icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

zuzu100
15. jan 2014

@henikap ahoj, odkial más vzor na to tricko s kruhmi a kvetmi?

henikap
15. jan 2014

@zuzu100 To tričko je čisto môj výtvor , Páči sa mi štýl ako je desigual ,a tak som si sama vytvorila niečo na ten štýl . Všetko som maľovala tak ako sa mne páči a ako mi pasovalo , kde som chcela dala kvety , alebo kruhy. Skrátka ako ma napadlo . 🙂

henikap
16. jan 2014

tak a opäť niečo z môjho maľovania 🙂

cassidy
16. jan 2014

Celkom sa mi podarila🙂

eja12
16. jan 2014

@silvy hneď za Septimou odbočíš z bojnickej cesty na jednosmerky na srtaré sidlisko. Je to v prvom baráku po pravej strane na Svätoplukovej ulici. Bolo tam hodinárstvo a teraz je tam ten obchodík. Prípadne daj do google maps Svätoplukovu ulicu 🙂 Prípadne mrkni tu http://www.norart.sk/norart/2-KONTAKTY

deanse
16. jan 2014

Maľovať som začala v októbri, začala som s jednoduchšími obrázkami, potom som skúšala aj niečo náročnejšie, strašne ma to baví, len toho času je strašne málo pri malých deťoch 🙂.

silvy
16. jan 2014

@eja12 Ďakujem pekne, pôjdem sa tam pozrieť, keďže ste ma vy šikovnice veľmi navnadili na túto aktivitku 🙂

deanse
18. jan 2014

VUK z obľúbenej maďarskej rozprávky 🙂

janelillith
21. jan 2014

@deanse krasna praca 😉

janelillith
21. jan 2014

@cassidy naaaaadherneee !!!!! ja som tvoja verna fanynka 😉 😉 😉 vsak vies 😝

deanse
21. jan 2014

@janelillith Ďakujem pekne. 🙂

cassidy
21. jan 2014
beatricer
22. jan 2014

@farby jednoduché a krásne

beatricer
22. jan 2014

@deanse bože to chlapčiatko je roztomilé.........krásne dielka

beatricer
22. jan 2014

@cassidy môžem sa spýtať tú Mášu maľujete z vlastnej hlavy, alebo máte nejaké obrázky, predlohy.......tak rada by som ju dcérke namaľovala, len nie som talent na túto tvorbu........farby už mám len akosi odhodlanie chýba........jedna maľba krajšia ako druhá

cassidy
22. jan 2014

@beatricer dakujem🙂 nie, masu nemalujem z hlavy, to by som nedokazala🙂 najdem si obrazok na webe, prekreslim si ho z monitoru PC na papier, obtiahnem ciernou fizkou, vlozim do tricka, prekreslim obrysy a potom malujem - od najsvetlejsich pluoch po najtmavsie. urcite sa treba odhodlat! mne sa tiez kolkokrat nechce do tahsieho obrazku a nakoniec ma vzdy prekvapi, ako to nakoniec dobre dopadne🙂 len do toho...aj ked to nebude dokonale, kazdy malovany obrazok je krajsi ako prazdne tricko;)

beatricer
22. jan 2014

@cassidy ďakujem za rady, no ja si to budem musieť asi vytlačiť a tak prekresliť....nie som talent na maľovanie...zato ručné práce milujem....toto sa musím naučiť. Snáď sa do toho už pustím

silvy
23. jan 2014

Ahojte dievcata. Mate vsetky veeeelku pochvalu a skladam klobuk dole pred vasimi malbami, niektore su fakt vystavne diela. Tak ste ma navnadili, ze uz som si kupila farby, aj nejake stetce. Citala som to hadam po 80tu stranu, no mam z toho poriadny gulas. Ako niektore pisete, asi je najlepsie len skusat i ked zaciatky budu urcite narocne. Prenos tricka na obrazok snad nejak zvladnem, len sa chcem opytat, ci ked to robim cez kopirak, ci to musim hned obtahovat alebo mozem malovat a az potom na zaver konturovat? A taka smiesna otazky: mam farby Nerchau - kede idem malovat, mam ich davat na peltu a tam riedit vodou - ak teda treba- riedit alebo mozem stetec namacat rovno v tej original nadobke? A tu konturu az teda ked to vsetko uschne? A este mam otazocku - niektore nemate len cierne kontury ale modre alebo ine podla farby obrazka - na tie kontury teda mozem pouzit akukolvek farbu? Mam z toho velky strach zacat s tym, ale velmi sa mi to paci a bola by to trosku zmena pri dvoch velmi akcnych chlapcoch 🙂 Dakujem pekne za odpovede

alexandra25
24. jan 2014

ahojte zienky,prosim vas poradite mi kde najdem nejaku predlohu,obrazok co sa kresli na tehotenske tricka? ako napr ..nozicky alebo rucicky,alebo ako babo vykuka z bruska ..nieco take...nemozem to najst 😒

deanse
24. jan 2014

@silvy Ahoj! Ja síce nekopírujem, prenášam inak, ale si myslím, že keď máš pekne nakreslené hranice, môžeš priamo maľovať a na záver kontúrovať - možno ti k tomuto spôsobu niekto napíše. Ja prenášam fantómovou fixkou, ale tá je dosť hrubá, tak ja tenučko nakreslím hraničné čiary, potom farbím a na záver kontúrujem. Do začiatku kontúrovania to mám vždy uschnuté, niekedy je to na tretí deň od začiatku práce. 🙂 Ja štetec namáčam do farby, ale to už cítim na niektorých farbách, sú hustejšie, tak už niekedy radšej vyberám z fľašky a tú uzatvorím, resp. snažím sa dlho ju nemať otvorenú. Neboj sa, začni jednoduchým obrázkom a budeš vidieť, či ťa to bude baviť, či sa budeš tešiť dielu, ako sa teším ja vždy.🙂 Ale priprav sa, že maľovanie je zlodej času a spôsobuje závislosť. 🙂 🙂 🙂

silvy
24. jan 2014

@deanse Ďakujem za odpoveď, už sa mi pomaličky vyjasňuje, no najhoršie je pustiť sa do toho. Preto chcem ešte dokončiť rozháčkované veci lebo s tým zlodejom času rátam a keď vidím tie krásne výtvory, určite sa po prvej maľbe nevzdám. Tú fantómovú fixku majú dostať u nás o dva týždne, tak zatiaľ sa potrápim a uvidím, či to vôbec pojde. Ona sa používa ne ten papier na pečenie a prežehľuje? Teda v mojom prípade, ked si netrúfnem hneď kresliť na tričko. Dúfam, že sa budem môcť aj ja čoskoro niečim pochváliť 🙂

deanse
24. jan 2014

@silvy Zo začiatku som maľovala voľnou rukou, ale som prišla na to, že prenesenie obrázku ušetrí čas a je to presné. Na papier na pečenie nakreslím čiernou fixkou obrázok, potom si ho dám do trička, ja osobne "prevrátim" notebook, aby obrazovka "ležala" na stole, spravím biele pozadie na monitore, potom položím tričko, vypnem svetlo a prekreslím fantómovou fixkou na pulóver. Žehličku používam iba na prežehlenie hotového obrázku. Toto platí pre svetlé oblečenie (aj keď posledné zelené tričko som spravila rovnako, lebo nemám bielu ceruzku 🙂 a vedela som preklesliť predlohu.🙂 Som zvedavá na tvoje výtvory.

silvy
24. jan 2014

@deanse Tak tomu sa hovorí zlepšovák. Ale aj ten notebook vkladáš do trička, či v pohode presvieti obe látky? Musím to vyskúšať a obkreslím to zatiaľ len slabučko ceruzkou. A zažehľuješ cez papier len spredu, či aj chvíľku z rubu? Inak, neviem sa vynadívať na tvoje úžasné maľby, budem stará babka a toto nedokážem 😅 Potom sa budem určite pýtať aj na tieňovanie.

deanse
24. jan 2014

@silvy Presvieti. 🙂 Nevkladám do trička notebook. Doposiaľ som zažehlovala iba cez plienku zhora, ale budem žehliť aj z druhej strany pre istotu. Nakoľko nemaľujem dávno, tak nemám x-krát vyprané tričko, aby som vedela, či farba dobre drží na mojich tričkách aj dlhší čas. A ďakujem. 🙂

silvy
24. jan 2014

@deanse Aj ja ďakujem 🙂 zatiaľ 😉

mira511
26. jan 2014

@bambicka Dobrý večer, môžem sa prosím spýtať, vy ste otlačili ruky vašej dcérky tak, že ste jej celé ruky natreli tou farbou na textil? Niečo podobné by som aj ja chcela urobiť, len neviem či tie farby sú nezávadné pre deti.

bambicka
27. jan 2014

@mira511 uprimne, velmi som to neriesila...namalovala farbou, otlacila a umyla ruky 🙂 ...dcerke sa to velmi pacilo 🙂

karpinka
29. jan 2014

tak zasa pár pridávam

silvy
30. jan 2014

@karpinka krasne ako vzdy, aj v tomto pripade len obdivujem s otvorenymi ustami 🙂

A tu sú moje prvotinky. Je na oboch co vylepsovat, hlavne na vtacikoch sa mi pretlacit kopirak aj inde, tak len budem dufat, ze to vyperiem (uz som si potom davala lepsi pozor), ale na zaciatok som s vysledkom spokojna 😉 Este som to ale neprala... 😕

karpinka
30. jan 2014

@silvy ďakujem .-D neboj kopirák vyperieš, a obe sú pekné 😀