Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
ja mam chut si urobit ricko,,,hladam obraz dakej zeny(africky,gejsa nieco zlozite🙂)riadne som rozmyslala cely vecer ...a moj mi vravi ,,zas budem mat farby na obed:DD
Dievčatá...trošku mám nestíhačky a nedá sa mi prečítať celá téma,no bola by som rada, keby mi niekto, kto má už viac skuseností poradil nejaku základnu sadu farieb (najlepšie lesklých) s ktorými sa dobre pracuje......asi najlepšie, dal link 🙂
Dakujem
@yanka86 Este sa chcem opytat, ci riedite farby na svetly textil?alebo vobec neriedit?lebo ja som zatial namalovala len dva vytvory (cakam na farby) a vobec som ich neriedila, tak ci je to tak spravne alebo radsej riedit...vdaka 🙂
@stanusa999 zalezi aku mate znacku farieb,ja mam Nerchau a Pebeo.. farby na svetly textil netreba riedit,ani ja neiredim,a na tmavy ,len ked mam velke plochy alebo ak je farba hustejsia.(mne zhustla ked som ju zabudla zatvriet):..som sla k malej a proste som nahala otvorenu((....tak som riedila asi len raz.....
Tiez mam nerchau....vsetky su take normalne, len biela je hustejsia, tak mozno tu budem riedit...vdaka za rady 🙂
@stanusa999 ja pouzivam marabu a riedim uplne vsetky...niektore viac, ine menej
@stanusa999 ja mam nerchau. a riedim aj neriedim - podla potreby. Tak,aby sa mi dobre malovalo-alebo aj podla toho, ci chcem,aby sa farba rozpijala alebo nie, ci podla toho kolko jej mam 😉 . Riedim aj vtedy, ked chcem,aby obrazok nebol taky "tvrdy" na omak.
@bajciatko podla toho co ma rada 😉 rozpravkove bytosti...priserky...vily....ja mam obrazkov plny pc 😀
Ahojte,pomaly skúšam aj ja maľovať,zatiaľ na moje staré tričká 😀 ,ale chem sa opýtať maľujete len jednou vrstvou alebo zvyknete dať dve tri? ďakujem za odpoveď
@katussamus ak mas farby na tmavy textil tak len jednu,,,a dve vrstvy vacsinou ak je tmavsi material,to budes vidiet sama,ked farba zaschne ze ci je taka slabucka....ale 2-3 vrstvamii je efekt vzdy krajsi,,aj ked zdlhavejsi
@katussamus ja vacsinou malujem 3 vrstvy - asi tym ze drviva vacsina triciek co som pomalovala je cierna... na blede stacia aj 2, jednu som vari este nedavala ani raz....

@cassidy mne sa trochu potvrdilo, ze vacsinou take obrazky, co sa nedaju kupit...cize neokukane tvaricky...ci uz babiky, rozne vily, dievca so sluchatkami a podobne...ale vsetko nezname, nic z rozpravok...jedine tymto smerom sa uberat 😉