Program s dvomi deťmi

janapeterjana
21. nov 2022

Ahojte maminy, mám dve deti - 4mesačnú a 3,5ročného. Obaja sú so mnou doma. Mladšia spí 3x denne, starší 1x. Prosím Vás, aký program ste si robili s deťmi s takýmto vekovým rozdielom? Kde ste chodili? Nosič nepoužívam, iba kočík. Väčšinou sme len v okolí paneláka, lebo malú kojím a neodvážim sa ísť ďaleko, no a tie časté spánky sú tiež komplikované na vymýšľanie programu. Ako ste to robili vy, ako ste trávili čas?

tosomja
21. nov 2022

@janapeterjana ja som dala do kočíka a išli aj do iného mesta, alebo celodenný výlet, veď vždy niekde môžeš prebaliť, nakojiť. Práveže s takým malým, čo stale spí, je to najľahšie. Ja mám teraz 2,5 a 1,5 ročné a som rada, že nemusím s nimi ďaleko. Stačí mi prechádzka do obchodu a domov, aj to sme 4 hodiny von. Lebo už ani najmenšia nechce byť v kočíku. 😁 Jedno tam druhé tam. Ale kľudne zober staršieho aj do centra nejakého a maličkú zatiaľ pohojdas, trošku sa s ňou pohras.

bennn
21. nov 2022

napadaju ma iba detské kútiky...

lucinka1988
22. nov 2022

@janapeterjana chodili sme hore dole kade tade do prírody, do detských kutikov, na ihriska, do zoo, všade bez rozdielu..Lne ale maly spával v kočíku, prebalenie som riešila hocikde a bol na UM, kojiť sa dá tiež všade..Teda my vlastne stále chodíme, len už sú o 1 rok starší

dankanka
22. nov 2022

@janapeterjana no v tomto rocnom obfobi a veku aky maju Tvoje deti by som dalej od panelaka nesla..mna by teda kutiky nebavili..vsade usoplene, uchrchlane deti, potrebujes to s babom? Vonku terax nelrebalis, v kaviarni s 3,5 rocnym len nachvilku..ved vydrz, na jar uz bude lepsie

lauriik
22. nov 2022

@janapeterjana ja mam rovnaky rozdiel a robili sme to tak, ze sme isli tam kam chcela starsia a mladsia sa musela prisposobit (tej stacilo, ze je so mnou) 🤷🏼‍♀️ Ja som ale pouzivala nosic takze sme mohli kamkolvek: do lesa, na ihrisko, na zahradu, do parku. Do detskych kutikov nechodievame. Alebo proste vymyslet program doma.

jesenzima
22. nov 2022

Na ihriská okolo domu, do mesta autobusom, tam bola vždy kaviareň, kde sa dalo aj nadojcit, detské kútiky ... Ale snažila som sa vždy prispôsobiť mladšieho staršej, lebo ona predsa len potrebovala ten program cez deň, takže som nakrmila malého, dala do kočíka a išli sme von..