icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

janefonda
26. sep 2012

@jakani tak mozno ano, ze to bolo vo farbe...pockaj na tie nove a uvidis. Ja mam aj marabu, javana, nerchau, a aj take kaoze neznackove rozne a nikdy sa mi to nestalo...
Inak odporucam tu konturovaciu od javana ta je super. 😉

fatima30
26. sep 2012

kocky ako mam prezehlovat obrazok dovnutra tricka dam papier na pecenie a este aj na obrazok papier a 5 minut????alebo ako?????

mamalina
26. sep 2012

@janefonda diky moc!!! 😉

janefonda
26. sep 2012

@fatima30 ja si nedavam uz nic dnu, len cez obrazok dam plienku a prezehlujem. Ale den predtym mi malba schne len volne na vzduchu a az potom zehlim.

nikuska265
26. sep 2012

mamičky a kreslíte si najprv aj nejak predlohu (napr. ceruzkou) alebo hneď maľujete na textil priamo farbami? ja len dnes začínam,akurát mi prišli objednané farby a prvé pokusy mám za sebou. zatiaľ len na staré oblečko a kreslila som priamo farbami na textil

nikuska265
26. sep 2012

toto je môj prvý pokus,len tak 🙂

mimave
26. sep 2012

@nikuska265 ja si kreslim ceruzkou, pre istotu, ta sa este vyperie keby nieco🙂 az potom idem farbami..

ginger_fox
26. sep 2012

dámy, používa tu niektorá z Vás voskovky na texitl? Resp. máte niektorá skúsenosti s prácou s nimi?

bajciatko
26. sep 2012

trosku som kopirovala Nextikove dievcatko 🙂

lussy23
26. sep 2012

@nikuska265 krásnučké
@bajciatko ako z obchodu waw

lussy23
26. sep 2012

@nikuska265 ja tiež kreslím ceruzkou, alebo, keď sa mi nechce, dám na okno a prekreslím🙂

lussy23
26. sep 2012

a pridávam môj najnovší výtvor. Mám aj nové štetce na to a oveľa lepšie sa mi s nimi maľuje. predtým som používala obyčajné na papier a tie veľmi zle nanášali. a mám aj fixky aj tenučký štetec, takže konečne sú tie čiaro rovnaké a tenké

bajciatko
26. sep 2012

@lussy23 rozkosne 🙂 ja s trbietkami este nepracujem, bojim sa toho, ze by opadavali a mali by sme ich vsade a stetce som si kupila aj ja nove uplne genialne sa mi s nimi robi, som max spokojna, oplatilo sa investovat, to sa ani neda porovnat s tymi obycajnymi z papiernictva

bajciatko
26. sep 2012

@nikuska265 ja by som od ruky nevedela nic nakreslit, ja vsetko obkreslujem, takze to mam ceruzkou, farbim si uz podla vlastenj predstavy a potrieb

nikuska265
26. sep 2012

Tak pridávam prvé body urobené pre moju dcérušku,ale obrázok som našla v albume tu na MK u jednej baby,tak dúfam,že sa nenahnevá,ale strašne sa mi ľúbil a vyzeral,že by som to zvládla na začiatok 😀

jakani
27. sep 2012

@janefonda
@mimave baby, a to prezehlujete z rubovej(zospodu), alebo z licovej(zvrchu) strany?.....na farbach, co mi dnes prisli, je napisane, ze zehlit z rubovej....ja som to robila z licovej, na to som prehodila plienku.....proste hladam,, kde som urobila chybu...a ked uz mam doma tie nove, nerchau, nech to zase vo finale neznicim 😢 dakujem za rady 🙂

janefonda
27. sep 2012

@jakani ja to prezehlujem normalne z licovej, akurat mam cez to tu plienku. Keby si plienku nepouzila tak treba zehlit z rubovej 😉

ekia
27. sep 2012

Ahojte, potrebujem radu. Som začiatočník, nikdy som nekreslila na textíl ale chcem to vyskúšať 🙂 Farby objednané, ale veľmi nechápem ako preniesť obkreslený obrázok z papiera na pečenie na tričko. Keď ho priložím a prežehlím, nebude tam zrkadlovo? A na to obkresľovanie obrázka na papier používate akú fixku? Veľmi pekne ďakujem za rady 😵

ekia
28. sep 2012

pomoooooooooooooooc, obkreslila som si obrázok na papier na pečenie fixkou na textil, prežehlila a nič... 😨 😕 🙄 čo robíííím zle.... žeby to bolo kvalitou fixy na textil? kúpila som ju asi za 50 centov v papiernictve,,,,, baby raďte 😖 😖
@janefonda
@bajciatko

miska22200
28. sep 2012

@ekia ja som tiež zvedava čo ti druhe poradia,lebo mne to tiež nejde 😕 😝 vieš ako to robim ja? ked mam obrazok z počitača tak ho slabučko prekreslim rovno na tričko 😅 alebo na papier veeelmi silnou čiarou a potom mi to trochu presvita a tak na tričko...

ekia
28. sep 2012

@miska22200 júúúj strašne to chcem vyskúšať. No skúsim aspoň tak ako to robíš ty 😉 Dúfam že sa niekto ozvé a poradí 😨 😵 Baby halooooooooooooo kde ste..!!!!!!

lussy23
28. sep 2012

@bajciatko ďakujem. s trblietkami mám ešte jedno tričko a neodpadavajú a s tými štetcami je to pravda.
@nikuska265 krásnučké

janefonda
28. sep 2012

@ekia prepac ja ti neporadim..., ja kreslim od ruky, nikdy som si nic takto neprezehlovala... 😒

jakani
29. sep 2012

moj druhy pokus 😅 ...sice som este neprezehlovala, co je moja nocna mora, po prvom pokazenom vytvore...ale musim povedat, ze rozdiel pri malovani oproti prvemu pokusu je markantnyyyy!!!! toto bolo jedna baaaasen 😎 ....prvy krat to bolo pokutnou farbou na textil, a teraz nerchau...verim, ze fixacia zehlicou dopadne dobre 😀 😀
a dakujem za rady :
@janefonda
a
@mimave

mimave
29. sep 2012

@jakani ahoj ja to prezehlujem z licovej normalne a cez to davam tiez plienku...

mimave
29. sep 2012

@ekia ahoj, no ja tiez kreslim od ruky, neprekreslujem, preco chces prekreslovat? skus to normalne uvidis ze ti to pojde 😉

mimave
29. sep 2012

@jakani krasna cica, je to velmi milucke dufam ze ti to vyde a nepokazi sa, bola by to skoda...

janefonda
30. sep 2012

@jakani drzim prsteky nech to uz ide bez problemov. 😉

jakani
30. sep 2012

@mimave
@janefonda
dakujem...este dorabam lebku s maslickou z Monster High, na zelanie mojej skoropubertiacky, a pojde sa zehlit...MUSI to vyjst 😵 😵

bulik30
1. okt 2012

Ahojte baby , tiež by som to hcela skusit , citala som to cele ale absolutne nechapem ako to robite , ja kreslit neviem cize potrebujem neaku sablonu - ale odkial a ako to potom mam preniest na tricko ? Velmi by som chcela na svoje tricko tie male nožičky - take ake su na tych tehu trickach a popripáde napis - ale vobec neviem ako a odkial sablonu - prosím vas poradte mi . Ďakujem .