Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
žienky,máte nádherné výtvory....sa teším,že som to tu objavila. Už som si vybrala aj sady farieb,ktoré si idem objednať...akurát potrebujem poradiť,kto kupujete glitrové trblietavé farby,že aké mám kúpiť a kde.Bez nejakých trblietok by som to malej ani nemohla spraviť 😀 😀 😀 vopred dakujem za rady 🙂
@miska22200 vyskúšam, ďakujem
kočky, viem že sa to tu písalo ale nemôžem to nájsť : chcem vedieť ako nanášate obrázok na tričko- to si na papier na pečenie prekreslíte obrázok a potom ho priložíte na tričko a to sa samo otlačí alebo ako ? prosííím ☹ už mi dnes aj farby prišli tak by som to skúúsila. dakujem 😉
@miskadusko mne to nikdy takto nešlo 😝 prekreslila som si to vždy priamo s počitača...priložila som si tričko na počitač a len najprv zlahka z ceruzkou,fixkou jemnunko načrtla a ža potom som to prekreslovala na stole a papier na pečenie som mala medzitym aby sa to nedostalo aj na zadny diel trička...neviem či som to napisala zrozumitelne 😅
@zuzikboc odkial máš predlohy- alebo to len tak od ruky ? je to kráásne,ja práve googlim predlohy a rôzne obrázky. 😉
@miska22200 prosím ťa dala si sem tričko biele s krásnym motýlim vzorom-čo si robila pre sestru- nemohla by si mi poslať link odkial si to obkreslila ? je to velmi pekné tiež by som také chcela spraviť sestre 🙂
@miskadusko Predlohy si hľadám na nete, väčšinou na googly. Dosť som našla na stránkach s omaľovánkami a aj v Mikiných knižkách a časopisoch 😉
@miskadusko zadaj si do googlu-katalog vzoru a motivu tetovani-tam si len zadaš čo chceš,motyl,kvet atd. 😉
Baby a ešte otázka. dokreslila som synovi na tričko hasiča- myslím si že sa celkom podaril a ked som ho už mala tak mi z ruky vypadol štetec a teda mi ostala taká hnedá machulka na tričku- mimo obrázka. mám farby Nerchau a neviem že ako by som to dala dole ( asi už nijako ale nádej umiera poslednáá 😒 ) asi sa to nevypere keby som to nezažehlila tak ako ten obrázok, že ? asi tam budem musieť niečo dokresliť aby som zakamuflovala tú machulku ??? ak viete skúste mi poradiť, díííky
@miskadusko čo človek to technika. ja si napriklad uložím obrázok do vnútra trička, položím na okno a perom alebo fixkou prekreslím. ale je kopec iných spôsobov.
@zuzikboc nádhera
@miska22200 jej tento nápad sa mi veľmi páči
wáááá baby, že aká šupa, normálne som dlho nebola na fóre a že aké šikuľky tu hned nájdem 🙂 ja síce maľujem len tak pre seba ale mám iné handmade koníček - výroba zápisníkov (koža, papier) a potom to predávam na sashe.sk
Je tu niekto zo SASHE????
chcem namalovat malemu tričko na narodeniny, na svoj velky den pôjde akurat do škôlky a tak tam mu to chcem obliect,tak to musi byt niečo pekne 😉 hm mate nejaky typ????
@miska22200 náš synček síce nemal sviatok, keď nastupoval do MŠ, ale aj tak som mu namaľovala na tričko obrázok a napísla jeho meno ... a neskôr som na celú sadu tričiek (5ks) - namaľovala vpredu obrázok a na chrbátik jeho meno... veľmi praktické😀... obe pani učiteľky (aj pani riaditeľka, ktorá sem - tam zastupovala), si to pochvaľovali a ja som bola tiež spokojná, lebo hneď od začiatku ho volali pekne jeho menom🙂 ...
@ivett1 to je super napad 😉 ja som sa zle vyjadrila,môj syn nenastupuje vtedy do škôlky ale myslela som tym že to bude pracovny den nie vykend,takže musi ist vtedy do kôlky a chcela som mu nejake pekne tričko spravit,mam 3 roky a nejaky obrazok alebo dačo take,len neviem nič najst na nete 😒 mate nejaky napad niekto?
@miska22200 nepíšeš čo má rád. či pat a mat alebo hasičov alebo čo...potom by sa lahšie hladalo 😉
kočky ktoré konturovacie farby sú najlepšie- ktoré používate ? obrázok už mám nakreslený len ho chcem ešte obtiahnúť a neviem z ktorej stránky objednať. 😒
@miskadusko ja som robila konturky s tenkym štetcom ale teraz beriem vposlednom čase namočenu ihlu v čiernej farbe...ešte stale hladam obrazok na to tričko,už mam aspon taku predstavu....chcela som vetu ICH BIN a pod to velikanske čislo tri ( žijem vnemecky hovoriacej časti ) a ktomu nejaku postavičku ktora sa začudovane diva na take velke čislo 😅 alebo sa o neho opiera....no naročna som,zatial som nič take na nete nenašla ☹ ☹ ☹
@miskadusko ozaj ako sa ti podarilo zachranit to tričko s machulou??? 😕 a čo ten motyl pre sestru už ho maš hotove? daj nejake fotky som zvedava 😉
@miska22200 machulu som ešte neriešila lebo som na to nahnevaná tak musím počkať kým ma to prejde a robila som body pre dcéru- hello kity- len ešte tie kontúry nemám, ale večer sa dám do toho a potom to odfotím. 😉
skusali ste niekto tieto farby na textil?
http://predskolak.eu/farby-na-textil/1847-farby...
ahojte....preklikala som par stran a uzasne výtvory som tu nasla 🙂 ......Baby potrebovala by som poradit. Tiez by som chcela vyskusat malovanie na textil, ale co k tomu:
1. aka farba? ake fixky?
2. ake stetce? maliarske? alebo klasicke, co deti s nimi maluju.
3. kontury robite farbou, alebo fixkou?
4. a farba sa nerozpija na latke?- asi blba otazka, ale som uplny amater.
zatial dakujem za odpovede....
@kaja79 nop amater radi amaterovi 😅 ale možno bude stačit 😕 ja použivam aj fixky na textil ale hlavne čiernu farbu s tenučkym štetcom aleb ihlou...štetce mam obyčajne aj špecialne na to..zatial sa mi nerozpijalo

@ellysa ja malujem už teraz konturu s ihlou alebo špendlikom namočenou v čiernej farbe 😉 to som tu odchytila od niektorej a je to super 😉