Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@sashie mne sa zatiaľ osvedčilo mierne napnuté, lebo keď som to príliš napla, tak potom bol ten obrázok skreslený a farby sa mi akoby odlupovali 😅 ... ale ...zasa keď ho nemáš trošku "napnutý" a upevnený napr. ja používam štipce na prádlo🙂 ... tak sa to tričko krčí ... takže , radšej odskúšaj ... a ja maľujem aj priamo z tuby, keď maľujem "väčšiu" plochu,resp. keď vymaľovávam, ale keď maľujem kontúru, alebo čiaru, tak radšej nanášam farbu štetcom ....ale, toto treba tiež vyskúšať😉 ... teda, to som ti asi moc neporadila 😅 ...
tak už mám za sebou prve skúšobne maľovanie na staré tričko 🙂 ....inak aj vám ten namaľovaný obrázok tak presvitá na druhej strane trička???
prosím vás ešte ma trápi jedna vec, su aj vaše maľby drsnejšie a tvrdšie ako zvyšok látky? som myslela, že to bude hladšie...a ešte by ma zaujímalo či je normálne,že obrázok dosť presvitá zvnútra trička, farba prešla až na druhu stranu...
@janelillith Díky moc za ten link. Dá sa to prepnúť na češtinu,takže paráda. Hľadala som nejaké víly,je tam 900 strán,takže sa môžem baviť 😅
baby prosim vas, nemate prehlad kolko stoji marabu 59ml v kamennej predajni, trebars da vinci? v internetovych obchodoch pozeram ale maju vypadky niektorych farieb, tak neviem ci objednat a cakat, alebo to bude cenovo podobne a nakupim naraz niekde v obchode.. dakujem
@katkabadka hej ??? ani som si nevsimla 😀 😀 😀 ja uz automaticky vsetko v anglictine hladam....veru uzasna je ta stranka...tam najdes vsetko a tych stran je fakt neurekom....doteraz som si nasla vsetko co som chcela, takze som rada ze pomozem aj inym 😉 😉 😉
Ahojte maminky,chcela by som začať maľovať na textil poviete mi niektorá čo si mám ako základnú výbavu kúpiť?
ja by som chcela niektorú z vás poprosiť či tu nemôžete hodiť foto ako vyzerá namaľovaný obrázok z druhej strany trička.....ďakujem, stále mi to vrta v hlave či ma až tak prenikať farba cez látku.... 🙂
@volcanic musi 🙂 ako inak ti farba poriadne vsiakne a bude drzat...neboj je to OK 😉
@volcanic presvitajuci obrazok je normalny. ja si podkladam aj servitku a niekedy sa mi ta servitka prilepi o tricko, ako ta farba presiakne. a drsnejsi povrch ako zvysok tricka je tiez normalny. ale po prani to zmakne, aspon mne sa zda. cim viac/hustejsia farba, tym vacsi rozdiel medzi povrchom obrazka a trickom. ked malujem na biely podklad, netreba tolko farby, riedim si viac vodou, efekt je rovnaky ale obrazok je maksi, skoro necitit rozdiel, vpije sa do textilu🙂
@lussy23 prepac, zabudla som ti odpovedat..obrazok psika a macicky som nasla tuto, ten isty zdroj, co aj janelillith posielala:
http://www.shutterstock.com/similar-58390819/st...
@cassidy ďakujem za odpoveď, tak už v tom mám jasno 🙂 tiež som rozmýšľala,že si dám pod tričko niečo ako vreckovku... ja som riedila vodou,ale videla som tu obrázky, kt. majú taký hladučký povrch ako nažehľovačka- to asi docielim tým, že budem menej riediť farby a dám viac vrstiev a hlavne záleží aj na tričku, čím hladšie tým lepšie však?
prečo mi farba praska ked uz to mam namalovane? Je moc husta a mam ju zriedit viac vodou? Ale potom mam pocit ze my to aj tak malo prekryva a musim dat vela vrstiev. Niekde robim chybu a neviem kde.
Kolko vrstiev davate vy? Farby mam na tmavy textil od Nerchau

@kucminka to som rada ze si nakupila este by nam tu mohli doplnit zasoby triciek do kiku a bolo by to super. bola som tam v tyzdni a uz nemali ani tricka s kratkym rukavom tie s farebnym lemom 😔