icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

xlea
23. sep 2012

@jakani ja tiez malujem Nerchau farbami na tmavy textil, mam aj par kontur Javana - aj tie su velmi fajn a aj Marabu farby - detto velmi dobre.. vacsinou pozeram ze malujete vsetky na blede veci, ja ich takmer vsetky tie farby testujem na tmavom textile a nemozem povedat nic zle na ne 🙂 chce to sice 2-3 vrstvy aby to bolo pekne ale ... tak da sa 🙂

mimave
23. sep 2012

@siska33 no skusim to dufam ze mi to pojde, ten zajo je strasne super ja z toho nemozem 😀

mimave
23. sep 2012

@xlea no to vrstvenie ma hneva, hlavne ze pisu ako dobre tie farby kryju, ze?🙂 ja som vela na zaciatku robila na biele. teraz uz len vynimocne ale skor na farebne to tak krajsie ukaze ale tak aj biela ma nieco do seba. hlavne zalezi co najdem v obchode. a to je katastrofa hladat pekne tricka bez potlace...

jakani
23. sep 2012

@xlea kontury Javana - to su nejake fixy?...lebo vcera som 1x skusala malovat, sice mi este neprisli Nerchau, tak iba s takou pokutnou "Texcolor" 😝 , a kontury som robila stetcom..teda, to bola riadna piplacka, je to akoby rozstrapkane 😠 , nie su tie kontury hladucke, jednoliate...co je na to najlepsie?? mam zohnat fixu?? poradte maminy.... 🙂

jakani
23. sep 2012

..a toto je moja prvotina...skuska na stare bodyno 😅

xlea
23. sep 2012

@jakani kontury Javana su normal farby - nie fixky. tieto sa pouzivaju konkretne na hodvab ale pekne mi to drzi aj na trickach... ma to netucky hrot a dobre sa to drzi v ruke... http://www.umeleckepotreby.com/produkty.php?kat...

lussy23
23. sep 2012

@jakani krásna

lussy23
23. sep 2012

@siska33 krásne

jakani
24. sep 2012

@xlea takze s nimi kreslis okraje? a vyplnas potom stetcom? 😕

jakani
24. sep 2012

@lussy23 😵 dakujeeem

mamalina
24. sep 2012

Ahojte baby,

ja som v tomto uplna zaciatocnicka, dnes sa chystam na prve "dielko". Ale nestihla som este precitat vsetky strany tejto diskusie, tak mi prosim poradte.

Tie tricka aj na nieco napinate, ked ich malujete? Aby sa to nekrcilo, ked napr. kreslite kontury.
A este jedna otazka. Treba tu stranu tricka, na ktoru sa maluje niecim podlozit? Nepresiaknu tie farby aj na chrbtovu stranu? (Mam kupene Nerchau zakl. sadu 6x20 ml.)
Dakujem! 🙂

xlea
24. sep 2012

@mamalina ja tricka nenapinam, ked si to pekne nasponujem na pevnejsiu podlozku - pouzivam take reklamne prospekty na hrubsom papieri tlacene tak to pekne drzi... alebo si to mozes kludne o daco hrubsie zapnut stipcami - to je aj odpoved na tvoju dalsiu otazku ci to niecim podkladam 🙂

xlea
24. sep 2012

@jakani ano kreslim s nimi okraje... ale kludne sa to da aj stetcom - pouzivala som plochu dvojku alebo okruhlu nulku.. existuju aj take gelove rollery na kontury

mamalina
24. sep 2012

@xlea velmi pekne dakujem! 😵

siska33
24. sep 2012

@xlea chcem sa spytat na tie gelove kontury ze co to je zac? ja som kdesi videla konturovacie spice a ked som to pytala v obchode tak mi povedala ze za 10 rokov co s tym robi to ani nepocula hmm 🙂

siska33
24. sep 2012

@jakani ahoj inspirovala si sa mojou zebrickou? 🙂) dufam ze ano ;)

xlea
24. sep 2012

@siska33 neviem, zatial som to nepouzila a ani nevidela nikde kde by som to kupila ale viem ze daco take existuje...

siska33
24. sep 2012

noo to ako tie spicky 🙂
@xlea

xlea
24. sep 2012

@siska33 spicky som nahodou videla minuly tyzden na daktorom e-shope 😀

siska33
24. sep 2012

@xlea tak ak to najdes nahodou daj link prosim 🙂

xlea
24. sep 2012

@siska33 okis 🙂 viem ze mali rozne velkosti - 3,5,7,9 mm...

jakani
24. sep 2012

@siska33 tak som otukla tvoj albumik...nahodicka to bola 😉 ....a chystam sa aj na macky, hlasim popredu, chichi 😀 😀 sme mackofili, mame tiez taku modru, a k nej aj siamaka... 🙂 starsia dcera si ich uz objednala na tricko, len kurnik tie farby nechodia a nechodia.....mam iba tu jedinu zebrovitu ciernu 😝

jakani
25. sep 2012

pomooooc!!!!!! konecne prezehlujem moju prvotinu, robim to cez plienku, ako som sa dakde docitala...a ono mi ostava kopec farby na plienke, ked ju odlepujem z kresby...plus mi obrazok ostava po nej chlpaty ☹ ...je to skarede!!! pokazene!! 😢 😢

poradte baby, ako prezehlujete? aky mate know-how? cez co, ako dlho, odlepovat za horucaa, za studena??? ach jaj ☹

mimave
25. sep 2012

@jakani ahoj ja neviem ako to robia baby, ani neviem ci ja to robim dobre, ale zatial sa mi nic nepokazilo...klop klop klop... ja to necham schnut dlho, kym sa nedostanem k pradlu 😀 niekedy aj tyzden cakaju tricka na zazehlenie... 😅 ale uz ako to uschne by sa to malo dat zazehlit.. ja zazehlujem obycajnou zehlickou, ziadne naparovacie blbosti, ja som si kupila obycajnu a mam ju na bavlnu nadstavenu a cez filipkovu bavlnenu plienku zazehlujem cca 3-5minut , hned ako zholzim zehlicku dam dolu plienku,zatial sa nic nepokazilo..

jakani
25. sep 2012

@mimave a nemas ten obrazok potom odtlaceny na plienocke? prilepuje sa ti to o nu? neostavaju ti po nej chlpky?.....jaaa neviem 🙄 , rozmyslam este, ci to nebolo tym, ze som mala nekvalitnu farbu....Nerchau by mi mali prist az koncom tyzdna...lebo ked si predstavim, ze mi toto bude robit s kazdou pracickou, to by bolo hrozneee, skoda roboty.... 😖

janefonda
25. sep 2012

@jakani tak ja prezehlujem vzdy cez plienku a nikdy mi farba nezostavala na nej. Vzdy den necham schnut farby len tak an tricku a na druhy den prezehlujem.... a doteraz som bola vzdy bez problemu. A to mam kopec roznych znaciek farieb...

janefonda
25. sep 2012

@mamalina urcite si to podloz, ja si davam karton medzi dve latky. Teda ak mam triko strcim ho dnu , aby mi oddeloval vrchnu od hornej latky. A tym padom to mam hned aj napnute, lebo ten karton mam tak, aby sa mi presne vtesnal do tricka dnu. A ak nie dozadu ho stipcom zopnem a mam to natiahnute. Prace zdar 😉

janefonda
25. sep 2012

moje nedavne prave...

17anit07
25. sep 2012

krasne dielka mate baby a dnes som natrafila na fotoblok uzivatelky lubomirak a padla mi sanka oplati sa pozriet 😉

jakani
25. sep 2012

@janefonda tak ja uz neviem, co robim zle...ved postupujem presne ako tu baby popisujete-aj co sa tyka schnutia, aj prezehlovania...uz mi zostava len dufat, ze problem bol vo farbe... 😨