Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
...tak dnes som si konecne objednala farbičky,tak sa tesim...🙂
@miska22200
@miskadusko
dakujem baby🙂 tak obehnem u nas papiernictva a nakupim si material na skusku. som zvedava, ako to dopadne 😀 😀 😀
@kaja79 Ja som tiež len amatér a kreslím len pár mesiacov. Kontúry robím priamo čiernou farbou, najviac používam TextileArt od Nerchau (kúpiš ich aj bežne v papiernictve) a štetce som vyskúšala rôzne, ale všetko len klasické, žiadne špeciálne. Najviac sa mi osvedčila (a bohužiaľ, už ju nemôžem zohnať 😠 ) súprava z LIDLa, nestrapkali sa, držali tvar a aj po niekoľkých mesiacoch sú ako nové. To rozpíjanie fariab závisí od hustoty farby (keď nemusím, neriedim vodou, alebo len max pár kvapiek - dávkujem si vodu striekačkou) a od materiálu, na ktorý kreslíš. Na zmesovom tričku (bavlna + elastan) sa ti bude menej rozpíjať, ale dlhšie schnúť, ako napr. čistá bavlna. Tak prajem úspech a spokojnosť s maľovaním 🙂 🙂
najde sa tu niektora baba co by mi take nieco spravila podla mojej predstavy(samozrejme nie zadaea)?
na stare tričko som skušala aj mojmu malemu na narodky namalovat ,ale moc sa nevydarilo,ale na prvy pohlad ked ma oblečene je ok...ja flakate ale to robi ten fotak 😅 farby mam len na svetly textil ale chcela som vyskušat čo to spravi...strašne zle sa to maluje,musim niekolko vrstiev a aj tak to neni take ake by malo byt...ake mate vy skusenosti s tmavym textilom?
@lubicakovac ja som na sashe;)
@miskadusko mne sa tiez pritrafil fliacik pri malovani a podarilo sa mi ho odstranit s fixinelou a starou zubnou kefkou..ale bolo to este uplne cerstve, neviem, ci pojde odstranit zaschnuty fliacik...
@cassidy paráda a aký máš nick?
pridavam svoje najnovsie vytvory🙂
@yashmin myslim, ze sa tu najde viacero mamiciek, ktore by ti vedeli nieco nakreslit aj na objednavku (mozno aj ja, zavisi, co by to malo byt, a ako rychlo to treba)
@miska22200 sranda, kreslili sme rovnaky motiv🙂)
@lubicakovac katka_karasova
@cassidy krásne vecičky tam máš, ja by som asi také niečo nevedela urobiť 🙂
@zuzikboc uz som bola po obchodoch, farby maju ( ani za svet si nespomeniem ako sa volali). Su vraj nejake univerzalne, aj na tmavy podklad a pratelne do 40 stupnov. Tak som zvedava, co z toho bude. Do Vianoc hadam stihnem nieco vytvorit.... 🙂
Zda sa mi, ze v lidli boli stetce niekedy v lete, vtedy ked boli aj platna a akryl farby. To sa kazdy rok opakuje...trreba sledovat.
@miska22200 krásne
@cassidy prekrásne krásne sýte farby
@miska22200 krásne
Sem tam vás tu čítam a obdivujem vaše výtvory. Normálne ste ma navnadili 😉 No ja som dnes obehla iba jedno papiernictvo, kde mali iba fixky na textil, Kaufland a Metro mali iba klasické vodové a temperové farby 😔 Škoda 😔
@cassidy och to je nadhera,ten tvoj je stokrat krajši 😉 to tienovanie ja nikdy nezvladnem,robiš to super
prvý pokus
Babuľky, prosím poraďte, maľujem farbami Nerchau, som s nimi spokojná, ale potrebovala by som glitrové farby na textil, mala som značku jovi, ale tie sa vypierajú, Prosím raďte!!!!!!!
dievčatá a koľko vydrží takýto obrázok na tričku? ma schladila švagriná včera, že jej dcéra si taký maľovala na výtvarnej a po 4 praniach jej odišiel, že musela domaľovať, to by bolo nič moc teda 🙄
@anett9 pekny obrazok 😉 ja ked je zlozitejsi obrazok tak robim tak ze si vytlacim, a normalne konturkou na papieri urobim obrysy a potom to rychlym svihom obratim na textil a pridrzim len musim dat pozor aby som nepohybala rukou aby neboli machule. potom pripadne dokreslim co treba, vyfarbim a nakoniec este raz pretiahnem konturkou (napr teplacky s Bamse v albume mam takto robene)
neprišla mi fixa,čo som objednala s farbami a rýchlo som chcela niečo vyskúšať,tak som kreslila ceruzkou a obyčajnou fixkou čiernou obrysy 🙂

@kaja79 štetec mám taký čo sa používa pri robení gelových nechtov lebo je plochý a dobre sa s ním robí, kontury robím aj s fixami aj s farbami...a aj na to používam štetec na robenie nehtov- lebo mám doma celú sadu štetcov a táto na tie kontúry- to je vlastne iba kovová špička a stým sa to robí úplne super 🙂