Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
Ahojte mamicky,
mate niektora skusenost s konturou znacky H.Dupont (na hodvab a textilie)? Fixovana zehlenim. Ja som ju pouzila prvykrat na hodvab pred niekolkymi tyzdnami, zazehlila a oprala (rucne, jemne) som to az dnes. A prekvapenie vo finale, kontura sa mi na mokrom hodvabe olupuje. Nechapem, za tie tyzdne co to cakalo v skrini to uz malo perfektne drzat 😒 Stalo sa aj vam, ze kontura nedrzala aj ked bola riadne uschnuta a zazehlena?
Ahojky mate skusenosti s farbamy Javana?prosim chcem si objednat ale bojim sa poradte alebo neaku stranku kde su dobre farby s ktorymy mate skusenosti a cenovo tak akurat diky 🙂
@zanuska ja som objednávala odtiaľto http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e...
Nerchau farby a štetce,ale nepoviem ti aké sú,to tiež len na odporúčanie tuna kočiek,už by mi mali zajtra prísť
tak sa teším,obrázok je nakreslený už mi len farby chýbajú.A ešte rada,že lepšie kryjú farby na tmavý textil.
Ahojte baby, ja vas uz dlhsie citam a obdivujem vase diela 🙂 Dnes mi konecne prisli objednane farby, tak som sa uz pustila do malovania 🙂 Snad to pojde, aj ked, asi dlho potrva, kym sa moja praca vyrovna vasej 🙂
@julinka2787 kočky,prosím vás,keď to celé na farbím,koľko to mám asi nechať schnúť,a to žehlenie,priamo na obrázok stačí položiť nejakú textíliu a žehliť na 3-5minút?dobre som to pochopila?A potom to vyprať,musí sa to?
@anett9
@kucminka ja som to nechávala nejakých 24 hod. proste aby to fakt poriadne zaschlo... a žehlila som presne tak ako píšeš. cez plienku 3-5min. ja som si zakaždým oprala, lebo som si potrebovala vyprať tie pomocné čiary od fantómky alebo transferky. ale mám aj jedno triko s obrázkom ani len neprežehleným a drží už rok bez akýchkoľvek zmien. 😉
@julinka2787 kočky,ďakujem vám,hádam sa mi podarí dneska obrázok dokresliť,lebo dcéra sa už nevie dočkať 🙂teda ak sa podarí 😉
@anett9
takze zienky poradte staci ak cez ciernu kopirku prekreslim obrazok alebo treba na to neako specialnu fixku ci ceruzku?a tu konturu ked robite tak robite ciernou farbou alebo tiez na to je specialna kontura??buduci tyzden si idem kupit farby a chcela by som vediet ci kupit konturu alebo co mam este ktym farbam kupit este som to nerobila ani nevydela ako sa to roby farby si kupim asi v davinci alebo v hobbik ci ako sa to vola v nitre alebo este mi viete v nitre povedat kde sa inde daju kupit?dakujem za kazdu radu 😉
@anett9 tak kočky,môj prvý výtvor-Draculaura,celkom ma to chytilo 😉
@julinka2787
@michaela317 krásne 🙂
Ahojte 🙂
Ja by som sa pridala .. Len je tu nejaka ochotnica, ktora by mi poradila, ake farbicky kupit a odkial (z netu 🙂 ) .. Na papieri mi kreslenie ide, a rada by som to poskusala aj na bodyckach a trickach .. 😉 Kto bude taky ochotny ? 😝
@michaela317 kraaasne prosim ta ake farbz pouyivas? tie moje su divne vobec sa s tzm neda kreslit su v tubickach...
@evusticka začni tu : http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e... a ako píše michaela317 ,farby Nerchau...výber je veľký,aj štetce fixy a tak 😀
@anett9
@michaela317 Dakujem kocky, uz som to tu prelistovala trosku (tam kde bol nejaky link 😅 ), tak popozeram este, na stetec sa necitim, ale keby boli farbicky a fixky, tak to aj hned 🙂 Tak potom vas mozem pootravovat, ak by bol nejaky problem ? 😝
@mystery1 http://www.e-vytvarnepotreby.sk/malovany_svet/e... ja mam tieto

@anett9
@mima1311
@miska22200 krásne