Odkedy bábätko do verejného bazéna?

aktak
18. jan 2011

Odkedy ste chodili s detmi do verejneho bazena? Ideme do hotela s vodnym svetom, hlavny bazen ma 32 stupnov, najmladsia ma vyse 7 mesiacov, pediatricka mi povedala ze je to skoro. Dakujem za nazory.

boise
18. jan 2011

ahoj, my sme boli teraz pred Vianocami, maly mal presne rok. Teplota vody bola 35 stupnov. Ale bolo tam kopec rodin s mensimi detmi a normal s nimi boli v bazeniku...Dokonca niektori rodicia brali deti aj do velkeho bazena, kde bola 31 stupnova voda...
Ale ked pediatricka hovori ze je to skoro, tak by som ju posluchla 😉

tintiniacik
18. jan 2011

My sme tiez chceli ist na kupalisko ale sme sa informovali u lekarky a ta to neodporuca pretoze voda je osetrovana chlorom a s toho mozu byt rozne kozne problemi

aliza
18. jan 2011

neviem, co sa odporuca, ale ja chcem zobrat maleho do bazena uz tento vikend, ma 4 mesiace. Chodime plavat cela rodina, tak by som ho chcela skusit namocit na max.15 minut. On ma strasne rad vodu, od narodenia este ani raz pri kupani neplakal, tak vyskusame. A je to normalny, verejny bazen, chodila som tam plavat cele tehu a nic som nedostala.
Inak ked si zoberies, ze bezne od 3 mesiacov su kurzy plavania pre mamicky s babatkami, tak to asi nie je az tak skoro.

nice202
18. jan 2011

ahoj.ja som bola s muzom aj s malou, ked mala pol roka v aquacity. velmi velmi sa jej pacilo. v bazene boli aj ine male deti. nemali sme vobec ziaden problem.

evickapooh
18. jan 2011

mozno som staromodna ale uplne suhlasim s tvojou pediatrickou-hlavne ak je to dievcatko...ale ak by bol chlapcek aj tak je to priskoro ,do verejneho bazena od 2-3 rokov.!minimalne!ale to je len moj nazor,inac 32 c je okej.ale,..predstav si ze co vsetko moze byt v tej vode,pot,zbytky mocu ,vytok,fekalia ...sice vo vode je aj chlor [ktory tiez neprospieva malemu dietatu]ktory znicii vela bacilov...ale predsa...ja by som 7 mesacne babo nedala. do bazena pre dospelych...mozno viac starosti ako radosti moze[s] mat z toho.- a mimochodom co tam nemaju detsky bazen?
prosim mamicky aby nereagovali na moje vyjadrenie nechcem zacat diskusiu -to je moj nazor!dakujem

pink_lady
18. jan 2011

ahoj, pokial nie je chlorovana voda, preco nie...

natik17
18. jan 2011

ahoj,
my sme začali chodiť s malou (má 15 mesiacov) do bazéna od roka. Vždy som si povedala, že začneme, keď bude chodiť, nech si sama chodí po bazéne. Doma sa strašne rada kúpe, len tam pre zmenu strašne revala. Ale potom si zvykla a postupne si zvyká, keď tam chodíme. Chodíme do aquaparku v Uherskom Brode, kde je vlastne taký maličký bazén, v ktorom býva okolo 32 stupňov. Pediatra som sa ani nikdy nepýtala, či môžem alebo nemôžem s takou malou ísť. Staršej dcére to nikdy nič nerobilo (má už 5 rokov), tak sme to nikdy neriešili. A my s manželom nie sme žiadny ani alergici ani nemávame nič podobné z vody alebo z niečoho iného, takže to dúfam nebudú mať ani naše deti. A zatiaľ je to v pohode. Malá tam už lieta ako doma. A videla som tam aj mladšie deti, ako je naša a nebol problém. A aj ich tam krmili mliečkom pri bazéne a nevidela som v tomnejaký problém.

luciana157
18. jan 2011

ahoj, ja by som s nou do 1 roka urcite neisla do normalneho bazena a po roku len do bazena bez chloru. ja mam tiez dievcatko a bala by som sa aby nieco nechytila a aj ta voda sa mi zda studena vzhladom ktomu, ze je zima. od aprila pojdem s malinkou na kupanie pre babatka, ale tam je voda bez chloru a prisposobena babatkam tak, aby neuskodila aj ked sa nahltaju vody.

cmulinko
18. jan 2011

Moji chlapci boli prvy krat v bazene v lete...mali 3 a 1 rok. U oboch islo o premieru a starsiemu sa tam vobec nelubilo.Mensi sa velmi tesil.

,

kalifa28
18. jan 2011

v lete sme v pohode fičali cele dni na kupku, malá mala vtedy 8,9,10 mesiacov, sice sme sa len tak omáčali, ale žiadne problemy nemala, ani kožne.

luciferova
18. jan 2011

My sme na chvilu sli v lete, to mal tak 8-9 mesiacov. Je to vodny zivel, pacilo sa mu. Chodia tam aj s ini s malymi detmi, ale najmensi bol moj. Skor ako pred polrokom by som nesla. Teraz chodime aj do plaveckych jasliciek, potom sauna, malemu to len prospieva.

Apropo @aliza kurzy pre babatka, ktore spominas, sa robia v speci bazeniku, kde je ina teplota aj kvalita vody, nikdy nie v bazenoch pre dospelych. A ak ano, takemu by som sa oblukom vyhla!

exupery
18. jan 2011

My sme chodili v lete,mala bola narodena zaciatkom februara...a nie sa jej nestalo,ale vzdy len na chvilu a nie do studenej vody.Ak sa vody neboji,a miluje ju,tak ako nasa...preco nie...Skus a uvidis.

usiko
20. feb 2011

mne pediatricka zakazala do 2 rokov a ja posluchnem....ono ta voda nema dobry vplyv ani na pokozku dospelych a napriklad na rodidla u zien...takze si myslim ze pre malinke dievcatko to tiez nevbude vyhra.....

bobocka
20. feb 2011

my sme chodili na kurz -plavecke jaslicky.to mal misko 10mesiacov ked sme zacali.bolo to v specialnom bazene LEN na to urcenom.kazdy den bola aj voda aj hracky sterilizovane.kozne problemy neboli.po ukonceni kurzu sme zacali chodit raz tyzdenne na bystricku plavaren,ktora bola novootvorena a aj v jednom bazene tu u nas su plavecke jaslicky.tazke taku vodu ja povazujem za bezpecnu.ale na verejne kupaliska s malym nepojdem a ani do termalnych vod.ine matky nech si plakaju svoje deti aj v potoku(jasne,ze to nemyslim doslovne),ja by som tak neriskovala.predtym,nez by som sla do takeho bazena,tak by som si riadne vyzistila aka hygiena a ake osetrovanie vody tam je.preto,ze tam chodia ini rodicia s detmi to este hned bepecne byt nemusi.nie som matka ,ktora vsetko kontroluje a nepovoluje,nedrzim maleho vo vakuu,no na istych veciach si dam zalezat a bezpecna voda pre moje dieta je pre mna dolezita.

gaby21
20. feb 2011

Ahoj my sme boli s malym v bazene, ked mal prvy krat, 11 tyzdnov, velmi sa mu pacilo, odvtedy chodime kazdy tyzden a je z neho vodny zivel, voda mu robi obrovsku radost, nikdy ziadne kozne problemy nemal, ani nic podobne, a to chodime aj do dospelackeho bazena, Mimochodom, je to perfektne na imunitu, este ani raz nebol chory, ani len sopliky nemal, je super otuzily. A urcite mu to posiluje svalstvo, ma len devat a pol mesiaca a uz zacina chodit, takze ja som spokojna 😵 😵

lagoonka
21. feb 2011

Ahoj, na plávanie do bazéna s dojčatami je úplne o niečom inom ako verejné kúpanie. Na plávanie sme chodili od 5 mesiacov a samozrejme sa nám aj páčilo aj zdravotne nebol žiaden problém. Na verejné kúpanie v dojčenskom bazéniku (prízvukujem DOJČENSKOM! - takže voda cirkulovaná teda mala byť čistá a vody tak po členky) sme boli v 8 mesiacoch a potom sme od večera zvracali a dva týždne chodili k lekárke na pichanie B12ky. Aj keď som ho strážila ako oko v hlave, stalo sa. Veď stačí, aby si dalo mimino prst do pusky a je to tam... S druhým synom už takúto naivnú hlúposť nezopakujem. Aj keď má byť bazén a voda v ňom prispôsobená našim najmenším, nikde nie je napísané, že tak aj v skutočnosti je! Ale to je moja skúsenosť. Každá mamina si musí zvážiť a rozhodnúť sa sama.

hyranek
13. aug 2014

Já ako plavčík na plavarni mozem povedat ze mi chodia rodicia s detickami aj do 6 mesiacov a nikdy som nepocul o nijakych problémech.Je pravda ze ich bolo malo a vodu máme 28 stupňovou ale problém nebol.

ajana1
13. aug 2014

tak my chodime plavat od 7 tyzdnov na normalnu plavaren a uplne bez problemov. Jedine nechod do bazena ak ma sople inak riskujes zapal stredneho ucha.

donna11
13. aug 2014

Urcite by som do 2r nešla do verejného chloroveho bazéna. Imunitu nema akú získať,keďže cez kozu sa do tela dostane najviac svinstva hlavne z chémie a následky sa mozu prejaviť aj po niekoľkých rokoch.Prečo potom doma používaš rukavice,ked umyvas kúpeľnú??

sue
13. aug 2014

Hm,nopokial viem,tak prave termalnevody su zle - nielen pre babatka,ale aj pre dospele zeny - hnusoby sa rychlejsie rozmnozuju v teplej vode... Takze ak tak normalny bazen. My sme chodili od 5 mesiacov a pohoda 🙂

lubka1328
29. aug 2014

My sme tiež s dcérkou boli keď mala 6 mesiacov a to sme sa tam čvachtali 2 hodiny.Ani potom sme ju nemohli z vody dostať,plakala že sa chce ešte kupkať.A nemala žiadny ekzém ani nič podobné.Ja odporúčam,ak sa dieťatko nebojí,najprv odskúšať na chvíľku či sa mu niečo nevyhodí na kožičke a potom ísť aj na dlhšie.

124109
25. júl 2015

Dobrý večer my sme boli dnes na kúpalisku s deťmi 2,4,6 ročné a voda bola dosť studená večer sme ich okupali a zdali sa mi horúce tá najmenšia mala teplotu až zvýšenú mali ste takú skúsenosť?

katka1981
25. júl 2015

Su miminka co chodia od 3 mesiacov a nikdy nic nechytia. Mam vsak kamaratku, kt. dcerka chodila plavat do tych detskych bazenov, cize maximalna starostlivost o vodu, super vsetko a jej dcerka chytila zapal obliciek, lekarka povedala, ze asi si nejaka mamina po stolici neumyla zadok a mali na 2 tyzdne ATB, viac nesli. A myslim, ze uz dievcatko malo vyse roka. Podla mna ani tak na veku nezalezi, nakazit sa moze dieta v kazdom veku, je to skor o tom, ci risknut chorobu pre miminlko alebo starsie dieta.

smatka
25. júl 2015

Od 4 mesiacov mladšia,staršia od 6.mesiacov a pravidelne raz do tyzdna dodnes na plavaren🙂.

simca663
7. aug 2015
Používateľ simca663 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simca663.

Ahojte mamičky. My osobne chodíme do wellness hotela v Patinciach. Je tam termálna voda, teplučká a teraz v auguste dokonca robia aj škôlku plávania pre deti a bábätká. Voda je upravovaná, takže neuškodí ani bábätkám. Som zvedavá, ako kurz zvládne naša malá 2 ročná 🙂 Chystá sa tam ešte niekto?

veronikave
2. jan 2016
Používateľ veronikave je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od veronikave.

My sme začali chodiť na plaváreň od asi pol roka, ale akosi nám chlorizovaná voda vôbec nerobila dobre, našťastie sme v tej dobe akurát dokončovali dom a keďže sme ušetrili nejaké tie peniažky tak sme si dali spraviť vlastný. Nič veľké, len taketo albixon.sk/bazeny/nadzemne/kruh/ a máme slanú úpravu, takže už dva roky si užííívame bazénik :P

sonicka278
14. jan 2016
Používateľ sonicka278 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonicka278.

@habibi78 je fajn ze nedavate chemiu rozhodne by male babo nemalo prist do kontaktu s prechlorizovanymi bazenmi, ja chapem ze nie kazdy ma sancu mat doma vlastny bazen, aj my byvame v byte ale ak sme mohli tak sme sa dohodli s kamaratmi, ktory byvaju v nedalekej dedine, poskladali sme sa na bazen pre decka a obcas sme tam zabehli a deti sa mohli cvachtat

lastom
14. jan 2016

my chodime s 3 detmi od malicka de facto od narodenia do bazenov, do aquaparkov, proste vsade a nemali sme ziadny problem. Tym, ze mame rodinny dom a psa, deti su stale vonku, ziskali prirodzenu imunitu a su odolne voci beznym nastraham. V dnesnej dobe je prilis vela informacii a mamicky zbytocne rozmyslaju nad vecami, ktore boli kedysi uplne normalne.

martina833
14. jan 2016

do verejného aspon od 2 rokov, alebo ked uz vie pouzivat zachod 😀 hovorim ako mama, co vie, ako funguju plavecke plienky= nijako, z lojality k ostatnym ale dolezitejsia vec je, ze tam moze vselico nachytat, napr. take molusky, ktorych sa nezbavis niekolko mesiacov...

janachalupkova
23. jún 2016

Chcem sa spytat moji rodicia maju doma rodinny bazen kde sa kupu len sestryne deti a my.mam 7tt babo kedy by som ju mohla v nom okupat? a na ako dlho odporucate? Voda ma 30st.a bazen je kryti.