icon

Poraďte ľahučké cykloodrážadlo

erika04
6. mar 2018

Ahojte,

viete mi z vlastných skúseností poradiť čo najľahšie cykloodrážadlo pre skoro 2ročného? Zatiaľ som o najľahšom počula o Strider pro (1,5kg), ale už sa podľa googla nedá nikde kúpiť. Asi ho prestali vyrábať. Ďalšie čo som našla sú Hauck E-Z rider (2,4 kg) alebo Chicco arrow (2,7 kg) alebo Alpina Tornado (2,7 kg). Máte s nimi skúsenosti? A čo hovoríte na ručnú brzdu? Treba ju takému malému dieťaťu či nie? vďaka 🙂

(ja viem, viem, som sebecká mater, ale sa už vidím ako to odrážadlo nosím v rukách domov cez celé sídlisko keď sa malému omrzí, preto hľadám čo najľahšie)

Strana
z2
erika04
autor
8. mar 2018

Ináč strider clasic a sport majú 3kg a puky LR M má 3,3 kg, tak prečo hovoríte, že je strider omnoho ľahší? Fakt tak cítite tých 300 gramov navyše?
@kkristink

spuntikmathiasko
8. mar 2018

@erika04 Mne najviac vyhovovali pri detoch drevene Milly Mally

kkristink
8. mar 2018

@erika04 tak my sme hladali odrazadlo ktore vyuzije dlhsie ako do 3 rokov a teda porovnavali s puky L, ktory ma skoro 5kg. Nasa nie je bohvieako vysoka, taky priemer, ale Mko by jej uz v 3 rokoch bolo ltt, strider ma v pohode este rezervu a kym nezacne jazdit maly tak ho este vyuzije minimalne do buducej jari.
Na kratke pojazdenie po ihrisku by aj to Mko este dako prezila ale my ho dost vyuzivame aj ked ideme dalej od domu na prechadzku, do obchodu a pod a nebudem jej nicit kolena malym odrazadlom. Inak este jednu vyhodu co ma je rychloupinanie sedadla. Ak potrebujem prestavit tak nemusim vytahovat kluc co asi dost vyuzijem ked sa onho zacnu hadat.

erika04
autor
8. mar 2018

@kkristink aha, chapem... ja som myslela Puky M, a to je o dost lahsie... ok 🙂

dzina007
8. mar 2018

@kkristink tak tak puky M je tak do cca3 rokova ale je super... teraz mame puky L syn ma tri a pohoda... je tazsie ale ked si ma vybrat medzi puky L a striderom vyberie Puky L aj ked je tazsi...
inak na puky M sa daju skrutky za tie rychloupinaky vymenit... my sme totak vymenili na oboch pukacoch... 😀

katkapalo1
8. mar 2018

A first bike.? My zvažujeme ten na leto pre dva a pol ročného syna.. Odporučí ho niekto..?

oliali
9. mar 2018

@katkapalo1 my mame first bike street a je super... da sa dokupit aj adapter na extra znizenie sedacky ak je dieta drobnejsie...

saskenix
9. mar 2018

@erika04 Strider sa da kupit urcite napr. tu http://striderslovensko.sk/e/odrazadla-1/sport-5/
Pripadne pozrite bazar. My mame first bike aj strider a ak musim odrazadlo za casu na cas prenasat v ruke, ten rozdiel vo vahe je podla mna dost citelny. First bike mam velmi rada ja aj maly, ale ak viem, ze ho budeme prenasat MHD alebo ideme niekam, kde z neho bude musiet zosadat, beriem strider.

curcuma
9. mar 2018

@katkapalo1 tiez mame first bike a za nas top, aj ho obcas nosim a da sa 🙂

inaurisr
11. mar 2018

@nikuska265 a môžem sa spýtať aké ste mali kolieska? Tie umelé alebo nafukovacie? Ja zvažujem od nich Pink Arrow, privitam každý názor, dik 🙂

nikuska265
11. mar 2018

@inaurisr nie sú to nafukovacie,nejaké penové,či aké,ale kamienky sa nám do nich nezapichavaju, šantí aj po tráve,nesmyka sa. Malá ho má veľmi rada 😉 .

livka_
11. mar 2018

Ybike pewi vazi 1,8kg je do 3rokov.

lienkaam16
11. mar 2018

https://www.feedo.sk/smoby-cyklo-odrazadlo-oran... mu mame toto maly na ňom jazdí od 2 rokov.

katkapalo1
11. mar 2018

@saskenix prosím a ktore je podľa vás vhodnejšie pre 2.5 ročne dieťa? Mne sa paci first bike ale chcem kúpiť podľa toho ktoré viac vyhovuje aby to nemal na rok

saskenix
11. mar 2018

@katkapalo1 Zalezi od toho, ake je dietatko velke a pohybovo zdatne. My sme kupili first bike, ked mal maly asi 2,5 roka (s adapterom na znizenie sedadla) na jesen, ale aj tak sa rozjazdil az na jar, ked mal okolo troch rokov. Predtym som mala pocit, ze je mu FB dost tazky - ako keby sa s nim nevladal az tak dobre odrazit, teda posunut sa vpred s celou vahou odrazadla - ale cca od 3 rokov uz jazdil ako drak. Je to vsak nasa osobna skusenost, na internete najdete rodicov, ktorych deti jazdili s adapterom bez problemov od dvoch rokov. U nas mame strmsie kopce, teda dieta muselo na odrazanie vynalozit väcsie usilie, mozno to bolo aj tym.
Strider som kupila, ked uz jazdil maly na FB bez problemov, ale ak to mam porovnat, tym, ze je strider lahsi, jazdil na nom rychlejsie, sedadlo je nizsie ( bez nutnosti kupovat adapter) a teda urcite vhodnejsie aj pre mensie deticky. Na FB mi velmi vyhovuje rucna brzda, hoci tu 2,5 rocne dietatko este nebude vediet pouzivat, az tak od 3,5 roka, ked bude mat dlhsie prsteky a väcsiu silu. Na strideri su fajn stupaky na vylozenie noziciek. Strider je lahsi, lepsi na prenasanie, FB zase robustnejsi, vzdbudzuje dojem lepsej stability. Obidve odrazadla su fajn, pre mensie dietatko sa mi zda lepsi strider, FB zas zrejme vydrzi do vyssieho veku. My ich striedame.

viky7
12. mar 2018
katkapalo1
12. mar 2018

@saskenix ďakujem pekne za porovnanie lebo v okolí nepoznám kto by mal fb alebo strider. Malý bude mať v lete 2,5rok je vyšší a ťažší taky chlap na svoj vek tak myslím ze fb mu nebude robiť problém ďakujem pekne

saskenix
12. mar 2018

@katkapalo1 Jasne, rado sa stalo, keby nieco, len sa pytajte 🙂

inaurisr
Autor odpoveď zmazal
inaurisr
12. mar 2018

A skúšali ste niekto Arcore? Napr https://www.sportisimo.sk/arcore/hooop/69061/

margarita
12. mar 2018

my mame Firstbike, netusim, kolko vazi ale urcite vela vydrzi, aktualne planujem nan na jar posadit najmladsieho, cerstvo 2 rocneho chalana, pred nim ho uz drali 3 starsi surodenci, cize moja referencia je, vydrzi, dufam, aj po 4 detoch 🙂
a nosila som ho minimalne, ked pochopili system, uz sa cele roky len vozili...

saskenix
12. mar 2018

Firstbike vazi bez doplnkov (adaptera, kosika, zvonceka) 3,6 kg, zatial co strider iba 2,8 kg. A pokial ide o to nosenie, to je velmi individualne. S odrazadom chodime takmer vsade, ked ideme von a zastavime sa v obchode, tak odrazadlo drzim v jednej ruke, kosik v druhej, ked ideme na dlhsie prechadzky/vylety alebo k lekarovi , odrazadlo nosim hore schodmi, dole schodmi, na eskalatoroch, nastupujem a vystupujem s nim do autobusu, ked dieta beha po väcsom ihrisku medzi preliezkami alebo po lesoparku, chodim s odrazadlom v ruke za nim. Ak si v takychto pripadoch porovnam strider a FB, ten rozdiel skoro jedneho kg je dost markantny 🙂
Ale super su obe znacky, to len na margo tej vahy...

Strana
z2