Poraďte krúžok pre 2 ročnú v BA.
Prosim Vas odporucte nejake kruzky (pohybove,tvorive...) pre 2 rocne dieta v BA. PODMIENKA: KRUZOK MUSI BYT PO 16:00 nakolko pracujeme a dieta chodi do jasli
Dakujem 🙂
Bože baby pýtala sa na nejaký krúžok a takmer všetky do jednej ste sa do nej pustili za to, že má dieťa v jasliach.
Mňa by zaujimalo, kde takto vymývajú mozgy, že dieťa MUSÍ byť do troch rokov s matkou, najlepšie zavesené na cecku. Toto je podľa mňa názor zatrpknutých mám, čo celý deň x rokov trčia doma s deckami a ich konverzácia sa zužuje na dudel-plienky-fľaša-kojenie.
Skúste si trošku pootvoriť videnie a pozrite si, aké sú dĺžky materskej v iných krajinách, a oveľa vyspelejších ako Slovensko.
Sama som chodila do jasličiek a aj mojich veľa kamošiek. A môžem vám povedať, že si na to vôbec, ale že VÔBEC nepamätám, či som v mojich 18-tich mesiacoch bola s mamou alebo v jasliach. Žiadne stopy to na mne nezanechalo. 😉
Takže keď je otázka o krúžkoch, prestaňte sa hrať na matky roka; vám tiež nikto nedáva prednášku o tom, ako môžete 3 prípadne viac rokov trčať doma s deckami a čakať, kým sa vám manžel vráti z práce, aby ste konečne viedli aj dospelácku konverzáciu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
A k autorke- je napr.baby plávanie alebo baby gym.
@anomois naco to tymto blbkam vysvetlujes? Ved vidis, ze si to mele len to svoje.
Skuste s dcerou plavanie alebo take tie kruzky "sikovne ruky". Popozeraj sa ci v skolach take nemate alebo v nejakej galerii take robievaju. Dalej mi napada tanecna ale tam bude skor sama tancit. Este som videla deti na horolezeckej stene. To je mega na posilnenie vnutornych svalov.
Tak ked sa zeny so zdravým rozumom považujú za blbky, potom sa necudujem, ake tupelá vyrastajú z deti. Presne kópie svojich rodicov.
@danielahamar vy mate navod na kazde dieta? vy tiez potrebujete vo svojom zivote to co napriklad ja? 🙂
akoze nic v zlom zeny, ale desi ma ze niektora z vas, co vie vsetko najlepsie a jedine ona ma spravny nazor moze byt svorka mojim detom... ved zite a nechajte zit,kazdy pozna svoje dieta a snazi sa ho vychovat co najelpsie. ti ze vy to robite inac neznamena, ze ona to robi nespravne. hawk
😂😂 toto je take vtipne forum niekedy.
Plavanie je v leon centre v slnecniciach urcite aj v neskorsich hodinach. A mozno maju aj ine aktivity. Skus ich stranku. Inak moja 2 rocna vydrzala 45 minut aj pri kreativnych kruzkoch aj pri tanecnej. Deti su rozne, maju rozne povahy, to ze jednej dieta neudrzi pozornost, neznamena ze druhe to nedokaze.
@anomois osobne si myslim plavanie dieta + matka spolu za podpory instruktorky me super. Dieta sa vyblazni v bazene, strati strach z vody a potapania, otuzi imunitu, a vecer bez problemu zaspi. V ba je super plutvicka kusok nad hradom maju rozne kurzy v roznom case, je tam jedalen kde sa mozete spolu najest, herna a kopec inych aktivit. Instruktorky na plavanie su super - osobna skusenost plne odporucam ☺
@anomois so synom chodím od pol roka na baby plávanie,od roka a pol k nemu pribudli yoga games a 'tancovanie'. Príležitostne sme chodili na cvičenie s deťmi u nas v materskom centre(nie sme z BA). Všetky tie pohybové aktivity sú formou riekaniek,skákanie na fit lopte,je to super rozhodne odporúčam, je to naozaj dobre strávený čas s dieťaťom 🙂 okrem toho od dvoch rokov začíname chodiť na angličtinu pre najmenších. Tieto aktivity vôbec nevnímam ako "krúžky",ale ako efektívnu "hru" a aktívne strávený čas s mojim synom.
Plávanie je krásne strávený spoločný čas s dieťaťom.. vrelo odporúčam 🙂 za mňa najsuper krúžok pre takéto malé dieťa. Ale konkrétnu plaveckú školu ti nepoviem, nie som z Bratislavy.
Inak ohromne ma fascinuje, že v tejto diskusii mamička hľadá inšpiráciu na aktivitu so svojím dieťaťom a skoro všetky jej tu píšu, aby radšej sedela doma a doma sa venovala dieťaťu… A v inej diskusii zase mamičky rad za radom tvrdia, že sú nonstop celý deň vonku od nevidím do nevidím a doma iba spia 😀
@ellieellie nieee nikto jej nevraví aby sedela doma iba to, ze dieta je v jasliach a potom este sa motá po krúžkoch v takom útlom veku. Deti su pretazovane, je obrovský nárast detských migrén, porúch spánku, ako keby si nevedeli najst taky pokoj. Ano, je dobre tahat dieta do spoločnosti ale nie je vhodne aby bolo iba v spoločnosti. Ved aj my dospelí tiez potrebujeme mat niekedy pokoj a byt sami so sebou. Kolkokrat nam lezú na nervy ludia naokolo a ušli by sme domov. A take male dieta nonstop vystavované podnetom len preto, lebo mamicka ma pocit, ze sa nudí, ono nema šancu nikam ujsť.
@vendulka80 Chápem ťa, aj súhlasím s tým, čo píšeš. Mne sa tiež nezdá vhodné, aby napr. 8 ročné dievča malo 5 krúžkov týždenne (máme v rodine...). Potrebu pokoja a “domáceho kľudu” mi zdôrazňovať nemusíš, ja som presne ten typ, introvert, ktorý sa po pobyte v spoločnosti potrebuje dobiť v tichu a v samote doma 😉 Mňa by porazilo, keby mám stále kdesi lietať, čosi riešiť, behať tam a tam. Rada sa doma aj “nudím”, ale nuda to nie je nikdy a vediem k tomu aj deti, snažím sa..
Na druhej strane, nevidela by som to tak tragicky, ak ide o jeden krúžok - cca 2 hodiny týždenne, veď napr. na tom plávaní je celý ten čas maminka s dieťaťom v bazéne, drží ho, plávajú spolu, skáču, hrajú sa, spievajú.. sú to krásne strávené spoločné chvíle, my sme si to so synom veľmi užívali, on nie je mojkací typ a v bazéne sa ma držal ako klieštik 🙂 nalepený na mne, zbližovalo nás to, koľko sa nasmial a ako sa mu to páčilo.. proste mám krásne spomienky a odporúčam aj ostatným mamičkám!
@bale1rinka
Ale tie kruzky su take,ze dieta je tam s matkou( rodicom), v tom.veku na 80% su tam.pritomne aj matky..na plavani na 100%, inde zaviselo od tooho, co sa robilo a zvacsa mamy aspon pozerali alebo sa aj zapajali.. maloktora si isla dat za ten cas kavicku, ale my sme tam boli všetky take, ze doma s dieťaťom..
Osobne si ale aj tak myslim,ze pre tak male dieta byt tolko v jasliach a po nich opat s dalsimi detmi, aj ked s mamou, sa mi zda vela, kedze aj tam,aj v jasliach je nejaka organizovana aktivita.. a dieta potrebuje aj hru samo pre seba, hrat s aako chce, mozno skor na tom ihrisku, kde sa nemusi hrat s inymi detmi, ma tam svoje hračky alebo sa prosto hra s rodicom(surodencom) doma.. netvrdim, ze ja som.im.hry aj neorganizovala, aj doma sme robili rozne aktivity, ale mali moznost sa hrat aj tak, ako oni chceli.
Och boze,to asi iba tu sa môže stať, že na otázku "aký krúžok pre 2ročné dieťa " sa spustí lavína s prepáčením sprostých komentárov o tom,ako je to pre dieťa strašné a ako si len mamičky niečo dokazujú a podobne. Najviac ma pobavil ten,že chodenie do krúžkov spôsobuje,že dieťa ma v dospelosti migrény a je nespoločenské..akože keď sedí doma s mamou,tak je spoločenské? A na ihrisku už zase nie je preťažované? Keď sú tam iné deti a tak..len sa zamýšľam.
Keď niečo robíte inak,neznamená to,že ostatní to robia zle...možno to robíte zle vy. A možno aj vy a aj ti druhí to robíte dobre. Každé dieťa je totiž iné a myslím si,že žiadnemu dieťaťu pohybova alebo tvorivá aktivita neuškodí,práve naopak.
Takže miesto hlúpych poznámok to radšej skúste a potom sa k tomu vyjadrite,lebo polovica z vás evidentne nič také s dieťaťom nevyskúšala.
No a nakoniec,nepoznám mamičku, ktorá by také malé dieťa do nejakých aktivít nútila..tým deťom sa to buď páči alebo nie. Ak áno, tak je to super,ak nie,viem si predstaviť krajšie strávený čas s drobcom ako zaplatiť za hodinu niečoho,kde mi len plače 🤘čiže logicky,ak tam chodím, asi to nerobím len kvôli sebe 😉
A tiez som skôr odporca jasli,ale na túto tému sa zakladatelka nepýtala, tak načo ju mnohé poučujete ?
@anomois skus pozriet,my sme chodili od 3 r.a boli sme spokojni https://ruzinov.bighuggym.sk/
Nikto nepíše, že dieťa nemá chodiť do jaslí, nikto nepíše. že dieťa ma sedieť doma a nikde nechodiť.
Ide o to, že 2 ročne dieťa nepotrebuje mat cely deň organizovaný od rána do večera, potrebuje aj nejaký neštruktúrovaný/neorganizovaný čas.
Aj na “krúžkoch” s rodičmi sa musí robiť to, čo povie inštruktor. Pohybový krúžok 2 ročne dieťa nepotrebuje a zaplávať sa da ísť aj s rodičom, bez toho, aby tam niekto hovoril teraz pod vodu, teraz na znak, teraz spievame a teraz špliechame. Je to fajn spestrenie keď je dieťa celé dni doma...
Nikto tu nikoho nepresviedca, aby si neurobila po svojom je to len poukázanie na fakt, že dieťa ma už v priebehu týždňa dosť veľa organizovaného času a pridávať mu k tomu, v tomto veku, ďalšie organizované aktivity nie je najideálnejšie

@tukanec a mne sa zas paci, ako novodobe mamičky vymýšľajú minútu po minúte dieťaťu program, lebo dieťa sa nudí, ešte sa len narodí... A zhadzuju to všetko na dieťa, že dieťa chce ísť tam a hentam a robiť to a ono. Deti nato z vysoka kaslu, slusne povedane. Dieťa si potrebuje aj oddýchnuť, aj od ludi, aj hraciek, aj výletov, proste len tak byť a žiť a voľne dychat