Môže byť rodič prítomný na krúžku?
Ahojte, chcem sa len čisto informatívne spýtať. Keď chodia Vaše deti na krúžok, napríklad tanečná. Môže byť učastný na hodine aj rodič?Naša takmer 5 ročná bola dnes prvý krát na tanečnej, strašne sa jej tam páčilo. No teraz je úplne zlomená a hovorí mi že už nikdy nebude tanečnica a že jej je to strašne ľúto ale môžem to zrušiť 😢 pretože dnes som ich tam ledva uprosila aby ma s ňou pustili. Ale že nabudúce už nepustia. Ja si myslím že to je normálne že nejakých prvých pár hodín má takto malé dieťa takúto "istotu" v rodičovi niekde poblíž na lavičke. Malá si to strašne užívala, poslúchala, snažila sa a bola smela ale sem tam namňa mrkla očkom. Len chcem vedieť či je to bežná prax takto. Lebo je mi z toho smutno že mala mohla mať super krúžok ktorý by ju hrozne bavil ale proste neviem či toto prekoná
Moja chodí na tanečnú, kde v skupine pre 3 ročné deti už rodičia byť nemôžu, vyššie samozrejme tiež nie. Môžu čakať za dverami a dieťa, keď strašne veľmi potrebuje, môže vyjsť von sa ukľudniť k rodičom. Ale samozrejme, ak odbieha každých pár minút, vyrušuje to.
nedaj sa.. vysvetli to ucitelke tak, ako si tu napisala.. ked ma srdce, tak to pochopi ❤
Za dverami, na lavičke. Ostaneš ty, zrazu budú chcieť ďalšie dievčatká maminu, mrkne, žmurkne, občas odbehne a hodina je v háji. Ja som bola na prvej hodine a potom za dverami. A to nemala ani tri roky.
Rodicia na kruzkoch nemaju co robit, presne tak ako v skolke ci v skole. Zbytocne deti rozptyluju - vlastne aj cudzie. A dalsia vec je bezpecnost a hygiena - priestory su nadimenzovane na urcity pocet ludi, ktori sa hybu a potrebuju dychat. Ty tam chces byt, tak potom rovnako aj anickina mama, zuzkina babka, vierkina teta a komplet hujerovci az z kojcic od pelhrimova tiez… a decka budu mat po 15min vydychany vzduch a potkynat sa o siroke pribuzenstvo.
Dcera ma 5 rokov, nie 5 mesiacov, treba jej to vysvetlit a ked to neda teraz, tak skusi o rok.
Dcera tancuje od 4 rokov, v zivote som na treningu nezaclanala. Od 5 aj na sustredenia a tabory. Kazde dieta je samozrejme ine, ale ak to naozaj nedava, tak proste skusit neskor. Inak do skolky nechodi? Detske oslavy? Alebo kamkolvek bez teba?
Tiež som nebola na žiadnom tréningu, chodia od 4 rokov a ani ma nenapadlo prosiť trénerku,aby ma pustila na tréning. Za mňa, prítomnosť rodiča narúša celý tréning a dieťa v tomto veku to má zvládnuť samé.
Aj som chodila na tréningy od škôlky, aj som učila krúžok a teda vždy bez prítomnosti rodičov... myslím si, že tam nemajú čo robiť a nerobí to dobrotu... skúste, podľa mňa to zvládne, ubezpeč ju, že budeš blízko a že doma ti ukáže čo sa naučila 🙂
No veď ani v škôlke s ňou nie si. Ak ešte na to nedozrela, tak treba rok počkať. Uč ju tancovať doma.
Dcéra chodí na dva krúžky a ani na jednom som ani raz nebola, dcére to vôbec nechýba ... Zas nemusíme byť tým deťom za zadkom všade ...
Dcera codi od septembra na tanecnu vytvarnu od 5rokov a nikto na hodine nieje msximalne na chodbe na lavicke no trva 2 hodiny tak rodicia odchadzaju
Na plávaní a maľovaní nie, na balete a tanečnej problém nebol
Chodili sme na adaptacny tanecny kruzok s 2,5 rocnou. Prve 4 lekcie sme boli s detmi vnutri, vsetky ostatne lekcie uz vonku na chodbe. Ten prechod vzala uplne v pohode, sama sa dobijala do telocvicne 😅
Rodičia na krúžku by byť nemali, pretože deti to rozptyľuje.. proste je to tak.. nie len tvoje dieťa, ale všetky ktoré tam sú.. to sú proste pravidlá.. moje decká chodia na krúžky do centra kde je kaviareň a ja tam na nich čakám.. ja teda nie preto že by ma tam potrebovali, len sa mi neoplatí ísť niekam preč na hodinu a vrátiť sa, to mi je ľúto benzínu.. ale zároveň s cvičením mojich detí je v druhej telocvični pohybovka pre male deti a tie vybiehaju za mamami ak ich potrebujú.. trénerke to nevadí, ale vnútri rodičia proste nie sú a sú tam aj mladšie deti ako tvoja.. často tam pri čakaní rodičia pracujú.. ak ešte nevie fungovať bez teba podľa mňa asi ešte nie je zrelá a na krúžok by si ju možno mohla zapísať až od septembra.. veď aj v škôlke je bez teba, alebo nechodí do škôlky?
Nebuď taká útlocitná ... za mňa nemá rodič čo robiť na krúžku, sú tam tréneri, majú svoj systém, vedia deti zaujať tak, aby na rodičov na chvíľu zabudli atď. ... viac škody ako osohu tým urobíš ...
rodic na kruzku nema co robit - a to ti pisem ako rodic ktory zastresuje sustredenia, vystupenia a treningy. Je nas tam zohrata partia matiek uz vacsich deti, cize vieme deckam asistovat - pri vystupeni si vezmeme 2-3 matky krpcov do zakulisia kvoli ich obliekaniu a umravnovaniu, ale najradsej to mame pod palcom samotne. Na treningu matky krpcov vyhadzujeme - nemaju tam co robit. Ak sme v divadelnej sale obcas a nevyrusuje to trening -- teda ze matky nie su doterne a krpci nemrkaju ockom na mamicku a nemavaju z javiska --- tak tolerujeme pritomnost rodica. Ale v tanciarni absolutne, tam na to nie je priestor. Ak matky chcu, cakaju v satni.
ja som s dcerou na prvej hodine tanecnej bola.. a to bola starsia.. ucitelka s tym nemala problem.. bola som tam sama, nikto iny z rodicov ani deti o take nieco neprejavil zaujem.. isla som preto, lebo to bol dcerin prvy zazitok 'v kolektive' - nechodila predtym nikam, ani do skolky, tak sme obe potrebovali taku istotu, ze to tam bude ok.. sedela som tam iba chvilu, dcera bola v pohode, tak som potom isla na dvor .. viac sme ani jedna nepotrebovali, aby som tam bola..
podla mna ma tvoja dcera problem hlavne preto, ze ta tam horko-tazko pustili a nabuduce uz vies, ze nepustia.. ak by s tym problem nemali, stacila by jej ta hodina, mozno dve s tvojou pritomnostou a vsetko by bolo v pohode.. ani sto dalsich 'hujerovcov' by tam vysedavat nechodilo 🙄 .. ono vsetko sa da, ak sa chce a ak sa prihliada na kokretnu situaciu a nie na to, ake su 'pravidla'
Moja chodí od 5 rokov a folklór. Mohla by som ostať, ale čakám na chodbe. Treba dcere vysvetliť, že si len za dverami. 5 rokov je dosť na to, aby nemala mamu stále meter od seba a zvládla to.
moj bol taky a to uz 8r, ze nechcel byt sam na dzude...tak som tam ja alebo manzel boli par krat, aby sa nebal a mal podporu. Tam nebol ziadny problem. Rovnako na Zus sam ucitela chcel, aby som bola na prvych 2 hodinach flauty, aby som vedela ako ma cvicit dychanie.
Za mna normalna vec, ze niektore deti potrebuju spociatku citit rodicovu podporu.
Tak ja som so 4 ročným ostala na krúžku a dobre som spravila, pretože prístup učiteliek sa mi absolútne nepáčil a vôbec som sa nečudovala synovi, že tam viac nechcel ísť. Ak by som to nezažila, tak ho nutim, že to má ešte skúsiť, takto bolo jasné, že to nie je nič pre nás. Ďalší krúžok si vybral sám a bola som sa pozrieť raz a bolo jasné, že tam byť nemusím. Pre mňa napríklad je veľmi zlý signál, ak rodiča z krúžku vyhadzujú. Myslím si, že prvé dva tri razy je to dôležité aj kôli tomu, aby rodič videl priebeh a prístup.
je to vec trenera alebo ucitelky aky zvolia pristup. ak nechce dovolit aby si tam bola (mne to na gymnastike tiez nechceli dovolit) skus ine veci, napriklad mozes malej povedat, ze pojde len na chvilu, nie na cely cas a ty budes za dverami. ucitelke to vysvetli, ze ma pomalejsiu adaptaciu. potom ked parkrat pojde sa napit, ked im da prestavku a bude ta vidiet za dverami, tak mozno dcera nadobudne istotu ze si na blizku a bude ostavat dlhsie. a este sa s dcerou rozprvaj o tom, coho sa boji. ale nehovor jej ze sa nema bat, skor hladaj ako ju podporit.
Vysvetli dietaru, ze si vonku na chodbe a pocas prestavky ta moze prist pozriet. Takto to fungovalo u nas. Ked bolo teplo stali sme pod oknom- bolo to prizemie a velke francuzske okna a deti nas videli. Aj v skolke nie si s nou cely den. Aj takto sa uci osamostatnovaniu.
Dcerka chodi do skolky? Mozem sa spytat, ma nejaku diagmozu, resp.tazkosti, ze je potrebna pritomnost mamy?
Ak ano, mozno staci sa dohodnut, ale ja by som akceptovala max 1-2 hodiny.
Ja mam extremne citlivu dceru, aj dost nesmelu, ale na tsnecnu chodi od 4 rokov a je tam sama, dokonca ani v satni na nu necakame. Idem si normalne medzitym nakupit, vybavit co treba.
Mozno nechce a chces len ty,aby bola tanecnica. ;D Preco to silit,len aby chodila??
ber to aj z druhej stránky, onedlho sa jej možno deti, čo to zvládajú bez problémov, začnú posmievať, že si nevie poradiť bez maminky, to jej príjemné nebude
Ako ja mnohým maminkam veľmi ďakujem za odpovede. Ale z Mnohých reakcií som fakt prekvapená. Keď ide 5 ročná dcérka na jej prvý krúžok v živote je to diagnóza že chce aby som tam bola? Alebo asi najviac ma "pobavilo" že ona nechce byť tanečnica ale chcem to ja. 😄 Nejdem to ani komentovať. Ja som sa len pýtala či je to bežná prax že proste na krúžok sa rodičia pozrieť nesmú. V zahraničí keď som robila aupair bolo úplne normálne že rodičia chodili na tréningy. A aby som ešte upresnila situáciu. Islo mi o adaptáciu nie o to že každú jednu hodinu budem malej sedieť za zadkom. Neviem kde ste to vyčítali. Tréner mi práveže povedal že on by nemal najmenší problém s tým že podľa neho 2 -3 adaptáčne hodiny s rodičom sú úplne ok a v jeho tanečnej škole je to tiež bežné. Tu konkrétne s tým má problém len škola ktorej priestory využívajú. Tak ja Vám mnohým gratulujem k Vašim či už dobrovoľne alebo nedobrovoľne super samostatným deťom ktoré adaptáciu nepotrebujú. 😜 Samozrejme nechcem sa dotknúť žiadnej normálne dobre myslenej odpovede. ❤️
A to si ako predstavuješ? ak je na tanečnej 20detí a vo vnútri by chcel byť každý rodič prípadne obaja, kde majú deti tancovať? nie, rodičia na krúžkoch nebývajú...nie je tam ani priestorová kapacita pre rodičov a aj z hygienických dôvodov nie je vhodné aby na krúžku bolo xy ľudí čo tam nepatria.....naša m tiež 5 a chodí na balet, chodia tam deti od 3rokov a teda rodičia čakajú na chodbe, do vnútra nepustia nikoho.....a 5ročné dieťa už je dosť veľké aby bolo vo vnútri samé s ostatnými deťmi, bez mamy.....
Nie nikdy som nebola na krúžku so svojími deťmi a nepotrebovali žiadne adaptácie .Vsak ani do školy s ňou nebudeš v triede celý deň a čas len prvú deň.A mi po súťažiach s deťmi nechodíme vôbec a to chodia a to deti majú aj v zahraniči medzi národné súťaže.Dceta zatiaľ iba na Slovensku chodía s trénerom.kedze niektoré víkendy pracujeme.
@euka210 len niečo iné, je veľká telocvičňa a niečo iné malý priestor (trieda)ktorý je vyslovene pre pár detí na tanečnú....ak ostane 1rodič, aj ostatné deti tam budú chcieť mať rodiča a ak nejde o veľký priestor s vetraním, je to vyslovene nevhodné aj z hygienického hľadiska....telocvičňa je veľký priestor, o flaute kde je v miestnosti 1-2deti a 2 dospelý (rodič a učiteľ)ani nehovorím.....
My sme mali tiež zákaz chodiť na tréningy syna (hokej). Deti sa potom lepšie okukajú a nespoliehajú sa na to, že mamina alebo tatino im tam budú stáť za zadkom. Prvých pár hodín aj náš mrnčal pretože nebude tam tatino a ani mamina, a čo keď na mňa budú deti zlé apod. Ale asi po 3-tej hodine bol úplne ok, dokonca sa tešil a ostalo mu to. Hlavne malú podpor a vysvetli, že to zvládne a, že po ňu potom prídeš🙏

Od 3 rokov som nechodila na žiadny krúžok dnu, ani som sa nestretla s tým, že by to rodič alebo dieťa vyžadovali