icon

Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy

vadimka
16. jan 2013

Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.

aliza
18. jan 2013

@vadimka moja bude mat 8 v aprili 😉

vadimka
autor
21. jan 2013

@lubina
@kingstonka

Ani ja nechcem, aby dcerka robila gymnastiku na ukor skoly...zatial vsetko stihame, bude mat ciste jednotky na vysvedcku...je to sikulka. Ano, vecer ked konci trening je uz 18hod., kym prideme domov, naveceriame sa, trosku si oddychneme, pokecame, tak je aj 19hod. ked si zacne pisat ulohy. No ona je velmi rychla, presny opak syna, matematiku ma vypocitanu za 10minut, sj napisany tiez rychlo...akurat citanie nam zabere viac...ja sa snazim aby sme si vsetky velke ulohy alebo projekty, ci basnicky sa naucili cez vikend a potom cez tyzden uz len rychlo zopakujeme...napr. ked viem ze bude pisomka v prirodovedy ci vlastivedy uci sa to uz v sobotu...ale ako vravim je sikovna, nemam s nou ziadne starosti...

Ja si myslim, ze velmi zalezi od dietata, moj syn chodil na futbal a tiez prichadzal domov tak neskoro...no s nim pisat ulohy bol horor, hlavne matiku, ked mal, tak to vedel aj hodinu pocitat...takze pri nom by som si nevedela predstavit taketo treningy....a aj som mu to zrusila...on inak vobec nie je na sport... 😝

Co sa tyka tej mimoskolsej pripravy, tak ja tiez pocuvam kadeco, ale asi zalezi od skoly resp.ucitela..nemam pocit, ze by to bolo dajak vela...aj cez vianocne prazdniny nedostali skoro nic na ulohu...asi zalezi, ako si kto nauci dieta...pretoze ja som synovi napr. s projektami este pomahala v 3 rocniku, ale uz teraz som povedala, ze nech si robi vsetko sam...je stvrtak...a o rok, bude musiet viac makat,,,,pritom poznam rodicov, ktory vyslovene robia projekty oni detom, co potom je uplne od veci, dieta nenaucia sami mysliet....ja napr. malu do skoly ani nebalim..sama si vsetko pripravi aj na gymnastiku..ja len skontrolujem, aj to nie vzdy..aspon sa nauci, ze ked nieco zabudne, nabuduce si da na to pozor..ale ma plno spoluziacok, ktore do skoly mamicky balia a potom ked mamka daco zabudne, tak dcerka na nu este zrukne "mama, ty si mi to nezabalila"co mi pripada uplne ze chore....tak mne to vychadza len tak, ze ta mimoskolska priprava je narocna hlavne pre tych rodicov, ktori sami pracuju na ulohach deti a nesnazia sa svoje decka osamostatnit...ale to je moj nazor, mozno sa mylim....

ano, je to drahy sport, ako som uz pisala teningy nas mesacne stoja 60eur...nasa mala zatial nesutazila, ale ked sa ide na sutaz, tak samozrejme vsetko hradia rodicia, cestu, ubytko [vsak dakedy su tam aj 3 dni], stravu, startovne....viem, ze ked sli sutazit do Lipt.Mikulasa, tak to na dieta vyslo 80eur...a ked sli do Polska tak aj 150...takze riadne palky...kvalitne gymnasticke spicky stoja 20eur...a dresy na sutaz nuz pekne a kvalitne aj od 150 vyssie..co som videla za 100eur boli site jak na kolene....nuz aj toto je dovod, preco chodi tak malo dievcat na tento sport...v podstate do neho treba len vrazat, kopu potu dietata a prachov a vysledok je nejasny...nuz ale ma to zas tie vyhody skor psychicke...ze dievcatko sa nauci na sebe pracovat... stravit aj prehry a tesit sa ked sa to vydari, lebo vie ze je to len a len jej zasluha...

kingstonka
21. jan 2013

@vadimka juj , tak mala je sikulka. Ja si tiez pamatam, ze zakladkou som len tak "preplavala"- este som spoluzikom pred hodinou slohove ulohy pisala 🙂- tak uvidime ako to bude s mojimi detmi a mimoskolske aktivity zvazime priebezne. drzim kocke prsty, bola by skoda, keby uz nepokracovala- a velka vyhoda, je ze to ma priamo v skole- snad vam to bude pokracovat aj o rok.

eeffka
21. jan 2013

@vadimka juj precitala som len 1.stranu a uz ma mrazi... naozaj len dufam ze to tvoju dceru bavi a ze si cez nu nenaplnas svoje rodicovske nenaplnene ambicie
mam doma 8rslecnu a keby mala tyzdenne 18hod trening? sak to je detska praca!!! otrasne, ale OK vase rozhodnutie

len na jedno ta chcem upozornit, mala som ako dieta kamosku, gymnastku a vdaka nej a jej zazitkom by som tam dceru nikdy nedala , a ako citam vy si tie postupy este pochvalujete
ako prva snad ma tvoja idealnu postavu , vydrz, v puberte nebude priberat, aby ti neskoncila niekde ako anorek/bulimicka a nezabudni na to ze ak z nej nebude vrcholovy sportovec, co musis posudit sama a uz pises ze ak sa prestahujes asi nebude dochadzat... znicis jej detstvo. Od kamosiek z ymn. ju odrthnes a "obycajne" deti si si nou nebudu mat co povedat. Ta moja kamoska skoncila v 11r, lebo uz psychicky nezvladala "prisne ruske" trenerky ( trenovala od 5) a celu zakladku sme ju v kolektive viac menej trpeli... nikdy nechodila von, nepozyvali ju na ziadne oslavy.... trening, trening, trening.....velmi smutne detstvo

nevedela hodit loptu, ked hadzala tak smiesne ako gymnastka, vseobecny posmech, o sprinte a "gymn." rozbehoch ani nehovorim... jedine kde sa necitila mimo bola cast TV gymnastika stojky, vymyky a pod a aj to ju ucitelia raz/dva zrusili ze OK ty vies, nezavadzaj mame deti co nevedia

vadimka
autor
21. jan 2013

@eeffka

nuz, ani neviem ci odpovedat na takyto otrasny prispevok 😀

..keby som tu snad aj zacala rozoberat aka je moja dcerka, [povaha, charakter] preco a kvoli comu chodi na modernu gymnastiku, som si ista, ze by to bolo ako hrach na stenu hadzat....

... ja ti tiez len jedno napisem, nikdy by som sa nechcela dostat do takeho stadia obmedzujuceho az primitivneho zmyslania, ze podla jednej osoby [v tvojom pripade-byvala spoluziacka] budem sudit, ci je ta gymnastika to vhodne pre moje deti, alebo nie......

mimi21mimi
21. jan 2013

@eeffka Ja poznam xy gymnastiek... a to ci su v kolektive v skole oblubene/neoblubene zalezi od samotnej osobnosti. A ze podla teba prichadzaju o detstvo? Kto moze posudit, ci je "lepsie" detstvo stravene v telocvicni, alebo doma pred telkou, alebo na detskom ihrisku? Kazde dieta je osobnost, kazdeho bavi nieco ine.... a viac asi ani radsej nebudem nic pisat....

aliza
21. jan 2013

@vadimka co cakas od osoby, ktora sa druhemu dietatu vysmievala a akoze ho len 'trpela' v kolektive ☹ . to je velmi smutne. To skor hovori o tom, ze sama ma komplex, ze nic nedokazala 😖

eeffka
21. jan 2013

@mimi21mimi
@vadimka

napisala som vam pohlad z druhej strany, nepaci sa vam, ok beriem... len sa skuste nad tym zamysliet, za to sa nic neplati...
a obrat dieta o kontakt s realitou mi pride trosku drsne

eeffka
21. jan 2013

@aliza s tym dievcatom som sa kamaratila celu zs a strednu tak nesud o com figu vies

roxi
21. jan 2013

@vadimka niekedy je ťažké predstaviť si, že také malé deti to môže naozaj baviť, takže tieto negatívne reakcie by si si veľmi pripúšťať nemala, len ty vieš ako je na tom tvoja dcérka a či ju to baví. Ja som sa za posledné mesiace tiež trocha zamýšľala kam bude smerovať tá moja, chodí na balet už druhý rok a zbožňuje ho, (ja som ju tam dala, lebo rada tancovala a trocha má problémy - vpadnutý hrudník- takže cvičenie jej len pomôže) ale ju to úplne posadlo, cvičí aj doma, už asi 2 - 3 mesiace mi stále opakuje, že chce chodiť časteš - každý deň na balet, že chce byť baletkou, keď vyrastie, myslela som si, že má zlú predstavu o balete, tak som ju vzala aj na večerné predstavenie, aby videla čo to vlastne skutočne je, že je to dlhé a nudné a proste nie je to len o cupkaní sem a tam, ja som sa tam už po pol hodine nudila, ona to odsledovala celé s otvorenou pusou, dokonca podľa nej to bolo krátke (s prestávkou to trvalo takmer 3 hodiny), takže asi fakt sa jej to musí páčiť, keď ako 5 ročnú ju to nenudí a na druhý deň chce ísť do divadla znova. Nerada by som z nej mala baletku - veľa driny, veľa odriekania, veľa práce a ak nebude skutočne výnimočná a najlepšia tak plat o ničom. Ale doma sme sa zhodli, že ak ju to bude držať ešte aj o pár rokov a skutočne bude chcieť balet robiť tak jej v tom brániť nebudeme. Trocha mám len obavy, že je to riziko púšťať sa do takýchto športov (celkovo športu) nadrú sa a stačí jeden blbý úraz a je po kariére.
Dcérke držím palce, ak ju to baví, určite ju v tom treba podporovať, a čo sa týka kríz - kto ich nemá, aj nám sa občas nechce do práce, tak aj deťom sa nechce, pamätám si, že ked som ako malá občas nechcela ísť na hudobnú, tak mi mama len povedala, že či už som tak dobrá, že to nepotrebujem, a keď nie som, tak či chcem zahodiť všetky tie roky, čo som cvičila, len preto, že momentálne nemám náladu tam ísť. Zväčša to zabralo.
- tých 18 hod. týždenne je veľa, ale ak z nich trénerka chce niečo vykresať tak bez toho to nejde, proste cvičiť musia každý deň, a to naťahovanie - pri určitých profi športoch sa to robilo, robí a robiť bude, jasné, že sú slzy a bolí to, ale proste je to tak, tam len záleží ako silno tlačí, či to nepreháňa.

aliza
21. jan 2013

@eeffka sama si pisala, ze ste ju viac menej len trpeli a ze vzbudzovala vseobecny posmech, tak neviem, ako som to mala pochopit

eeffka
21. jan 2013

@aliza tak opravujem pre slovickarky: mala som kamosku ......v kolektive bola trpena... snad to takto bude stacit
ale vysledok pre zivot bol rovnaky.

a ked uz sme pri tom zaujimala by ma @vadimka organizacna stranka, ked maju terningy 18hod to mi vychadza take 3hod na den a o 18,00 ste doma??? to ma od 3? ty nerobis? alebo chodi sama? 8r asi nie v BA, teda tak som to pochopila

aliza
21. jan 2013

@eeffka pozri, ty mas na to svoj nazor, ok, respektujeme, ale ty respektuj, ze niekto ma iny. samozrejme, ze su aj rodicia, ktori to prehanaju a prilis od deti vyzaduju, aj ked na to nemaju, naplnaju si svoje ambicie. Zalezi vsak na dietati, ak dieta trpi a bojuje so sebou kazdy jeden trening, tak je to zbytocne. Dieta to musi bavit, ak ho to bavi, nezalezi na tom, kolko hodin trenuje. Ale ak to dieta nebavi, tak aj jedna hodina je vela

vadimka
autor
21. jan 2013

@eeffka

nuz, ked si taka leniva 😉 precitat si predchadzajuce pispevky, tak to napisem este raz
treningy ma PO - STRE- STVR- od 14 do 18
UTOROK- od 15 do 17
SOBOTA od 10 do 14 hodiny

ja pracujem, treningy su na ZS v telocvicni, do ktorej chodi..takze sa len so spoluziackou presunie z druziny do telocvicne...takto to organizacne zvladame....o 18hod idem pre nu....

eeffka
21. jan 2013

@vadimka fuuu teraz som docitala stranu 2 o rozvrhu treningov a ti poviem ze drsne aj na kona... neviem si predstavit ako t zvlada, dcera mi chodi na karate len 2x do tyzdna a trenera nemaju z laskavych 😀 , rozumej ze ich vyzmyka ako citrony a vidim na nej ze po 1,5hod taha za sebou paty domov, a 4hod treningy by zabili aj mna.
Ako to potom riesite ked je napr chora a vynecha tyzden, pri ATB aj dva?

leniva nie som, uctujem , vies 21veho ide DPH 🙂

vadimka
autor
21. jan 2013

@eeffka

posledne 2 roky nastastie nebola chora vobec.....

pri modernej gymastike si musis uvedomit, ze tam sa len hodinu rozcvicuju a zahrievaju aby nasledne mohli natahovat svaly co tiez moze byt aj hodina....aktivne cvicia max 2 hodiny...ak skusas novu choreografiu tak aj 4 hodiny su malo...nie, dcerka netaha nohy domov..vela krat este aj doma skace..a ked nahodou vypadne terning, ze sviatky alebo tak, tak sa nudi...

lubina
21. jan 2013

@vadimka to mas pravdu. Aj my zatial stihame, uci sa hned ako pride zo skoly kedze do druziny nechodi, ja pracujem doma, tak ju zoberiem na obed domov, pouci sa a az tak sa ide na trening, ktory zacina 16:50 u nas. Je druhacka, tak to stihame, ale ako hovorim, uz aj mensia dcera zacina mat zaluby a tiez ju bude kdesi treba zaviest a doviest, tak mam aj strach ako to bude na buduci rok, ci to ja postiham.O deti nemam obavy, oni ked tam uz su je to ok, len tie persuny a rozvozy 😲 . Teraz je to inak ako ked sme boli my detmi. Ja som chodila aj do LSU, aj cvicit a vsade sama, maximalne so starsim bratom. Teraz deti vsade vozia rodicia. .........ale doba je taka, by som sa bala ju pustit samu, ked sa vsade pise, ako sa zneuzivaju deti a pod. Ale som rada, ze sa jej sport paci, aspon nebude behat po ulici. Ked si teraz vypestuju ten vztah k sportu, tak neskor maju o zabavu postarane, budu sportovat......u vas je ta gymnastika na mesiac dost draha.My platime raz za pol roka, na pol roka je to 65 euro. NIeco im doplaca CVC, ale uvidime ako to bude teraz s tymi CVC, ked sa zmenilo ich financovanie. A spicky a dresy, to aj my si hradime sami, aj sutaze.Ale tieto male su zatial len tu v LM, takze pohoda zatial.
S tymi projektami v skole je to tak, niektore si to dieta dokaze urobit aj same. Napr. nasi teraz na jesen zaznacovali rano a vecer pocasie, pocas celeho tyzdna, to sa dalo. Ale pred Vianocami prisla s tym, ze ma urobit projekt a Marii Durickovej, ze zivotopis a foto a este nieco aj navyse ak sa da...........je to druhacka, vyhladavat na googli este nevie,.......jasne, ze to bolo na rodicoch, aby pomohli detom.....dakedy mam pocit, ze tie projekty co dostanu su pre starsie deti, alebo co. Akokeby ani nebrali do uvahy, ze toto su druhaci. A podla mna druhak este nemusi vediet hladat na googli a uz vobec nie to nejako ulozit a vytlacit. Ved len tohto roku zacali s informatikou a aj to len kreslia na pocitacoch.......no uvidime, ako nam to pojde dalej, Hlavne aby ju to bavilo, inak to nema zmysel, aby som ju nutila. ALe ako som pisala, nasa mala tam chodi velmi rada, tesi sa tam, tak je to ok.....

vadimka
autor
21. jan 2013

@aliza
@roxi
@mimi21mimi

baby nevedeli by ste mi poradit nejakeho dobreho TELOVYCHOVNEHO lekara????
chcela by som dat malu skontrolvat, otestovat.....

roxi
21. jan 2013

@vadimka v tomto neporadím, zatiaľ sme nepotrebovali

silvia07
23. jan 2013

ahojte...aj moja dcera chcela velmi chodit na modernu gymnastiku, len u nas nie je...tak chodi na sportovu, ale to majuv ramci druziny do 17h...1.rocnik priprava...mavala treningy kazdy den od 13:30 do 15:30....2. rocnik uz boli treningy do 17.....ich klub sa venuje aj tancu a detskemu fitnessu...vela deti robi vsetko z toho.....teraz je 3 -tiacka a gymnastiku uz robi iba taku light ..necvici na naradiach...+ tancuje
co sa tyka toho natahovania, oni sa pritlacali sami medzi sebou, nie kazde dieta je rovnako ohybne, niektore spravili snuru do mesiaca a niektore az v 2. rocniku
musim u nas chvalit pristup treneriek...na nikoho neziapu a nepozaduju nemozne, iba beznu disciplinu
inac postupne vekom dievacata z klubu odpadavaju...myslim, ze deviatacky su len 2

vadimka
autor
23. jan 2013

@silvia07

no to je super, vsak hlavne ze dcera sportuje a uz ci je to sportova gym.. ci tanec je jedno si myslim...
tak nech jej to vydrzi 😉

silvia07
23. jan 2013

@vadimka dakujem....aj vam nech sa dari 🙂 ....ja nepovazujem cas straveny v telocvicni za stratene detstvo....tiez tam maju svoje kamaratky a rozne akcie, chodia po sutaziach, maju zazitky....lepsie ako mat 5 roznych kruzkov a lietat z jedneho na druhy...alebo sa bezcielne potlkat po sidlisku

mimi21mimi
7. mar 2013

Baby; obnovujem temu.... hladam trenerku MG do sukromneho CVC ... tu by ste mi mozno vedeli poradit 🙂

mavisim
7. mar 2013

@vadimka ahoj, vyslovujem iba podporu tebe a tvojej dcerke, sama som gymnastiku nerobila ale trenovala som od detstva volejbal, skoncila som v 18-tich, tiez som travila cele dni na treningoch a vikendy na sutaziach a turnajoch, no za stratene detstvo to v ziadnom pripade nepovazujem, dokonca chcem a budem podporovat aj svoje deti v tom aby nejaky sport robili, samozrejme ak to budu same chciet 😉 mam kopec krasnych zazitkov vela kamaratok aj doteraz este z tych cias a samozrejme ze vyhoda bola dobra kondicia, postava 😎 kazdopadne neuznavam tiez viacero kruzkov, ved len aby dieta niekde bolo ale ked uz tak jednu vec ktora ho bavi a robi ju poriadne 🙂 videla som ze si z okresu PK, mohla by si mi prosim ta napisat do IP kde tvoja dcerka chodi alebo ci a kedy sa take nabory na gymnastiku robia? dakujem 😉

vadimka
autor
7. mar 2013

@mavisim

dakujem a odpisane 😉

livsa
13. mar 2013

@vadimka ahoj, ja mam 7-rocnu dceru (prvacku), ktora chodi na MG treti rok. Chodi do Sokola (BA). Trenuju troska menej (aj oproti inym BA klubom), ale mozno je to aj tym, ze sa musia "podelit" viacere rocniky. Treningy su 3x do tyzdna, u nas to vychadza 6,5 hodin gymnastiky a 1 hodina baletu do tyzdna. A keby sa tych dievcat niekto spytal, vacsina by trenovala ludne aj castejsie🙂 Takze sa to da zvladat aj so skolou. Podla mna je super, ze Tvoja to ma v ramci skoly a v podstate tam travi cas, ktory by travila v druzine... JA tiez z mojej nechcem mat vrcholovu gymnastku, ale kym ju to bavi, budem ju v tom podporovat. V Sokole je dievcat viac, takze chodia aj na sutaze spolocnych skladieb, co sa jej hrozne paci. A mne sa paci, ze to v nich podporuje timoveho ducha a spoluzodpovednost... Co sa tyka financnej narocnosti - u nas nie su ruske trenerky, cize na trening nemusia chodit rovnako oblecene🙂. Tie spicky Gare kupujeme za 5 EUR, nevydrzia sice dlho, ale zatial to staci. Surazne dresy mame pri spolocnych skladbach klubove, pri sutaziach jednotlivkyn si mozme pozicat alebo kupit - a to su teda riadne palky... Ceny zy treningy nie su podla mna vyssie ako pri inych sportoch, my platime 35 EUR mesacne - ale trenujeme o dost menej ako vy.... Ked si objkavila nejake linky, kde sa da za dobre ceny kupit gymnasticke oblecko ci naradie, sem s nim, budem sa tesit 🙂

vadimka
autor
13. mar 2013

@livsa

cauko, super, uz som si myslela, ze to tu zalahne prachom 😉
aj my mame spicky care, ale uz su riadne zodrate, milion krat presivane...od potu uplne zatvrdle 😀 ...tak na vianoce som jej 😀 objednala bleyrky nuz cca 20eur, ale su makkucke, to sa neda zrovnat s care....a kedze ma tie treningy tolko hodin, tak zalezi co ma na nohe...a teraz mala narodky 8r. tak som objavila na GRISHKO.sk gymnasticke spicky, platene do 10eur [ale platene sa vraj najskor znicia] a kozenne za 12eur...som jej objednala 2 pary aj taky baletny dres, aj na gymnastiku na trening...ako nuz kopa penazi, ale nasa aj doma cvici, robi zostavu..tak ona aj ked nema trening, furt sa oblece cela do cierneho a robi mostiky, mlynske kola, jelena atak....pozri grishko.sk.....mozno nieco vyberies....
doteraz sme aj my mali aj mame od care....tricka, kratase a tak...nuz, disciplina je disciplina aj navleky musia mat cierne, inak to trenerku vraj rusi.....ja uz som si na jej pristup zvykla...
a v sokole mate kedy treningy az vecer?
ano, mame to super, ze je to vskole a trenerka je ochotna dochadzat...inak neviem kto by ju nosil na trening....
som rada, ze si sa ozvala, ked aj ty objavis lacnu stranku daj vediet..na sk je to slabota, skor v cechach ale postovne je dost drahe...

livsa
13. mar 2013

Ahoj, dik za tip, hned tu stranku pojdem pozriet... U nas jedna baba objednava aj z Nemecka, len teraz neviem najst, co je to za stranku... Ked sa dame dokopy viacere, tak to postovne nie je az take hrozne... A Tvoja je tie 2005-ka, vsak? A ide teraz niekedy na sutaz? Ved uz musia byt total vymakane...

livsa
13. mar 2013

A este - ked nieco púotrebujeme narychlo, tak idem do Looksportu na Dunajskej pri Tescu v centre mesta. Ale maju aj web.. Ale to asi poznas... Tym, ze je to kamenny obchod, aj ceny su take.

vadimka
autor
13. mar 2013

@livsa
ano, mala je 2005, v maji by mohla ist do Nitry...na buduci vikend ide jej kamska gymnastka na sutaz do ba..smer vlcie hrdlo, ako je slovnaft...ja to tam nepoznam...ale mozno ju pojdeme povzbudit...
no namakane..to vies, trenerka sa aj tak venuje tym co chodia na sutaze, nasa mala este vystupavala len v kulturnom dome v pk...ale ja to vobec nesilim...ona nie je moc sutazivy typ...ma z toho stres....a ta ich trenerka to berie az prilis vazne a posiela na sutaz iba na 100per vymakane, co nasa neviem ci niekedy bude....ale ta kamoska jej tiez 2005 bola v Polsku na 3 mieste aj v Liptovskom na 3 ci 4 mieste....oni maju z tych 18 hodin 4 hodiny baletu...prave dnes sa mi trenerka stazovala, ze Saska si nevie zapamatat zostavu, staci ze jej tam nieco zmeni a je stratena....to mi na trenerke vadi, ze ich vobec nechvali...je to taky psi cumak....lenze vozit ju do BA na treningy u nas nehrozi...
ano tu predajnu na kamennom poznam, staci mi ich stranka a tie ceny, hlavne za naradie...a spicky 😝 to uz ten grishko je lacnejsi a kvalita fajn....
vy to mate ako rozdelene na treningoch? kolko dievcat ma trenerka? a vasa uz sutazi?