icon

Máte zlé skúsenosti s detským plávaním?

gabucinka
31. máj 2012

Ahojte maminky, chcem Vas upozornit na moje zle skusenosti ktore som mala s touto strankou http://www.detskeplavanie.sk/ resp. s kurzom v DS. Predtym ako by ste sa tam zapisali, tak si precitajte ich obchodne podmienky, teda ako sa daju nahradit hodiny, lebo uvidite ze budete nemilo prekvapeni ake maju na hlavu padnute podmienky a veru ich aj nemilosrdne dodrzuju!!! Tak pisem moju zlu skusenost. S mojim rocnym synom som najskor absolvovala plny kurz, to znamena 2xtyzdenne a nasledne sme mali ist s malym na rehabilitacny pobyt na 2tt. Pred zapisanim do dalsieho, tentoraz polovicneho kurzu, cize 1xtyzdenne ako som sa tam chcela zapisat, som to povedala tej instruktorke Kike, ze ci sa mam zapisat este predtym ako odideme na ten pobyt na 2tt alebo sa zapisem az po navrate, kedze som vedela ze ma dake cudne pravidla podla tej stranky i ked som si myslela ze urcite sa zato vie prisposobit maminkam. Samozrejme, ze mi povedala jasne kludne dojdi este 2x pred odchodom a potom ked sa vratite tak budete pokracovat v kurze. Po pobyte nas maly dostal virozu, potom ja a neskor manzel, takze tyzden bol v keli, medzitym mi maly soplil, po 2tyzdnoch som sa jej ozvala ze teda by sme radi prisli s malym na 2.den na plavanie. Instruktorka mi volala, ze ved mne uz nechodi ziadna hodina, a ja ze akoze nie? No lebo sme vymeskali nejake hodiny a teraz ked sa jej uz ozyvam ze uz nemame narok. Tak viete si predstavit ze aka som bola vytocena, samozrejme bola velka vymena nazorov cez telefon, vedela som ze nema vyznam sa s nou dohadovat, kedze ako som ju spoznala je to jedna zena ktora vo vsetkych mamickach a detickach vidi iba peniaze.Odzdravila som sa jej a zlozila telefon. Samozrejme mi to nedalo, ved 15 eur stoji jedna hodina, akoze preco by som jej to mala dat k dobru, nachystala som maleho s tym ze tam pojdem a nenecham to tak, nech mi pekne ukaze kalendar a ucast kde som sa podpisovala ze kedy som bola.Prisla do satne boli tam aj ine maminky, tak sme si my dve vymienali nazory kazda hovorila to svoje, dokolecka asi 10 minut, a chystala som sa klasicky ako inokedy do vody, no a nakoniec to asi vzdala videla ze ja odtial neodidem.A nasledne som sa dozvedela ze boli take maminy ktore odisli presne kvoli tomuto a veru sa ani necudujem, ved pri tych jej podmienkach tak si myslim ze kazdej 2.mamine prepadne minimalna 1 hodina. Ano samozrejme by som to pochopila kebyze sa jej ozvem po par mesiacoch ale nie po 2.tyzdnoch co este podla jej podmienok do mesiaca si mozem nahradit hodinu. Napisala som to hlavne kvoli tomu ze tato instruktorka striktne dodrzuje si myslim jej trapne podmienky, co nechapem ked sama je maminou 2,5 rocnej dcerky. Budem rada ked sa podelite aj s Vasimi skusenostami s tymto kurzom alebo ci aj inde su taketo podmienky.Dakujem

Strana
z2
m.i.r.i
1. jún 2012

my sme mali super plavanie..nahradit sa dalo vsetko..proste sme zapisali 8 hodin a zaplatili..a mohla som tam tych 8 hodin chodit kolko chcem..jasne, ze nas dali do kurzov, deticky delili podla veku a pokrocilosti...ale vzdy stacilo rano napisat sms instruktorke, ze sme chori alebo ze proste nemozeme prist...kurz zacinal o 10:00, ona chcela do 8:00 vediet..ale aj neskor to akceptovala, nerobila velke bububu...tiez v lete napriklad boli dovolenky, tak sme sa pytali, ci mam zacinat vobec kurz, ze budeme plavat prvy tyzden, potom ideme na 2 tyzdne prec a tak..a bolo to samozrjeme v pohode, ze jasne, zapisala si ze tam nie sme..a proste adekvatne spajala deticky do skupiniek ..a stalo sa, ze sme raz plavali aj sami...aj ona niekedy poslala sms, ze plavanie nebude, lebo ochorela, alebo ze na buduci tyzden mame o 9:30, nie o 10:00..proste na oboch stranach sme museli ratat s flexibilitou...nestretla som sa ani raz s tym, ze by bola hodina niekomu prepadla..mala prezencku, tam sa zapisovala kazda hodina kolko kto bol a ked uz mala byt posledna, tak upozornila, ze uz nabuduce cerpate poslednu, ak chcete, zaplatte si dalsich 8...
takze urcite sa to da

zebra41
1. jún 2012

@prasiatko30 ak ma tie priesvitne sople,tak mu pri plavani akurat dobre precisti dutiny a sople zmiznu 🙂 ale to je uz mimo temy

lili_mia
1. jún 2012

@sissmiss presne toto spomína aj @anjelicek26 .. máš 4matky s deťmi, musíš platiť prenájom bazéna, jeho vyhrievanie na tú hodinu plávania, aj teplo v šatniach .. zrazu jedna mamina nepríde .. dajme tomu, že platba troch mamín pokryje tvoje náklady a tá jedna je tvoj zisk .. zrazu nemáš zisk dva týždne .. ale dobre, spomínala, že neprídete, tak ju šupneš do iného kurzu, kde ti dopredu oznámia, že neprídu .. a ona zrazu nepríde ešte ďalšie dva týždne .. beriem, dieťa zvracia, koho napadne okamžite volať na plaváreň, že to rušia .. čiže celkovo je strata za 4týždne, nie iba za dva ... podľa mňa sa dalo s kľudom porozprávať, prepáčte nebol čas zavolať .. inštruktorka mohla vyjsť v ústrety, šak sa jej to finančne vráti, dá jej čas, kedy dopredu vie, že niekto bude chýbať a že tam môžu prísť, aby sa jej vyrovnala strata, ak sa platí od hodiny, nie dopredu za kurz .. ja problém vidím v tom, že autorka témy tie dva týždne liečenia neberie ako absenčku, ved dopredu povedala, že nepríde .. ale nespomína, či to ich miesto tam bolo prázdne, alebo si tam inštruktorka niekoho šupla, čo si nahrádzal hodinu .. na konci videla, že neboli celkovo 4x, pre ňu je to už strata, tak jej miesto teda obsadila
.. teraz z iného súdka, pre porovnanie nákladov a grátis .. pre ostatné baby .. v tescu máte grátis tie tašky, čo sa roztrhajú už pri nakladaní nákupu .. pre vás gratis, ale tesco dáva za jednu, dajme tomu len 1cent, za 10 tašiek 10centov, čiže 100 tašiek je 1Euro .. koľko eur je 50.000tašiek denne? tesco tie tašky nedostáva zadarmo, platí ich, len my ich máme zadarmo .. takže ani to vyhrievanie bazéna nie je zadarmo, pre tak malé deti musí byť teplota vyššia, než pre klasické plávanie, plus vyhriať miestnosť, šatne, teplá voda v sprchách .. teda nájom .. toto už nik nevidí .. že tá žena je stratová, ak jej mamina nepríde, nedá vedieť, ona nevie, že práve tam môže šupnúť toho, kto si to chce nahradiť a je stratová .. myslím si, že aj preto vyradila z kurzu .. nedostala info, čo sa deje, tak bez oznámenia vyradila .. nemocnica je iné, vtedy by sa patrilo, aby prišla s návrhom, že im to nechá tak a môžu sa prihlásiť neskôr na iný kurz, ked budú zdraví .. ale s určeným dátumom, že dokedy táto možnosť platí

gabucinka
autor
1. jún 2012

@prasiatko30 akoze mi chces povedat ze ty si chodila s deckom do bazena ked mal hnacky?? My sme mali zvracacky a hnacky, a akoze to by bolo lepsie kebyze idem s nim do bazena a tam sa mi vygrcka??

anjelicek26
1. jún 2012

@gabucinka - isteze s chorym dietatom na plavanie nejdes. Na druhej strane su proste fakty - neodhlasili ste sa - tym vam prepadla hodina bez naroku na nahradu. Viac podla mna neni co analyzovat. Isteze to - nastve - ale je to tak uplne v poriadku zo strany detskeho plavania.

prasiatko30
1. jún 2012

@gabucinka no kebyze aj citas co som napisala a neodpovedala rozhorcwne od veci tak by to bolo vcelku fajn - ja som napisala ze okrem hnaciek/ tiez aj zvracania/ a teplot sme chodili - cize ak dieta malo len sopel to pre mna nebol dovod na absenciu - a tu je to proste tak jlavne ak sa jedna o mestske kurzy zaplatos si za urcity turnus a ak nechodis je to tvoj problem jedine co som mohla urobit minuly rok v lete ked dcera po 3 dnoch v bazene dostala otitis a bola prihlasena na 2 za sebou iduce intenzivne kurzy , tak mi cancelovali ten druhy a peniaze mi nechali na ich ucte v- mohla som ich potom vyuzit na dalsi kurz alebo vstupne na plavaren ale ten co sme zacali a nedokoncili za ten mi uz nikto prasule nevratil ani nahradu nedal proste je to tak

monika15
1. jún 2012

@gabucinka
no u nas ta nepustia s chorym dietatom ani na sekundu... sleduju to....
a inak aka mama zoberie dieta do bazena s hnackami ......
to uz akoze ...... kde sme
......

gabucinka
autor
1. jún 2012

@prasiatko30 jaaj esteraz som si to precitala sorry zle som to prvykrat pochopila...Lebo my sme hlavne kvoli zvrackam, zaludocnej viroze neboli prvykrat co sme sa vratili z Luznej, a mozno preto som to pochopila inac..

juliap
1. jún 2012

aj tak je to cele postavene na hlavu, pretoze v tychto pripadoch sme my klienti a platime si urcitu sluzbu a ked tu sluzbu zjavne nemam, teda, ked vynecham hodinu, nemozem plavat, nedostala som to, co som si zaplatila, tak tie peniaze ma dotycny nezakonne, obohatil sa na mne ... ale to je v tej vychcanosti, ze si daju do zmluvy dobre podmienkach a uz neplati stare zname "nas zakaznik, nas pan" ale odrbme kazdeho, kde mozme ...

sissmiss
1. jún 2012

@juliap ???? 😅 ak si zaplatis 10 vstupov a mas ich minut do pol roka mas na to narok. Ak si zaplatis turnus, ako napriklad dovolenku, alebo kurz plavania s detmi a bez ohlasenia neprides, oni maju miesto neobsadene, a maju usly zisk ak by ta dali na novy termin a niekomu platiacemu by si obsadila miesto. Ja by som dala zaklady podnikania ako povinny predmet uz od zakladky, lebo kazdy si furt mysli ze ma len prava ale ziadne povinnosti a ake je lahke podnikat. A ze vsetko je zadarmo...

bonaquaba
2. jún 2012

v sucasnej dobe je dieta dobry biznis pre vsetkych, co usporiadaju nejake kurzy, pretoze kazdy chce co najviac vyciciat rodicov, ja som chodila s malou na kurz a za hodinu som zaplatila 7 e, bolo to dost pre mna a ked videli, ze im chodi dost deticietk, tak preco by sme nezdvihli cenu tak sups zo 7 rovno islo na 15 e za hodinu, co je pre mna uplny nonsenes,takze sme prestali chodit, a najlepsie na tom je, ze dostavaju na kazde dieta dotaciu od statu, takze si dobre zarobia a my rodicia im iba pekne platime, akoby sme boli z inej planety, samozrejme, ze si to mamicky vychvaluju, ake je to super a su aj mamicky, ktore nedaju na tieto aktivity dopustit, ale pre mna je to len vyhodny biznism pre tych, ktori chcu oslklbat rodicov, ved oni to zaplatia oni chcu mat super plavcov super geniov, tak investuju do vlastnych deti, a co na tom, ze dieta to mozno ani nebavi a ze sa na tej hodine nic nenauci,pretoze ked vidim ako polrocne maminky davaju deti na plavanie a su z toho nadsene, ze ich dieta robi pokroky tak sa niekedy chytam za hlavu, take pokroky by dieta robilo aj bez instruktora a bez zaplatenia nehoraznych prachov,ja som nechodila nikde plavat s rodicmi,pretoze vtedy bol iny sposob zivota a naucila som sa dobre plavat a nepotrebovala som platit velke prachy za skvele plavanie, vsetky kruzky su iba o peniazoch ako zdrat z rodicov aj to posledne, pretoze ked k nam budete chodit tak vase dieta bude genialne 😝

sissmiss
2. jún 2012

@bonaquaba ...vsetky kruzky su iba o peniazoch ako zdrat z rodicov aj to posledne.... Kde sa v tebe berie tolko horkosti a nenavisti? Nebudem ti logicky oponovat ze pre dieta je rozvoj vzdy plus a nie kazdy rodic ktory da na kurz pre dieta to robi zo zlovole. Mnohi to robia, vsivaci hnusni, preto ze im na dietati zalezi a neplanuju s tym prestat len preto ze niekto sa zle vyspal alebo si vybija zlost. Mnohi na to dokonca maju. A darmo budes oponovat ze je to tvoj nazor. Ak ano, je dost nenavistny, popracovala by som na sebe v tejto oblasti. Super napad pre teba, ked je pre teba plavanie drahe a pritom je to taky brutalny biznis, preco do toho nejdes? Je to take jednoduche podnikat a strasne zarobit. Inak nechapem preco si ked je to take zdieranie a je to pre dieta zbytocne a je to cele podvod s citmi rodicov davala dieta na plavanie ked to stalo 7e ale za 15 e to nie je pre teba len drahe, ale zmenis nazor na plavanie...To je nejaka hanba ze clovek na nieco nema? Musi si to hned zosklivit? A hlavne verejne a aj ostatnych ktori na to maju alebo stradaju aby na to mali, zahanbit ake nizke pohnutky ich k tomu vlastne vedu

wieruss
2. jún 2012

@bonaquaba ak mi prezradis kde je mozne ist plavat s polrocnym dietatom tak tam s radostou budem chodit aj sama 😠 ale na verejnych plavarnach je voda studena a nevhodna pre tak male dieta, co iste vies, kedze mas 3 deticky. Okrem toho babyplavanie nie je o tom ze sa dieta nauci plavat, je to o tom, ze sa nauci byt v kolektive, spoznava dalsie deticky, spoznava vodne prostredie, a uci sa mat rado vodu 😉 Takze nechapem tvoju averziu...

bonaquaba
2. jún 2012

@wieruss ja nemam ziadnu averziu k plavaniu, akurat k tym cenam, ktore su nehorazne a momentalne aqua parky su tak vybavene, ze ta voda je tepla a vhodna aj pre male deticky,takze sa tam mozete ist s drobcom kludne vysantit

bonaquaba
2. jún 2012

@sissmiss Mne sa nezosklivilo plavanie a ani nazor nemenim, ze babyplavanie je nieco zle, len ten princip ako to funguje v tejto spolocnosti, chodis na nejake plavanie trikrat zaplatis 7 eur a po troch hodinach ti povedia, ze cena sa dviha na 15, takze je to dost neprofesionalny pristup a nefer k rodicom, ktori si zaplatili na pol roka kurz dopredu pre dieta a p 3 hodinach ti povedia, ze si musis doplatit sumu do tych 15 eciek za hodku, tak potom si povies, ze co je toto za pristup a jednoducho ta to tak vytoci, na zaciatku kurzu je ina cena ako v polovici plavania tak to je trosku na hlavu postavene a zamyslas sa nad tym vsetkym a zistis, ze oni sa uz na to male stvorenie pozeraju ako na nejaky balik penazi, tak to je trosku na zaplakanie

kerynka87
3. jún 2012
kerynka87
3. jún 2012

@rakywanda predpokladám že chodíte plávať do Kvapky. Ale neni pravda že sa dajú nahradiť len dve hodiny. nahradiť si ich môžete aj viac, ale len dve nenahradené hodiny si môžete presunúť do ďalšieho kurzu.

anjelicek26
3. jún 2012

@bonaquaba - aquapark nie je vhodna voda pre dieta. Stale je prilis studena - na baby plavanie musi mat 32-37 stupnov a z hygienickych dovodov tam babatka s plavacou plienkou - pod dva roky aj tak mozu iby do najcastejsie cisteneho - mini bazenika, kde je vody po kolena a slovo "plavanie" s mamou neexistuje...

Ono na vyvoj motoriky a cvicenie je to pre dieta fakt skvela vec, dcerka sa nam na podlozke (na pol ponorenej vo vode) prvy raz zacala otacat, lebo jej to slo lahsie, mali sme zazitok, synator na plavanie nechodil a vzdy bol dva mesiace za tym, co v jeho veku vedela sestra... Pre nas bolo plavanie relax, vyblbnutie a unavenie dietata v jednom, chodili sme od 8 tyzdnov do 14 mesiacov, potom sme uz zacali chodit sami na plavaren ;)

rakywanda
4. jún 2012

@kerynka87 suhlasim.ja som aj pisala,ze sme nahradzali viac ako dve.plavat uz nechodime,v dvoch rokoch malu prestala bavit ta organizovana zabava.ale dalo jej to vela a nelutujem.

kerynka87
4. jún 2012

@rakywanda jáj, tak to som si už neprečítala. aj ja tam chodím s krpcom a veľmi mu to pomáha...

gabucinka
autor
4. jún 2012

@juliap presne tak, nedostanes to za co si si zaplatila!... lebo maju podmienky take ake maju-choreee to je cele a ma to rozculuje.

bonaquaba
4. jún 2012

@anjelicek26 no my sme tam boli parkrat, pretoze po 3 razoch nam hned zvysili cenu, tak sme to zrusili, lebo dohoda s nimi bola ina, cize nebolo to fer voci nam, a na tej plavacej doske mi velmi nechcela byt bala sa ale inac ju to celkom bavilo, a ona jedina sa nebala vojst do vody, lebo so starsimi som nechodila a veru mali problem kym si zvykli na vodu, takze aj v tomto smere je to clekom fajn, ze dieta si zvyka na vodu od malicka a potom sa neboji do nej vojst ked je starsie, 4 rocna do velkej vody nevlezie ani za svet, synator uz je v pohode,

anjelicek26
4. jún 2012

@bonaquaba - nasa plavat este nevie, ale potapa sa uplne v pohode, vo vode, kde stoji sa o nu netreba bat, skace, jasi sa, miluje to.. pod vodou "preplava" aj 5 metrov, na hladine sa akosi neodvazi... ale tak tuto zimu ide na kurz, tak uz bude vediet 🙂

sandracs
4. jún 2012

Môj syn nechodí síce plávať, ale chodí na tenis, kde sú 2+tréner, aj kurty niečo stoja, ale každú jednu hodinu, ktorú neprídeme dostaneme nahradenú. Podmienkou je zahlásiť to najneskôr deň dopredu. A ak ide nahradiť tenis, kde sú dvaja, určite by išlo aj plávenie, kde sú 4. Príkladom je čo písala m.i.r.i. Ono všetko sa dá, tak aby boli spokojní obaja, len treba chcieť.

bonaquaba
5. jún 2012

@sandracs samozrejme, ze sa vzdy da dohodnut, len obe strany musia byt ustretove, a tenis je super vec od kolkych maly hrava tenis a ako mu to ide a bavilo ho to hned od zaciatku, a kolko tak priblizne platite na hodinu, ja chcem dat od septembra malu na tenis, tak uvidime, ci sa v tenise udomacnime

sandracs
5. jún 2012

@bonaquaba od piatich rokov, bavilo ho to, teraz má malú krízu-chcel by byť hokejista 😎. Koľko platíme neviem povedať, pravdu povediac ani ja v tom nemám úplne jesno, na jesenný turnus inak, v zime inak a na jar inak. Závisí tiež od toho či hrá v hale alebo telocvični, antuke alebo betóne. Ale sme mimo tému, keď chceš napíš mi IP, poviem ti všetky skúsenosti 🙂

Strana
z2