icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

kucminka
23. jan 2013

@dadika1114 ááá,moje tričenko s Bártom 😉 tiež som ho maľovala pre synovca.

kucminka
23. jan 2013

@bambicka krásne,aj ja y som chcela keby mal deň viacej hodín,ale takých,keď deti spia 😉

zuzikboc
23. jan 2013

Ahoj kočky, tak som opäť rozšírila svoju produkciu a prikladám zopár ukážok, ostatné sú v mojom albumíku 😀 Ako sa darí Vám? Ja mám momentálne malú na lyžiarskom a normálne neviem, čo s toľkým voľným časom, tak som sa odštupľovala a produkujem aj dve tričká za večer 😀 😀 Už aby sa mi vrátila, lebo sa mi riadne stenčili zásoby vhodného textilu 🙂

dadika1114
24. jan 2013

@zuzikboc jeeee krasne 🙂)) sa potesi ked pride domou 🙂

cassidy
24. jan 2013

@zuzikboc dokonale linky🙂 pouzivas pero?

zuzikboc
24. jan 2013

@cassidy Nie, maľujem ich farbou a tenučkým štetcom, ale veľa závisí aj od materiálu, na ktorý kreslím. Niektorý je úplne super a farba sa na ňom dobre ťahá a iný ju zachytáva, vsiaka a tam potom už musím robiť linky hrubšie, aby boli pekné jednoliate. 🙂

bambicka
24. jan 2013

@zuzikboc suhlasim s cassidy krasne linky...ja ked ich robim stetcom tak vyzeraju zle...

zuzikboc
24. jan 2013

@bambicka A čo používaš? Kočky spomínali nejaké pero, to je s farbou, alebo nejaká fixka? 🙂

lussy23
24. jan 2013

@zuzikboc nádherné

lussy23
24. jan 2013

kde zoženiem to pero alebo tu fixku na pečiaci papier?

lussy23
24. jan 2013

@abriela gelové pero myslíte úplne obyčajné z papierníctva na písanie?
@dadika1114 krásnučké
@bambicka to je nádherné
@kucminka krásny vláčik

abriela
24. jan 2013

@lussy23 no neviem ake je uplne obycajne, ale mam Gelly Roll za 1,50€

bambicka
24. jan 2013

darcek pre kamaratkineho synceka 🙂

bambicka
24. jan 2013

@zuzikboc to je gelove pero...je v nom gel, ktory sa nerozpija a oproti fixke sa daju vytvorit tensie linie...ale nevyhodou oproti kresleniu linky so stetcom je, ze neprenika tak dobre do latky ako nornalna farba...ale pre mna ma viac vyhod ako nevyhod

dadika1114
24. jan 2013

@abriela ja som ho dnes zhanala v kazdom papiernictve a nemali o tom ani ponatia o com rozpravam ..o akom pere na textil:D a ani o tej ceruzke ci ci to je na ten papier na pecenie co sa obtlaci zehlickou ... 😒

kucminka
24. jan 2013

@zuzikboc krásne výtvory 😉
@bambicka peknučké bodynko 🙂

abriela
24. jan 2013

@dadika1114 no mne predavac povedal, ze gelove pero, ze na textil nemaju. Ale jeho kolegyna povedala, ze sa da pouzit aj na textil, ze jej to prisla povedat jedna zakaznicka, kt. to kupila na vyskusanie - takze som to kupila.
V papiernictve som zatial videla jedine fixy a fukacie farby na textil.
@bambicka nadherne a aj to pismo je pekne

lenadka
24. jan 2013

@abriela keď vyskúšaš to gélové pero, či to funguje a nevyperie sa, daj vedieť 😉 dcéra vyhrala sadu včera, tak jej ich možno spotrebujem 😀

dadika1114
25. jan 2013

@bambicka aj ja mam nachystany tento obrazok 🙂 ale urcite nebude taky krasny ako tvoj 🙂 kolko krat si nanasala tu hnedu? mne sa stale robia flaky a vobec to nieje tak pekne rovnomerne....malujes asi aj jednym smerom ze?

bambicka
25. jan 2013

@dadika1114 vsetko je len jedna vrstva...farby dobre kryju...nikdy som nemala problem s tym, ze by sa mi vytvarali flaky...takze neviem kde robis chybu....ja som mavala problem s tym, ze mi praskala farba...ale uz som na to prisla 😉

dadika1114
25. jan 2013

@bambicka a to mas farby na tmavy textil? lebo ja mam doma na svetle veci farby ....kresne ti to kresli 🙂 a preco ti praskala farba?

dadika1114
25. jan 2013

A vceliak Vilko pre Leusa na zlte tielko 🙂

bambicka
25. jan 2013

@dadika1114 ta hneda je na svetly textil...ja pouzivam znacku marabu a tie su dost huste, takze ich treba riedit vodou...a zo zaciatku som to nevedela, takze mi ta farba neprenikla vobec do latky, ale zostala iba na povrchu, stvrdla a pri prani popraskala...takze uz viem aku ma mat hustotu aby dobre kryla ale aj nepraskala...stale sa ucim 😎

dejzy
25. jan 2013

@bambicka ahoj,a kolko vody pridavaš do farby?ja použivam značku pebeo a hneda a oranžova su dost huste,ešte som ich neriedila a zatial som tričko ešte neprala tak neviem či mi tiež nepopraska 🙂

dejzy
25. jan 2013

niečo z mojho malovania 🙂

kucminka
25. jan 2013

@dejzy jééj,až teraz som ťa našla 🙂 ďakujem za info ohladne maľovania,chcela som sa ti poďakovať,len som ťa nejako stratila 😉 veľmi ma to baví,ale na teba ešte nemám,musím sa vycvičiť 🙂

bambicka
25. jan 2013

@dejzy odoberiem si z flasticky tolko farby kolko potrebujem a pridam tam par kvapiek...neviem povedat presne kolko 😒

dejzy
26. jan 2013

@kucminka nemaš začo 😉 pozerala som si tvoj album a musim povedat,že krásne maluješ,ja by som chcela vyskušat nejake glitrové farby,nevieš o nejakych? 🙂

dejzy
26. jan 2013

@bambicka dakujem za radu,musim to vyskušat 😉

kucminka
26. jan 2013

@dejzy práveže som pozerala nejaké aj ja,a chcela som také,aby tam boli tie trblietky,ale tuna ktosi písal,že sa to praní celé olúpalo a bolo to po celom tričenku.ja som teraz skúšala do farby zamiešať striebornú a to bolo celkom pekné,taká metalická farba.Ako ty maľuješ na tmavý textil?Lebo nejde mi to dobre prekryť,a musím nanášať aj 2-3 vrstvy aby to prekrylo.Kočky písali,,že nanášajú pod to bielu a na to potom farbu,akú potrebujú,ale ešte som to neskúšala tak robiť.