Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy
Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.
@mimi21mimi tak drzim palce 🙂 nech sa dari s tanecnikmi aj s dcerkou 🙂
@simi1920 Dakujeme 🙂
baby, chodia na treningy baletu u vas aj nejaki chlapci?
@stardust V Trnave chodia... co som si vsimla na fotkach.
neviem ale ked pocujem slovo kurz tak sa mi to so sportom vobec nepaci...
radsej chod na nejaku skolu, do zakladnej umeleckej skoly ci do centra volneho casu a spytaj sa na moznosti....napr. folkorny kruzok je jemnejsi a tam chlapca privitaju, je ich vzdy malo...
ono balet obnasa bolestive natahovacky a tvrdy trening...to by sa malemu asi nepacilo...
stratila som dar reci.....
a radsej nenapisem co som chcela ....
..len by ma zaujimalo, teba sa NIECO dotklo v mojich slovach???? lebo ako si to po sebe citam, nebadam tam, ze by som ta chcela poucovat ci niekam posielat..hoci teraz by som ta uz mohla 😉
iba som ti ponukla ZAMYSLIET SA NAD alternativou napr. zus, cvc......ci sportoveho klubu...
naozaj netusim aka je ponuka v sportovych spolkoch....ak mozes napis. 🙂
@stardust Ahoj... moja dcera chodi prvy rok na balet - od 4. rokov- do ZUS a chodia tam aj chlapci- a vyzera, ze ich to aj bavi....
Holky tak hlásím, že závody dopadly hezky a nad očekávání, byla úplně nejmladší a dopadla na 12. místě z 20,
Tak jsme byli rádi, sestavu zacvičila, cice udělala asi dvakrát víc koníčků než měla, ale bylo to roztomilé 🙂
Až zmenším fotky, tak Vám je sem hodím.
Amálka vyhrála nějaké dětské plastové hodinky, tak s nima i spí 🙂A hlavně se jí to moc na závodech líbilo teď tančí každému sestavu na požádání a to je nejdůležitější pro mě, že ji to baví 🙂
Holky byla jsem na závodech poprvé a bylo to krásné, všechny ty dresy, třpytky, krásné účesy, to je teda ženský svět, manžel se ošíval 😀
to je super, hlavne ze a jej pacilo...herecka jedna 😉
moja Saska dnes cestuje este s 2 kamoskami a trenerkou do Kosic a zajtra vystupi tiez...
tak pre vsetkych Kosicanov a z blizkeho okolia, zajtra 6.4. na ZS Sv.Cyrila a Metoda o 10hod. to zacne.
Myslim, ze je to Bernolakova ulica. Tak, kto ma zaujem, alebo si chce pozriet ako to vlastne vyzera, je vitany. 🙂
Maminky z okolia Trenčín, je tu niekde balet ???? Ďakujem 🙂
😉 @andy21
caute dievcata,
tak moja Saska skoncila vo svojom rocniku 2005 na predposlednom mieste, bolo ich len 7 takze moja bola NA 6.MIESTE...ale ona sa tesila, ze nebola posledna, za nou skoncila dokonca jedna ukrajinka 😉 a v ich kategorii ich bolo hadam az 4 kusy ukrajiniek....malej sa vylet do ke pacil, dokonca sa mi zdalo, ze tak akoby dospela....
horsie je to s trenerkou...zacinam mat pocit fanatizmu a nestotoznujem sa so vsetkym...hlavne co sa tyka jej nazoru na zivotospravu....a obmedzovanie dievcat v jedle....som z toho dost v rozpakoch, uvitam vas nazor....
@vadimka no ono to ke gymnastice asi bohužel patří, životospráva, podle mě ne omezování, ale spíš aby kavlitně a zdravě jedla a nejdla zbytečně moc sladkostí....ale na jednu stranu, vidím u nás v oddíle pár těch starších, co už prostě na moderní gymnastiku mají nadváhu...
a jaký je tvoje dcerka somatotyp?
A závody dobré, podle mě jde přesně o to, že se děti osamsotatní a "otrkají" a hlavně, že ji to baví viď? 😉
ja zdravu zivotospravu beriem..mam o nej dost precitane a suhlasim, ze so sladkostami sa to prehanat nema..ale ked dievcata cestovali do kosic, trenerka im zobrala desiatu...v podstate nemohli vobec nic jest...cesta trva 5hodin a kym sli na obed urcite preslo aj 6 hodin...toto sa mi nepaci...dievcata rastu potrebuju pravdielny prisun energie a nie hladovat...nepotrebujem mat doma anorekticku...
dcerka nema moc dobru postavu na gymnastiku...meria cca 130cm a vazi 23kg...v kostiach je skor sirsia...aj v ramenach....
desiata je asi svačina mezi jídly viď?
hmm všichni by měli jíst 5 jídel denně, to je na nic, to bych trenérce řekla, dát si přece k svačině ovoce nebo jogurt je správné a ne hladovět...
ano desiata-svacina 😉
pre mna je plnohodnotna desiata aj celozrnny chlieb, v nom maslo,tvrdy syr, paprika...alebo jogurt s ovsennymi vlockami plus jablko....
a hlavne dieta by malo jest kazde 3hodiny, aby sa vyhlo narazovemu vyjedaniu napr.sladkosti....
tieto baby maju 4hodinove treningy a preto stravu tam netreba podcenovat....
@vadimka super fotecky, Saske to v tom drese sekne🙂 a super, ze si to uzila, to je fakt najdolezitejsie... S tou stravou by som ja velmi nesuhlasila, fakt takyto pristup potom moze dohnat dievcata k anorektizmu alebo bulimizmu. Nas klub ma (asi ako kazdy🙂 nedostatky, ale nastastie, taketo veci sa tam nepraktizuju. Medzi starsimi dievcatami su aj troska baculatejsie a vobec im to nebrani v tom, aby patrili k najlepsim 🙂 . Moja Saska tiez nema gymnasticku postavu - ma kratsie nohy a tiez nie je taky ten stihly typ. Ale ma vysportovanu, pevnu postavicku, taku akurat, co sa mi paci...
@livsa
dakujem 😉 . ..prave pre nu isiel mm na trening...
ta baba na lavo je Timka v kosiciach skoncila druha a ta v strede Miska bola prva...tie dve teraz pojdu o tyzden na sutaz do Nitry..a potom maju este dalsie sutaze, asi aj za hranicami a nasu Sasku caka sutaz az v juni bratislavsky kraj, teda ak zvladne zostavu s kruhom...tak pojde....trenerka na nu nema moc casu. vacsinou sa venuje tym dvom a pokial viem od jednej trenerky nemozu ist dve baby s tou istou zostavou...ale sak nevadi....
vy sa mate ako?

@simi1920 No ja by som rada dala dcerku na gymnastiku od septembra, tak mozno raz budem chodit ako rodic pozerat na tie sutaze 🙂 ale to je este vo hviezdach.