icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

ivka_666
22. nov 2012

@yanka86 ahoj možem sa spýtať akým oftieňom vyfarbuješ tvár?? ;) idem si objednávať farbya nejaká som z toho mimo ;);) ďakujem

kucminka
22. nov 2012

@michalag kočky,videla som vaše výtvory maľovania na textil,mna baví kreslenie,chcela by som to vyskúšať,len nemám
@cucuriedka toľko času prečítať všetky stránky čo ste tu popísali.Poradíte na začiatok,aké farby kúpiť,čo ešte k tomu
@janefonda budem potrebovať,nejaký papier,šablony,alebo čím to maľujete?Som pozerala že máte krásne tenučké
linky,čím sa to tak pekne dá namaľovať?Vopred vám ďakujem

yanka86
22. nov 2012

@ivka_666 ja mam obycajnu oranzovu ,a tu si namiesam s bielou🙂...a tak isto robim s ruzovou.🙂🙂

michalag
autor
22. nov 2012

baby robite aj na objednavky? Ak ano aku cenu si davate. Kludne mozete aj do IP, lebo vobec netusim co za to pytat

miska22200
22. nov 2012

@yanka86 no mne sa pačia obidve dievčatka na prvom obrazku,ak by so mohla tak obe 😉 daujem 😉
@xlea krasne 😉

yanka86
22. nov 2012

@michalag ja som na tom podobne:D

janefonda
22. nov 2012

@kucminka potrebujes dobre stetce a farby- znacky su rozne- ja mam hlavne marabu, javanu a aj nerchau... A nasla som konturu ciernu od javana. Ta je super. Ale kludne to zvladnes aj tenkym stetcom a ciernou farbou 😉 a potrebujes material na co budes kreslit 😉
Ja si predkreslujem ceruzkou, nijako neprenasam obrazok. proste kreslim podla predlohy alebo len tak z hlavy.

lussy23
22. nov 2012

@michaela317 krásny, ako keby to bolo kúpené
@xlea nádherné
@yanka86 krásnučké

bajciatko
22. nov 2012

@yanka86 uzasne vytvorceky, sikovna si

bajciatko
22. nov 2012

Baby chcem sa opytat, ked uz mam nieco namalovane, aj zazehlene, da sa na to iste este znova malovat?

tatolu
22. nov 2012

Dievčence, prosím vás, niečo som namaľovala, ale potrebujem to prežehliť... Prosím ako? Akosi to neviem nájsť 😔

kucminka
23. nov 2012

@janefonda niekde som tu čítala že cez papier obkresliť,ale ako to potom prenesiem na textil,niečo aj s papierom na pečenie som čítala,len neviem ako to funguje.A môžem sa spraviť kontúry fixkou a vymaľovať farbou,nepustí tá fixka pri praní?

janefonda
23. nov 2012

@tatolu daj si cez to plienku, alebo latkovu vreckovku a prezehluj cca.5 min Samozrejme skor ako zacnes zazehlovat treba farby nechat uplne zaschnut.

@kucminka to ja neviem, ja si to vzdy predkreslujem priamo na textil. Ja by som fixou konturu nerobila...

janefonda
23. nov 2012

@bajciatko ja som to tak uz robila a nic sa nestalo. Len to potom treba znovu zazehlit.

bajciatko
23. nov 2012

@janefonda dakujem

bajciatko
23. nov 2012

A taka technicka otazka, ako je mozne, ze ked malujem, tak tam mam vzdy nejake flaky, nemam to ake pekne ako jeden celok a to dam aj viac vrstiev? Mam to na kazom tricu takto, ze to vidno, teda tie tahy stetcom ci ako to nazvat, jednoducho to nie je take pekne namalovane ako vcelku 🙂

janefonda
23. nov 2012

@bajciatko a preco ti vadia tahy stetcom? mne sa to paci, aspon je vidiet ze to je handmade.
Mozno skus viacej riedit farbu vodou, aby nebola taka husta.

bajciatko
23. nov 2012

@janefonda 😀 ja vobec neriedim, tak mozno je to tym

kucminka
23. nov 2012

@cassidy dá sa takáto sada štetcov na maľovanie kúpiť aj niekde tuna na Slovensku.lebo som pozerala ten link čo si dala,ale to je tuším z UK.

cassidy
23. nov 2012

@kucminka myslim, ze urcite, ale neviem kde. mozno nejaka manikerka by vedela poradit, co maluje gelove nechty, lebo to su stetce na nechty. ale postovne nebolo vysoke.

julinka2787
23. nov 2012

@kucminka ja som si nakupovala všetko tu http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e.... pohrab sa tam a nájdeš určite čo chceš. 😉

alexis13
23. nov 2012

babule je tu niektorá mamička ktora bere aj objednávky a po akej cene /ak si pošlem veci/ dakujem 🙂 šikulky ste všetky

kucminka
23. nov 2012

@julinka2787 ďakujem,určite niečo objednám,alebo pozrem u nás či nemajú.A ako kopírujete kočky obrázok na texil?To je pre mňa dilema 😉

julinka2787
23. nov 2012

@kucminka ja mám transferovú tužku. ale nevedela som zohnať, tak mi to zohnala sesterka v nejakom špeci obchodíku v BA. tým si obreslíš na papier čo chceš a prežehlíš na látku. 😉

kucminka
23. nov 2012

@julinka2787 no to vyzerá dobre,tá ceruzka.Musím to pokukať,či to tu niekde nemajú.A keď to prežehlíš,to tam ostane nastálo?Že keby náhodou tam boli nejaké nechcené čiary,či sa to dá nejako odstrániť.

julinka2787
23. nov 2012

@kucminka vyperie sa to. najlepšie ak sa to dá prať na 60°C ale vypralo mi aj pri 40°C.

kucminka
23. nov 2012

@julinka2787 ale farba v pohode ostala,hej.

julinka2787
23. nov 2012

@kucminka jasné. po nakreslení necháš uschnúť poriadne, normálne prežehlíš obrázok ako treba a potom dáš oprať. všetko bude ako má byť. 😉

kucminka
23. nov 2012

@julinka2787 díky za info,už len nakúpiť vercajch 😉