icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

miskadusko
28. okt 2012

@kaja79 štetec mám taký čo sa používa pri robení gelových nechtov lebo je plochý a dobre sa s ním robí, kontury robím aj s fixami aj s farbami...a aj na to používam štetec na robenie nehtov- lebo mám doma celú sadu štetcov a táto na tie kontúry- to je vlastne iba kovová špička a stým sa to robí úplne super 🙂

michaela317
29. okt 2012

...tak dnes som si konecne objednala farbičky,tak sa tesim...🙂

kaja79
29. okt 2012

@miska22200
@miskadusko
dakujem baby🙂 tak obehnem u nas papiernictva a nakupim si material na skusku. som zvedava, ako to dopadne 😀 😀 😀

zuzikboc
29. okt 2012

@kaja79 Ja som tiež len amatér a kreslím len pár mesiacov. Kontúry robím priamo čiernou farbou, najviac používam TextileArt od Nerchau (kúpiš ich aj bežne v papiernictve) a štetce som vyskúšala rôzne, ale všetko len klasické, žiadne špeciálne. Najviac sa mi osvedčila (a bohužiaľ, už ju nemôžem zohnať 😠 ) súprava z LIDLa, nestrapkali sa, držali tvar a aj po niekoľkých mesiacoch sú ako nové. To rozpíjanie fariab závisí od hustoty farby (keď nemusím, neriedim vodou, alebo len max pár kvapiek - dávkujem si vodu striekačkou) a od materiálu, na ktorý kreslíš. Na zmesovom tričku (bavlna + elastan) sa ti bude menej rozpíjať, ale dlhšie schnúť, ako napr. čistá bavlna. Tak prajem úspech a spokojnosť s maľovaním 🙂 🙂

miska22200
29. okt 2012

moje nove vytvory,darček pre dvoch chalonov,surodencov,len sa bojim či bude pasovat velkost,hlavne to väčšie

yashmin
29. okt 2012

najde sa tu niektora baba co by mi take nieco spravila podla mojej predstavy(samozrejme nie zadaea)?

miska22200
29. okt 2012

na stare tričko som skušala aj mojmu malemu na narodky namalovat ,ale moc sa nevydarilo,ale na prvy pohlad ked ma oblečene je ok...ja flakate ale to robi ten fotak 😅 farby mam len na svetly textil ale chcela som vyskušat čo to spravi...strašne zle sa to maluje,musim niekolko vrstiev a aj tak to neni take ake by malo byt...ake mate vy skusenosti s tmavym textilom?

cassidy
31. okt 2012

@lubicakovac ja som na sashe;)
@miskadusko mne sa tiez pritrafil fliacik pri malovani a podarilo sa mi ho odstranit s fixinelou a starou zubnou kefkou..ale bolo to este uplne cerstve, neviem, ci pojde odstranit zaschnuty fliacik...

lubicakovac
31. okt 2012

@cassidy paráda a aký máš nick?

cassidy
31. okt 2012

pridavam svoje najnovsie vytvory🙂
@yashmin myslim, ze sa tu najde viacero mamiciek, ktore by ti vedeli nieco nakreslit aj na objednavku (mozno aj ja, zavisi, co by to malo byt, a ako rychlo to treba)
@miska22200 sranda, kreslili sme rovnaky motiv🙂)

cassidy
31. okt 2012

@lubicakovac katka_karasova

lubicakovac
31. okt 2012

@cassidy krásne vecičky tam máš, ja by som asi také niečo nevedela urobiť 🙂

kaja79
31. okt 2012

@zuzikboc uz som bola po obchodoch, farby maju ( ani za svet si nespomeniem ako sa volali). Su vraj nejake univerzalne, aj na tmavy podklad a pratelne do 40 stupnov. Tak som zvedava, co z toho bude. Do Vianoc hadam stihnem nieco vytvorit.... 🙂
Zda sa mi, ze v lidli boli stetce niekedy v lete, vtedy ked boli aj platna a akryl farby. To sa kazdy rok opakuje...trreba sledovat.

lussy23
31. okt 2012

@miska22200 krásne
@cassidy prekrásne krásne sýte farby
@miska22200 krásne

tatolu
31. okt 2012

Sem tam vás tu čítam a obdivujem vaše výtvory. Normálne ste ma navnadili 😉 No ja som dnes obehla iba jedno papiernictvo, kde mali iba fixky na textil, Kaufland a Metro mali iba klasické vodové a temperové farby 😔 Škoda 😔

miska22200
31. okt 2012

@cassidy och to je nadhera,ten tvoj je stokrat krajši 😉 to tienovanie ja nikdy nezvladnem,robiš to super

ellysa
2. nov 2012

prvý pokus

ellysa
2. nov 2012

motív je odkopčený, tuším je to next ale uložila som si obrázok od jednej maminy tu na MK

jakani
3. nov 2012

vytuningovany podedeny fusak 😵 inspirovala ma nextacka zebricka...apropo, bavili ste sa o kvackancoch, ci flakoch - to srdiecko je zamaskovane nesikovne tuknutie stetcom mimo 😝 😝

bajciatko
3. nov 2012

@siska33 tu niekto asi nemoze spavat? ale teda obeta spanku stala za to, krasne kresby

zlatinkob
4. nov 2012

Babuľky, prosím poraďte, maľujem farbami Nerchau, som s nimi spokojná, ale potrebovala by som glitrové farby na textil, mala som značku jovi, ale tie sa vypierajú, Prosím raďte!!!!!!!

lussy23
4. nov 2012

@jakani krásnučké
@ellysa krásne

ellysa
4. nov 2012

druhý výtvor
@zlatinkob aj ja chcem nejaké glitrové a metalické neviem aké sú dobré.
Nemáte niekto skúsenosti s tchibo? kúpila som si sadu aj šablóny v akcii za 4 EUR, sú tam aj krásne metalické farby a glitre, len sa bojím, aby to držalo

zlatinkob
5. nov 2012

@ellysa Ahoj, písala mi jedna kočka, ktorá sa tomu venuje a má nádhernú prácu a ona používa Marabu metalické farby.Skúsim objednať a uvidíme.

lussy23
5. nov 2012

@ellysa nádherné

anett9
5. nov 2012

dnes mi prišli farby,hned som vyskúšala len rukou bez šablóny,cez okno sa mi nechcelo a fixa s papiera na pečenie sa mi neodtlačila....tak môj prvý pokus

ellysa
6. nov 2012

dievčatá a koľko vydrží takýto obrázok na tričku? ma schladila švagriná včera, že jej dcéra si taký maľovala na výtvarnej a po 4 praniach jej odišiel, že musela domaľovať, to by bolo nič moc teda 🙄

pink_lady
6. nov 2012

@ellysa zalezi od toho, ake farby pouzije - aspon pri tych co ja mam, treba po zaschnuti zehlit aspon 3-5 min /zehlim z druhej strany alebo cez obrazok dam plienku a tak- a vydrzia i vyvarku na 90 stupnov

pink_lady
6. nov 2012

@anett9 pekny obrazok 😉 ja ked je zlozitejsi obrazok tak robim tak ze si vytlacim, a normalne konturkou na papieri urobim obrysy a potom to rychlym svihom obratim na textil a pridrzim len musim dat pozor aby som nepohybala rukou aby neboli machule. potom pripadne dokreslim co treba, vyfarbim a nakoniec este raz pretiahnem konturkou (napr teplacky s Bamse v albume mam takto robene)

anett9
6. nov 2012

neprišla mi fixa,čo som objednala s farbami a rýchlo som chcela niečo vyskúšať,tak som kreslila ceruzkou a obyčajnou fixkou čiernou obrysy 🙂