icon

Maľovanie na textil. Je tu niekto, kto sa tomu venuje?

michalag
11. aug 2011

Ahojte nájde sa niekto kto sa tomuto venuje?
Ja som sice začiatočnik ale snad sa postupne budem zlepšovať

dm1
14. apr 2013

@kucminka to som rada ze si nakupila este by nam tu mohli doplnit zasoby triciek do kiku a bolo by to super. bola som tam v tyzdni a uz nemali ani tricka s kratkym rukavom tie s farebnym lemom 😔

ivett1
14. apr 2013

@sashie mne sa zatiaľ osvedčilo mierne napnuté, lebo keď som to príliš napla, tak potom bol ten obrázok skreslený a farby sa mi akoby odlupovali 😅 ... ale ...zasa keď ho nemáš trošku "napnutý" a upevnený napr. ja používam štipce na prádlo🙂 ... tak sa to tričko krčí ... takže , radšej odskúšaj ... a ja maľujem aj priamo z tuby, keď maľujem "väčšiu" plochu,resp. keď vymaľovávam, ale keď maľujem kontúru, alebo čiaru, tak radšej nanášam farbu štetcom ....ale, toto treba tiež vyskúšať😉 ... teda, to som ti asi moc neporadila 😅 ...

volcanic
15. apr 2013

tak už mám za sebou prve skúšobne maľovanie na staré tričko 🙂 ....inak aj vám ten namaľovaný obrázok tak presvitá na druhej strane trička???

volcanic
15. apr 2013

dnes som si zohnala tenulinký štetec 0-ku u Číňanov,, takže kontúry sa budu už robiť lepšie a určite veľa spraví aj to,že toto bolo staré , spraté tričko so žmolkami, na novom hladkom to asi pôjde lepšie 🙂

lussy23
15. apr 2013

@volcanic krásne

lussy23
15. apr 2013

kde zoženiem ten štetec na maľovanie nechtov, ako tu ktosi spomínal?

volcanic
15. apr 2013

prosím vás ešte ma trápi jedna vec, su aj vaše maľby drsnejšie a tvrdšie ako zvyšok látky? som myslela, že to bude hladšie...a ešte by ma zaujímalo či je normálne,že obrázok dosť presvitá zvnútra trička, farba prešla až na druhu stranu...

volcanic
15. apr 2013

@lussy23 dakujem, mne sa to nepáči, mám inu predstavu,chcem to mať dokonale,potom budem spokojná,ale tak to bolo prve skušobne maľovanie 🙂
a tie štetce som aj ja zohnala- v čínskom obchode pri lakoch a šminkách, taku sadu štetcov, naozaj tenulinke a za 1,50€

bambicka
15. apr 2013

@volcanic podla mna tak to ma byt...farbis latku, ak by farba zostala len na tricku (nepresla by do tricka) tak by ti to popraskalo pri prani...

volcanic
15. apr 2013

@bambicka vdaka za odpoved, som si chcela byt ista, že nerobím niekde chybu,ale asi nie teda... 🙂

katkabadka
15. apr 2013

@janelillith Díky moc za ten link. Dá sa to prepnúť na češtinu,takže paráda. Hľadala som nejaké víly,je tam 900 strán,takže sa môžem baviť 😅

mimave
16. apr 2013

baby prosim vas, nemate prehlad kolko stoji marabu 59ml v kamennej predajni, trebars da vinci? v internetovych obchodoch pozeram ale maju vypadky niektorych farieb, tak neviem ci objednat a cakat, alebo to bude cenovo podobne a nakupim naraz niekde v obchode.. dakujem

janelillith
16. apr 2013

@katkabadka hej ??? ani som si nevsimla 😀 😀 😀 ja uz automaticky vsetko v anglictine hladam....veru uzasna je ta stranka...tam najdes vsetko a tych stran je fakt neurekom....doteraz som si nasla vsetko co som chcela, takze som rada ze pomozem aj inym 😉 😉 😉

sashie
16. apr 2013

@ivett1 ale poradila. aj som si myslela, že to nemôže byť príliš napnuté, lebo potom sa bude pukať farba a bude to aj trocha zdeformované. no uvidím ako dopadne môj prvý výtvor.

charlottte
16. apr 2013

Ahojte maminky,chcela by som začať maľovať na textil poviete mi niektorá čo si mám ako základnú výbavu kúpiť?

volcanic
16. apr 2013

ja by som chcela niektorú z vás poprosiť či tu nemôžete hodiť foto ako vyzerá namaľovaný obrázok z druhej strany trička.....ďakujem, stále mi to vrta v hlave či ma až tak prenikať farba cez látku.... 🙂

janelillith
16. apr 2013

@volcanic musi 🙂 ako inak ti farba poriadne vsiakne a bude drzat...neboj je to OK 😉

bambicka
16. apr 2013

chalani dali namalovat pre svojho kamarata na 30tku tricko...bolo mi povedane, ze je z oravy, miluje matka a kubka 🙂 predava korbaciky a ine vyrobky z ovcieho mlieka...a tak vzniklo toto (zadna strana este nie je hotova...ma tam byt napisane Palino 30)

cassidy
16. apr 2013

@volcanic presvitajuci obrazok je normalny. ja si podkladam aj servitku a niekedy sa mi ta servitka prilepi o tricko, ako ta farba presiakne. a drsnejsi povrch ako zvysok tricka je tiez normalny. ale po prani to zmakne, aspon mne sa zda. cim viac/hustejsia farba, tym vacsi rozdiel medzi povrchom obrazka a trickom. ked malujem na biely podklad, netreba tolko farby, riedim si viac vodou, efekt je rovnaky ale obrazok je maksi, skoro necitit rozdiel, vpije sa do textilu🙂

cassidy
17. apr 2013

@lussy23 prepac, zabudla som ti odpovedat..obrazok psika a macicky som nasla tuto, ten isty zdroj, co aj janelillith posielala:
http://www.shutterstock.com/similar-58390819/st...

volcanic
17. apr 2013

@cassidy ďakujem za odpoveď, tak už v tom mám jasno 🙂 tiež som rozmýšľala,že si dám pod tričko niečo ako vreckovku... ja som riedila vodou,ale videla som tu obrázky, kt. majú taký hladučký povrch ako nažehľovačka- to asi docielim tým, že budem menej riediť farby a dám viac vrstiev a hlavne záleží aj na tričku, čím hladšie tým lepšie však?

lussy23
17. apr 2013

@volcanic ďakujem
@bambicka jej krásnučké
@cassidy ďakujem

cassidy
17. apr 2013

@volcanic ano, hrubsia vrstva zas vyzera ako nazehlovacka. ona sa to potom aj zazehlenim vyhladi

bambicka
19. apr 2013

@janelillith super stranka...dakujem za pomoc s hladanim obrazka pirata 🙂

janelillith
19. apr 2013

@bambicka rado sa stalo 😉 tam najdes naozaj skoro vsetko 😀

kucminka
19. apr 2013

@volcanic ja si dávam pod obrázky karton,ten sa nepremočí a je tvrdý,dobre sa na ňom maľuje 😉

cassidy
20. apr 2013

ostatna tvorba🙂

janelillith
20. apr 2013

@cassidy krasne !!!!

volcanic
20. apr 2013

@kucminka áno aj ja som si dala kartón, to mi vyhovuje...

michalag
autor
20. apr 2013

prečo mi farba praska ked uz to mam namalovane? Je moc husta a mam ju zriedit viac vodou? Ale potom mam pocit ze my to aj tak malo prekryva a musim dat vela vrstiev. Niekde robim chybu a neviem kde.
Kolko vrstiev davate vy? Farby mam na tmavy textil od Nerchau