icon

Poraďte krúžok pre 2 ročnú v BA.

anomois
16. aug 2019

Prosim Vas odporucte nejake kruzky (pohybove,tvorive...) pre 2 rocne dieta v BA. PODMIENKA: KRUZOK MUSI BYT PO 16:00 nakolko pracujeme a dieta chodi do jasli
Dakujem 🙂

Strana
z3
ivankatal
17. aug 2019

@sisaka k tomu organizovaniu,ani na jednom krúžku dieťa nie je povinné robiť veci,ktoré nechce. Je tam inštruktora,ktorá deti motivuje,ale ak sa im aktivita nepáči,nerobia ju. Doma tiež dieťa pol dňa neignorujem,aby malo čas len pre seba,bez zasahovanie,bez organizovania..tiež ho usmernim, pochválim,napomeniem . Dieťa má mať možnosť samé sa rozhodnúť či to či ono chce robiť alebo nie,ale mojou úlohou je ponúkať mu možnosti. Niekomu stačí ísť s dieťaťom na ihrisko, niekto mu "ponúkne" viac a zoberie ho napr.aj na ten krúžok ..každému to vyhovuje inak. Každopádne,ani jeden krúžok netrvá celé dni a aj keby ich malo dieťa denne dva,pokiaľ by ho bavili,tie dve hodiny mu zo slobody neuberu,najma ak ich tam travi s radosťou ;) a teda také malé dieťa by som ja osobne na verejné kúpalisko nebrala

huginko
17. aug 2019

Aj moj syncek bol u opatrovatelky,nakolko som skoro nastupila do prace,resp.bol urcity cas s otcom doma na rodicovskej...no hned ako som v praci skoncila o 14.30 hod. som utekala domov a snazila som sa mu maximalne venovat☺ani by ma nenapadlo riesit kruzky,resp.aby som ho zas niekde a niekomu strcila.To už čo je,že má dvojročné dieta navstevovat nejaky kruzok???cele zle...ved take dieta nosi casto este plienky ...nechajme detom detstvo a nepchajme ich do skoly skor,ako treba....len preto,ze to je teraz také IN...a z kazdeho dietata chceme mat pomaly génia

ajka0207
17. aug 2019

@huginko ja len ze aky suvis ma chodenie na kruzok a nosenie plienok?

jana_eyre_2
17. aug 2019

ja som s najmladsim od 2rokov chodila na minifit - je to take vseobecne cvicenie formou hry, kde je sice trener, ale ja s malym spolupracujem a tie, si zacvicim.. kotrmelce, podliezanie, vyliezanie apodobne.. bolo to vsak doobeda a kusok za bratislavou v jednom centre volneho casu, kde sa hlavne cvici.. poobede maju kruzky az pre deti od 3rokov, tak neviem ci nieco vhodne najdes v takom case.. ja budem.aj nadalej s 3rocnym.chodit na minifit doobeda, bol to fajn straveny cas, miluje deti a pohyb, nevzali ho vsak do skolky..

huginko
17. aug 2019

@ajka0207 chcela som poukazat nato,ze dvojrocne dietatko je malinke...moj syn nosil plienky do troch..takze napriklad aj takyto☺

anomois
autor
17. aug 2019

Preboha aka diskusia sa tu spustila....dobre UKONCIME TO
1. MATE PRAVDU - zle som sformulovala prispevok, hladam kruzok pre dieta kde budem S NIM a budeme robit veci spolu, nie nieco kde ju odlozim a pojdem na kavicku. Ja som 100% predsvecena ze tieto aktivity su len plus. Ked vy povazujete za spravne sediet doma na prdeli s detmi, sedte! Ja s mojou dcerou fungujeme aktivnejsie 🙂
2. NEMATE PRAVDU - kazde dieta v tomto veku ma sediet s mamou doma na riti a xy dalsich dedinskych nazorov....pochopte damy ze KAZDE DIETA JE INE!!!! Ja viem ake je to moje, viem co ju bavi, viem z coho ma radost, viem co potrebuje a VZDY budem robit to najlepsie co viem aby bolo moje dieta stastne a NIKTO nemate pravo davat rozumy o vychove dietata ktore ste nikdy nevideli a nepoznate ho. Keby si nie som ista ze robim spravne opytam sa na nazor a potom mozete mudrovat
3. ZAMYSLITE SA NAD SEBOU a ked nemate relevantnu odpoved k otazke radsej nekomentujte. Neviem kde vznika pitreba zien vecne mudrovat ale uvedomte si ze to ze ste porodili dieta a vychovavate ho neznamena ze mate univerzalny navod a len vy robite spravne a ubohe ostatne zeny na tejto planete potrebuju vase rady.
P.S. dakujem par normalnym nezakomplexovanym mamickam, dali ste super inspiracie uz som dokonca aj nieco vybrala 🙂

salonka22
17. aug 2019

@anomois podla mna je skvele, ze jej nieco takto hladas a chces sa na tom zucastnovat s nou. niektore zeny tu zozrali vsetku mudrost sveta, nema ani zmysel odpisovat im. usetri si energiu a daj si radsej pohar vina :D

salonka22
17. aug 2019

@vendulka80 preboha, ale ved vysvetluje, ze jej dieta miluje spolocnost inych deti a vyhladava ju. co s nim ma byt radsej doma, kde bude decko rucat od nervozity, lebo ho nebavia aktivity iba s matkou? ja toto nepochopim. KAZDE DIETA JE INE, neexistuje rovnaky navod na vsetky.

dopolbokaodrata
17. aug 2019

Nevyjadrim sa ku krúžkom, keďže nežijem v BA, ale je zaujímavé čítať v jednej diskusii, že sa má matka venovať dieťaťu a byť s ním doma a vedľa v diskusii sú zasa všetky matky nonstop vonku lebo doma by sa im decko zbláznilo, a pohŕdavo sa vyjadrujú o matkach, ktoré sú s nimi doma.

ellieellie
17. aug 2019

@dopolbokaodrata presne toto iste som spominala aj ja vyssie v komentari 🙂 narazame na tu istu diskusiu.. aj mna to pobavilo 🙂

dopolbokaodrata
17. aug 2019

@ellieellie ako mne je to úplne jedno, kto je vonku, vnútri, na krúžkoch, na shoppingu, stačilo by, aby nenútili tie svoje spôsoby všetkým ostatným ako jediné správne.

ave_eva
17. aug 2019

@anomois Niekedy je lepsie radsej nic na MK nepridat, lebo mam pocit, ze niektore TUPKY tu cakaju iba na zlu formulaciu textu pripadne na nieco sa je proti ich presvedceniu a hned sa do cloveka pustia!!! Chcela by som vidiet ake su ony skvele matky a ako uzasne sa venuju detom a ako ich ucia slusnemu spravaniu!!!sliepky ...nic viac sa k tomu neda povedat. A k teme, je super ze hladate spolocnu aktivutu a kde budu aj druhe deti, nie je nic lepsie, ked je dieta od mala vedene, k tomu byt v spolocnosti, nie doma medzi styrmi stenami🙂

dasenka352014
17. aug 2019

@anomois a v jasliach nie je kolektiv?????

vendulka80
17. aug 2019

A ktorá napísala, ze dieta ma sediet doma medzi 4 stenami??? Lebo ja som to nepostrehla teda. Tak potom asi sliepky budu tie, ktore nevedia pochopit prečítaný text.

siska53
18. aug 2019

@dopolbokaodrata doma- znamena, ze ho nestrcim do jasiel, ale som.s nim na rodicovskej a venujem sa mu, ci uz vonku alebo doma, prip.na nejakom.kruzku.

999k
18. dec 2023

@stanulienkat ale nepovedz mala este nemala ani 2 a chodili sme na gymnastiku a vsetko co jej bolo ukazane a povedane urobila...

Strana
z3