Prihlasili by ste dieťa na krúžok ľudových tancov?
Zvažujem otvorit krúžok s tymto zameranim, avšak neviem či by o to bol záujem
Pre deti 3-6 rokov popoludní
Resp. Počuli ste už o tom žeby existoval podobný krúžok?
určite áno...
V BA mame Folklorik, tiez pre deti podobneho veku a so zameranim na ludove tance
Moje deti chodili od mala, u nás však bola.malá skupina 5-10r veľká od10-15r.. Naša škola je zš s mš všetko bolo v rámci budovy. Mali sme OZ na 2%, deti chodili vystupovať aj do zahraničia.Po čo od dobe sa už krúžok neobnovil v pôvodnej zostave, možno už ani neexistuje
urcite ano, aj v ZUS na tanecnej je ludovy tanec, sice v malej miere, ale je. Dcera maju napriklad aj v skole folklorny subor a tiez tam tancovala, kym to casovo vyhovovalo. Bavilo ju to 😉
robia sa uz aj v MS...ak na to mas material, priestor a chut - chod do toho 🙂
aké mesto? Lebo napr u nás v Detve je tých ľudových tancov veľa. Ani nieje veľa možností dať dieťa na niečo iné ako ľudový tanec a futbal. ☹. Takže u nás by asi ďalší takýto krúžok nešiel. Sú tam asi 3.
U nás v ZŠ to má úspech. Chodí veľa detí. Aj moja dcéra chodila a bavilo ju to, ale bolo to časovo náročné pre nás
moja chodila 2 roky tiez na Folklorik
3-5r jedine ak by to bolo súčasťou ponuky v škôlke (niekedy to škôlky robia, že v rámci programu si rodičia priplatia napr cudzí jazyk alebo takéto tanečné či iné pohybové aktivity).
A 6r po škole tiež.
Skús takéto služby ponúknuť v školách, škôlkach, aby rodičia nemuseli deti presúvať - prihlási sa ti ich viac. 🙂
Skôr by som dala od 5-6 rokov a vyššie. Dcéra chodila ako 4-ročná na tanečnú a tie deti tam (3-4 r.), to bol horor, upišťané, umamičkované, iba chodili piť, na záchod a túliť sa ka matke.
Áno.
Áno, moja chodila od 5-7 (3 roky), chodila by ďalej, ale tento rok jej to nepasuje so školou
Mame na sídlisku krížik folklórnych tancov. Je až od 5 rokov a každý rok keď je konkurz tak sa tam hlási milión deti
Celkovo ale nerozumiem otázke…..však keď vidím že dieťa je pohybovo nadané, vie chytiť rytmus a takt, bavimjo tancovať a spievať tak ho hádam neprihlásil na stolný tenis ale hľadám krúžok kde toto využije a vylepší
Čo tu neozdnelo - máš vzdelanie ako tanečník a pedagóg? Prípadne na základe čoho chceš realizovať takúto aktivitu? Ja ako dospelá by som išla úplne v pohode aj k tanečníkovi, ktorý nemá vzdelanie. Ale dieťa by som k takému nedala. Nestačí vedieť iba danú zručnosť, je potrebné vedieť s deťmi pracovať, zvládať motiváciu, pri takto malých deťoch aj plač a podobne.
Podľa mňa by bol určite záujem mamičiek, čo sa mňa týka ja by som dieťa nedala a dôvod je jediný neznášam ľudovú hudbu 😃
Ak by chcelo, a časovo by nám to vychádzalo, tak kľudne. Najstaršia chodí tancovať od dva a pol, prvé roky mali dosť často aj ľudové tance.
Priprav sa však na "nedostatok" chlapcov.
Takéto krúžky fungujú a áno,prihlásila
Určite ano, aj pre vacsie deti by bolo fajn. u nas len ludovy subor a ako tu uz pisali, tak trening 2x do tyzdna, v sobotu stale dake vystupenia a aj ked malicky nevystupovali, tak ocakavali ucast vsetkych, aby sa pozerali a mne to prislo velmi obmedzujuce pre celu rodinu. Ale niekto tak je nastaveny a je to pre nich v pohode. No chybaju prave taketo zakladne kurzy, ktore by mali sirsi zaber
Urcite ano. Vlastne taky aj hladam, ale vsetko co som nasla tak od vyssieho veku
prva otazka je, ci si v tomto zamerani vzdelana, resp. kompetentna viest takyto kruzok. nie je nic horsie ako odnaucat zlozvyky, alebo zle navyky v niecom, ak by dieta chcelo pokracovat v tomto zaujme aj dalej.
v nasom meste by bol o to zaujem, pre tuto vekovu kategoriu berie len jeden subor a je o to dost velky zaujem.
Áno u nás funguje (sme na dedine) syn tam minulý rok ako prvák chodil, ale tento rok už nechcel, bolo mi to aj ľúto, velmi ho tam chválili, boli strašne zlatí v krojoch takí krpci keď mali vystúpenie. Vystupovali na dedinských akciách na velku noc, na Vianoce, na hody. Chodia tam aj menší, aj 3rocni, ale to bolo také no, takí mali ešte nemajú ti disciplínu atď, potom už od tých 4-5rokov to bolo lepšie. Najstaršie tam chodia tretiacky.
Ale rataj, že určite budeš mať nedostatok chlapcov.
Moja chodila ako predskolacka. Na skple tiez mame folklorny pre prvy stupen.
Dcéra chodi na školský, čo viem tak bol o to riadny záujem

Ak by to bol iba kruzok, ano. Kedysi som daco take hladala. Ale vsade to tlacili do sutazi a sustredeni… cela rodina aby bola v pozore.