Spoločné prezliekanie detí na plaveckom výcviku: Je to správne?
ahojte,
chcela by som sa opytat na nazor. Dcera zacala chodit na plavecky vycvik v skolke a deti sa prezliekaju v jednej satni spolocne, t.j dievcata aj chlapci. Snazim sa ucit dceru ohladom sukromia intimnych zalezitosti a ked som sa na to prezliekanie opytala, tak som sa stretla so zvlastnou reakciou. Ako to mate? Riesite taketo veci?
@jana_eyre_2 s tym suhlasim. Ale este stale by sa to dalo vyriesit v jednej satni najprv dievky a potom chlapci prezliect (alebo opacne, na poradi nezalezi...).🙃
Čo ti vlastne vadí? Definuj to presne
Ze malé deti v škôlke vidia aky je rozdiel chlapec a dievča?
Alebo co konkrétne?
Lebo môžeš svojmu dieťaťu aj doma vysvetliť, a nerobiť zbytocne caviky
Nasi maju kazdy utorok saunovanie, normalne vsetci spolu, chlapci dievcata. Vobec to nie je divne, lebo takito skolkarikovia su este uplne nevinne deticky. Akurat vidia ze dievcatka to tam maju inak ako chlapci. To je tak cele. Aspon ti, ktori nemaju surodenca alebo maju surodenca rovnakeho pohl. vidia ako to je u ineho pohl. A zas myslim, ze ucitelky to maju pod palcom a nenechavaju nejak zbytocne sa tie deti jednych pred druhymi pretrcat. Rychlo rychlo osprskovat a sup do plachty, do zupanu a pod.
@vevesh no ale ak je len ženský dozor, tak by sa to nedalo..
stále si myslím že v Tom veku deti ani nenapadne nič čo by sa dalo považovať za nevhodné navzajom.. mám tri deti a bežne sa spolu sprchovali, kúpali do školského veku.. tak isto aj s blízkymi kamarátmi, veľa krát sa kúpali spolu na záhrade bez plaviek.. keď už si začali uvedomovať viac svoje rozdiely ako len to, že dievča má vagínu a chlapec penis, tak prirodzene už začali pociťovať aj potrebu intimity a prezliekať sa oddelene..
V škôlke je to v poriadku
@chillibubble ja rozumiem čo tým autorka myslela, len že to pomenovanie je veľmi veľmi zvláštne.
No ja sa nestačím čudovať, co všetko sa už v tejto dnešnej dobe rieši 🤦🏼♀️. Ze prezliekanie škôlkarov. Hm.........
a na biologii ked sa bude ucit o ludskom tele? dovolis jej ucit sa len o zenskom? a encyklopedie o ludskom tele radsej ani nekupuj
@vevesh U vas mozno, cesko-slovenske deti maju ine moresy😂 Mam ihrisko pred domom a ver,ze dokumentaciu viac nez dobru😂 Ja som 3r.-5r.deti recami o sex.zneuzivani a pedofiloch nezatazovala. Chudata este len zacinaju objavovat rozdiely medzi chlapcami a dievcatami a uz aby som ich strasila tym,ze kazdy chlap od 3r.ich tuzi "prevratit"🙈Potom tu pisu 25r.baby, ze este neboli u gynekologa,lebo sa ho boja. No ani sa nedivim. A druhy extrem - v 15-16r.tehotna,lebo tolko tu nahotu zakazovali,az sa presvedcila sama.
Nečítam všetko...v škôlke si deti sadnú na postieľku a vyzlečené rozkročené si naťahujú ponožky, pyzamove nohavice ..riešiš zvláštnu vec
@iwesska 😮 ake reci o sexualnom zneuzivani??? myslis si ze moja dcera vie co je sex alebo na co sa tie intimne casti pouzivaju 😮 vie tolko, ze je to nieco co sa len tak neukazuje, nikto cudzi sa jej tam nesmie dotknut a keby daco, ma mi vsetko povedat. ja som dospela a ja si situaciu vyhodnotim preboha... nechcem zazit ze ju raz bude napr. nejaky trener ci animator v tabore zneuzivat, lebo si bude mysliet ze to co od nej chce je bezne.
alebo ze posle svoje nahe fotky kamosovi ci spoluziakovi...
@vevesh učiteľka si otvorí dvere do šatne a dozerá odtiaľ na deti? zaujímavá predstava.. a teraz trošku reality - jeden si nevie natiahnuť plavky, druhý čiapku, tretí stratil osušku, štvrtý má šľapku pod skrinkou a nevie ju dostať, ďalšiemu spadlo tričko na zem a narieka, že je mokré.. ďalšiemu treba na záchod a o tých dvoch nestále podskakujúcich radšej pomlčím. Nie všetky deti sú rýchle, šikovné a samostatné. Je iné ísť na kupko s 2 vlastnými deťmi a s manželom a ísť tam s 20 deťmi a s jednou kolegyňou. Po plávaní pomôcť osprchovať, dať dole mokré plavky, vysušiť dievčatkám vlásky, všetko odložiť, nič nezabudnúť a nestúpiť s pančuškami do mokrého 🤦🏻♀️ niektoré naozaj nemáte predstavu o čom to je..
ved v skolke sa deti prezliekaju spolu aj do pyzama pred spankom 🙈 normalna vec
@chillibubble Hadam ju v 3-5r.nebudes samu do tabora posielat. Este raz,bavime sa o skolkaroch, nie o detoch v tabore. Robi sa tu panika z nahoty deti do 5r! Kto by ich mal a kde osahavat,ked chodia vsade s rodicmii? Zas netreba za vsetkym len katastrofu hladat.
@iwesska do tabora nie, na kruzok ano. ja nerobim paniku z toho, ze 3-5 rocne deti sa vidia nahe. ja len pisem, co vysvetlujem dcere ohlade intimity. postupne s vekom budem pridavat. aby si raz nemyslela, ze ked od nej autorita chce nieco co sa jej nepaci, musi sa prisposobit.
Autorka nečakala "hubovku", tak sa šla hanbiť do kúta...Čo za kraviny sa dnes riešia, je až neskutočné. To ti fakt nie je trápne toto riešiť?
V skolke sa to nema dovod riesit..az na ZS ked sa zacnu hanbit prirodzene..dcera je tretiacka a az teraz im ucitelka dala vlastnu satnu pred telocvikom..jej spoluziacke uz rastu prsia a na tvari ma vyrazky..aj moja dcera sa uz hanbi..skor to nebolo potrebne riesit..ani ty nemusis
@lacibo neviem ako uvas, ale u nas sa deti davaju do pyzamka nahe, nie v spodnom pradle..
@vevesh ako sa vie 5 rocne dieta same navliect do plaviek a capice? 😯 a po plavani si vyzmykat plavky a vyfenovat vlasy?
@evelynka86 normalne. Pred plaveckym 2-3x natrenovane doma a same sa prezlieklo a dalo capicu na hlavu🤷♀️🤷♀️ po plaveckom sa u nas nefenuju hlavy- max. ciapka a finito, ide sa domov...
No ako keď sa nad tým zamyslíš, je to také blbé, no myslím si že také malé deti ani nevedia čo majú očumovať, takže tak
ja poznam zopar skolkarov okolo 5 rokov. v tomto veku to niektorym detom moze uz byt neprijemne… napriklad som chodila vyzdvihovat zo skolky dvoch chlapcov znamej a jeden z chlapcov mal s tym problem ze su v skolke zachody spolocne a radsej zadrziaval a na wc v skolke nechodil ak to nebolo uz velmi
akutne… a my sme nestihali potom dobiehat domov… takze za mna by nebolo odveci mat aj v skolke aspon jedno wc vyriesene tak zeby sa tam
mohlo dieta trosku schovat a mat sukromie (deti su nizke kludne len dvierka a zastena asi 1,2 metra vysoke- bohato by stacilo, pani ucitelka by dieta videla… a dieta by malo sukromie hlavne na velkej… lebo viem o viacerych pripadoch co radsej nechodili v skolke….
a co sa tyka prezliekania ak by som videla ze niektore dieta s tym ma
problem tak by som hladala riesenie… (syn na prvom stupni sa tiez uz nechcel prezliekat s dievcatami v triede na TV… pani ucitelka nasla
riesenie len sa bolo treba porozpravat) ak by s tym vsak problem nemal on sam tak to neriesim
@evelynka86 prepáč ale 5 ročne dieťa sa už ma vedieť samé obliecť. A áno aj do plaviek a čapice. Čiapku trošku natrénovať a bude. Len problém je, že matky obliekajú a obúvajú deti dobre že nie do 18tsky. A to potom tak aj vyzerá. Mám doma dve závodné plavkyne. 9 a čerstvých 6 rokov. Obe plávajú v skupine závodné plávanie od 5ich rokov. A áno, obe si v tom veku už vedeli nasadiť aj čapicu. Je to len trošku cviku. 2-3 razy vyskúšať a už to ide. Mladšia začala v predpripravke dokonca ako 4rocna. A taktiež sa osprchovať, prezliecť a usušiť si vlasy. Akože čo je na tom. Ako si ususi, tak ma. Čapica na hlavu a ide sa. Ja im pri tom vôbec neasistujem.
My sme sa prezliekal spolu este aj na praxi v nemocnici.. ako maseri na praktickych nacvikoch polovicka lahnut a polovica robit..hrudniky stehna brucho co sme akurat preberali a za pol hodinu vymena ziadne delenie baby chalani..a vies co?normalne sme to prezili ako 15 rocni a tie 5 rocne deti to tiez preziju..

@vevesh ty si v Nemecku, že? Práve preto pisem, že u nás by sa to jednoducho nedalo inak riešiť.. rozhodne by som bola radšej že sú obe pohlavia spolu pod dozorom učiteľky akoby som mala poslať chlapcov k cudzím chlapom.. 5r deti navzájom sa nijako neohrozujú, ohrozujú ich dospelí a to predsa musíme deti učiť, čo je a čo nie je v poriadku ..