Pes do bytu s tromi deťmi
Ahojte, idem sa spytat ci tu je nejaka rodinka co maju 3 deticky a psa v byte? 🙂
@loulej neviem do bytu by som ja psa nechcela ale len preto ze si neviem predstavit ci prsi fuka snezi ist s nim von. A ano som as psa. Mali sme dvoch. Stafordsirsky pitbulterier( bohuzial tento rok nas po 14 rokov opustil) a yorksira. A ano pri malom dietati Syn ma 9 rokov. Ale byvame v byte. Pes je radost. A ako si ho vychovate tak sa bude spravit.
@kristinanovak no, asi len tolko ze bordel nanosinkazdy pes, s tym ze treba castesie vysavat a umyvat treba ratat. To ze vrci po dietati a v byte steka je problem vychovy, zato pes zodpovedny nie je....
@epsondell tak neviem ako zijete vy ale ja mojmu psovi umyvam po venceni labky a snazim sa ale stale som sa nedocitala kde som pisala o spine. Pisala som o tom ze plzne ale ok. 😉 a to aka je som tiez nepisala ze za to moze ona. Neurazte sa ale ak nechapete textu tak si ho precitajte viac krat. Ja som len napisala moj nazor ze mat psa pre mna nieje radost. 😉
@cecilia68 a praveze mam ju rada ved som to pisala len mam na nu nervy. Kebyze ju nemam rada uz by bola davno prec
Mám tri deti.....ale do môjho bytu pes nevkroči,Nikdy a žiaden....z hygienických dôvodov.
ahojko my sme mali k 4rom detom a musel ist prec zo zdravotnych dovodov, teraz uvazujeme nad mackou, no mame aj ine zvierata. rybky, morca i agamu. no pes nie je pre 7r. dieta na zodpovednost. 7r. dieta este nie je dost zodpovedne za nic zive!!! ak jej chces dat nieco na zodpovednost daj jej domace prace a ak ich bude zvladat kazdy tyzden na 100% potom uvidis ci si mozes trufnut na zive zviera, ale urcite nie na psa, ktoreho musis kazdy den niekolkokrat vencit! skor vyskusaj macku ta ma doma macacie wc a ked sa jej nebude chciet s nou von cica sa proste vycika doma a nebudu mlacky po celom byte ☹ psik by len trpel a dcera by to znenavidela (teda tusim si spominala, ze najstarsia je dcera)
My máme tri a štvrté na ceste a máme psa, teraz sme už síce v dome ale sťahovali sme sa len pred mesiacom doteraz sme boli v byte 🙂
K mojmu 9 rocnemu psovi, velkeho vzrastu, pred rokom pribudol syncek. Psa som si odchovala na internate v mini izbe, je to velmi poslusne, hrave, dobre psisko, trosku salamista a flegmos. Vsetko by bolo ok, keby - neplzol. On vsak neplzne normalne, ma akusi choru kozu. Je to tak strasne, ze psika mam zavreteho v klietke na chodbe, to by neslo aby sa volne pohyboval po byte. Vonku sme dostatocne, tam sa blaznime, na chate je to tiez ok. Kontakt medzi nimi dvoma je teda velmi obmedzeny - cez klietku olizovanie ruk, krmenie piskotmi, vonku bol zatial maly stale v kociku, na jar zacne sranda.
Co tym chcem povedat - vzdy si treba uvedomit ze pes je na 15 rokov a ze pes moze byt aj chory, aj dlhodobo. A ze nie vzdy je vsetko dokonale haviky-hav. Ja som sa pre riziko chorob rozhodla psa nemat uz nikdy. Aj ked tomuto psovi dakujem za vsetko co mi este za slobodna dal <3
my sme kupovali psíka preto, lebo dcera sa psov panicky bála a teda, aby sa naučila so psami vychádzať a zbavila sa fóbie.
Čas so psom bol skvelý pre deti, učilo ich to zodpovednosti, ohľaduplnosti, mali ho radi.
Negatíva - no chlpy všade. Mali sme dlhosrsté a plznuce plemeno, takže boli obdobia, ked vysávač šiel denne. Steny tiež špinavé do 30cm od zeme, psica prišla z vonku a celá sa opucovala o stenu - máme omývateľné farby na steny, takže sme to priebežne čistili.
Choroby sme od psa nedostali žiadne, bol to bytový psík s výbehom na vlastný dvor, takže venčila sa sama, nemuseli sme s nou chodiť na prechádzky. nikdy nám nič nezničila, v zmysle, že by niečo rozkúsala, alebo tak ...
Problém je aj to, ak si rodičia myslia, že kupia psa decku a ono sa postará ... nepostará, to možno tak od tých 15 rokov sa postará ... ale také 10-ročné sa plnohodnotne nepostará. Rodič môže hovoriť o šťastí, ak psa občas dieťa vyvenčí a da mu piškotu.
Aj my sme mali psíka hlavne koli deťom, ale dali sme ju rodine. Je to veľká zodpovednosť a udržať domácnosť v čistote pri psíkovi priam nemožné. Učenie hygienickým navýkom si vyžaduje vela casu, nás psik mal svoje vnútorné hodiny a musela som vencit ráno o 5tej ak som nechcela mať exkrementy v dome. V akom stave bola sedačka a celkovo pach v byte, no je mi ľúto ale nevedela som si zvyknúť a psík v byte na mňa pôsobí nehygienicky. Deti mali radost, ale pohrali sa s ňou 10 min po príchode zo školy.. chceli sme aby sa naučili zodpovednosti, ale vsetko ostalo na mne. Obdivujem fakt domácnosti kde majú 4nohych miláčikov a je tam čistota. Ja som to nedokazala, žijeme v dome na 200m2 a to bolo dennodenne čistenie parnym mopom, vysavanie..a nestacilo to. Dali sme ju starkej, su na dochodku, byvaju pri lese, je tam stastna. Nie ako u nas ked sme prisli o 4-5 z prace a ona sama cely den..teraz upratovanie, pomoc detom pri ulohach, chystáme večere.. bolo mi jej ľúto, keď som videla ako zúfalo túži po našej pozornosti..
@kristinanovak no lebo ste si psa nevychovali, tak sa nestazuj
Ja som dostala psa, ked som mala 13 a bol to asi idealny vek, mozno aj skor (ale skor mi nedovolili rodicia). Starala som sa uplne sama, myslim, ze som to zvladala velmi dobre. Vtedy maju deti este cas. Lebo psik si fakt vyzaduje vela casu. Teraz dalsieho budem mat asi az na dochodku🙂 Zavisi sice aj od plemena, su take menej akcne, co radi len polihuju. Ale inak maju radi pozornost a pre mojho bolo aj doobedu dost tazko vydrzat, kym prideme domov. Takze ja hoci mam psiky rada by som asi volila zajacika. Alebo starsieho psika, ktory z nejakych dovodov prisiel o domov a je dobre vychovany. Hygiena prechadzky atd sa este da zvladnut, dovolenky zariadit, ale ak sa bude nudit, tak to bude tazke, pridu rozne zlozvyky, hryzt topanky, stekat, knucat. Zavisi kolko by sa venovali deti a kolko sa vies ty, kolko by ste boli doma a aj ake plemeno by ste si zobrali.
@kristinanovak máte nevhodne plemeno do bytu + je nevychovaný, asi aj nevytazeny, asi preto je taký neurotický. Teriéry viac štekajú, ale sa sa to výchovou ovplyvniť.
Naša cavalierka v byte nestekala vôbec a na dvore len vtedy, ak mala na čo.
Nakoľko máš malé deti ( tie menšie dve) tak nie. Ja som nikdy nebola psickarka, priam som proti psom v byte, tento rok sme si horko ťažko zohnali psa akého chcel partner pre dcéru. Je to úžasné Zviera, poslušný, perfektný, krásny atď, ALE dieťa sa ti on nepostara. Treba sa o neho starať, stále, každý deň... Všetko naučiť, vyvenčiť, sledovať, veterinár, k tomu zohnať vybrať jedlo s iné veci .. somariny maličkosti, ale keď je k tomu kopec iných činností čo má rodina , je to na nervy. Neviem si to predstaviť keby mám malé deti doma ( a to my sme v dome, ja psa pustím do záhrady, vybehá sa, pozbieram kôpky a hotovo čiže mne odpadá nutnosť venčiť ho za každých okolností, vonku má búdu, spí teda aj tam, ideme do práce ostane vonku a vybehá sa a zabaví.... ale aj tak vyžaduje hodiny aktivit s človekom, v lete dlhé vychádzky, inak ma demolacne sklony :D resp. Obhryzacie. Minimálne kým sa ukľudní mladý pes - v podstate tu pribudne ďalšie dieťa ( vraj 2 roky🙂 uvidíme ).... A v neposlednom rade: budete mu vedieť poskytnúť domov na 12+ rokov? Za každých okolností?
Ja neodradzam :D pes je úžasný tvor, podľa povahy si treba vybrať plemeno, ale je to zodpovednosť a starosť, aj keď prinesie veľa radosti. Mojej dcére k ničomu nepomohol zatiaľ :D čo sa týka hygieny, záleží od plemena. Môj je voňavý :D nechapeme to ale fakt je. Možno preto že sme ho nikdy nekúpali, je vonku, kratkosrsty? Nevieme... Labky utierame psími utierkami ak treba a má uteráky na utretie ak je mokrý. Spinu nerobí žiadnu ale neporiadok áno aj sa mu zapáči niečo 🙂 po dome sa nepremáva, pustím ho keď napr. vonku mrzne, ľahne do pelecha a spi. V izbách nebol nikdy. Ako si človek naučí, tak má... Čiže ako si naučíš svojho tak budete mať, ale treba mať na psika čas... Ja som už musela kvôli psovi aj domov z práce utekať :D no horšie ako malé dieťa
Ja mam 3 deti a psa a uplne vsetko v pohode. Ale je pravda, ze som dcere psa dovolila pod podmienkou, ze ja vencit nebudem. Uz je to 1 1/2 roka a funguje to, dcera ma 12 rokov. Mame westika, nerobi bordel, nesmrdi, neplzne ... a co sa tyka vecerneho ukladania na spanok, tak to je jediny clen rodiny, ktory vie kedy sa ma chodit spat. :D
Ostatnych musim kazdy vecer nahanat, ze uz je dost hodin, ze treba ist spat.
My mame 2 deti (4 a 1,5r) a 2 psov ceskych terierov- nizke,dlhe,dlhostste,nestekajuce plemeno(8a7r)
Pre nas su psi zavazok ako deti,tj zodpovednost/prisposobenie dovoleniek a obetovanie volneho casu.
Ja (psickarka) som si po predchadzajucich skusenostiach vybrala neplznucu rasu a tym sa vyhla chlpom.Samozrejme donesu V ich dlhej srsti spinu,mame automaticky vysavac (moj najlepsi spolocnik) a ten pustam aj niekolko krat denne.Netvrdim,ze vyluxuje do poslednej spinky,ale pomoze.
Ja som doma uz 4roky,ale pred tym psi boli samy cez prac den 12hodin bez pohromy. tj ziadne mlacky. Po praci vsak ziadna posilka,ale len im sa venovat. Rano budik o 5:45,aby boli hodinu von..
Teraz aj pri dvoch detoch sa da vsetko zvladnut na ukor volneho casu. Len tak na pochopenie- 1.vencenie zopar minut len cisto vypisat a domov o 6tej,potom prechadzka o 8:30 smer skolka (ak je pekne ostavame s mladsim do 12tej V parku),o 15:30 vyzdvihnut dceru zo skolky a rovno do parku do 18:30/19, potom este okolo polnoci opat rychlo vypisat. Psi boli mnou tak vycviceni,ze su bez voditka, pochoduju vpredu,zastanu na prechode a pockaju na pokyn, sedia a pockaju pred obchodom/skolkou/postou aj Hodinu.
Vsetci ich V nasej zone poznaju,V parku su atrakciou pre ine deti (samozrejme nespustim ich z oci ani na chvilu,kedze cudzim detom nedoverujem..). Taktiez sa kazdej novej matke/babke spytam,ci im volni psi vadia.Zaujimave je sledovat rozne reakcie deti a matiek (od tych co sa nechaju pobozkat po tie,co hystericky deti od nich odtahuju).
Deti a psi- psi boli viackrat pokusani detmi ako naopak (ked uz fakt sa nevedia ako ubranit a su zablkokovani,tak fenka stipne-ziadne rany a aj to su na vine vyhradne deti.
Takze ak sa rozhodnes pre psa,ulahcis si pracu ak si
1) vyberies neplznuce lepsie kratkovlase plemeno
2) zadovazis si automaticky vysavac (napr roomba)
3) jasne pravidla (napr utieranie labiek,kde moze a kde nesmie pes/dieta)
Ja by som si zivot bez psa nevedela predstavit,aj ked si uvedomujem kolko starosti s nimi mam (pes je chory a tak im varim domace jedlo; striham ich doma kadzych 6 tyzdnov, odstranujem zubny kamen atd)
Ps: zijem V zahranici a manzel je zopar krat za rok na 3-4tyzdne na sluzobke
A za 4roky sa nestalo,ze by moji psi napadli cudzie deti/ludi.
Pohryzenie/postipanie len Moje deti.
@hettinka bohuzial ked skoncila na ulici vyhodena tak som na to nemyslela. Deti jej robili zle vzdy bola na ne agresivna. Myslela som ze na nase nebude. Ale jeden myslel.....
@kristinanovak psík si pamätá celý život. Kedysi som mala psíka, takého malého dedinského orieška, ktorého niekto ako malého udrel lopatou. Ten, ked videl lopatu, menil sa na pitbulla.
@kristinanovak no ten váš známy, nebude nejaký odborník, keď odpíše len tak psa. Venujeme sa záchrane psov, v rámci dočasnej opatery sme si pobrali domov desiatky psov a to najmä veľkých(vlciakov, pitbullov, dogu, krížencov), xx vyhodených šteniat, casto aj starších psov so zlozvykmi a s každým jedným sa dalo pracovať.. s mužom sme dospeli k záveru, že sme nemali jediného zlého psa, len ich bolo treba prevychovať a to sme mali aj takých, čo nám rozkusali gauč, či skriňu..
čo sa týka hygieny, treba ratat s tým, že pes Plzne, čomu sa dá zabrániť pravidelným vycesavanim s furminatorom, u nás napr psy nechodia do kuchyne, tým si vieme zabezpecit to, aby sme v jedle nemali chlpy a ako taku hygienu, na gauči mame deky a pod, všetko sa dá, keď sa chce..
Pre mna pes je člen rodiny, sami mame 11rocnu dogu v byte, ktorá s nami precestovala europu(od tatier, Nemecka, talianska, čiernu horu až po Chorvátsko), v zachraňovaní psov som nasla zmysel života, nielen, ze má to napĺňa, ale má to aj hlbší zmysel a uvedomujem si, že nie každý má takestastie, že sa najde v niečom, čo ho baví..
@loulej naozaj treba zvážiť, či na to časovo mate, nečakaj, že 7 ročne dieťa sa ti o psa postará, na druhej strane, pes naozaj môže u dietata rozvinúť cit a lásku k prírode.. ja u nás Dakujem rodičom, že nám psa povolili, aj keď Tomu prechádzalo to, že sme polroka museli chodit vencit plysakov, aby sme rodičom dokázali, že sa o psa postaráme, ako sme si ho aj kúpili zo spolocne nasporených penazi za 12 000sk pes bol s PP, pri tej sume sme si “kúpenú vec” aj patrične vážili.. a určite nekupuj psa bez pp z bazosu, naštuduj si problematiku mnozitelov a nepristupuj ku kúpe psa ako ku kúpe rožku v jednote, ako to robi väčšina ludi😕 obstarávacia cena je naozaj zlomkom ceny, ktorú do psa rokmi investujes(rovnako by si ho nemala kŕmiť pedigree granulkami, ktoré obsahujú 4%masa, ale investovať do správnej výživy)..
som z 3 deti a vzdy sme mali doma psa..teraz mam jdno a psa este pred nou rovnako mam macku .... a nevidim na tom nic zle.. doma mam cisto-isto sem tam chlp sa najde hlavne ked plznu ale castejsie vysavam a cesem ich a je to ok .. rovnako nachadzam i moje ci malej vlasy .... tlapky sa umyju ... za mna ano-pokial mas rada zvierata a si zodpovedna ..nauci to zodpovednosti i deti ale hlavne treba pocitat ze je to na dlho a steniatko dospeje a otom je to uz len gaucovy pes co ma rad teplo a pohladkanie- priklad mojej uz na hranie nieje ma rada svoj klud a pokojne prechadzky ... ty co psa radi nmaju alebo su nauceny ze pes len na dvor na retaz ti samozrejme budu tvrdit opak ... nemozes sa pytat tu-jednoznacnu odpoved nedostanes..co uz psa doma maju ti povedia ano chod do toho a co ho nemaju samozrejme mju 100 iac dovodo preco nie
@rusalkablack Ja sa nestazujem len pisem ze by som uz psa nechcela. Snad mozem napisat moj nazor?! 😅
@lula313 furminator pouzivam ale neviem ci mate deti ale predsa nemozem uprdnostnovat cesanie psa pred hrou s dietatom. Moje dieta nema ani 1.5roka. Na sedacke tiez mame deku. Takze som sa nedozvedela nic nove. Riesi sa tu ci psa do bytu k detom alebo nie napisala som ze za mna nie a uz ma tu idete ukamenovat za moj nazor. Myslela som ze na konovi najdem viac pochopenia ale ako si vsimam tak bohuzial ma utvrdzuje opak. A tieto urazky v tehotenstve vobec nepotrebujem. Takze dakujem vam vsetkym za vase nazor aj ked som sa vas nic nepytala lrn som napisala ze jednoducho za mna pes nie. Peknu adventnu nedelu prajem vsetkym zucastnenym.
@kristinanovak vždy sa niekto nájde kto pôjde proti tebe..ja psíka v dome mám a keď ho niekto v dome mať nechce tak to chápem..nechápem len že niektorých to tak uráža že ho nechceš 😀
@kristinanovak ale ide o to, prečo by si psa nechcela, lebo nezvládla si toho svojho prevychovať a to je velky rozdiel, ja som zas v svojom príspevku písala, že sa dá prevychovať každý pes a nemala som ich doma ani 5, ani 10, ale omnoho viac, takze si dovolím tvrdiť, že mám skusenosti na to, aby som mohla robit takéto závery..Keď si nenájdeš 2 minuty na precesanie psa, ako

@kristinanovak Možno ten pes cíti, že ho nemáš rada 😢