Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?
Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať
@sashie mne sa zatiaľ osvedčilo mierne napnuté, lebo keď som to príliš napla, tak potom bol ten obrázok skreslený a farby sa mi akoby odlupovali 😅 ... ale ...zasa keď ho nemáš trošku "napnutý" a upevnený napr. ja používam štipce na prádlo🙂 ... tak sa to tričko krčí ... takže , radšej odskúšaj ... a ja maľujem aj priamo z tuby, keď maľujem "väčšiu" plochu,resp. keď vymaľovávam, ale keď maľujem kontúru, alebo čiaru, tak radšej nanášam farbu štetcom ....ale, toto treba tiež vyskúšať😉 ... teda, to som ti asi moc neporadila 😅 ...
tak už mám za sebou prve skúšobne maľovanie na staré tričko 🙂 ....inak aj vám ten namaľovaný obrázok tak presvitá na druhej strane trička???
kde zoženiem ten štetec na maľovanie nechtov, ako tu ktosi spomínal?
prosím vás ešte ma trápi jedna vec, su aj vaše maľby drsnejšie a tvrdšie ako zvyšok látky? som myslela, že to bude hladšie...a ešte by ma zaujímalo či je normálne,že obrázok dosť presvitá zvnútra trička, farba prešla až na druhu stranu...
@janelillith Díky moc za ten link. Dá sa to prepnúť na češtinu,takže paráda. Hľadala som nejaké víly,je tam 900 strán,takže sa môžem baviť 😅
baby prosim vas, nemate prehlad kolko stoji marabu 59ml v kamennej predajni, trebars da vinci? v internetovych obchodoch pozeram ale maju vypadky niektorych farieb, tak neviem ci objednat a cakat, alebo to bude cenovo podobne a nakupim naraz niekde v obchode.. dakujem
@katkabadka hej ??? ani som si nevsimla 😀 😀 😀 ja uz automaticky vsetko v anglictine hladam....veru uzasna je ta stranka...tam najdes vsetko a tych stran je fakt neurekom....doteraz som si nasla vsetko co som chcela, takze som rada ze pomozem aj inym 😉 😉 😉
Ahojte maminky,chcela by som začať maľovať na textil poviete mi niektorá čo si mám ako základnú výbavu kúpiť?
ja by som chcela niektorú z vás poprosiť či tu nemôžete hodiť foto ako vyzerá namaľovaný obrázok z druhej strany trička.....ďakujem, stále mi to vrta v hlave či ma až tak prenikať farba cez látku.... 🙂
@volcanic musi 🙂 ako inak ti farba poriadne vsiakne a bude drzat...neboj je to OK 😉
@volcanic presvitajuci obrazok je normalny. ja si podkladam aj servitku a niekedy sa mi ta servitka prilepi o tricko, ako ta farba presiakne. a drsnejsi povrch ako zvysok tricka je tiez normalny. ale po prani to zmakne, aspon mne sa zda. cim viac/hustejsia farba, tym vacsi rozdiel medzi povrchom obrazka a trickom. ked malujem na biely podklad, netreba tolko farby, riedim si viac vodou, efekt je rovnaky ale obrazok je maksi, skoro necitit rozdiel, vpije sa do textilu🙂
@lussy23 prepac, zabudla som ti odpovedat..obrazok psika a macicky som nasla tuto, ten isty zdroj, co aj janelillith posielala:
http://www.shutterstock.com/similar-58390819/st...
@cassidy ďakujem za odpoveď, tak už v tom mám jasno 🙂 tiež som rozmýšľala,že si dám pod tričko niečo ako vreckovku... ja som riedila vodou,ale videla som tu obrázky, kt. majú taký hladučký povrch ako nažehľovačka- to asi docielim tým, že budem menej riediť farby a dám viac vrstiev a hlavne záleží aj na tričku, čím hladšie tým lepšie však?
@janelillith super stranka...dakujem za pomoc s hladanim obrazka pirata 🙂
@bambicka rado sa stalo 😉 tam najdes naozaj skoro vsetko 😀
@cassidy krasne !!!!
prečo mi farba praska ked uz to mam namalovane? Je moc husta a mam ju zriedit viac vodou? Ale potom mam pocit ze my to aj tak malo prekryva a musim dat vela vrstiev. Niekde robim chybu a neviem kde.
Kolko vrstiev davate vy? Farby mam na tmavy textil od Nerchau

@kucminka to som rada ze si nakupila este by nam tu mohli doplnit zasoby triciek do kiku a bolo by to super. bola som tam v tyzdni a uz nemali ani tricka s kratkym rukavom tie s farebnym lemom 😔