icon

Máte zlé skúsenosti s detským plávaním?

gabucinka
31. máj 2012

Ahojte maminky, chcem Vas upozornit na moje zle skusenosti ktore som mala s touto strankou http://www.detskeplavanie.sk/ resp. s kurzom v DS. Predtym ako by ste sa tam zapisali, tak si precitajte ich obchodne podmienky, teda ako sa daju nahradit hodiny, lebo uvidite ze budete nemilo prekvapeni ake maju na hlavu padnute podmienky a veru ich aj nemilosrdne dodrzuju!!! Tak pisem moju zlu skusenost. S mojim rocnym synom som najskor absolvovala plny kurz, to znamena 2xtyzdenne a nasledne sme mali ist s malym na rehabilitacny pobyt na 2tt. Pred zapisanim do dalsieho, tentoraz polovicneho kurzu, cize 1xtyzdenne ako som sa tam chcela zapisat, som to povedala tej instruktorke Kike, ze ci sa mam zapisat este predtym ako odideme na ten pobyt na 2tt alebo sa zapisem az po navrate, kedze som vedela ze ma dake cudne pravidla podla tej stranky i ked som si myslela ze urcite sa zato vie prisposobit maminkam. Samozrejme, ze mi povedala jasne kludne dojdi este 2x pred odchodom a potom ked sa vratite tak budete pokracovat v kurze. Po pobyte nas maly dostal virozu, potom ja a neskor manzel, takze tyzden bol v keli, medzitym mi maly soplil, po 2tyzdnoch som sa jej ozvala ze teda by sme radi prisli s malym na 2.den na plavanie. Instruktorka mi volala, ze ved mne uz nechodi ziadna hodina, a ja ze akoze nie? No lebo sme vymeskali nejake hodiny a teraz ked sa jej uz ozyvam ze uz nemame narok. Tak viete si predstavit ze aka som bola vytocena, samozrejme bola velka vymena nazorov cez telefon, vedela som ze nema vyznam sa s nou dohadovat, kedze ako som ju spoznala je to jedna zena ktora vo vsetkych mamickach a detickach vidi iba peniaze.Odzdravila som sa jej a zlozila telefon. Samozrejme mi to nedalo, ved 15 eur stoji jedna hodina, akoze preco by som jej to mala dat k dobru, nachystala som maleho s tym ze tam pojdem a nenecham to tak, nech mi pekne ukaze kalendar a ucast kde som sa podpisovala ze kedy som bola.Prisla do satne boli tam aj ine maminky, tak sme si my dve vymienali nazory kazda hovorila to svoje, dokolecka asi 10 minut, a chystala som sa klasicky ako inokedy do vody, no a nakoniec to asi vzdala videla ze ja odtial neodidem.A nasledne som sa dozvedela ze boli take maminy ktore odisli presne kvoli tomuto a veru sa ani necudujem, ved pri tych jej podmienkach tak si myslim ze kazdej 2.mamine prepadne minimalna 1 hodina. Ano samozrejme by som to pochopila kebyze sa jej ozvem po par mesiacoch ale nie po 2.tyzdnoch co este podla jej podmienok do mesiaca si mozem nahradit hodinu. Napisala som to hlavne kvoli tomu ze tato instruktorka striktne dodrzuje si myslim jej trapne podmienky, co nechapem ked sama je maminou 2,5 rocnej dcerky. Budem rada ked sa podelite aj s Vasimi skusenostami s tymto kurzom alebo ci aj inde su taketo podmienky.Dakujem

Strana
z2
lili_mia
31. máj 2012

@gabucinka ahoj, ja len takú otázku, nadväzujú na seba tie hodiny, lekcie? neviem ako to prebieha, tak sa najprv opýtam, než ti napíšem svoj názor

gabucinka
autor
31. máj 2012

@lili_mia ahojcek neviem presne co myslis, ak myslis to tak na kazdej hodine robime stale to iste..Cize to je jedno ci vynecham alebo nevynecham pokracujem tam kde som prestala 😉

rakywanda
31. máj 2012

V TT nahradia tiez iba 2 hodiny.a tiez sa mi to zda dost nefer.obycajny sopel su 2 vymeskane hodiny.
@gabucinka

gabucinka
autor
31. máj 2012

@rakywanda tiez mi to pride total nefer, a co ked sa clovek dostane do nemocnice na 2 mesiace? Tak akoze co? Ak by som bola na zaciatku kurzu, dam 120 Euri a co mi to prepadne? To som sa jej pytala a natoto nevedela reagovat, ako ju poznam by bez mihnutia oka povedala, sorry je mi to luto

lili_mia
31. máj 2012

@gabucinka
@rakywanda jasné, je to divné, že iba 2hodiny sa dajú nahradiť .. ale trebárs ak chodíte na kurz maľovania .. zumba .. hocčo .. tiež to tam tak funguje .. ak nechce mať z toho holubník .. ak inde môžeš chodiť hociako, tak choď tam a budeš mať pokoj .. aj do školy ked chodíš, robí sa tam prezenčka a ak nemáš potrebný počet hodín, smola, nie si pripustená k záverečným skúšam .. viď autoškola .. ich nezaujíma, že ty si išla na dva týždne na liečenie a potom si ochorela, mala si si liečenie vybaviť až po absolvovaní autoškoly .. takže s takýmto fungovaním sa ešte stretneš a budeš ho musieť akceptovať
.. nemocnica je niečo iné!!!!!!

gabucinka
autor
31. máj 2012

@lili_mia tak ale ona mi to uz aj zdoraznovala ze neviem odkedy som tam nebola pritom som jej dopredu dala vediet ze ideme na rehabilitacny pobyt. A toto nie je ako v autoskole ze zameskas hodinu a bude ti to chybat. Ved predsa samozrejme ze chapem robi business a samozrejmost je to ze nechce natahovat nejaky kurz aby trval namiesto dajme tomu 4 tt nejakeho polroka, ale sama musis uznat ze vymeskane 2 hodiny a ked si ich nenadrobis do mesiaca tak mas smolu...no je to trosku na hlavu padnute..Proste neviem o co jej islo ked aj tak tam musi byt, ci hore dole bude jedna mamina navyse, to svedci o jej pristupe, ja sama podnikam a snazim sa vzdy vyjst v ustrety mamickam, lebo kazda pozitivna referencia ta posuva dalej..

luliu
31. máj 2012

štandardne sa vo všetkých kurzoch plávania dajú z 8 lekcii počas mesiaca nahradiť len 2 hodiny - ostatne prepadnu 🙄 . My plávame od 6 m. - teda 3 roky a už som si nato zvykla i keď ma to hnevá

rakywanda
31. máj 2012

@lili_mia hrusky s jablkami miesas.na prednasku soplava pojdem,s deckom do vody nie. Vsetko je o ludoch,napr.mne nahradili viac ako mali povinnost.

lili_mia
31. máj 2012

@gabucinka presne toto som riešila s právnikom, ale len ako konzultáciu.. ten mi povedal, že pokiaľ to má v podmienkach a má ich schválené, ja si môžem pípať .. išlo o fitko a o prepadnutú permanentku .. aleje pravda, že ked sa zíde viacej mamičiek a pritlačia, môže sa udiať zmena, nie iba na fore nadávať

a ona nie je povinná si pamätať, že ste išli preč, proste ste tam neboli, nedala vám žiadnu imunitu, si jej mala volať ako ste ochoreli, či sa nedá a písomne sa dohodnúť, čo teraz .. ona mala ako vedieť, že potom budete chorí? vošli ste sa do jej 2náhradných hodín, tak nemala prečo ti vravieť, že sa to nedá

ani nevieš koľké to na ňu takto skúšali .. neprišli celý mesiac a že pardón, boli sme v kúpeľoch a potvrdenie o tom je kde? keby ti zrušila kurz aj s papierom od lekára, beriem, ale nedala si jej písomne, pardon, teraz nám poisťovňa nariadila, aby sme nastúpili, chcem mať na papieri, že tie dve hodiny mám nebude brať

aj zamestnanec, pokiaľ nenahlási, že ide na liečebný pobyt a že to má od lekára, tak ho zamestnávateľ nemusí pustiť

a ona nie je povinná si uvádzať, že ked si u lekára, tak máš doniesť papier .. ty sama si mala skúsiť, prepáčte boli sme u lekára v tom čase, dá sa to? ak nie .. až potom sa takto sťažujem

lili_mia
31. máj 2012

@rakywanda nie hrušky s jablkami, ale lajdáci, ktorí do školy nechodia a potom prekvapení, že nemajú zápočet a ani papier od lekára si nezoženú .. na toto narážam .. nedoniesla žiaden papier ako reálny dôkaz, že bola prekážka v návšteve kurzu .. teda to liečenie, či neskoršia choroba .. čiže podľa vedúcej kurzu si mohla vymýšľať

gabucinka
autor
31. máj 2012

@lili_mia a vies co najlepsie je na tom ked si uz kladie ten doraz na jej " suprove" podmienky tak ako je to mozne ze pri obidvoch kurzoch som nepodpisala registracny formular, cize so ziadnymi jej podmienkami som nesuhlasila, akurat vypisala ten prijmovy doklad... A neboj ona si to dobre pamatala ze sme sli prec, ved mi to potom aj hovorila ze ved to nerata, hlavne ze ked zdoraznovala odkedy som tam nebola tak to ratala aj s tym..No proste no comment...A mas ty vobec deti? A akoze ked ti dieta ochorie tak samozrejme sa mozes vykaslat na celu jej hodinu aj jej podmienky...Ved dobre vedia preco davaju take podmienky, lahsie zarobene peniaze, ved kolko maminiek pride o 1-2-3 hodiny? Nastastie som natrafila na take plavanie kde si pytaju od hodiny a nie je to ziadny trapny kurz s prostymi podmienkami..A dokonca to je iba 9,30 takze predpokladam ze o chvilku si uz moze instruktorka plavat sama v tom jej bazene, kedze to je v jendom meste 😀

tortelinka
31. máj 2012

presne kvoli tomu som chodim na kurz kde sa plati kazda hodina osobitne, takze nestresujem ci vynecham, alebo nie 😉

lili_mia
31. máj 2012

@gabucinka stačí, že niekde je vyvesené, že platbou súhlasíš s jej podmienkami, ani vyvesiť ich nemusí, máš si ich sama vyžiadať .. sú tam všelijaké kľučky, nemusíš priamo vyplňovať registračku, proste papierový chaos .. v jednom fitku som našla, že vstupom do budovy súhlasím s ich podmienkami fungovania v priestore, čiže nech ja dávam pozor, aby na mňa nepadla susedova činka, nie on .. jasné, že ked pôjde okolo a vykĺzne mu z ruky, tak jeho chyba, moja chyba len ked strčím ruku tam kde nemám 🙂

tak kde je problém, ked slnko svieti? 🙂

gabucinka
autor
31. máj 2012

@lili_mia no to je dost smutne ze niektori takto zneuzivaju podmienky, ze uz vstupom do budovy, to akoze kde sme??? 🙄

rakywanda
31. máj 2012

@lili_mia my sme plavali 2 roky,vzdy som hodinu rusila telefonicky,dotycna vzdy vedela kto som,pri nahrade vedela,preco nahradzame,lebo to bol CLOVEK. a neviem co tu miesas skolskych flakacov. Vsetci maju v podmienkach nahradu 2 hodiny,niektori vsak daju nahrady aj navyse.ale ak sa s niekym na niecom dohodnem a ten sa potom tvari,ze o com,tak to ma tiez vytoci lebo si robi z huby rit a to tu vlastne zakladatelka riesi.

romea
31. máj 2012

u nas v TT sa tiez daju nahradit 2 hodiny ale vyjdu v ustreti a da sa aj viac samozrejme treba ak je dlhsia chorona priniest listok.od doktora nie po vylieceni ale pocas a ak niekto vie choroba bude dlhsia. w zaplava len jednu hodinu z celeho.kurzu vratia peniazky. Myslim ze ak sa to povie vcas tak s tym nieje problem aspon sme sa s t nestretli aj sme nahradzali viac ako dve. Ak sa to oznami doptedu vedia sa aj oni zariadit a dat na nade mirsto nahradu a tak 🙂

hoogy
31. máj 2012

myslim si ze vsetko je o ludoch. u nas na plavani to bolo tak ze ked sme mali zavazny problem ako napriklad sme ochoreli alebo podobne a dali sme dostatocne vcas vediet tak nam to prepacili.ked sme nedali vediet den dopredu prepadlo nam to. a to zase chapem tak ked sme v skupine 4-5 a kazda by sme na poslednu chvilu odriekli instruktorka prisla uplne na nic tam. nam sa raz stalo ze sme plavali sami s instruktorkou v bazene lebo vsetci sa neskoro ozvali a ako to sa jej vobec neoplati. ale stalo sa nam raz ze sme mesiac nemohli prist lebo sme boli na striedacku chori vsetci,ale volala som kazdy tyzden s instruktorkou ze nemozem prist ze sme este stale chory. a pekne sme po mesiaci nabehli znova a neodratala nam nic.

lili_mia
31. máj 2012

@gabucinka nie je to zneužívanie ... snád nebudem robiť bordel už na recepcii 🙂 od recepcie sa šlo do šatní, zo šatní cez recepciu do jednotlivých miestností a stalo sa, že nablízku nebol nikto schopný, tak činku doteperili na recepciu a bla bla .. nepočúvala som .. proste ja mám rátať s tým, že z miestnosti sa najprv vychádza, až potom vchádza, tak nech nelietam ako uragán a nedrgám do ľudí .. museli to tak dať, pretože stále nevychovanci ohrozujú svoje okolie .. ale to už je mimo tému

@rakywanda právnik ti na to povie, čo nie je na papieri, neplatí, na papieri je absenčka, takže tak .. no chápem, čo tým myslíš .. lenže nie každý človek je toho schopný takto fungovať, že si toto všetko zapamätá, preto prízvukujem, riešiť cez papier

rakywanda
31. máj 2012

@romea asi hovorime o tom istom klube.pristup cloveka.

gabucinka
autor
31. máj 2012

no ved to ze to je presne o ludoch a typoch nielen o podmienkach...Ale si myslim ze s nou dohadovanie veru velmi tazko...Mi pride strasne na peniaze. Znama tam bola so syncekom takisto, a maly jej bol taky nesvoj vo vode, hlavne ked sa ponaral raz sa zlakol a odvtedy ako keby si to na hodinach pamatal.No a instruktorka jej hovori, ved pozri sa nato takto, ved ani mi dospeli nemame kazdy den naladu rovnaku, ona by ju ukecala len nech ma prachy len nech chodia..Proste nepovedala, nie kazdemu dietatku sa paci vo vode, alebo sa nechce ponarat a pod.

lili_mia
31. máj 2012

@hoogy presne o tomto prístupe hovorím .. zakladateľka sa síce mohla dohodnúť, že dve hodinu nemôžu prísť, ale nespomína, či jej volala, že sú chorí .. takto boli zrazu 4absenčky a ona teraz čo???

@rakywanda takže skompletizujem svoju odpoved .. autorka nikde nespomína, že sa ospravedlnila, že neprídu ked ochoreli, tak ako si to robila ty .. nečudo, že si inštruktorka myslela, že už nebudú chodiť .. zlyhala komunikácia .. takže aké jej rozčuľovanie?

anjelicek26
31. máj 2012

@gabucinka - My sme tiez chodili do vyse roka a hodiny sa nenahradzali. V bazene na kurze boli vzdy len 4 maminy (je to v rehabilitacnom centre a nie moc velke), to miesto tam bolo, nasa chyba, ked sme nesli.. ja sa im nedivim,, ved aj ked sa odhlasis, pochybujem, ze narychlo zozenu maminu, co to volne miesto v inej skupine mamin s detmi na 1x vezme... a ta lektorka tam je a hodinu vedie..

Tazko radit, ja ich chapem, preco nenahradzaju hodiny.. tiez nemozu ta votriet navyse do plneho kurzu a tieto kurzy byvaju plne. Choroba proste je vasa smola, ono je to kurz nielen pre vas (vtedy by sa to dalo odlozit), ale aj pre inych a musi byt plnne zaplateny tak, ako si si to ty objednala.

A ku ponaraniu - ja som dcerku neponorila, mala som instruktorku na haku, plavani a hranie vo vode si napriek tomu uzivala ;)

rakywanda
31. máj 2012

@lili_mia jasne co je psano to je dano.ja som mala v tomto stastie na fajn ludi.

gabucinka
autor
31. máj 2012

@lili_mia ake 4 absencky?? ved o tych 2 jasneze vedela, kedze sme sa este dohovarali, ze teda sa ozvem ked pridem po Luznej a ja som sa jej este pytala ci si to bude pamatat, ze samozrejme...NO a to ked sme vrackali a grckali samozrejme posledna vec na ktoru som myslela bolo plavanie...A hned nato dalsi tyzden som sa uz ozvala

gabucinka
autor
31. máj 2012

No dolezite je, ze aspon viem ze na takyto kurz sa uz nikdy neprihlasim..Radsej si budem platit kazdu hodinu zvlast, ked sa da a nie zbytocne preplacat na nejakom kurze. Aj tak vacsina z Vas uz na tom zrejme aj prerobila, kedze deti su dost casto chore, co klop klop nas nastastie nie je..

lili_mia
31. máj 2012

@gabucinka ked ste ochoreli, písala si o 2týždňoch, to liečenie tam viselo, že si ho nahradíte, ale ked si sa neozvala, tak 2+2 je 4, už to mohla brať inak .. 4týždne mala proste prázdne miesto v kurze .. nebola si, aj ked o tom vedela, stále sa to volá absencia

gabucinka
autor
31. máj 2012

@lili_mia no ale nechapes ze predtym ako som sa zapisala do tochto kurzu som sa jej jasne opytala, od buduceho o 2 tyzdne nastupujeme do Luznej mam sa este predtym zapisat na tento polovicny kurz??? A ona ze jasne to nevadi ked pojdete prec na 2tt ked o tom viem!! A zrazau uz to ratala ako pises viac absenciek!! Teda uz pomaly mi vravela ze od januara, a vymyslala si kraviny, a prvy kurz co som u nej absolvovala bol mozno zaciatkom aprila, uz neviem presne kedy som zacinala..No proste chaos

zebra41
1. jún 2012

myslim,ze su to uplne normalne podmienky ako vsade inde. Ved aj oni musia platiti najom, udrzbu bazena apod. Ked bude kazda druha mamina chodit 4tt kurz 2-3 mesiace,tak z toho nevyziju, no nie? Plavanie si urcite otvorili,aby ich to uzivilo a nie robili charitu.
myslim,ze v tomto pripade by ste ale urcite mali odplavat tie dva tyzdne co ste boli v Luznej a ostatne podla podmienok. Ved ste o nich vedeli. Aspon tu v NR podmienky dodrziavaju a tiez sme sa vedeli dohodnut kedze sme mali planovany pobyt v nemocnici a nevedeli sme ako dlho po nom budeme doma a kedy budeme moct prist. No ja som kazdy tyzden volala ako to vyzera, aby sa vedeli zariadit. Inak pre nas platia podmienky ako pre vsetkych ostatnych.

sissmiss
1. jún 2012

Miesaju sa tu dve veci. Na jednej strane ze nechape instruktorka a zaroven matka ze dieta moze ochoriet a nie je ustretova a na druhej strane ze zo 4tyzdnovej absencie vedela o dvoch tyzdnoch a aj tak to ratala ako 4tyzdne. Ja som robila nieco podobne, praca s ludmi, vychadzala som im v ustrety tak ako sa mne nikdy nestalo u nikoho a uz vobec nie priamo u majitela firmy, ktory vie ake ma naklady a ze ked da nieco gratis, sakra to potom zaplati sam. Ak je niekto len zamestnanec, zial na sk z cudzieho krv netecie, a to sa rozdava, a potom to tak je ze hentam mi uznali a tu mi uznat nechce. U mna tiez fungovali permanentky a tiez jednotlive vstupy. Kedze hotovost bola pre mna samozrejme zaujimavejsia naraz ako v priebehu roka, mali tie najvacsie permanetnky najnizsiu cenu ked sa to preratalo na vstupy. Najdrzejsie co som zazila bolo, ze na jednu mesacnu permanentku chcela chodit mama s dcerou a dva krat denne..... Ale kazdy den prisiel niekto s mesacnou permanentkou ze bol chory a nemohol prist dva tyzdne, ze si to chce nahradit...a pritom dopredu som aj ustne kazdeho upozornila ze ak je mesacna, tak plati od do. Dokonca som bola ochotna ak dotycny nemohol, prisiel niekto nahradny, co teda fakt nie je moj problem ze niekto ochorie. Ja som bola stratova ak objednany klient neprisiel a ani nedal vediet, jeho miesto zostalo prazdne, tak isto aj ked dal vediet neskoro. A potom prisiel do rozbehnutych ludi, ktori platili a chcel miesto tam. Pre mna cista strata. Kedze jeho zaplatene miesto chcel vlastne dva krat. Ked zostalo neobsadene lebo tam nebol a potom ked prisiel. Mne ked ochorelo dieta, mala som smolu, ked som nebola vo firme, kazila som si meno, a tiez mi nikto nenechal pri dverach peniaze a odkaz, bol som tu, chapem ze mate chore dieta, tu nechavam peniaze za to ze som mal termin a nevadi ze hodina nebola. Na sk si vela ludi neuvedomuje ze podnikanie je tu pomerne drahe, ak je clovek cestny a ak nezdedil milion. Najmy vysoke, ludia pozaduju kvalitu sluzieb a na druhej strane dodavatel ma svoje podmienky dost tvrde. Takze na jednej strane zakaznik ktory chce kvalitu ale nema cim platit lebo platy su tu ake su, takze podnikatel moze od neho pytat sumu ktoru je sice schopny zaplatit ale vyskakovat z nej nemoze, pretoze na druhej strane skolenia su drahe, a ak chce poskytovat kavlitu tak ich musi absolvovat a druhy mlynsky kamen- dodavatel tovaru ma prisne podmienky a napriklad vyreklamovat nejaky tovar aj ked poskodeny vinou zakaznika aj ked by chcel zamenou tovaru tak jednoducho na to nema prostriedky, pretoze z tych nizkych cien co su tu sa to ani neda. Takze vec ako plavanie je pre klienta draha, stoji vela. Ak vynecha hodinu chce si ju nahradit ale pre firmu to znamena ze musi viac krat zaplatit vysoky prenajom priestoru lebo takych co si chcu hodinu nahradit je viac a do bezneho kurzu sa nezmestia pretoze kapacita je dana a uz by sa porusovali podmienky ine.

prasiatko30
1. jún 2012

ja som tiez chodievala s dietatom a veru nahradzat nebolo mozne bud si prisla alebo si neprisla tvoj problem ale nahradzat sa nenahradzalo - jeden kurz bol mestsky ten bol za tak smiesne peniaze ze to clovek ani len neriesil a druhy bol v sukromnom bazene a tam tak isto - proste problem je tvoj a veru nikto sa nad tym nepozastavuje - inaksie pre mna dovod na nechodenie do bazenu bol bud horucky alebo hnacky so soplikmi sme chodili bez problemov 😀

Strana
z2