icon

Pes do bytu s tromi deťmi

loulej
15. dec 2017

Ahojte, idem sa spytat ci tu je nejaka rodinka co maju 3 deticky a psa v byte? 🙂

Strana
z3
lula313
17. dec 2017

Chceš zvládnuť výchovu? Mat psa je o radosti na oboch stranách, nie, že ty si nešťastná z toho, že toho psa máš. Veď takto ani ten pes, ani ty nie ste šťastní..😕

kristinanovak
17. dec 2017

@dominika1991 no ved samozrejme. Ja jej nic zle nerobim ani jej neublizujem kupujeme jej kvalitne zradlo staram sa o nu kupem ju vycesavam striham nechty. Ked ma problem je veterinarne osetrena. Cele leto s nami bola na chate kde bola vybehana az az. V zime to je horsie. Smeju sa mi ze okolo nej beham ako okolo decka. Na jar chceme kupit dom tak si myslim ze bude spokojnejsia ako v byte. Nieje nikde zatvorena. Ked sa da ide vsade s nami. Nechcem sa jej ani nijako zbavit. Tak nerozumiem tym komentom 😕

elena_c
17. dec 2017

@loulej nedávno som počula v rádiu rozhovor s kynologom a povedal jednu vec, ktorá je podľa mňa 100% pravda a mali by nato myslieť všetci rodičia... Že najväčšia hlúposť je kúpiť psa deťom. Pretože dieťa až do nejakých 16-17 rokov proste nemá mentálnu kapacitu toho psa riadne vychovať. Že proste ak rodič nie je pripravený, že bude toho psa musieť venčiť a starať sa oňho, cvičiť ho v prvom rade on, tak psa nekupovať.
My máme síce dom, ale psa nechcem, aj keď mi manžel pili uši...ale ja presne viem, že by ten pes skončil na krku mne a nato už fakt nemám silu pri našom malom a starostlivosti o domácnosť.

elena_c
17. dec 2017

@loulej teraz keď pozerám, že máš 1,5 ročného, tak to by som asi nerobila. To je presne ten vek, keď dieťa psa ťahá za uši, za chvost... my máme vlčiačku u babky a malý jej presne toto robil...ona síce nikdy nereagovala, ale zase je to dom, má tam možnosť úniku na dvor...keby nemala kam pred ním zdrhnúť, tak to by som celý deň nič iné nerobila, len ťahala dieťa od psa a striehla, aby psovi nepraskli nervy :(

angelina1003
17. dec 2017

Ja mam jedno dieta a troch psov,nikdy im zle nerobila ani nebol problem

cecilia68
17. dec 2017

@dkethe Tá prvá ho neznáša, ide jej na nervy a ty ho pre zmenu zatváraš do klietky! Páčilo by sa ti, ak by som ťa zatvorila do klietky a nepustila von? Takže upokojiť by si sa mala hlavne ty...idem od tejto témy, lebo sa mi obracia žalúdok z takých ľudí, čo si zaobstarajú psa a potom na neho "serú" 😢

kacena4
18. dec 2017

@cecilia68 prepac ale vobec ma nepoznas takze nesud a ani moj zivot!!! a to ze ide pes z domu este neznamena ze sme ho vyhodili na ulicu, nasli sme mu domov, takze bacha na to ako sa spravas k ostatnym ludom, lebo karma sa ti raz vrati 😉

ema234
18. dec 2017

@deti95060810 su aj malinke psy ,ktore zas nieje vhodne aby boli von

hettinka
18. dec 2017

@ema234 nejde ani tak o veľkosť, ale sú plemena, ktoré sú na človeka tak naviazané, že potrebuju úzky kontakt. Napr. nás cavalier, ale aj dalmatinec, retriever, kráľovsky pudel ... ti potrebuju mat človeka pri sebe, hoci sú väčšie.

luciola
18. dec 2017

my sme v malom byte a mame dve deti 9 a 2 ročny a maleho yorkeho teriera je užasny a maly si s nim rozumeju a pes ich absolutne toleruje loptu nosu a tak ja si to bez psa ani neviem prectaviť ale to je na každom

simca06022011
18. dec 2017

@hettinka to ze je vonku, neznamena, ze nebude mat uzky kontakt... ja mam psa citliveho na na svojho pana, a predsa je von... nic mu nechyba 🙂) Ale jasne, napr. spolocenske psy by to vonku ani nezvladli. Ja vidim najvacsi problem v PANOCH. Kupia psa, hodia na dvor a pes nevidi pana cele dni, niekto mu nieco nasype na jedenia, sem tam sa s nim niekto pohra, kym je stena tak ho mojkaju ako nahle vyrastie tak uz je len sam niekde... A iní psa kupia, venuju sa mu, denne vychadzky (vacsie psy to potrebuju ako sol, odbura to napr. problemy s nicenim zariadenia doma) a aktivity a nasledne je pes vonku v zahrade, kde si tiez najde cinnosti na zabavenie sa. A to iste plati aj pre bytoveho psa. Ten sa doma proste totalne musi nudit cely den, ked pan odide do prace a 8-9 hodin ho nikde niet.. nasledne vybehnu urobit rano/vecer potrebu von a vybavena vec. Poznam dokonca slecinky a mladych frajerov co si kupia bojove plemena, lebo to vyzera super cool.. potom koncia v utulkoch, nakolko ten pes ked ho nezvaldnu sa na prechadzke rozbehne a taha panicku za sebou (doslova, osobna skusenost), napada navstevy, ludia sa ho boja, proste toho psika treba vediet vycvicit.
Velkost vplyva akurat tak na ich "utekania" z dvora a potom samozrejme na to ci zvladnu zimu vonku a aku zimu zvladnu - vela spolocenskych psov nie. Proste by im bola zima. Treba si rasu psika vybrat podla moznosti majitela, niektore su uplne do bytov ako stvorene, ine nie...(ale su aj ine pohlady, niektore treba trenovat, su komlikovanejsie... ine maju povahu oddanu, milujucu a poslusnu aj bez vycviku, niektore nezanasaju vycvik :D ) Na vsetko treba pozerat a vybrat si spravneho, nenahanat sa s vyberom, ze hned musim mat psa 🙂 Nuz ale to ako psickarka vies.

vincp
18. dec 2017

Mam sice dve deti, ale nesuhlasim s tym, ze pes do bytu nepatri, prip. k malym detom. Najprv sme mali psa (o syna sme sa snazili dva roky, takze trosku pozornost aj inde venovana), potom sa narodil prvy syn. Od malicka vyrastali spolu, o dva roky prisiel dalsi syn. Nasa Suri ma 9 rokov, je to Jack Russel, velmi tolerantna, ked nie sme doma, spi, vlastne spi aj ked doma sme :D chalani mi obaja zacali lozit za nou, hraju sa spolu, ale uz chapu, ze je starsia a chce mat svoj pokoj. Snazime sa ich vychovavat k tomu, ze o psika sa treba starat, tak starsi, 4.rocny jej dava granule a vencit chodime spolu. Velmi ju lubia a ona ich. Samozrejme, mame pravidla, k novoodencom nemohla do postele, resp sme to obmedzili na spalen ako taku. Jack je ako rasa k detom, al k aktivnym ludom super, ale treba ratat s tym, ze sa vysava kazde dva dni, utieraju labky, prip sa sprchuje po venceni, vycesava sa, aj ked je kratkosrsta. K malemu dietatu by som volila psika, ktory uz nebude malinke steniatko, ale ma aspon zvladnute hygienicke navyky a ma rezim (nasa bola mimo prveho pol roka, obrateny rezim, ocikala snad kazdy cm bytu). Napr v utulku vies, z akej rodiny psik ide, ci je zvyknuty na deti, lebo tak, ako aj niektori dospeli, niekedy ani zvierata nemaju radi ludi, deti....Prajem spravne rozhodnutie a stastny vyber

peggynuska
18. dec 2017

Ja som tiez riesila problem co so psikom, ktory bol clenom rodiny 5rokov, ale v maji sa nam narodilo dietatko, tak som nemala cas chodit snou vonka, boli to ken take rychlovky 5 minutove. Rychlo dole vytahom, rychlo ciki kaka a uz aj domov. Chodila som snou len ked mi mala zaspala, manzel v praci takze on snou nemal ako chodit. Bolo mi jej nesmierne luto, tak sme jej nasli novy domov cez FB , dodnes som v kontakte so slecnou ci si ju zobrala, chýba stale ale tesi ma pocit, ze je na dobrom mieste a kde ju maju radi a venuju sa jej. Urcite by som psika nezatvarala do klietky atď...

stanulienkat
18. dec 2017

Fuuha, trufas si. 3 deti a pes?? Ja by som osobne nestihala ani 3 deti, nieto este psa cca 4-5 x vyvencit. Pes je zivy tvor a nie hracka pre deti, teba sa starat, vencit, chodit s nim k lekarovi. Deti starat sa, ulohy, lekar,dovolenky..... Ako to budes stihat?? Ci ako ostatni?? 1-2x denne na 3 minuty von a nech toho psa aj jebne. Je mi sterasne luto tych zvierat. Ja by som si nedovolila sa starat ani pri 1 dietati o psa, pretoze viem, kolko casu si to pyta. Vidim v okoli tie zvierata, co sa dostanu 2x denne von na chvilu a potom knucia v byte.

jankavt1
18. dec 2017

Odporucam 🙂 Nie je s nim problem, ked pojdete na dovolenku, neplzne, nehara sa, nesteka, pokojna povaha.

lilu7
19. dec 2017

Male plemeno je ok my mame yorkshira takeho vacsieho nie kabelkoveho😂🙈, nepada mu srst cize nie su ani chlpy z neho po podlahe a deti ho zboznuju🤗

jana2679
19. dec 2017

Ahoj my máme, kúpili sme ho keď mal syn 13 potom prišli baby.Tá staršia je na nho neskutočne naviazaná, nemá rada ani keď ho niekto druhý pohladka a spime všetci spolu v posteli (okrem najstaršieho).aj mladšia ho miluje, takže žiadny problém a on ich miluje tiež.🙂

bobana297
19. dec 2017

je to pekne ja zbozbujem psov aj sme mali ked som bola mensia. ale teraz ked mam svon byt 15 mesacneho krpca a manzela by som si vzivote nekupila psa do bytu. a to z dovodu ze viem ze nas to bavilo tak rok dva a potom sme sa len vadili kto pojde snim von a zostalo to na mamu. snezilo mrzlo prsalo a nechcelo sa ist nikomu s.pod deky von snim a hlavne je jedno aky pes aj my sme mali 13 rokov shitzu a tiez je to plemenk o ktore sa naozaj treba riadne starat o jeho vlasy. otras. uz nikdy psa do bytu.

bobana297
19. dec 2017

@elena_c tak tak a potom zbierat len bobky po dvore. moj manzel je nazoru ze pes nema co v byte hladat. zil na chalupe cely zivot. ale aj keby sme sli byvat na chulupu by som zakazala psa a ani on uz nechce. len to v noci steka zacne jeden pes idu vsetci a vsade nakakane a skace. a ani ta zranica nie je najlacnejsia radsej kupim synovi nieco

nikolweiss
19. dec 2017

Keď si nie si na 100% istá,tak to PROSÍM nerob. Zvieratko je živý a cítiaci tvor a potrebuje v prvých mesiacoch absolútnu starostlivosť. My máme 2 sučky čivavy,jedného huskyho (samček) ,leguána a teraz som najnovšie 6-teho decembra zachránila mačiatko a máme 4,5 ročnú dcéru a tiež 4 ročné krsniatko,kt. je u náš častejšie ako doma 😀. Deti a zvieratá jednoznačne idú dokopy ,ale najprv treba mať tie zvieratká.Keď k tomu nemáš už od detstva vzťah a "len tak " to chceš "pre deti",tak to ozaj nemá cenu. Ja osobne mám tieto zvieratá síce v dome ,ale pred manželstvom som mala jednu čivavu a leguána v byte a žiaden problém nebol. Len ja od detstva so zvieratami cítim a viem presne čo a ako robiť. Moc ťa prosím,nechoď do toho,ak má byť útulok o 1 miesto preplnenejší len kvôli vianočnému rozmaru.Keď si jemnejšia citilivá osoba a máš ten čas,hoci v súčasnosti psíčkarkou ešte nie si ,a lásku chceš dostať aj dať,tak do toho choď. Odporúčam ale skôr na jar. Toto zimné obdobie je pre šteniatka a učenie hygieny v bytoch omnoho ťažšie ako pre tie jarné vrhy. Na jar sú omnoho priaznivejšie podmienky pre výchovu psov ako takto na zimu. Držím ti palce 🐶

martaniana
20. dec 2017

Tak my máme tiež psíka bývame síce v rodinnom dome, ale je s nami doma a von má výbeh keď potrebuje a tak ..máme spoločenského psíka je ako člen rodiny , dcéra mala 4 roky keď sme doniesli šteniatko syn 7, však má teraz psík len 10 mesiacov a život so psíkom je teda pravdaže nastalo viac povinností, kŕmiť, česať, chodiť na prechádzky ale tá PRIDANÁ HODNOTA ako ja vravím za to stála, miluje nás potrebuje našu prítomnosť, deti miluje , úžasná povaha , už by som nemenila. Môj názor je taký a nechcem nikomu brať jeho názor že k malým deťom keď už sa rozhodujete aspoň rok dopredu a zvažujete situáciu treba zvážiť Poriadne akú rastu, vyberať psíka ktorý je spoločenský, má blízko k deťom, jednoducho aby ste ho zvládli a aby vám robil radosť. Lebo malé deti psíka aj potiahnu aj ťahajú za chlpy jednoducho aby ten psík mal Vhodnú povahu, nie všetky psy to ustoja a pravdaže najlepšie kúpiť vravím o malých deťoch keď sú, kúpiť psíka z chovnej stanice kde tá povaha by mala byť zaručená akoby . Iné je vyberať psíka k veľkým deťom tak kľudne aj útulkáča. Ale pokiaľ máte zmiešané pocity a nie ste presvedčený že do toho idete na 100% a viac tak treba počkať a aby sa to chcenie vykryštalizovalo alebo teda zaniklo v opačnom prípade..Pridávam nášho pokladíka 🙂

danielita18
20. dec 2017

@elena_c to vsetko zalezi od ludi od povahy ale tiez by som nikdy havka nezhanala kvoli dietatu lebo havko je dalsie dieta,ja som mala od 16 rokov fenku,byvali sme v byte a bola pre nas všetko starali sme sa všetci ked sme isli vsetci na cely den prec tak nam ju venčila suseda a aj tam mala vlastnu misku u nas su havkovia clenovia rodiny len skoda ze vsetci ludia to tak nevedia pochopit a pokial nemaju vztah k zvieratam tak radsej nech im daju pokoj

simca06022011
20. dec 2017

@martaniana aky je krasny 🙂)) vycesany.. ako plysacik 🙂))

pupavica
29. jan 2018

my máme čivavu a je to miláčik, deti miluje

Strana
z3