit... 😒
@misiaksl @ikuza @lyrrya @pastelka13 @zulusa @zabkakatka @adelajda2012 @lucirella @sunsun Maminky, chcem sa Vám každej jednej osobne ospravedlniť, avšak po dlhšom zvážení momentálnej situácie, ktorá sa nám v rodine veľmi zmenila, musím napriek tomu, že mi je to ľúto, odstúpiť od mojej lapbookovej aktivity na tému ľudskúé telo. Od prihlásenia som stále hľadala inšpirácie, začala som pracovať na jednotlivýcy aktivitkách pre lapbook, nakúpila som potrebné materiály, no nemôžem ísť ďalej. Ospravedlňujem sa, ak som Vás sklamala.
@ikuza stali sa také vecí, že ich potrebujeme riešiť a je to všetko nepredvídateľné... neviem povedať, ako to všetko dopadne, a nechcela by som odstúpiť, keď už by ste mali rozrobené všetky maminky svoje aktivitky. Beriem takéto aktivitky ako záväzok voči všetkým. A teraz je tá situácia ťažká a náročná. Keby vidím zmenu do nejakého času, dala by som avízo. Ale zatiaľ sa rozhodujem odstúpiť.
@tehulka13 je mi to luto....☹ ale chapem.... , no ved este je cas, keby sa nieco zmenilo.... teraz vyrabame prototypy, kym si ich este predstavime.... ja akosi dufam, ze sa situacia vyriesi a budes moct...., si mala perfektne napady a tema bola tiez super...a myslim, ze by vsetky baby suhlasili, keby ti posunieme termin, podla toho, ako by si mohla.... 😉
jaaj dievcata som rada ze nie som sama co sa daleko neposunula... tize sme chori, zasa ☹
no a uz som mala aj take myslienky, ze ked jedna z nas chce odstupit a ide jar a budeme sa viac zdrziavat vonku ze by sme mozno ten termin ozaj mohli posunut,lebo aspon u nas je to tak, ze cez jar a leto su vnutorne aktivity v uzadi a viac sa hrame vonku.....
ale je to iba postreh 😲
@zabkakatka ja som sa sice cez vikend k tomu nedostala, ale dnes makam, kym maly spi....🙂
@sunsun
ako sme na tom,
vidimze semdlho nikto nic nenapisal...... totalny utlm?
@zabkakatka praveze ja na tom vzorovom lapbooku pomalicky robim, v nedelu som za zase o nieco posunula... ide to pomaly a je to dost pracne, no ked uz bude jeden, tie ostatne uz pojdu...🙂 ale mohli by sme si dat nejaky termin ... aspon tak orientacne, dokedy urobime vzorovy ... 🙂

@zabkakatka neboj, nic si neprepasla... predbezny navrh je do konca aprila... 😉 ja som tiez na chvilu lapbook odlozila, lebo este dorabam vymenu vrecuskovych aktivit, ale len co odoslem, tak opat pracujem na vzorovom lapbooku a hadam uz dam aj nejake prve foto...🙂