icon

Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy

vadimka
16. jan 2013

Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.

vadimka
autor
24. mar 2013

@simi1920

ja som jej zostavu ani nevidela...inak je to usmievave dievcatko, ale asi prezivala....
no o peniazoch ani nehovor, to su palky....inak aj grishko je o.k. spiciek co sa tyka.

simi1920
24. mar 2013

@vadimka
taky nadych spanielska ma ta zostava 🙂 ja by som to dala starsej gymnastke, ale je to vec pohladu, takze nekritizujem 😀 grishko su fajn aj take sa u nas v klube najdu a nie jedny, ale nie su take makkucke ako tamtie 🙂
este som potom o sportovych lekaroch tu nieco citala...ja odporucam detom kazdy rok prehliadku u telovychovneho lekara a ked uz dovrsili 10 rokov, tak na tom este viac trvam. niektori detski lekari dokonca sami poslu dieta k sportovemu, kedze gymnastika sa trenuje dost casto a intenzivne...

vadimka
autor
24. mar 2013

@simi1920

a mohla by si mi konkretne nejakeho lekara odporucit? lebo by som ju dala rada preverit, predsa 18hodin tyzdenne je vela a hrozna zataz na telo....

mozno mas pravdu s tou zostavou, ved na zaciatku boli porblemy, co moze vediet ani nie 8roc.dieta o flamengu 😉
ja to beriem, trenerku maju svojsku....

simi1920
24. mar 2013

@vadimka

ou tak to je ine cislo.... nase male v tomto veku trenuju 11 hodin. spravy mam od MUDr. Bartošovej a Urvayovej, zvyšok je od obvodných lekárov... o Marine som pocula, ale nevidela a ani som ju nezazila 😀 ale raz darmo, ruska skola je ruska skola

mimi21mimi
24. mar 2013

@simi1920 Ahoj, mozno by si mi vedela trosku poradit, kam sa obratit... my uz vyse roka, zatial neuspesne, hladame trenerku MG do Trnavy. Nas klub bude od septembra fungovat ako sukromne CVC, takze aj dotacia bude trosku na sport, a chceli by sme to rozbehnut poriadne... kedze vsak v Trnave nebola MG, tak tu nemame ziadne odrastene gymnastky. 🙂

simi1920
24. mar 2013

@mimi21mimi
Ahoj, uz mi takato ponuka resp. moznost tusim prisla...no musela som odmietnut.... Momentalne vsak mame jednu trenerku, ktora studuje v Trnave, mozno by sa nieco dalo vymysliet... Ale len pokial ide o par hodin a hlavne by som sa jej musela spytat 😀

mimi21mimi
24. mar 2013

@simi1920 Islo by o treningy od septembra, chceme to rozbehnut aspon na dvoch skolach, lebo nasa telocvicna je plna... ratam ze styri popoludnia po tie dve - tri hodky cca... 🙂

mimi21mimi
24. mar 2013

@vadimka Malej zelam skore uzdravenie 🙂
Pridete pozriet na ten Festival pohybovych skladieb o dva tyzdne?

simi1920
24. mar 2013

@mimi21mimi
spytam sa, ale nic neslubujem... aj bratislava trpi nedostatkom trenerov 😖

livsa
25. mar 2013

Super, ako sa to tu rozbehlo🙂

@simi1920 dik za tipy na spicky, to vzdy potesi.

Ja som v sobotu na sutazi dostala tip na jedneho pana z Presova (ma kozusnictvo), vraj sije velmi fajn tapky (tip od pani Oblozinskej🙂

A veru Timea bola v sobotu neskutocna, fakt ako z inej kategorie...

simi1920
25. mar 2013

@livsa
nie je zac 🙂 ja unho prave objednavam spicky, ale cierne (potrebujeme to na jednu tanecnu choreografiu), ale na gym ich nepouzivame...

mataaa30
25. mar 2013

Viete poradit nejaký krúžok gamnastiky pre 7r dievčatko ale so sluchovým postihnutím v BA???dakujem

livsa
26. mar 2013

@simi1920 este ma napada jedna otazka - od kolkych rokov odporucas zacat s modernou gymnastikou? Ja mam este mladsiu dceru a ta asi tiez pojde cestou MG (ako to uz s mladsimi surodencami byva🙂 . Dik

simi1920
26. mar 2013

@livsa
u nas su teraz najmensie 2008 a zacinali v septembri, cize ked mali 4 roky. Ale niekedy su uz aj trojrocne dostatocne samostatne a zvladaju trening 😉 cize by som povedala tak od 3,5 - 4 rokov

vadimka
autor
27. mar 2013

@mimi21mimi

dakujem. Mala nakoniec so zapalenym hrdlom ostala doma....uz dnes mohla ist aj do skoly, ale kedze zajtra su uz prazdniny, tak je doma...
Napis mi presny datum toho festivalu, lebo na bud.tyzden v sobotu by sme mali byt na sutazi v Kosiciach...V pondelkom mi volala trenerka, ako bude dlho Saska doma, lebo ju chce poslat do KE na sutaz a potrebuje trenovat...takze dnes o 14 uz ide....a trenuju aj cez prazdniny...stvrtok,piatok,sobota....asi aj v nedelu 😕 po 4hodiny....pondelok volno a od utorka zasa kazdy den...v piatok rano by mali cestovat a vratia sa neskoro v sobotu...tak dufam, ze to psychicky a fyzicky nasa malicka vydrzi..bude to jej prvy pretek...ma byt medzinarodny, aj ukrajinky pridu a to je uplne ina kategoria...niekedy, ked vidim ako cvicia tieto rusky,ukrajinky a dakedy aj polky mam pocit ze tie zabky su z plasteliny a trenuju 8hodin denne 😝
@livsa
@simi1920

andy21
27. mar 2013

@livsa u nás berou holčičky od 4 let plusminus, mladší tam budu dávat od září, to bud emít 3 a půl, ale ona vše od ségry už zná a neví se dočkat 😉

vadimka
autor
27. mar 2013

@mataaa30
to netusim, skor sa obratit na dajaky zvaz pre sluchovo postihnutych 😉

vadimka
autor
27. mar 2013

@simi1920
a ako dopadli na sutazi tie malicke 2008? lebo to si ani neviem predstavit co tam robili 🙂 😉

mimi21mimi
27. mar 2013

@vadimka Jeej tak to drzim dcerke palce. Ta nasa sutaz je zrovna buducu sobotu - 6.6. A ty s malou nejdes? Budes mat aj nejake video zo sutaze? 🙂

vadimka
autor
27. mar 2013

@mimi21mimi

NO uvazujem, ale asi nie..je to daleko, trenerka ich berie vlakom...ale mam tam sestru s rodinou, tak ich poprosim o nahratie videa a potom to sem hodim 😉
nasa mala mi vravi :"mami,ja sa aj tesim aj bojim".. 😅 ...
hovorim je, neboj, aj keby si skoncila posledna vobec nevadi, hlavne ze tam pojdes a vystupis..pre mna si aj tak jednotka....

no skoda, ze to padne akurat na toho 6.4 ☹

mimi21mimi
27. mar 2013

@vadimka A to ide sama, alebo nejaku skupinovu skladbu?

vadimka
autor
27. mar 2013

@mimi21mimi

sama 😒 bez nacinia

andy21
27. mar 2013

Holky naše malá má akorát teď v sobotu závody, je ročník 2008 prosincová, takže má čerstvě 4 roky...cvičí sama sestavu na cibulenku, natočím a a pak sem hodím video, není to dokonalé, ale snaží se, jasně, že holky 2007 + 2006 to zacvičí lépe, to jsopu začátky

vadimka
autor
27. mar 2013

@andy21

budem drzat palce...ono je to strasne podarene, ked taketo malicke baculate tam cvici....
jasne na video sa budeme tesit a bude fajn, ak sem obcac niekto nejake hodi, prip.foto

mimi21mimi
27. mar 2013

@vadimka A na aku skladbu?

vadimka
autor
27. mar 2013

@mimi21mimi

neviem ako sa to vola 😒

mimi21mimi
27. mar 2013

@vadimka Ale tak somzvedava na video... ja mam s deckami este tyzden po tom Festivale dalsiu sutaz a dozvedela som sa, ze musim byt v skole, v sobotu - robim externe. Ide ma porazit, lebo som tam mala robit porotkynu. 😖

simi1920
28. mar 2013

@vadimka 2008 su male mile zlate a vzdy maju najvacsi uspech 😉
@mimi21mimi rodic v porote? 😲 viem, ze v cr to tak byva ale u nas som sa s tym nestretla este...

mimi21mimi
28. mar 2013

@simi1920 Pockat... ja idem na tanecnu sutaz, to je cosi ine... a nie na MG. A idem tam okrem toho ako trenerka s detmi, ktore trenujem, ale oni budu v inej kategorii. Nie ako rodic, moja dcera nema ani tri roky.

simi1920
28. mar 2013

@mimi21mimi jaj taaaaaaaaaaak 😀 ale ved mozno raz aj mg pride 😉