icon

Moderná gymnastika, balet - dievčatká a ich maminy

vadimka
16. jan 2013

Ahojte.
Temu na modernu gymnastiku som tu nikde nenasla a tak pisem. Velmi rada by som si popisala s mamickami, ktorych dcerky aktivne cvicia prip. chodia na sutaze...ako to u nich prebieha, ci to dievcata bavi, ci mavaju krizy atd....
Ja mam takmer 8-rocnu slecnu. Na modernu gymnastiku zacala chodit, ked mala 4 roky...prve 2 roky bola iba v pripravke, to mali 2xtyzdenne po hodine....ked bola prvacka tak 3x po 2hodiny...tento skolky rok sa v treninku pritvrdilo a ma tyzdenne 18hodin 😝 ...z toho cca 4hodiny sa venuju baletu...je toho dost, ucime sa po veceroch. Rada by som vedela ako to zvladaju maminky, rodicia resp. ich slecny. 😉 . dakujem a dufam, ze sa tu niekto taky najde.

mimi21mimi
28. mar 2013

@simi1920 No ja by som rada dala dcerku na gymnastiku od septembra, tak mozno raz budem chodit ako rodic pozerat na tie sutaze 🙂 ale to je este vo hviezdach.

simi1920
28. mar 2013

@mimi21mimi tak drzim palce 🙂 nech sa dari s tanecnikmi aj s dcerkou 🙂

mimi21mimi
28. mar 2013

@simi1920 Dakujeme 🙂

stardust
28. mar 2013

baby, chodia na treningy baletu u vas aj nejaki chlapci?

vadimka
autor
28. mar 2013

@stardust

myslim, ze v teme nie je zatial ani jedna mamicka, ktora by mala syna ci uz na gymnastike alebo balete....
vacsinou su tu same dievky 🙂
ty ho chces dat na balet?

mimi21mimi
28. mar 2013

@stardust V Trnave chodia... co som si vsimla na fotkach.

stardust
28. mar 2013

@vadimka uvazujem nad tym....moj manzel je striktne proti baletu, chce supnut chlapca na karate alebo futbal, ale Maxiho take moc nebavi.

vadimka
autor
28. mar 2013

@stardust

no to by ani moj muz nedovolil 😒
ale treba dbat pri vybere na charakter chlapca, porozpravat sa s nim co by ho bavilo...
co tak sportova gymnastika...

stardust
28. mar 2013

@vadimka sam sa pyta na balet, rad tancuje, on je taky jemnejsi celkovo. Pozerala som na kurzy v Sportvereine, maju tam tanec, balet a pod. Ani nepoznam presne slovenske ekvivalenty na tie nemecke nazvy.

vadimka
autor
28. mar 2013

@stardust
on ma len tri roky?

stardust
28. mar 2013

@vadimka co chvila styri...ale vsetky kurzy su az od 4. az 6.roku.

vadimka
autor
28. mar 2013

@stardust

neviem ale ked pocujem slovo kurz tak sa mi to so sportom vobec nepaci...
radsej chod na nejaku skolu, do zakladnej umeleckej skoly ci do centra volneho casu a spytaj sa na moznosti....napr. folkorny kruzok je jemnejsi a tam chlapca privitaju, je ich vzdy malo...
ono balet obnasa bolestive natahovacky a tvrdy trening...to by sa malemu asi nepacilo...

stardust
28. mar 2013

@vadimka neviem, ci vies, ako vyzera sportova ponuka v sportovych spolkoch a o tom, kam prihlasim deti si rozhodnem sama, nezavisle od odporucani anonymnych uzivatelov nejakeho diskusneho fora 😉 Do CVC mozes ist sama 🙂

vadimka
autor
28. mar 2013

@stardust

stratila som dar reci.....
a radsej nenapisem co som chcela ....
..len by ma zaujimalo, teba sa NIECO dotklo v mojich slovach???? lebo ako si to po sebe citam, nebadam tam, ze by som ta chcela poucovat ci niekam posielat..hoci teraz by som ta uz mohla 😉

iba som ti ponukla ZAMYSLIET SA NAD alternativou napr. zus, cvc......ci sportoveho klubu...
naozaj netusim aka je ponuka v sportovych spolkoch....ak mozes napis. 🙂

kingstonka
30. mar 2013

@stardust Ahoj... moja dcera chodi prvy rok na balet - od 4. rokov- do ZUS a chodia tam aj chlapci- a vyzera, ze ich to aj bavi....

andy21
5. apr 2013

Holky tak hlásím, že závody dopadly hezky a nad očekávání, byla úplně nejmladší a dopadla na 12. místě z 20,
Tak jsme byli rádi, sestavu zacvičila, cice udělala asi dvakrát víc koníčků než měla, ale bylo to roztomilé 🙂
Až zmenším fotky, tak Vám je sem hodím.

Amálka vyhrála nějaké dětské plastové hodinky, tak s nima i spí 🙂A hlavně se jí to moc na závodech líbilo teď tančí každému sestavu na požádání a to je nejdůležitější pro mě, že ji to baví 🙂

Holky byla jsem na závodech poprvé a bylo to krásné, všechny ty dresy, třpytky, krásné účesy, to je teda ženský svět, manžel se ošíval 😀

vadimka
autor
5. apr 2013

@andy21

to je super, hlavne ze a jej pacilo...herecka jedna 😉

moja Saska dnes cestuje este s 2 kamoskami a trenerkou do Kosic a zajtra vystupi tiez...
tak pre vsetkych Kosicanov a z blizkeho okolia, zajtra 6.4. na ZS Sv.Cyrila a Metoda o 10hod. to zacne.
Myslim, ze je to Bernolakova ulica. Tak, kto ma zaujem, alebo si chce pozriet ako to vlastne vyzera, je vitany. 🙂

dadikaz
5. apr 2013

Maminky z okolia Trenčín, je tu niekde balet ???? Ďakujem 🙂

andy21
6. apr 2013

@vadimka tak pak napis, jak Saška dopadla 🙂

vadimka
autor
9. apr 2013

😉 @andy21

caute dievcata,

tak moja Saska skoncila vo svojom rocniku 2005 na predposlednom mieste, bolo ich len 7 takze moja bola NA 6.MIESTE...ale ona sa tesila, ze nebola posledna, za nou skoncila dokonca jedna ukrajinka 😉 a v ich kategorii ich bolo hadam az 4 kusy ukrajiniek....malej sa vylet do ke pacil, dokonca sa mi zdalo, ze tak akoby dospela....

horsie je to s trenerkou...zacinam mat pocit fanatizmu a nestotoznujem sa so vsetkym...hlavne co sa tyka jej nazoru na zivotospravu....a obmedzovanie dievcat v jedle....som z toho dost v rozpakoch, uvitam vas nazor....

andy21
9. apr 2013

@vadimka no ono to ke gymnastice asi bohužel patří, životospráva, podle mě ne omezování, ale spíš aby kavlitně a zdravě jedla a nejdla zbytečně moc sladkostí....ale na jednu stranu, vidím u nás v oddíle pár těch starších, co už prostě na moderní gymnastiku mají nadváhu...
a jaký je tvoje dcerka somatotyp?

A závody dobré, podle mě jde přesně o to, že se děti osamsotatní a "otrkají" a hlavně, že ji to baví viď? 😉

vadimka
autor
9. apr 2013

@andy21

ja zdravu zivotospravu beriem..mam o nej dost precitane a suhlasim, ze so sladkostami sa to prehanat nema..ale ked dievcata cestovali do kosic, trenerka im zobrala desiatu...v podstate nemohli vobec nic jest...cesta trva 5hodin a kym sli na obed urcite preslo aj 6 hodin...toto sa mi nepaci...dievcata rastu potrebuju pravdielny prisun energie a nie hladovat...nepotrebujem mat doma anorekticku...

dcerka nema moc dobru postavu na gymnastiku...meria cca 130cm a vazi 23kg...v kostiach je skor sirsia...aj v ramenach....

andy21
9. apr 2013

desiata je asi svačina mezi jídly viď?

hmm všichni by měli jíst 5 jídel denně, to je na nic, to bych trenérce řekla, dát si přece k svačině ovoce nebo jogurt je správné a ne hladovět...

vadimka
autor
9. apr 2013

@andy21

ano desiata-svacina 😉

pre mna je plnohodnotna desiata aj celozrnny chlieb, v nom maslo,tvrdy syr, paprika...alebo jogurt s ovsennymi vlockami plus jablko....
a hlavne dieta by malo jest kazde 3hodiny, aby sa vyhlo narazovemu vyjedaniu napr.sladkosti....
tieto baby maju 4hodinove treningy a preto stravu tam netreba podcenovat....

andy21
9. apr 2013

@vadimka přesně to máš naprostou pravdu, to by měla hlavně trenérka konzultovat s doktorkou, nebo nějakým výživovým odborníkem....

vadimka
autor
9. apr 2013

@andy21
ja som si doterz myslela, ze v ten den nejedli 5 hodin, ale v skutocnosti nejedli ovela dlhsie..sak nasa Saska ranajkovala o 7,30hod. .....a potom obed az o 15,30 t.j. 8hodin 😝 😝..nasladne dlhy vecerny trening...

andy21
10. apr 2013

@vadimka promluv si s ní,to je nesmysl, kdžy pak k ní nemáš důvěru a dcera s ní jede na víkend pryč....

vadimka
autor
11. apr 2013

ahojte dievcata,
tak posielam tri fotky
na prvej je dcerka uplne vlavo s kamoskami gymnastkami vo vlaku na ceste do ke
na druhej je celkom v strede v cervenom drese zo zlatymi nitamu
na tretej fotke je na pravo.

ked bude video poslem aj to.

livsa
13. apr 2013

@vadimka super fotecky, Saske to v tom drese sekne🙂 a super, ze si to uzila, to je fakt najdolezitejsie... S tou stravou by som ja velmi nesuhlasila, fakt takyto pristup potom moze dohnat dievcata k anorektizmu alebo bulimizmu. Nas klub ma (asi ako kazdy🙂 nedostatky, ale nastastie, taketo veci sa tam nepraktizuju. Medzi starsimi dievcatami su aj troska baculatejsie a vobec im to nebrani v tom, aby patrili k najlepsim 🙂 . Moja Saska tiez nema gymnasticku postavu - ma kratsie nohy a tiez nie je taky ten stihly typ. Ale ma vysportovanu, pevnu postavicku, taku akurat, co sa mi paci...

vadimka
autor
13. apr 2013

@livsa
dakujem 😉 . ..prave pre nu isiel mm na trening...
ta baba na lavo je Timka v kosiciach skoncila druha a ta v strede Miska bola prva...tie dve teraz pojdu o tyzden na sutaz do Nitry..a potom maju este dalsie sutaze, asi aj za hranicami a nasu Sasku caka sutaz az v juni bratislavsky kraj, teda ak zvladne zostavu s kruhom...tak pojde....trenerka na nu nema moc casu. vacsinou sa venuje tym dvom a pokial viem od jednej trenerky nemozu ist dve baby s tou istou zostavou...ale sak nevadi....
vy sa mate ako?