Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy
Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.
Maminky, chtěla bych se Vás zeptat. Uvažuju o tom, že dám dcerku do moderní gymnastiky. Trošku mě ale děsí počet tréninků co jsem tady u jedné maminky četla. Tuším, že tam bylo 18 hod. To je běžný? Nebo jak to máty vy u vyšich holčiček v různým věku?
Moc děkuji 🙂
@vadimka Jeej, pozeram, ze tema sa znova rozbehla. 🙂
@lamarika naše 4-letá dcera chodí do gymnastické přípravky a má jen hodinu týdně, ale pak si z té přípravky vyberou šikovné holky a ty už mají tréninky skoro každý den a o víkendech závody.....tak od těch 6-let, koukala jsem, že ty máš ještě holčičku malinkatou....
ale to se připrav, že u každého sportu, kterému se tvoje dítě bude věnovat "profesionálně-závodně " bude velký objme tréninku, já v dětství závodně běhala na běžkách, trénink 4krát týdně a o každém víkendu závody....
@lamarika No ta pripravka zvykne byt 2 - 3 krat tyzdenne zhruba od 4 rokov, v hale v TT myslim beru od 3 rokov. Velmi zalezi aj od dietata potom, ci moze ist dalej alebo nie... a pocet treningov sa zvysuje postupne.
asi myslis nas 😉 s tymi 18hodinami 🙂
nasa mala bola v pripravke od 4r. do 6r...to mala 2x tyzdenne po hodine
v prvej triede 3x tyzdennne po 2hod.
a teraz v druhej tych 18hodin tyzdenne...je to vela ale vo veku 8rokov uz tie treningy by mali byt aspon 15hodin tyzdenne...z tych 18hodin nie je len gymnastika ale aj balet....
..ale je to rozne, zalezi od klubov, urovne a cielov...viem ze je vela klubov kde maju len 10hodin a menej tyzdenne...
..ono je niekedy tazke vybrat z pripravky sikovne, niektore dievcata ukazu co v nich je az po 5 rokoch treningu a niektore su hned hviezdami, vyhraju zavody a potom stoja....preto dobry trener da sancu aj menej sikovnym, hlavne aby chceli a bavilo ich to....
@andy21
@mimi21mimi
@vadimka
Moc Vám děkuju za odpovědi. Vím, že se tím zabývám brzo, ale malá je hodně pohybově nadaná (alespoň z mého hlediska), je hodně ohebná a muzikální. Tak bych ji chtěla do budoucna v tomhle směru rozvíjet.
Od 6-20 let jsem závodně plavala, pak jsem si udělala trenérské zkoušky a nadále se věnuji plavání už pouze jako trenér. Proto mě zaskakuje ten počet tréninkových hodin. Přijde mi to na tak malé holčičiky moc, ale v každém sportu je to asi jiné 😉
@lamarika Skoro? Moja cvici a cvici a je len o nieco starsia od tvojej. Ju to velmi bavi. Od roka a pol mi robi doma kotule, lebo to videla u starsich deti v telocvicni... teraz uz aj ine veci. Nenutim ju, ale skratka pre nu to je forma hry. 🙂 Od septembra ju chcem dat do gymn.pripravky.
@mimi21mimi u nás berou nejdřív od 4 let, tak tady to je brzo 😉 Krom gymnastiky, lidových tanců a baseballu pak až děti od šesti. Jsme malé město a nemáme tady velké kluby 😉
@lamarika mě taky přijde, že by se děti v útlém věku měly zaměřovat na rozvoj všestrannosti, začít ve 4 s gymnastikou stačí, pokud se dítě už předtím pohybově rozvíjí 😉 já vedu všestranné cvičení pro děti od 1 do 4 let a neumím si představit, že by ty mladší absolvovaly hodinu gymnastiky, to je opravdu reálné až od těch 3, 4 let...
každopádně jako základ je gymnastika dobrá, správné držení těla, pružnost, ohebnost, dělat ji na vrcholové úrovni do dospělosti už tak zdravé není, ale to ostatně skoro žádný vrcholový sport 😉
@vadimka jasně, tak to mám i já, ta hodina musí být hodně pestrá, pořád se střídají aktivity, atd, hlavně ať z toho mají děti radost
když jsme u toho, tak zítra má naše Amálka první "závody", teda mají sestavičku cibulenku, je celkem krátká, ale také má ještě problém si ji zapamatovat a celkově to provedení pohybu-ta motorika tam ještě není 🙂
Ale minule se mi doma snažila ukazovat, co ta dělaj velké holky...a hlavně ji to baví, od září začne chodit i druhá dcera..
@andy21 Nemám zas takové ambice abych viděla děti v něčem jako vrcholové sportovce 😉 . Pro zatím se spokojím s tím aby dělaly něco co je baví a jde jim to. Chtěla bych aby svůj čas trávily kvalitně a v něčem se rozvíjely. Já bych chtěla aby si děcka vyzkoušeli víc sportů a vabraly si pak jeden, kterým se budou zabývat dlouhodobě. Zatím chodí od miminek plavat. To je ale jen do šesti let a na závodní plavání je dát nechci. Teď nejstarší začal s baseballem (zatím pouze přípravka). Do budoucna by chtěl hrát i fotbal. Pokud toho na něj nebude moc, tak mu mileráda všechno umožním. Žabina by chtěla tancovat. Přemýšlím nad moderním tancem nebo moderní gymnastikou. Klidně ať si vyzkouší oboje když bude chtít. Samozřejmě chce dělat všechno co brácha, takže do budoucna nejspíš i ona nastoupí do baseballu.
@livsa Ahoj. Mám dcérku, ktorá už gymnastiku robí piaty rok a stále ju to baví. Práve prišla z trojhodinového tréningu a natešená mi oznamovala, že pani trénerka im navrhla tréning aj v sobotu. Bez problémov sa išla učiť na zajtrajšie dve písomky (je štvrtáčka). Takto zvláda aj tréning aj školu - zatiaľ. Uvidíme v budúcnosti... Ale chcela som zareagovať na to, že hľadáš linky na stránky pre mod.gym. Mne sa náhodou podarilo nájsť tieto české, pokukaj: vfstyle, gymnastikashop
@vadimka som tu 😉 ..co by si chcela vediet?
@zanulienka
ahoj 😉 super 😉
...no napr. ako dlho a casto chodia tvoje dievky na MG a ako vyzeraju treningy v Spanielsku...ci chodia na sutaze..a take tie veci s tym....ci mate krizu niekedy... 😒
@vadimka chodia 2 krat za tyzden,trening trva hodinu a pol..pracuju z loptou ci zo stuhou.na sutaze chodia,aj minuly tyzden boli a vyhrali 2.miesto..maju svoj dres..hodim fotky..platime 45 eur na 3 mesiace,ale saty tiez platime mi rodicia..chodia uz 4 rok,zatial ich to bavi..
ale to je asi len kruzok, ked pozeram, ze len 3hodiny za tyzden....zazrak, ze nieco stihnu nacvicit...a to sutazia asi len v skupine, ci aj jednotlivo?
@vadimka v skupine,jednotlivo zvyknu uz kocky co maju nad 15 rokov..
@zanulienka
hej? to je zvlastne, u nas sutazia uz malicke...moja mala by mohla ist do KE na sutaz zaciatkom aprila, ak si to trenerka nerozmysli.... 😒
@vadimka no len uz tancuju trosku iny tanec..prekrasny a dost tazky,z loptou a zo stuhami-viacerymi..je to vzdy prekrasne..ked bude nabuduce odfotim..
@livsa
ahoj,
tak som si spomenula, ze zajtra je ta sutaz v slovnafte...mali by sme ist povzdbudit saskinu kamosku z oddielu...len malu dnes rano bolelo hrdielko, ale moc chcela ist do skoly, lebo dnes sli do divadla do ba..tak ked nebude chora, zajtra budeme na sutazi pozerat....tvoja mala je tiez rocnik 2005?
ak chces napis mi do ip ak ak by sme zajtra sli mozeme tam pokecat.... 😉
Ahojte maminy 🙂 ja som trenerka a rozhodovala som aj na sutazi vcera v Slovnafte. Ani neviem ako som na toto natrafila, ale zaujala ma Vasa debata. Nase baby tiez mavaju spicky gare, ale v posl dobe oblubuju venturelli a piacenza (okolo 15 eur), podaktore maju samozrejme sasaki... co sa nacinia tyka, zvacsa robievame ako klub hromadnu objednavku na stranke http://cult-boutique.com alebo pastorelli z Talianska...postovne sa rozrata a hned to nie je taka palka 🙂 Tak drzim palce!
ahoj,
z nasho malilinkeho klubu pezinok vcera vyhrala v rocniku 2005 Timea Oravcova, mali sme ju ist povzbudit, ale moja dcerka dostala anginu, tak sme si potom len telefonovali, ze Timka vyhrala.
Moja dcerka Saska je tiez ten istu rocnik, ale este na sutazi nebola....a strasne ju mrzelo, ze vcera tam nemohla byt.
@vadimka
Viem, slecna zanechala velmi dobry dojem, vo svojom rocniku bola jednoznacne najlepsia. Len na moj vkus malo detska, ale to je moj pohlad 🙂 ja som z juventy. a ten link nie je zac, toooolko penazi stoji ten sport, ze sa snazime hladat nejake lacnejsie varianty znackovych veci :D

Jeej, ved aj moja je Saska, to je aka fajn nahoda🙂 Moja ide tiez na tu sutaz buduci vikend - za jednotlivkyne v podstate 1.-krat. Doteraz bola len an tych spolocnych skladbach. Tak uvidime, tiez je trocha stresmanka. My teraz trenujeme aj na Sokole aj v Petrzalke. V telocvicni su vzdy viacere rocniky a tym padom viacere trenerky... Nasa trenerka ma teraz tusim 8 dievcat.